Berdych v Montpellier deklasoval Pairea a je ve čtvrtfinále

6. 2. 2019, 16:00
Aktuality 23
ATP MONTPELLIER - Tomáš Berdych na halovém turnaji v Montpellier udržel svou neporazitelnost i po svém celkově šestém vystoupení. Ve druhém kole si český šampion z roku 2012 poradil jednoznačně ve dvou setech s domácí nasazenou osmičkou Benoitem Pairem, s nímž vyhrál i čtvrtý vzájemný duel, a postoupil do čtvrtfinále. V něm se utká se Srbem Krajinovičem, který vyřadil Belgičana Goffina.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych svou jedinou účast v Montpellier proměnil v titul, když v roce 2012 potvrdil roli nasazené jedničky. A neporazitelnost si ve své oblíbené hale zatím drží i letos, kdy se mezi nenasazené nevešel.

Včera sice musel třiatřicetiletý rodák z Valašského Meziříčí otáčet nepříznivý vývoj utkání proti německému kvalifikantovi Matthiasi Bachingerovi, ale dnes po výrazně zlepšeném výkonu nedal šanci domácí nasazené osmičce Benoitu Pairemu. 

Berdych sice v prvních dvou gamech na podání musel odvracet brejkboly, ale situace zvládl a od té chvíle na kurtu dominoval. Za necelou hodinu hry zvítězil 6-2 6-0 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 4-0.

Nutno podotknout, že Paire dnes svým výkonem Berdychovi cestu mezi osmičku nejlepších hodně usnadnil. A fanoušci to hned po mečbolu dali najevo pískáním a bučením.


Berdych se letos vrací po půlroční pauze, během které se v žebříčku propadl do druhé světové padesátky, a zatím se mu daří. V lednu v Dauhá prohrál až ve finále s Robertem Bautistou, na Australian Open nestačil v osmifinále na Rafaela Nadala.

V Montpellier bude v pátečním čtvrtfinále čelit poprvé Filipu Krajinovičovi. Šestadvacetiltý Srb ve večerním utkání druhého kola zaskočil nasazenou dvojku Davida Goffina z Belgie, kterého porazil dvakrát 6-4.

• ATP 250 MONTPELLIER •
Francie, tv. povrch / hala, 586.140 dolarů
středeční výsledky (06. 02. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Albot (Moldav.) - Kohlschreiber (5-Něm.) 6-4 6-3
Baghdatis (Kypr) - Bemelmans (Belg.) 6-2 6-4
Ivaška (Běl.) - Fabbiano (It.) 4-6 6-4 6-3
• Dvouhra - 2. kolo •
Berdych (ČR) - Paire (8-Fr.) 6-2 6-0
Krajinovič (Srb.) - Goffin (2-Belg.) 6-4 6-4
Tsonga (Fr.) - Simon (4-Fr.) 6-2 7-6(3)
Chardy (6-Fr.) - Hoang (Fr.) 6-3 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
Torn
Pejrak je trouba, ale Tomovi gratuluju, mohl by dojít daleko, určitě může myslet na titul. Přál bych mu ho, když to nevyšlo v Dauhá.
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
Kytka
Krajinovič má letos slušné výsledky - AO 3 kolo, teď 2 výhry, ale zase na AO prohrál s Čoričem a tady - Gofin momentálně nemá formu. Tomáš je na tom o chloupek líp. Ale ještě spolu nehráli. To bývá někdy u Toma zádrhel.
Reagovat
fujtajblick
Od Goffina ví, co ma čekat a dokaze ho porazit, kdyz se trošku zkoncentruje. Ale kdyz s nekym hryje Berďa poprve, tak je hodne nervózní. Bzdu držet pěsti, ať zápas c Krakinovecem zvládne
Reagovat
turista
Výborně Berďa! To byla demolice. Jen tak dál.
Reagovat
Patik
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/8582--tohle-ceka-na-kvitovou-a-dalsi-hvezdy-v-miami-pripravuji-velkolepy-centralni-dvorec
Reagovat
Patik
Mohli to spojiť s Indian Wells taký trojtýždňový turnaj Sunshine double na jednom velkolepom mieste by bolo fajn.
Reagovat
Kytka
Gratulace. Jednoduchý zápas Tom potřeboval. I když Paire v podstatě odevzdal a po právu byl vypískán. Když přišel o servis, poštěkal se s rozhodčím, ta hádka trvala snad 2 gamy. Jasně, chtěl rozbouřit halu a vykolejit Toma. První se mu povedlo, to druhé ne. Tak se na to vykašlal. No Paire v plné kráse. Je to hajzlík.
Reagovat
FulnekUltras
co taky chceš od péra, no... ;-)
Reagovat
George_Renel
tochu jsem to očekával. Není to poprvé, co člověk vidí, jak si Benoit dokáže po pár chybách zcela znechutit hru. Měl jsem jen trochu obavu aby tom Tomáš nepodlehl a nepolevil. Dnes vyhrála soustředěnost a hlava.
Reagovat
Kytka
Pravda. Ta hádka co vyvolal Paire nebyla ani pro Toma příšerná, a i to, že zkracoval pauzy na pár vteřin atd. Nepodařilo se mu Toma rozhodit.
Reagovat
Kytka
....byla i pro Toma příšerná.....
Reagovat
EllNino
Gratulace Tomášovi, po tom 1. kole se tenhle zápas hodil, Benoit vypískán, oprávněně, umí hrát vynikající tenis, potrápit nejlepší hráče světa, ale v hlavě má řádně nasráno ....
Reagovat
SwissMaestro
Naprostá fraška od Paireho. Totálně vypuštěný druhý set a hlavně poslední game. Pískot od fanoušků během zápasu i na konci. Tohle musí být velká pokuta.
Reagovat
lavamancer
ta to byla hodně velká rychlovka.
Tomáš solidně, ovšem co ten Paire tam vyváděl...
Reagovat
SwissMaestro
Druhej set nechutně odchozenej od Paire. I fanoušci na něj pískaj. Měl by to zabalit s tímhle přístupem.
Reagovat
com
treba to jeste votoci :)
Reagovat
Fandina
Tak teď alespoň dvakrát zabodoval na síti.
Reagovat
Fandina
Berďa má na Žofrejem první set. 6:2 a vypadá to celkem slibně. Tak doufám, že ten druhý bude také tak. PojĎ!!!
Reagovat
tommr
je bezkonkurenčně největší blbec na okruhu. Na něho nemají ani takoví borci jako Kyrgios nebo Tomic ... :)
Reagovat
Fandina
Jj, zaslechla jsem, že se tam čílil. Co to zase bylo?
Reagovat
tommr
upřímně řečeno ani pořádně nevím co se mu zase nelíbilo. On se rozčiluje prakticky pořád kvůli nějakejm nesmyslům. Vrcholem ovšem bylo jak si tam roztrhal tričko á la Djokovic. Ten chlapec si asi o sobě hodně myslí ... :)
Reagovat
Kytka
Co jsem zachytila, tak snad, že rozhodčí nevidí Berdychovy auty. Pořád mlel Berdych, Berdych. Tak bylo směšné když si chtěl vzít jestřába na údajný Tomášův aut na servisu, až dva údery poté, když hru zkazil. Kamera ukázala, že neměl pravdu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist