Berdych vítězně vykročil za obhajobou v Halle

9. 6. 2008, 19:48
Aktuality 0
ATP HALLE / ATP VARŠAVA - Úspěšně zahájil Tomáš Berdych krátkou sezonu na trávě. Český reprezentant přijel do Halle obhajovat loňský titul a za tím letošním vykročil výhrou ve dvou setech nad Thomasem Johanssonem. Česká jednička uspěla i v deblu - společně s daviscupovým kolegou Radkem Štěpánkem vyřadili třetí nasazený pár Aspelin/Knowle.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych na postup přes Švéda Thomase Johanssona potřeboval pouhých 77 minut. Cestu do druhého kola mohl mít přitom ještě jednodušší: po prvním vyhraném setu vzal svému soupeři okamžitě servis, Johansson ale poprvé v zápase prolomil podání svého soupeře a své působení v Halle tak prodloužil. Naštěstí pro Berdycha ne na dlouho. Ve druhém setu dokázal nejlepší český hráč využít ještě jeden z celkových jedenácti brejkbolů a výhrou 6-3 7-5 Johanssonovi oplatil tři roky starou porážku z travnatého povrchu v Nottinghamu.

Jeho dalším soupeřem bude další Švéd - Robin Söderling. S ním má český tenista vyrovnanou vzájemnou bilanci 3-3. Naposledy se střetli letos na antuce v Düsseldorfu, kde ve třech setech uspěl Seveřan. Söderling však za sebou hladký vstup do sezony na trávě nemá. V Halle s domácím Philippem Petzschnerem na postup potřeboval téměř dvě hodiny.

Český tenista Berdych uspěl i v deblu - společně s daviscupovým kolegou Radkem Štěpánkem vyřadili třetí nasazený pár Aspelin/Knowle. Švédsko-rakouskou dvojicí Aspelin/Knowle porazili 6-4 4-6 10-6. Štěpánka zápas dvouhry čeká až zítra - síly změří s domácím Tommym Haasem. 

Do 2. kola už postoupilo také česko-indické duo Lukáš Dlouhý / Leander Paes. S dvojicí Baghdatis/Rochus si za 69 minut poradili hladce 6-2 7-6.

Ve Varšavě postup vydřel Vaněk
Z postupu se dnes radoval také Jiří Vaněk. Český antukový specialista nastoupil ve Varšavě proti Argentinci Berlocqovi. Diváci v polském hlavním městě byli svědky obrovského - téměř tříhodinového - dramatu. Vaněk prohrál s Berlocqem prní set a v tie-breaku třetí sady byl dva míče od vyřazení. Koncovku zápasu ale zvládl a zvítězil 1-6 6-2 7-6.

V příštím kole může narazit na nejvýše nasazeného, Rusa Nikolaje Davyděnka. Toho čeká duel proti Uruguayci Pablu Cuevasovi.

Výsledky - muži:
Halle:
Dvouhra - 1. kolo:

Berdych (3-ČR) - T. Johansson (Švéd.) 6:3, 7:5, Zverev (Něm.) - Nieminen (7-Fin.) 2:6, 6:4, 6:2, A. Beck (Něm.) - Gicquel (Fr.) 6:7 (4:7), 7:6 (7:4), 6:3, Kohlschreiber (Něm.) - Benneteau (Fr.) 6:4, 6:1, Söderling (Švéd.) - Petzschner (Něm.) 6:4, 4:6, 6:4, Becker (Něm.) - Gremelmayr (Něm.) 6:4, 6:2. 

Čtyřhra - 1. kolo:
Dlouhý/Paes (4-ČR/Indie) - Baghdatis/O. Rochus (Kypr/Belg.) 6:2, 7:6 (8:6),
Berdych/Štěpánek (ČR) - Aspelin, Knowle (3-Švéd./Rak.) 6:4, 4:6, 10:6,
Gicquel/Santoro (Fr.) - Lipsky/Martin (USA) 7:6, 7:6.

Varšava:
Dvouhra - 1. kolo:

Vaněk (ČR) - Berlocq (Arg.) 1:6, 6:2, 7:6 (7:5), Daniel (Braz.) - Volandri (It.) 6:3, 6:4, Koroljov (Rus.) - Hanescu (Rum.) 6:4, 6:2, Starace (6-It.) - Olejniczak (Pol.) 6:2, 6:3, Serra (Fr.) - Coria (Arg.) 6:3, skreč. 

Čtyřhra - 1. kolo: 
Parrott/Polášek (USA/SR) - Cibulec/Roitman (ČR/Arg.) 6:3, 6:3.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist