Berdych v Malajsii recept na Söderlinga opět nenašel

2. 10. 2009, 08:26
Aktuality 0
Tomáš Berdych se s turnajem v Kuala Lumpur rozloučil ve chvíli, kdy narazil na prvního těžšího soupeře. Ve čtvrtfinále nestačil na třetího nasazeného Švéda Söderlinga, se kterým prohrál už počtvrté v řadě.
Tomáš Berdych

Šestý nasazený Tomáš Berdych vyhrál na premiérovém ročníku podniku ATP 250 dva třísetové zápasy s Kunicynem a Greulem. Ve čtvrtfinále ale narazil na turnajovou trojku Robina Söderlinga, se kterým měl nelichotivou bilanci, navíc ho už třikrát v řadě nedokázal porazit.

Ani dnes recept na finalistu French Open nenašel. Švédský tenista byl suverénní v gamech na servisu, čtyřikrát českému tenistovi podání prolomil a za pouhých 64 minut vyhrál hladce dvakrát 6-2.

Šestnáctý tenista světa Berdych letos na okruhu ATP postoupil do čtvrtfinále již počtvrté, zvítězit v něm však dokázal jen jednou. Povedlo se mu to pouze při cestě za titulem v Mnichově. Nyní ho čeká přesun do Tokia, kde bude obhajovat loňský triumf.

V semifinále jsou čtyři nejvýše nasazení
Söderling si v sobotu zahraje o finále s Nikolajem Davyděnkem. Nejvýše nasazený hráč turnaje o tom rozhodl svým dnešním vítězstvím nad Francouzem Gaelem Monfilsem.

Rus ho dosáhl poměrně hladce ve dvou setech, přestože v tom druhém to byl Monfils, kdo jako první prorazil svému soupeři podání. Davyděnko, který před měsícem na US Open nedohrál čtvrtfinálový zápas kvůli zraněné noze, to ale Monfilsovi rychle oplatil a další brejk ho posunul do semifinále. V něm ho čeká právě Söderling, proti němuž turnajová jednička nedohrála zápas na US Open.

"Nejsem nijak zraněný, jen mě bolelo zápěstí," řekl Davyděnko po utkání. "Během tří nebo čtyř dnů by se to mělo zlepšit. Z forhendu jsem dělal chyby a hrál jsem pomaleji," dodal Rus.

Také Fernando Verdasco hraje v Kuala Lumpuru svůj první turnaj od US Open. Druhému nasazenému Španělovi stál v cestě do semifinále lepšící se Francouz Richard Gasquet, kterého Verdasco vyřadil ve dvou setech - 7-5 a 6-4. Španěl ale čelil tuhému odporu, Gasquet ovšem v prvním setu dokázal proměnit jediný ze šesti brejkbolů a ve druhém jeho soupeř využil jediný brejkbol, který mu Francouz nabídl.

"Dnes jsem hrál mnohem líp, jsem rád, že jsem se dostal daleko, i když jsem tři týdny nehrál," radoval se Verdasco po zápase.

Úspěch nasazených favoritů pak svým vítězstvím potvrdila turnajová čtyřka Fernando Gonzalez. Ani on v dnešním utkání neztratil set a Rusa Južného porazil 6-3 6-4.

"Měl jsem spoustu šancí, ale na konci jsem znervózněl, když Južnyj zahrál pár dobrých úderů," řekl po utkání Gonzalez, který ruskému soupeři nenabídl během jejich souboje ani jeden brejkbol.

Výsledky - Kuala Lumpur (tvrdý povrch, dotace 947.750 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Söderling (3-Švéd.) - Berdych (6-ČR) 6:2, 6:2, Davyděnko (1-Rus.) - Monfils (5-Fr.) 6:3, 6:3, Verdasco (2-Šp.) - Gasquet (Fr.) 7:5, 6:4, Gonzalez (4-Chile) - Južnyj (Rus.) 6:3, 6:4.

Semifinálové dvojice: Söderling - Davyděnko, Gonzalez - Verdasco.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist