Berdych v Rotterdamu prohrál se Shapovalovem

13. 2. 2019, 23:06
Aktuality 17
ATP ROTTERDAM - Tomáš Berdych skončil na halověm turnaji ATP 500 v Rotterdamu ve druhém kole. Český tenista v něm prohrál 4-6 3-6 s devatenáctiletým kanadským talentem Denisem Shapovalovem, s nímž přišel celkem čtyřikrát o své podání.
Tomáš Berdych

Šampion z roku 2015 Tomáš Berdych měl s Denisem Shapovalovem vyrovnanou bilanci 1-1, dnes v Rotterdamu ale na o 14 let mladšího Kanaďana vůbec nestačil a prohrál hladce ve dvou setech.

První set rozhodl jediný brejk, který se za stavu 3-3 povedl Shapovalovovi. Také ve druhé sadě prolomil soupeřovo podání jako první kanadský teenager, kterému v žebříčku ATP patří 25. místo.

V šesté hře si Berdych vzal brejk zpět, ale následně prohrál tři gamy za sebou a tím i celý zápas. Rodák z Tel Avivu Shapovalov se ve třetím vzájemném utkání radoval podruhé.

Třiatřicetiletý Berdych, který se na kurty vrátil začátkem roku po půlroční pauze zaviněné zraněním zad, si v Rotterdamu připsal nejhorší letošní výsledek. V Dauhá došel až do finále, v Montpellieru do semifinále a na Australian Open vypadl ve 4. kole.

Shapovalov se ve čtvrtfinále utká se Stanem Wawrinkou, kterého loni zdolal ve třech setech v Tokiu. Švýcarský vítěz turnaje z roku 2015 dnes po čtyřech nezdarech v řadě našel recept na Kanaďana Milose Raonice, kterého porazil 6-4 7-6 a ve vzájemné bilanci se dostal do vedení 5-4.

Na vítězné vlně pokračují vítězové halových turnajů z minulého týdne. V prvním kole dnes uspěli po dvousetových výhrách předloňský šampion Francouz Jo-Wilfried Tsonga i Rus Daniil Medveděv.

• ATP 250 ROTTERDAM •
Nizozemsko, tv. povrch / hala, 2.098.480 eur
středeční výsledky (13. 02. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Džumhur (Bosna) - Tsitsipas (3-Řec.) 6-4 1-6 7-5
Medveděv (5-Rus.) - Chardy (Fr.) 7-6(2) 6-2
Fucsovics (Maď.) - Kližan (SR) 7-6(4) 6-4
Tsonga (Fr.) - Fabbiano (It.) 6-1 6-4
• Dvouhra - 2. kolo •
Shapovalov (10-Kan.) - Berdych (ČR) 6-4 6-3
Wawrinka (Švýc.) - Raonic (4-Kan.) 6-4 7-6(4)
Monfils (Fr.) - Seppi (It.) 4-6 6-1 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
Nola
Medved a Tsongic - dvaja superi Noleho na GS, obaja titul na konte, k tomu ich los smolne zase spojil, uz treti turnaj v rade, Medved nakoniec najviac konzistentny z mladasov, ktovie, ci nakoniec prvy neprekroci brany T10
Reagovat
EllNino
vypadalo to na Karena, ale ten se letos ještě nerozjel, snad to nebude podobný osud jako Jack Sock, ten taky vyhrál halovou Paríž a sezonu načínal v desítce a letos byl na AO mimo stovku
Reagovat
Nola
nieco podobne som uz citala s tym Jackom....
tenisovi analytici, vcetne komentatorov Digi najviac verili Dartagnanovi, tak si vyber, vcera prehral s Dzumhurom....
Reagovat
EllNino
tak TsiTsi má tradiční s*ačku po velkém úspěchu, tam si myslím, že to není taková hrůza :) Navíc on má kvality opravdu velké, takže je to jen otázka času ... a snad ho to teda nesemele
Reagovat
EllNino
Denis mě potěšil, jsem zvědav, jak se popere s dalším bývalým top hráčem, Tomáš včera bez energie, leváci mu nikdy moc neseděli, Denis je navíc ultra agresivní a to mu moc nevoní :)

Denis by to tam mohl dotáhnout třeba do finále :) Ideálně bych mu přál titul
Reagovat
darek.vrana
Tenhle týden je docela zajímavý z pohledu proběhlého DC. Jednak se ukázalo, že naše shazování Jiříka po vítězství nad Griekspoorem bylo trochu nefér (viz jeho výhra nad Chačanovem) a jednak že v týmu měl být místo jednoho mladíka Zdeněk Kolář, který má možná životní formu.
Reagovat
EllNino
jenže tu "životní formu" (3. kolo na challengeru) začal prodávat až po DC, navíc výhra nad Ortegou a unaveným Bublikem po minulém týdnu zatím nejsou moc měřítko :)
Reagovat
darek.vrana
Ale pořád je to žebříčkový soused Griekspoora a má už nějaké zkušenosti. Lehečka mě sice výkonem nadchnul, ale s jeho výhrou nad kýmkoliv nemohl nikdo počítat. A mohl se vzít jen jeden z mladíků. Přece jen juniorský tenis je jiná disciplína.
Reagovat
EllNino
ale nevím, jestli zrovna Zdenda by zahrál líp než Jirka
Reagovat
darek.vrana
Taky nevím, ale aspoň by byly nějaké možnosti třeba i do debla, možná by zahrál líp než Lukáš v pátek... koneckonců dneska se možná uvidí.
Reagovat
EllNino
jinak je škoda, že dneska hrají proti sobě s Lukášem, po nějakém čase máme 2 hráče ve 3. kole, byť jen na challengeru, ale tak zase aspoň se jeden z nich dostane dál :)
Reagovat
Ondra979
no tak tenhle zapas byl jiste meritko, bohuzel Berda asi neni v tak skvele forme, jak se zdalo. Ale nevadi, chce to makat dal.
Reagovat
Marduch
že by zas problém s regenerací po náročném zápase bez dne volna?
Reagovat
EllNino
spíš ta forma není taková jako Austrálii a v Kataru, a ten minulej tejden byl celkem náročnej... 1. kolo i čtvrtfinále na 3 sety, hlavně to čtvrtfinále bylo hodně na krev, v semifinále už pak nestíhal ...

No a předevčírem 1. kolo, kde se opravdu hodně běhalo a byly samé hrozně dlouhé výměny, včera bez energie a navíc s kvalitním soupeřem

Chce to pečlivě vybírat turnaje, momentálně už skoro nic neobhajuje, takže může jen získat :)
Reagovat
SwissMaestro
Tomáš se kasal jak bude pečlivě vybírat turnaje. No, zatím tomu tak není. Vůbec se nešetří. Nebudu se divit když bude hrát i v Marseille. Fakt doufám už jen v IW a M. Tam udělat třeba jedno SF a pak vynechat antuku...
Reagovat
George_Renel
První set jako by zapomínal že hraje proti levákovi, ve druhém odcházel fyzicky neo měl nějaký problém.
Reagovat
Fandina
Shapovalov dneska nedal Berďovi šanci. Sice se na to hezky dívalo, ale raději bych opačný výsledek. Tak příště Berďo. Pojď!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist