Berdych v Marseille nestačil na Kyrgiose a končí v semifinále

20. 2. 2016, 18:36
Aktuality 91
Tomáš Berdych si na halovém turnaji v Marseille o titul nezahraje. Druhý nasazený Čech prohrál v semifinále s australským talentem Nickem Kyrgiosem 4-6 2-6 a s turnajem se loučí. Kyrgios ve finále narazí na Marina Čiliče, jenž přehrál domácího Benoita Paireho.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych hrál s Nickem Kyrgiosem na okruhu ATP podruhé, poprvé spolu hráli před měsícem ve třetím kole Australian Open, kde Berdych vyhrál ve čtyřech setech.

V dnešním utkání ve francouzském Marseille však jednačtyřicátý hráč světa Kyrgios nedal světové osmičce šanci. Australan především skvěle podával, hrál agresivně a udělal jen mimimum chyb. Český tenista se za celý zápas nedostal ani k jednomu brejkbolu a po soupeřově prvním servisu získal za celou dobu jen dva fiftýny.

V úvodním setu přišel Berdych o podání jednou a ve druhém dvakrát. Jen těžko čelil tvrdým úderům dvacetiletého Kyrgiose a při mečbolu jen sklepl míč do sítě. Po hodině a deseti minutách hry prohrál hladce 4-6 2-6.

Kyrgios postoupil do finále turnaje ATP teprve podruhé v kariéře. Poprvé se do něj probojoval vloni na antuce v Estorilu, kde však v boji o titul nestačil na Richarda Gasqueta. V Marseille tak zítra bude usilovat o první trofej z turnaje ATP.

Jeho finálovým sokem bude čtvrtý nasazený Chorvat Marin Čilič, jenž v semifinále zdolal domácího Benoita Paireho 6-2 6-7 6-3. Šampion US Open z roku 2014 bude ve finále bojovat o svou patnáctou trofej v kariéře. Dvanáctý hráč světa vede ve vzájemné bilanci s Australanem 1-0.

• ATP 250 MARSEILLE •
Francie, tv. povrch, 665.910 eur
sobotní výsledky (20. 02. 2016)
• Dvouhra - semifinále •
Kyrgios (Austr.) - Berdych (2-ČR) 6-4 6-2
Čilič (4-Chorv.) - Paire (8-Fr.) 6-2 6-7 6-3

Komentáře

91
Přidat komentář
Lunej..
Tak Nickovi velká gratulka, Marin škoda, ale určitě ještě něco vyhraje. Moji Šmatláci mi udělali velkou radost, vyplatí se nefandit jen topkám :)
Reagovat
kada.tom
Nick má první titul :-)
Gratulace ;-)
Reagovat
Kytka
Taky gratulace. Zasloužil si ho. Hrál tenis a na své poměry se nepouštěl do provokací.
Reagovat
kada.tom
Škoda, že Tomáš nevyužil šanci, Wawrinka a Gasquet odpadli a asi měl ten titul brát. No, nic z toho nebude. Ve finále přeji oběma, protože oběma dlouhodobě fandím a přeju. Nicméně o trochu víc přeju Marinovi, potřeboval by nějaký pozitivní impuls, v poslední době to od něj není úplně ono :-)
Reagovat
Lunej..
Já taky přeju oběma, ale víc Nickovi :)
Reagovat
Lunej..
Zatím teda Nick jede..
Reagovat
kada.tom
jo, ten titul chce, je to na něm znát :-) budu mu titul přát :-)
Reagovat
Kytka
Marin teď hraje už trochu chytřeji, začal zpomalovat trochu hru a dávat vyšší míče, nepouští se s Nickem do divokých přestřelek. A pokud jde o Toma, ten jak má vyčištěno od dalších favoritů, tak to podělá. Včera hrál mizerně. Tím nechci nijak snížit výkon Nicka.
Reagovat
Lunej..
Ale, že by třetí set? Proč ne, aspoň si to kluci užijou. :)
Reagovat
Kytka
A Nick hraje dneska hůř. První servis do kurtu dával včera ze 73%, dneska je to kolem 50%
Reagovat
ipko
no, Rafa sa už chystá na FO, lenže asi zabudol že v Riu sa stále hraje ešte na 2 víťazné..
Reagovat
vrabejka
RAFA, Rafo co se to s tebou děje? Cesta nahoru bude hodně těžká a trnitá. Wtf kdy naposledy se hrál delší 3setovy zápas než tento? Zápas trval 3h 31
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím kdy naposled. Ale rekord na 2 vítězné mají Roger a Delpo v semifinále OH 2012 (4:26). Tsonga - Raonic taky na OH 2012 3:57 a celkem 66 gamů (rekord v počtu gamů v best of 3).

Každopádně zajímavé a hodně nečekané složení finále :)
Reagovat
smazaný uživatel
Cuevas - Pella ve finále ATP 500. A pak že se něco takového může stát jen na WTA :) Pablo už má 3 tituly z 250, Guido má tituly jen z challengerů - včetně challengerového "TM" 2012. H2H 1-1, oba zápasy na jihoamerické antuce. Cuevas bude favorit. Ale těžko něco po dnešku předvídat :)
Reagovat
janek_da
Rafa-Djoker v Barceloně přes 4hod
Reagovat
Pe3k
To byl ten zápas, jak Novak tvrdil, že ho měl celou dobu pod kontrolou, ale prohrál? Nebo to byl Madrid 2009?
Reagovat
janek_da
No jo dik. Samozřejmě Madrid. Mi to tam celkem splývá ty dva turnaje.
Reagovat
Pe3k
Já v té době teprve začínal "vážně" sledovat tenis...
Reagovat
vrabejka
Ten Nadal bude hrát do rána :D
Reagovat
smazaný uživatel
Omg, Thiem...To finále a prípadný titul teda bude prast jak uhod, tvl..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Pella (jinak v prekladu Hrouda:) hraje asi zatim svuj zivotni turnaj bych rekl...nejen vyrazil v prvnim kole Izzyho, ale ted slusne s Domem...
Thiemovi zatim dela snad problem vsechno;) Takze na kurtu G.Kuertena by se mohl zrodit paradni vysledek...nic proti Thiemovi, ale ten Hrouda me prijde jako zajimava alternativa do finale;)
Ve druhem SF by mohl vyhrat jeste Cuevas... a finale v Riu by bylo famooozni;)
Reagovat
spaniel
Nehraje nic extra. Dom trucuje kvůli počasí.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak z naseho pohledu Hrouda asi nenadchne na delsi casovy usek, (ikdyz me tihle hraci vubec nevadi...) ale pro nej to zivotni turnaj rozhodne bude;D)))
V zivote na turnaji ATP uspech nezaznamenal...koukl jsem na neho... 8 vitezstvi v Challengerech, vsechno pochopitelne v Jizni Americe nebo Stredni Americe...:D)
Vys ani tuk;)
Uznavam, ze Thiem hraje priserne;) Ale kdo se na to za par let bude ptat...

Udelali ted prestavku, tak uvidime...pokud Hrouda aspon za neco stoji, tak toho vyuzije, jestli stoji za starou backoru...tak to proste projede, ale porad to bude asi pro nej zivotni turnaj;)
Reagovat
PH94
Pokud budou jen trochu normální podmínky, tak Thiem otočí
Reagovat
spaniel
Me se víc líbí Monteiro a Ram...taky mám rád, když se občas takhle někdo probudí.
Reagovat
Pe3k
ROFL
Reagovat
spaniel
A prý baby Fed... Totálně bez formy a myšlenky.
Reagovat
Grigor_Murray
Menší krize no, však on se z toho dostane, dneska prostě nepsal beckhand :)
Reagovat
spaniel
Dnes nepsal hlavně mozek.
Reagovat
Grigor_Murray
:)
Reagovat
smazaný uživatel
má plnou hlavu Nicole, neumí se soustředit no ;)
Reagovat
Grigor_Murray
Docela bych si přál finále Delpo a Dimi, to by byla paráda, ale zatím to moc nevypadá :)
Reagovat
smazaný uživatel
teď už ne no, Delpo tam nebude mít konkurenci :D ještě sestřelit Kvéryho a jsme skoro tam :P :)
Reagovat
Pe3k
Reagovat
Tuttovka
Myslím si, že nová sezóna dává prostor navratilcum a novackum. Del potro hraje na roční pauzu dost dobře a mladíci jako Zverev a Kyrgios zvyšují konkurenci.
Reagovat
smazaný uživatel
za to třicátníci relativně zaostávají.
Reagovat
smazaný uživatel
A co teprve čtyřicátníci.
Reagovat
ipko
táto sezona hned od začiatku o dosť zaujímavejšia, ešte keby nebolo toho Djokoviča.. :D
Reagovat
svetova.dvojka
I na Djokoviče dojde , to se neboj...
Reagovat
Ondra979
Dojde, ale kdy? letos asi jeste ne, leda ze by ho treba Thiem zaskocil na RG, to by bylo fajn :), ale moc tomu nedavam
Reagovat
Mayo
nikdy!
Reagovat
Ondra979
tak jo, kdyz to rikas :). Je jasne ze to prijde, jedina moznost, jak se tomu lze vyhnout, je skoncit na vrcholu ale to malokdo dokaze
Reagovat
turista
Jen blázen by skončil v době kdy přepisuje tenisovou historii a bere velké balíky peněz. Navíc třicet mu bude až za rok a čtvrt.
Reagovat
Ondra979
To je jasne, ale potom nevyhnutelne prijde bud pozvolny ustup z pozic, nebo rovnou pad, takze pokud Djok do roka az dvou neskonci, tak ho to bude cekat taky, ale je to prirozena vec
Reagovat
peggy
Je videt,ze mladi umi Vas tricatniky ceka duchod.
Reagovat
svetova.dvojka
Kyrgiois je zatím ještě velký nervák, musí se zklidnit, přestat dělat opičky a ty jeho excesy na kurtu, pak může být hodně vysoko, Top 5 určitě.
Reagovat
Kytka
Právě, že dneska nedělal kopičky a nesnažil se Toma provokovat. Na AO zjistil, že tohle na Toma, na rozdíl od Stana neplatí a tím ho nerozhodí. Za to hrál skvělý tenis. Tom nevěděl kam skočit.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, když se mu dařilo, tak proč by ty opičky dělal? myslím, že zaměňuješ příčinu s důsledkem. Na začátku zápasu (když to ještě bylo vyrovnané) tam byl dost ironický k té čárové, která zahlásila aut, i když to byl prokazatelně dobrý míč. Potom ale začal mít jasně navrch a neměl důvod dělat opičky.
Reagovat
Kytka
Tak ironický k čárovým je vždycky za každých okolností. Ale od začátku hrál mnohem soustředěněji než na AO. Počítám, že včera se Berďa dostal do postele tak kolem půlnoci, ne-li trošku později a dost nezregeneroval. Hrál vysloveně špatně.
Reagovat
Mayo
Tak som prekvapený, čakal som jednoznačne postup Berďu, škoda.
Reagovat
svetova.dvojka
omg... dostat výprask od 20 letého netáhla, bravo Berdychu..., ty si naprostou ostudou Top ten, ale za chvílí s tama vypadneš a neštěkne po tobě ani pes.
Reagovat
PH94
Jak jsi přišel na to, že je netáhlo?
Reagovat
d@ve
Tipuju to na trolling. ;)
Reagovat
svetova.dvojka
Tak ve srovnání s budoucím grandslamovým vítězem a jedním z nejlepších hráčů všech dob Tomášem Berdychem, je Kyrgios pořádné netáhlo...
Reagovat
Pe3k
Reagovat
Kytka
A nejhorší na tom je, že příští týden na něj Tomáš může opět narazit v Dubaji už ve čtvrtfinále. To by bylo zase o kolo dřív než vloni co by vypadl. V prvním kole ale hraje Kyrgios s Kližanem a pokud by měl Maťo stejnou formu jako v Rotterdamu, může ho dostat. Jenže Tomáše taky. Letos daleko horší forma než vloni. Jestli to tak půjde dál, tak do Londýna nepoletí. Kyrgios nejen, že výborně servíroval, ale i výborně hrál. Tomáš sice zlepšil úspěšnost prvního podání do kurtu, ale hrál jako ponocný. Netrefoval míče, co jindy dává, strašně nevynucených chyb. Půlka dvorce prázdná a on dá míč rovnou na raketu Kyrgiosovi nebo netrefí tu prázdnou půlku.
Reagovat
Kozoroh
Gyros z Marseille si Kližana z Rotterdamu namaže na chleba, dnešnímu výkonu Gyrose by dokázal vzdorovat jen No1e!!
Reagovat
smazaný uživatel
No sem zvědavý, jak bude hrát Kližan. Jestli Rotterdam byl one tournament wonder nebo teď fakt půjde navrch.
Reagovat
spaniel
Kdyz nekdo prezije 8MP, tak je to velke stesti. Kdyby vyhral turnaj hladce, veril bych, ze je na vzestupu. Takto ale myslim, ze i kdyz hral skvele, to tak horke nebude.
Reagovat
PH94
Přesně. Kyrgios ho vrátí zpět na zem
Reagovat
smazaný uživatel
Taky je možný, že se na to Kyrgios po Marseille vykašle. Což by byla škoda, fakt bych ho chtěl vidět na tom relativně rychlém hardu v top formě proti Novakovi.
Reagovat
PH94
Ale nevykašle...je to 500 :) Navíc se mi nezdá, že by Kyrgios byl ten typ hráče jako třeba Fognini nebo Tomic a jen to odchodil. Vlastně si nevybavuji žádný jeho odchozený zápas, ale když tak mě opravte :D
Reagovat
Kozoroh
Odchodil druhý set osmifinále loňského Wimbledonu, hrál proti Gasquetovi a vykřikoval, že nechce být na kurtu. Prohrál ve čtyřech setech.
Reagovat
PH94
Odchodil 1 game, ale to nemělo na výsledku žádný vliv
Reagovat
smazaný uživatel
To nemusí být, že to vyloženě úmyslně vypustí. Prostě kombinace uspokojení z předchozího turnaje + únava po turnaji a cestování.
Reagovat
Kytka
Kyrgiosovi už tedy z hráčů TOP 8 (9. a 10.nepočítám úmyslně, protože tam se to pořád mele) zbývá poslední zářez na pažbě. Dostat Noleho. Jinak už dostal všechny. Na to jsem zvědavá, až se střetnou. Ovšem to Kyrgios bude muset mít takovouhle formu. On se na tyhle hráče umí nahecovat a pak vypustí zápas s někým, koho by měl porazit hladce.
Reagovat
Nola
zabudas na Muru :D vyhra na exhibicii nema ziadnu vahu....
Reagovat
smazaný uživatel
Má, hlavně v Abu Dhabí. Aspoň jsem to tady tak četl. :)
Reagovat
Nola
financnu urcite :)
Reagovat
Kytka
Můru porazil letos na Hopmann Cupu. To je tak na půl cesty mezi exhibicí a zápasem na turnaji.
Reagovat
Nola
Noleho na HC porazil Tomic...
Zverev na trave...
Reagovat
Nola
Gyros si ide pre titul,ak mu neprepne v palici.... Kyrgios je buduci GS sampion, pripomina mi Safina
Reagovat
Kozoroh
Mně připomíná McEnroa.
Reagovat
PH94
Tak tak
Reagovat
Kytka
Jestli bude na Čiliče hrát tak jako dneska na Toma, tak Marina vymaže z kurtu.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud nebude Marin hrát jako v SF USO 2014. To se pak vymažou z kurtu navzájem :)
Reagovat
Kytka
Marin má do předloňské formy hóóódně daleko.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejaký GS vyhrá, súhlasim s tym Safinom, ale tých GS zrátame na prstoch jednej ruky..
Reagovat
smazaný uživatel
Těžko předvídat. Nemusí vyhrát žádný, může jich vyhrát 10. Má výhodu, že se po většinu kariéry vyhne současné (už končící) silné éře. Na druhou stranu možná jeho éra s Thiemem, Zverevem, Chungem, Kokkim a dalšími bude ještě silnější :)

Kyrgios má potenciál být nejsilnější ze své generace, ale u něj bude zásadní, jak si to srovná v hlavě. V tomhle ohledu vzbuzuje mnohem větší důvěru Thiem.
Reagovat
janek_da
A proč ne Kyrgios rychlejší povrchy, Thiem pomalejší a Zverev bude fušovat do toho oběma.
Reagovat
gigin
Ještě Kokki.
Reagovat
janek_da
Je to možné. Potom by asi v budoucnu na tom byl o něco líp Thiem, který je asi nejantukovější. Na hardech a trávě by byla větší konkurence. Třeba i ten Chung vypadá dobře.
Reagovat
lars
A co Coric ?
Reagovat
PH94
Kokki néé... spíš Fritz a Coric
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tohle mě uchvátilo, naprosto dominantní výkon od Nicka. Berdych byl jenom divák. Ho tam vystřílel jak žáčka a stihl střihnout třeba výskok ala Gael. Doufám, že si Nick přenese tyto výkony i na větší turnaje, na Australian Open se mi zdál tak poloviční.
Reagovat
Ondra979
To vypadalo spis jako kdyby Kyrgios byl hracem top 10, a Tomas ne, bez sance. Chtel bych videt zapas Kyrgios - Djokovic na Wimbledonu, pokud by Nick hral takhle, tak by mel sanci.
Reagovat
Kozoroh
Doufám, že s tímhle tenisem přiletí Gyros i do Dubaje, už je na čase, aby No1e změřil síly s Gyrosem ve formě. Bylo by to parádní finále :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kyrgios sa z Dubaja odhlási alebo vypadne v prvom kole. Klasický postup na ďalšom turnaji po nedeľnom finále.
Reagovat
tommr
výsledek je pro Tomáše ještě lichotivej. Dneska nebyl Kyrgiosovi důstojným soupeřem ... :(
Reagovat
PH94
Jak v posledních dnech obdivuji Thiema, tak úplně stejný a možná i větší obdiv si zaslouží Kyrgios, protože jak z Gasgueta tak z Berdych si udělal prakticky sparingpartnery :) Opravdu velký výkon :)
Reagovat
babolat.cz
dobrej výprask
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist