Berdych v New Yorku nestačil na Gonzaleze

6. 9. 2009, 22:28
Aktuality 9
US OPEN MUŽI - Tomáš Berdych skončil na grandslamovém US Open ve třetím kole. V boji o osmifinále nedal dnes českému daviscupovému reprezentantovi šanci Chilan Fernando Gonzalez, jenž vyhrál po setech 7-5 6-4 6-4.
Tomáš Berdych

Berdych tak nenapodobil Radka Štěpánka, jenž zůstal ve 4. kole jako poslední český tenista. Mezi 16 nejlepšími ženami je Petra Kvitová.

Sedmnáctý nasazený Berdych sice poslední tři vzájemné duely včetně srpnového setkání v Cincinnati vyhrál, v New Yorku se však hrálo podle Gonzalezových not.

Finalista Australian Open 2007 prorazil třikrát Berdychovo podání a pokaždé z toho byl zisk setu. V první sadě získal brejk v 11. hře za stavu 5-5, ve druhé za stavu 2-2 a ve třetí už za stavu 1-1. V gamu předtím měl přitom rodák z Valašského Meziříčí dva brejkboly, ale stejně jako další tři v celém zápase je nevyužil. Gonzalezovi pomohl k udržení podání skvěle fungující servis - při prvním podání prohrál jen 10 z 56 míčků a Berdychovi poslal 16 es.

V osmifinále už je i bývalý světový hráč číslo jedna Rafael Nadal, jenž porazil 7-5 6-4 6-4 krajana Nicolase Almagra. Španělský tenista, jenž musel kvůli zranění kolen vzdát obhajobu ve Wimbledonu, usiluje v New Yorku o zkompletování takzvaného kariérního Grand Slamu.

Více než soupeř dnes Nadala trápilo břišní svalstvo, kvůli němuž si musel ve třetím setu zhruba na desetiminutové ošetření povolat českého fyzioterapeuta ATP Michala Novotného. Zápas sice dovedl do vítězného konce, ale z jeho občasných grimas se dalo poznat, že bolest stále cítí. "Budu se snažit dát do pořádku do dalšího zápasu. Budu mít o to větší motivaci," uvedl Nadal. Hned pětkrát prohrál své podání, set ale neztratil.

V osmifinále bude hrát s vítězem utkání Monfils - Acasuso.

Utkání 3. kola nedohrál Francouz Gilles Simon, který za stavu 6-1 4-6 6-7 0-1 vzdal kvůli zranění pravého kolena Juanu Carlosi Ferrerovi ze Španělska.

Devětadvacetiletý Ferrero se do 4. kola US Open dostal poprvé od roku 2003, kdy hrál na kurtech ve Flushing Meadows finále. Tehdy porazil Hewitta nebo Agassiho, nestačil až na Roddicka.

Snadný postup Murrayho
Britský tenista Andy Murray ve 3. kole US Open porazil domácího Taylora Denta snadno 6-3 6-2 6-2. Potvrdil tak roli druhého nasazeného hráče a pošesté za sebou postoupil na grandslamu minimálně do osmifinále.

Murraymu, který obhajuje loňskou účast ve finále, stačilo na postup 90 minut, když Dentovi dovolil uhrát jen sedm gamů. Ukončil tak Američanovo nečekané představení na kurtech ve Flushing Meadows.

Dent, kterému patří v žebříčku až 195. příčka, totiž nehrál na US Open od roku 2005. Následně musel podstoupit tři operace zad a lékaři mu řekli, že už nikdy nebude moci hrát profesionální tenis. Přesto se bývalý 21. hráč světa vrátil, ovšem Murray byl nad jeho síly.

Na Murraye nyní čeká Marin Čilič. Chorvatský reprezentant, který se pravděpodobně představí za 11 dní v semifinále Davisova poháru s Českou republikou, přehrál Denise Istomina z Uzbekistánu 6-1 6-4 6-3.

- US OPEN MUŽI (USA - New York, tv. povrch) -
nedělní výsledky (06. 09. 2009)

Dvouhra - osmifinále:
Gonzalez (11-Chile) - Berdych (17-ČR) 7-5 6-4 6-4
Murray (2-Brit.) - Dent (USA) 6-3 6-2 6-2
Nadal (3-Šp.) - Almagro (32-Šp.) 7-5 6-4 6-4
Del Potro (6-Arg.) - Koellerer (Rak.) 6-1 3-6 6-3 6-3
Tsonga (7-Fr.) - Benneteau (Fr.) 7-6(4) 6-2 6-4
Ferrero (24-Šp.) - Simon (9-Fr.) 1-6 6-4 7-6(5) 1-0 skreč S.
Monfils (13-Fr.) - Acasuso (Arg.) 6-3 6-4 1-0 skreč A.
Čilič (16-Chorv.) - Istomin (Uzb.) 6-1 6-4 6-3

Čtyřhra - 3. kolo:
Moodie/Norman (7-JAR/Belg.) - Damm/Lindstedt (11-ČR/Švéd) 6-7(4) 7-6(2) 7-6(5)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
Teraz narazi Gonzalez na Tsongu to bude zaujimavy zapas. Tsonga vyzera mat formu ale Gonzalez tiez sa dako rozbehol a dava dost es na US open.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych mě hodně zklamal, dal jsme až moc na statistiky a nakonec hrál Tomáš hůř, než v Wimbledonu proti Andymu.
...
Mimochodem jediný, kdo zatím jde kolo od kola suverénně, je Tsonga. Kde se ten chlapec zastaví? Pokud bude stále na vítězné vlně a nic ho nerozhodí, mohl by zopakovat loňské australské finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, to je mi líto, čekal jsem, že by to přeci jenom mohl dát. Je to tak viz. níže, takhle to vypadá, když je někdo sice tenisový talent i zlatou ručku má, ale není svou mentalitou hráč. Škoda ho.
Reagovat
smazaný uživatel
Kolikrát měl Tomáš 30:00 při Gonzově servisu? :-) To byla trochu ukázka toho, jak Berdych nedokázal zahrát důležitý míče a naopak Gonzalez dokázal zahrát důležitý míče. Když o něco šlo, tak byl čilskej indián psychicky vejš. Proti Tomášovi působil jako dravec. Berďa na to tenisově má, ale znovu zopakuju, že není rváč a potřeboval by palici od Hewitta.
Jinak Gonza je sice pěknej hajzlík, ale jeho styl je pro mě pohlazení :-D on se s tím ne*ere, důležitej míček, nedělá s tim cavyky, napalí rychle serv, pak forhendový dělo a děj se vůle boží :-D. a to je jeho vymakaný obíhání si na forhend..extra rychlá záležitost :-)
Reagovat
Frantz
můžu vědět proč je podle tebe Gonzalez pěknej hajzlík?
Reagovat
smazaný uživatel
Když pominu nepřiznanou teč na OH 2008, tak je to hlavně jeho schopnost rozhodit soupeře, když mu teče do bot. Například..letos takhle zničil Verdaska v Barceloně, po každém míčku se dohadoval s rozhodčími, dělal opičky, Verdasco byl v laufu, ale nechal se otrávit. Další věc, Gonza pokud mu soupeř naběhne na síť, tak velmi rád mu míří na tělo, nebo když je on u sítě a má tisíc možností jak jasně výměnu ukončit, tak nastřelí Štěpánka :-) letos v Miami. Já ho takovýho beru, patří to k němu, je to můj názor na jeho chování na kurtu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tu Barcelonu bych sem moc neplet, viděl jsem to a řekl bych,že rozhodčí na něj byli opravdu nefér, jinak celkem souhlasim.Mam jeho stil rád, ten forhend je fakt drtivej...Neznam nikoho tak silnýho na tenhle uder..
Reagovat
smazaný uživatel
Ale tak to bejvá, že rozhodčí řežou cizího :-D já vím, že Gonza se rozčiloval často právem, ale taky moc dobře věděl, že tím Verdaska trochu vyvede :-) a proto hooodně přihrával.

Jinak nejrychlejší forhend snad naměřili Monfilsovi..nejsem si jistej, ale Gonza má fakt pumelici a nebojí se toho..a navíc je to v jeho podání dost spolehlivej úder.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist