Berdych v Mnichově vykročil za obhájením titulu. První překážku zadupal

3. 5. 2010, 21:06
Aktuality 6
ATP MNICHOV - Před rokem vybojoval svůj poslední titul. A tento týden se ho Tomáš Berdych pokusí na antuce v německém Mnichově obhájit. Do soutěže vykročil výborně, když si pohodlně poradil s domácím outsiderem.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Loňská pouť za Berdychovým celkově pátým titulem byla velmi trnitá. Už v prvním kole ho potrápil neznámý Němec Kloer, další čtyři výhry vydřel ve třech setech. Tři dokonce až v tie-breaku rozhodující sady.

Letošní start byl podobný. Ale jen v tom, že se český tenista utkal s domácím outsiderem z druhé tisícovky žebříčku. Osmnáctiletý Kevin Krawietz dosud nevyhrál jediný zápas ani na challengeru a dnes s Berdychem nedokázal držet krok. Na returnu uhrál pouhé čtyři fiftýny a o šest let starší Čech vyhrál za 44 minut dvakrát 6-1. 

Třetí nasazený Berdych se v dalším zápase utká se Slovákem Lukášem Lackem, nebo španělským kvalifikantem Ribou.

Český tenista v Mnichově vyhrál už devátý z deseti duelů. Při premiéře v roce 2007 prohrál v semifinále s Južným, kterého loni zdolal ve finále. A i letos ruský tenista patří mezi Berdychovi hlavní konkurenty.

V prvním kole si druhý nasazený Michail Južnyj poradil s Francouzem Chardym hladce 6-1 6-4, na Berdycha může narazit v semifinále. 

Turnajovou jedničkou je Chorvat Marin Čilič, mezi nasazené patří mj. Almagro, Kohlschreiber či Baghdatis. Z Čechů v Bavorsku startuje ještě Jan Hájek, kterého v prvním kole čeká francouzský kvalifikant Sidorenko.

- ATP 250 MNICHOV (Německo, antuka, 398.250 eur) -
pondělní výsledky (03. 05. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Berdych (3-ČR) - Krawietz (Něm.) 6-1 6-1
Južnyj (2-Rus.) - Chardy (Fr.) 6-1 6-4
Becker (8-Něm.) - Robert (Fr.) 6-4 4-6 6-0
Beck (Něm.) - Istomin (Uzb.) 2-6 7-6(3) 6-1
Petzschner (Něm.) - Benneteau (Fr.) 3-6 6-3 6-3

Čtyřhra - 1. kolo:
Friedl/Škoch (ČR) - Almagro/Riba (1-Šp.) 6-4 6-7(8) 10-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
BooOoo
bude hrat do te doby dokud nenarazi na Youzneho .. to bude bitva ve trech setech a minimalne se dvema tajbrejky .. :))
Reagovat
smazaný uživatel
Elegán by měl už konečně ukončit kariéru, protože nedokáže porazit ani průměrného hráče elitní dvacítky jako je Berdych. Za chvilku nedokáže porazit ani toho nejhoršího tenistu všech dob Roberta Deeho, ale toho by se elegánovci bezpochyby nedožili, neboť jakmile by se začal padat, všichni by skončili na kapačkách. :DDDDD
Reagovat
herba
ty musíš bejt velkej moula a musí ti hrozně táhnout z huby, když meleš takový houna...DDDebílku
Reagovat
smazaný uživatel
ty si dobrej blb
Reagovat
smazaný uživatel
Hraje vyborne uz od IW, kde vypadol po boji s Nadalom, odvtedy jeho forma gradovala a na antuke zatial nesklamal. Jediny kto by ho mal potrapit na tomto turnaji je Juznyj ale inak si mysliim ze by mohol aj vyhrat Munchen bez straty setu. Pokial bude zdravotne fit tak verim tomu urcite.
Reagovat
smazaný uživatel
sa zobud a daj si dole okuliare bez straty setu ti sibe na to on nema sak on je labilny ako zena a vyhrat ho nevyhra
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist