Berdych v Rotterdamu začal těsnou dvousetovou výhrou nad kvalifikantem Copilem

13. 2. 2017, 21:19
Aktuality 6
ATP ROTTERDAM - Tomáš Berdych začal i svůj třetí letošní turnaj proti soupeři rozehranému z kvalifikace a také v Rotterdamu si s ním poradil. Až 130. hráč světa Rumun Marius Copil ho však potrápil, český tenista zvítězil i díky jedinému brejku z posledního gamu 7-6 6-4. O čtvrtfinále si šampion z roku 2014 zahraje s Gasquetem, nebo Troickým.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych dnes v hale v Rotterdamu odehrál první zápas od Australian Open, na kterém prohrál v 3. kole s pozdějším šampionem Rogerem Federerem, a více než tři týdny dlouhá pauza se na jeho výkonu projevila.

Zatímco sám nastoupil po 23 dnech bez soutěžního zápasu, jeho soupeř Rumun Marius Copil si o víkendu osahal prostředí a kurty v Nizozemsku během kvalifikace, v níž porazil Němce Kamkeho a Struffa.

Statistiky zápasu
Berdych - Copil
11 esa 11
3 dvojchyby 0
52 %
1. podání 'in' 61 %
77 %
úsp. 1. podání 80 %
61 %
úsp. 2. podání 46 %
28 winnery 26
22 nevyn. chyby 29
1/3 brejkboly 0/3
čas: 1:35

Berdych, který odstartoval také svůj třetí turnaj v sezoně proti soupeři rozehranému z kvalifikace, dokázal až 130. hráči světa sebrat jediný servis. I přesto si s o pět let mladším Copilem poradil ve dvou setech i ve třetím vzájemném střetnutí, tentokrát po vyrovnaném průběhu 7-6 6-4.

Jednatřicetiletý český tenista měl v úvodním setu za stavu 3-3 dvě šance na brejk, ale nevyužil je. Do vedení se dostal až po zvládnutém tie-breaku, v nichž má letos bilanci 4-0, když od stavu 1-3 získal šest míčků v řadě. 

Před začátkem druhého dějství si Berdych zavolal fyzioterapeuta, ale v zápase pokračoval. Rumunský protivník ho i nadále trápil hlavně skvělým podáním a v sedmé hře měl i celkem tři brejkboly, využít je však nedokázal. Berdych si jediný brejk zápasu schoval na poslední game, v němž za stavu 7-6 a 5-4 neztratil jediný fiftýn. 

Světová třináctka Berdych startuje na podniku ATP 500 v Rotterdamu podesáté v kariéře. Svou poslední předloňskou účast proměnil ve finále, v němž prohrál se Stanem Wawrinkou, v sezoně 2014 si došel pro jeden ze svých 13 titulů. 

V osmifinále se čtvrtý nasazený Berdych utká až ve čtvrtek buď s Francouzem Richardem Gasquetem, nebo se Srbem Viktorem Troickým (h2h 6-1).

Čekání na další singlový zápas si Berdych, který je v Nizozemsku tradičně i se svou manželkou Ester, zkrátí ve čtyřhře. Do té je přihlášen společně s Indem Rohanem Bopannou, s nímž dosud nikdy nehrál. Přesto budou v prvním kole favority, neboť se utkají s domácím duem Haase/Smits.

Po odhlášení Stana Wawrinky a Rafaela Nadala jsou nejvýše nasazenými hráči turnaje v Rotterdamu finalista z roku 2014 Chorvat Marin Čilič a Rakušan Dominic Thiem. Oba (především Čilič) se však letos ještě nedostali do optimální formy.

• ATP 500 ROTTERDAM •
Nizozemsko, tv. povrch / hala, 1.854.365 dolarů
pondělní výsledky (13. 02. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Berdych (4-ČR) - Copil (Rum.) 7-6(3) 6-4
Haase (Niz.) - Mayer (Něm.) 7-5 7-6(3)
Herbert (Fr.) - F. López (Šp.) 7-6(5) 7-6(5)
Donskoj (Rus.) - Granollers (Šp.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Alexandria
Muzi hraju v Rotterdame kontinualne,vsetko bezi ako sa vyzaduje/hala/,kym zeny maju v Dahau"dazdovu prestavku"co je velmi mrzute...(((:-
Reagovat
Torn
Z Toma mám radost...doufám, že se mu podaří vyhrát turnaj, aby se tak nějak trochu zvednul a třeba se vrátil i do TOP 10.
Reagovat
Kytka
To by potřeboval. Ale ten turnaj je slušně obsazený.
Reagovat
Torn
Ale zase pár strašáků má Tom ze hry. :D
Reagovat
tommr
no jestli nezíská titul tady tak už se na nějakým větším turnaji asi neprosadí nikdy ...
Reagovat
Kytka
Gratulace. Na to, že byl Copil rozjetý z kvalifikace, navíc servíruje kolem 220km/hod. a Tomáš měl dlouhou pauzu a ještě k tomu si přivodil i nějaké zdravotní komplikace, na začátek dobrý. Ale bude muset přidat. Hlavně na příjmu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist