Berdych ve Wimbledonu začal spolehlivě, smetl Volandriho

20. 6. 2011, 18:25
Aktuality 43
ATP WIMBLEDON - Tomáš Berdych zahájil letošní ročník Wimbledonu spolehlivým výkonem. Loňský finalista v úvodním kole nepodcenil duel s italským outsiderem Volandrim, kterému nenabídl jediný brejkbol a po hladké třísetové výhře postoupil dál.
Tomáš Berdych

Tomáše Berdycha na úvod Wimbledonu čekal příjemný los, neboť čelil Filippu Volandrimu. O čtyři roky starší Ital, aktuálně 84. hráč světa, totiž na trávě dosud vyhrál pouhé dva zápasy. Český daviscupový reprezentant navíc ve vzájemné bilanci vedl 4-2. Berdych nechtěl soupeře podcenit, což se mu dokonale povedlo a roli favorita bez problémů potvrdil.

Pětadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí dnes předvedl na druhém největším kurtu číslo jedna v All England Clubu suverénní výkon a dal zapomenout na měsíc starý šok z grandslamového Roland Garros, kde v prvním kole vypadl s domácím hráčem z kvalifikace Stéphanem Robertem. Berdych nečelil ani jednomu brejkbolu, nasázel 12 es, 32 vítězných úderů a udělal jen 16 nevynucených chyb. Šestý nasazený hráč nakonec zvítězil jednoznačně 6-2 6-2 6-1.

"Je příjemné mít dobrý začátek a určitě mi to dodalo sebevědomí pro další utkání. Se svým výkonem jsem docela spokojený. Vzhledem k tomu všemu očekávání to bylo docela náročné," uvedl po zápase Berdych, jenž nemá v hlavě obhajobu loňského finále. "Pro mě je důležitější být dobře připraven na dalšího protivníka. Určitě nemyslím na zopakování loňského finále. Beru to krok za krokem," dodal.

Český tenista se na dvorci zdržel jen hodinu a 34 minut, zatímco jeho příští soupeř Francouz Julien Benneteau má za sebou pětisetovou bitvu s Belgičanem Rubenem Bemelmansem. Prvním nasazeným sokem Berdycha může být ve třetím kole Argentinec Chela.

Pondělí ve Wimbledonu:

Obhájce Nadal odstartoval suverénně

Další program přerušil déšť
Ve Wimbledonu se dnes mělo představit celkem sedm českých tenistů, nicméně kvůli dešti, který se na Londýn spustil kolem 18:00 SELČ, se tři z nich na kurty nedostali. Organizátoři už zrušili duely loňské semifinalistky Petry Kvitové s Američankou Alexou Glatchovou, Radka Štěpánka se Španělem Fernandem Verdaskem a Barbory Záhlavové-Strýcové s Kanaďankou Aleksandrou Wozniakovou.

Své zápasy stihli před deštěm rozehrát grandslamový debutant Jaroslav Pospíšil, který prohrává 4-6 a 1-2 s Rumunem Viktorem Haneskem, a také Sandra Záhlavová, jež vede 2-1 v českém derby nad Ivetou Benešovou. Ani oni se dnes konce svých duelů nedočkají a budou je dohrávat v úterý.

- WIMBLEDON muži (Velká Británie, tráva, 6.631,000 liber) -
pondělní výsledky českých tenistů (20. 06. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Berdych (6-ČR) - Volandri (It.) 6-2 6-2 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

43
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
steve79
Dneska jsou na centr curtu skvělé zápasy: Wiliamsová, Federer a Djokovic. Federer podle mě dneska zvítězí jednoznačně ve třech setech a Djokovic vyhraje 3:1 na sety? Jakej je Váš tip?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já nevím, co od Djokoviče na trávě čekat, ale doufám, že to zvládne 3:0.
Reagovat
smazaný uživatel
http://matej-tenis.blogspot.com/2011/06/wimbledon-den-prvni-zeny.html

Zaměřeno především na zápasy, které jsem sledoval.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky bych byl schopen se o jednotilivých zápasech více rozepsat, to by však nesměl být počet znaků v komentáři omezený. Když je vše v jednom, je to přehledné, jakmile však komentář musím rozedělit na dvě a více částí, čtenář přehled ztrácí. Pravidlo o maximálním počtu znaků v komentáři (2048) je tupé a hodně mi překáží. To mám jako každý úder do klávesnice počítat, abych posléze dokázal komentář přesně rozdělit? K smíchu.

Jinak dobrý blog. :-) Myslím, že tvé přehledy jsou na dost vysoké úrovni a líbí se nejen mě.
Reagovat
smazaný uživatel
Rozdělením na dvě samostatné části se dlouhý text naopak zpřehlední. Něco jiného by bylo, kdyby zde existovala možnost pokročilého formátování (tučné písmo, kurzíva, podtržení).
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes byly v Londýně na programu zápasy prvního hracího dne. Jelikož však do hry tenistům zasáhl déšt´ a od 18:00 se hrálo pouze na zastřešeném centrálním dvorci, mnoho zápasů nebylo rozehráno. Nyní se odhédněme alespoň za tím, co se stihlo.

Češi v akci:

Tomáš Berdych vs. Filippo Volandri ----- Čech se narozdíl od prvního kola v Paříži nedal outsiderem zaskočit a předvedl suverénní výkon. Diktoval tempo hry, čemuž napovídají i statistiky winnerů a chyb, přičemž celkem obstojně servíroval. Ani v jednom ze tří setů nepřipustil potíže a zvítězil velmi jednoznačně 6:2 6:2 6:1.

Jelikož se dnes v Londýně rozpršelo, další české naděje se budou o postup rvát zítra. Jaroslav Pospíšil sice svůj zápas v Haneskem z Rumunska stihl rozehrát, avšak déšt´ oba tenisty z kurtu vyhnal za stavu 4:6 1:2 ve druhé sadě pro Čecha. Radek Štěpánek svůj zápas se Španělem Verdaskem ani rozehrát nestihl, tudíž je plánován na zítra.

Ostatní:

Rafael Nadal vs. Michael Russel ----- Španěl nehrál na své poměry úplně nejlépe. Do utkání vstoupil dost rozpačitě. V prvním sadě prohrával 2:4 (částečně však zásluhou dobrého výkonu Američana), ale potom Russel neunesl tíhu okamžiku a nechal Nadala vrátit se do zápasu. Ten následně vyhrál šest her v řadě a vedl 6:4 a 2:0. Následně svůj náskok ještě navýšil na 4:1 ve druhém setu a v tu chvíli Američan naposledy zazlobil. Jeden ze dvou ztracených servisů si vzal zpět, ale od té doby byl pánem na kurtu Nadal, který další problémy nepřipustil. Zvítězil tak ve třech setech 6:4 6:2 6:2.

Feliciano López vs. Michael Berrer ----- Španělský tenista hlavně díky svému skvělému servisu, diky němuž Berrera nepustil ani k jedné brejkové šanci, prvním kolem proplul ve třech setech. Mimo jiné zaznamenal také 45 winnerů oproti 21 soupeře.
Reagovat
smazaný uživatel
Andy Murray vs. Daniel Gimeno-Traver ----- Španěl začal skvěle. Od začátku zápasu byl hodně aktivní a odměnou mu byl první set, který získal 6:4. Ve druhém dějství bylo vše až do stavu 3:4 pro španělského tenistu vyrovnané, potom však po dlouhé tahanici ztratil svůj servis a jeho hra se úplně rozsypala. Murray od stavu 3:3 ve druhém setu 15 her v řadě a vyhrál 6:4 6:3 6:0 6:0.Zajímavé zápasy na zítra:

Druhý hrací den jsou na programu pochopitelně dohrávky dnešních zápasů a dalších, které se dnes ani rozehrát nestihly.

Češi v akci:

Štěpánek - Verdasco (přibližně od 13:00 SEČ)
Pospíšil - hanescu (dohrávka přibližně od 15:00 SEČ)

Ostatní:

Isner - Mahut (od 13:00 SEČ)
Federer - Kukuškin (od 15:00 SEČ)
Soderling - Petzschner (od 17:00 SEČ)

Zajímavé dohrávky:

Ljubičič - Čilič (od 14:00 SEČ)
Karlovič - Tipsarevič (od 14:00 SEČ)
Del Potro - Cipolla (od 14:00 SEČ)
Reagovat
smazaný uživatel
Toto víťazstvo má nulovú výpovednú hodnotu..Volandri je ozaj ortodoxný antukár, vyhľadávajúci antuku 12 mesiacov v roku..Napriek tomu ma Berdych slušné šance dostať sa do QF, kde by ho čakal Rafa cez ktorého nemá šancu prejsť..Dovtedy má celkom slušný žreb, Benneteau bude tvrdší oriešok, ale nie je to žiadny servis man, jeho víťazstvo v 2. kole by bolo veľkým prekvapením...
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal na trávě zatím nic moc.
Reagovat
smazaný uživatel
15 vyhratý zápas na grandslamovej tráve je dobrá bilancia..Nehovoriac o dvoch finálových účastiach z rokov minulých...Nehrá svoj top tenis v poli, no dnes celkom slušne servoval..Má prijateľný žreb, som zvedavý na potencionálny duel s Raonicom..Na Berdychovi mi chýbajú úspechy s tenistami z TOP 10, tých pod sebou celkom pravidelne poráža, no s tenistami zo svetovej špičky pravidelne prehráva..Uvidíme, čo prinesú ďalšie boje..
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych pravidelně prohrává z hráči TOP20.
Reagovat
smazaný uživatel
Dokonca ;)..Ale nie, Tomáš je dobrým tenistom..patriaci do širšej svetovej špičky, čo by Slovensko za takého dalo..
Reagovat
smazaný uživatel
Co tam ten Murray dělá? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jo ještě kdyby ten příšernej Murray vypadnul, to by byla bomba, ale to se bohužel asi nestane
Reagovat
smazaný uživatel
no ale nakroceno ma .....
Reagovat
smazaný uživatel
tak ne, nikam nejde :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Měl bys mu fandit, protože je jediný, kdo může poslat Nadala před finále domů. Teda pokud jsi fanda Federera, který by měl být z Nadala posraný až za ušima.
Reagovat
smazaný uživatel
tak ja samozrejme take "Fedex na vecne casy a nikdy jinak!" Ale hlavne: "Toho bohda nebude, aby sojka z boje utikala", natoz, aby se z Nadala predpo....;-)
Reagovat
smazaný uživatel
No spíš bych to vzal z té druhé strany že Nadal je jedinej kdo může odstranit Murrayho (bohužel), možná teda ještě Tomáš pokud naváže na dnešní solidní výkon, ale toho zase zastaví Nadal.
Každopádně budu mnohem radši když bude ve finále Rafa, jenom hlavně ne Murray.
Roger se ale Rafy nebojí, ostatně se ho na to i ptali: "Jsem to vždycky já, kdo diktuje tempo hry a rozhoduje o tom, jak zápas dopadne. Když hraji dobře, většinou vedu nebo ho dokážu porazit. Když mi to ale nejde, vyhraje on," Touhle větou to vystihl naprosto přesně, co řikam celou dobu..
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a proto s ním většinou prohrává, má z něj normální komplex, jen se to bojí přiznat, však se podívej, jak hrál třeba na RG a jak hrál finále krom závěru 3. setu. A naprosto egoisticky vyjádřené od Federera, prý že záleží na něm, jak to dopadne :D Já nejsem fanda ani jednoho, ale tohle snad z huby nemohl Federer vyplodit. Odkud to máš?
Reagovat
smazaný uživatel
A co ti jinak vadí na Murrayem? To bys radši pro Fedexe ve finále Rafu, který by ho porazil, než Murrayho, který nezvládá tlak a velké zápasy hraje tužku?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak určitě by to byl opět výbornej tenis, myslim že komplex už nemá nebo rozhodně ne takovej jako dřív. Spíš moc nezvládá ty důležitý balony, jako právě naposled na RG. Tam kdyby vyhrál ten první set nebo pak první gem ve čtvrtym setu, mohlo to nakonec dopadnout naopak. Ale tak je to vždycky a nejen mezi nima.
Nic to však nemění na tom jeho výroku, http://www.tyden.cz/rubriky/sport/tenis/federer-se-nadala-neboji-preje-si-lepsi-start_205033.html
Rozhodně to nebylo myšlený nějak špatně, že by se nad něj povyšoval nebo něco v tom smyslu. To je zkrátka fakt a platí to v každym zápase
Reagovat
smazaný uživatel
Federer sa vo finále mení na FedERROR..:)..Samozrejme ku chybám je Nadalom nútený..
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem to vždycky já, kdo diktuje tempo hry a rozhoduje o tom, jak zápas dopadne. Když hraji dobře, většinou vedu nebo ho dokážu porazit. Když mi to ale nejde, vyhraje on..

Presne pre tieto žvásty nikdy nebudem mať FedERRORA rád a som šťastný, že si z neho Rafa robí na kurte svojho otroka..Hráš to, čo ti dovolí súper, to je jasná tenisová poučka všetkým fanúšikom na svete. Abšak len mimo Švajčiarska...Je logické, že Federer v iných zápasoch tak nekazí, keďže priemerné výmeny trvajú 6-7 úderov. Rafa ho NÚTI hrať výmeny, kde loptička prejde 11-12 krát cez sieť a tak pravdepodobnosť chyby logicky stúpa..To čo povedal Federer je priame a jednoznačné, vyjadril sa, že ak hrá dobre, vyhrá..Akoby tam Rafa, hráč ktorý bude za 10 rokov dúfam všeobecne považovaný za lepšieho (má k tomu výrazne nakročené) ani nebol!..Je to arogancia najhrubšieho zrna..Nech sa Roger spamätá, nebyť vykradnutého rebríčka v rokoch 2003-2006 má na konte 7 grandslamov a bol by vysmiaty od ucha k uchu..
Reagovat
smazaný uživatel
No dyť to tam řiká, pokud hraje dobře tzn. že nedělá chyby, tak vyhraje. Samozřejmě že k tomu přispívá Nadalova hra, protože má nejlepší obranu, ale to přece nijak nezpochybňuje. To, že hru v každym zápase diktuje Roger musí poznat i ten jeho největší odpůrce a ještě nikdy se nestalo, aby Roger prohrál a zároveň udělal míň nevynucených chyb. O tom to celý je
Reagovat
smazaný uživatel
Protože ho Nadal k tomu přinutí. A to že diktuje není tak úplně už pravda, bývalo to tak kdysi, kdy Nadal nebyl tak agresivní, v současnoti dokáže Nadal diktovat proti komkukoliv, zvlášť na natuce.
Reagovat
VlS
Podle oficiální statistiky bylo 32 winners, 16 UE a 15 Z 19 zásahů na síti úspěšných. Stejná čísla byla hned po zápase na obrazovce
Reagovat
smazaný uživatel
uz i ty, VISi? :-) Ale ne, predevsim ta sit je na travu vyborna, prijemny cisla. Musi je ale proverit silnejsi souperi, moc bych Berdovi nejaky prulom uz prala. Nemyslim, ze je to s nim nahoru - dolu, jak tu nekdo zminoval, drzi si svoje, ale je to furt takove mdle....
Reagovat
VlS
ani ne, ale trochu mi vadí jistá nesolidnost v údajích, které si lze snadno ověřit. Nechápu proč psát špatné údaje, když jsou snadno k dispozici správné.
Reagovat
smazaný uživatel
oka ;-)
Reagovat
neznalek
Volandri byl velmi nepříjemný soupeř se svým servisem, jeho míče měly odskoky pravé italské challengrové antuky :-)
Reagovat
VlS
Ano, a protože hraje jen challengery v Itálii na antuce, tak je kolem osmdesátky v rankingu (před Rosolem, Hájkem, Hernychem a spol). Je vidět přehled a nadhled °-)
Reagovat
Jiri
Jak jsem jiz psal. Tom se ve WIM muze dostat daleko, ale finale necekam ani nahodou :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak jsem po veceri...pekne jsem si nakakal do pusinky a zapil to curanickem :) to bylo dobry!ale prujem je stejne nejlepsi...kdyz si muzu nacurat z prcinky do pusinky...
Reagovat
smazaný uživatel
Nechci být příliš kriický, ale vtězství v prvním kole ještě nic neznamená. Každý zápas může být poslední,ale to platí pro všechny. Tomášovi výkony jsou poněkud nevyrovnané. Jednou zahraje dost slušně a pak zase úplně zbytečně prohraje. Moc bych mu přál, aby se mu zase Wimbledon vydařil, ale nejsem si jistý, jeslti se jeho forma doopravdy tolik zlepšila, aby toho byl schopný. Takže k dnešnímu výsledku Tomášovi blahopřeji a zároveň doufám, že takových výsledků bude víc, protože vypadení v druhém kole by nebylo o proti Paříži moc výrazné zlepšení. Tomáš samozřejmě potřebuje obhájit alepoň nějaké body z loňska. Doufám, že se mu to podaří.
Reagovat
smazaný uživatel
s kym bude tom hrát
Reagovat
smazaný uživatel
Viz níže MisoSK.
Reagovat
smazaný uživatel
s Luckou Šafářovou na doktory, ..... mas to napsane hned v tom prvnim prispevku ne :O
Reagovat
smazaný uživatel
Anebo výše v článku. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
dneska me hodne prekvapilo ze mel 29 wineru,a jenom 15 nevynucenych micu.drzim palce tome
Reagovat
misoSK
Skor nez sa to tu zacne hemzit spormi medzi Lopatom a ostatnymi, tak sa vyjadrim...Berdych zahral spolahlivo, vyuzil to, ze mal jedneho z najprijatelnejsich superov na prve kolo a od uvodu diktoval tempo hry...Tazsi test ho caka v druhom kole v podobe kvalitneho travara Benneteaua, ktory pomaly ale isto nachadza stratenu formu...Do pripadneho tretieho kola sa crta opat prijatelny super a v osemfinale si uz supera nevyberiete, vyzera to tam na Fisha, mozno Verdasco, pri zhode okolnosti Stepanek, ale to by pri jeho sucasnych moznostiach uz bolo velke prekvapenie...
Reagovat
smazaný uživatel
kvalitni travar? - už to nehul, bennet umi víceméně jen halu, viděl jsem ho ted na chall v praze a zadnej zazrak to neni, tomas ho da ve 3
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist