Berdych vstup v Rotterdamu zvládl, na úvod přehrál Mischu Zvereva

12. 2. 2018, 16:09
Aktuality 27
ATP ROTTERDAM - Tomáš Berdych vstup do halového turnaje ATP 500 v Rotterdamu zvládl. Loňský semifinalista a vítěz ročníku 2014 v prvním kole porazil Mischu Zvereva, kterého zdolal potřetí v řadě. Dalším soupeřem české jedničky bude Jan-Lennard Struff, nebo Viktor Troicki.

Tomáš Berdych se na Australian Open probojoval až do čtvrtfinále a dal zapomenout na nezdar z úvodního letošního turnaje v Dauhá. Minulý týden se měl představit na halové akci v Montpellier, ale nakonec se pořadatelům kvůli náročnému programu omluvil.

Druhý únorový halový podnik si už ujít nenechal. V Rotterdamu, kde byl při svých posledních čtyřech účastech vždy minimálně v semifinále, a v roce 2014 v nizozemské metropoli dokonce triumfoval, zahájil své letošní působení vítězstvím 7-5 6-3 nad Mischou Zverevem a ujal se vedení 4-2 ve vzájemné bilanci s Němcem.

Do utkání však nevstoupil vůbec dobře. Už v prvním gamu musel likvidovat čtyři brejkboly. S prvními čtyřmi hrozbami si poradil, nicméně o dvě hry později už servis ztratil a jen marně se snažil manko brejku s narůstajícím počtem nevynucených chyb smazat.

Probudil se až na poslední chvíli. V desátém gamu, v němž Zverev podával do setu, dokázal využít premiérový brejkbol a ve zbytku zápasu měl jasně navrch. Ziskem následujících tří her stav úvodní sady otočil, ve čtvrtém gamu druhého dějství znovu sebral Němcovi podání a výhodu brejku si udržel až do konce.

Dalším soupeřem dlouhodobě nejlepšího českého tenisty bude další Němec Jan-Lennard Struff, který aktuálně 17. hráče světa porazil v úvodu roku v Dauhá, nebo Srb Viktor Troicki.

Berdych je ve spodní polovině pavouka, ve čtvrtfinále může narazit na loňského finalistu Davida Goffina a v semifinále na Bulhara Grigora Dimitrova. V horní polovině jsou Alexander Zverev, Stan Wawrinka a především Roger Federer, který se v případě postupu do semifinále vrátí do čela světového žebříčku.

"Pokud chcete získat titul a odvézt si domů trofej, tak musíte porazit každého bez ohledu na to, kdo to je. Je to taková zábavná součást tenis. Těším se na další výzvu a doufám, že si tu projdu celou cestu," řekl Berdych.

Loňský čtvrtfinalista a předloňský šampion Martin Kližan v Rotterdamu zvládl dvoukolovou kvalifikaci, v hlavní soutěži ale další výhru nepřidal. Slovenský tenista v prvním kole prohrál 3-6 6-7 s Španělem Felicianem Lópezem, přestože ve druhém setu měl dva setboly.

Šestatřicetiletý López, který se při své deváté účasti v Rotterdamu dočkal teprve druhého vítězství v hlavní soutěži, si o čtvrtfinále zahraje s Francouzem Benoitem Pairem, nebo s loňským finalistou Belgičanem Davidem Goffinem.

• ATP 500 ROTTERDAM •
Nizozemsko, tv. povrch / hala, 1,996.245 eur
pondělní výsledky (12. 2. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Berdych (6-ČR) - M. Zverev (Něm.) 7-5 6-3
A. Zverev (3-Něm.) - Ferrer (Šp.) 6-4 6-3
F. López (Šp.) - Kližan (SR) 6-3 7-6(4)
Seppi (It.) - J. Sousa (Portug.) 6-4 1-6 6-2
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

27
Přidat komentář
Fandina
A dnes v noci, respektive zítra ve tři ráno, Sebastian Korda versus Tiafoe. Tak jsem na mladíka zvědavá.
Reagovat
Kytka
Tak to já taky.
Reagovat
janek_da
Už jsem se lek, že Roger prohrál set a on je to "jenom" David
Reagovat
Roger_Federer
Ma tezky los, neni jiste jestly dojde do semifinle :(
Reagovat
Kozoroh
http://www.menstennisforums.com/#/topics/939382?page=1
Reagovat
Fandina
pláču
Reagovat
George_Renel
tomášovi trvalo přesně 5 her než našel rytmus a zjistil rozměry kurtu. Pak Zvereva jasně převyšoval a dodirigoval to s přehledem do konce .
Reagovat
Torn
Zase Zverev mi příjde trochu čitelný, lítá na síť hlava/nehlava, jsem si kolikrát říkal, to nemůže aspoň jeden míč vrátit, než se tam furt cpát.
Reagovat
misa
Má takový forhend a bekhend, že mu skoro nic jiného nezbývá. Škoda, že se nenaučil aspoň ten forhend.
Reagovat
Torn
To je pravda.
Reagovat
Kytka
Tom se na to po tom začátku naučil reagovat - return pod nohy, pár skvělých prohozů, bechand po lajně nebo křížný. Jak Zverev na síti neproměnil první, maximálně druhý balón, tak výměnu prohrál.
Reagovat
Torn
Opět velká pravda, pampeliško :D
Reagovat
Kytka
Paráda. Ze začátku jsem si říkala, kde je australská forma. Ale asi si musel zvyknout na halu, trošku pomalejší povrch a nakonec i na Mischu, když s ním 2 roky nehrál. Druhý set už byla solidní jízda.
Reagovat
Torn
Já jsem panu Bé věřil. :D
Reagovat
peggy
Pane Berdych to je jine kafe,hrat za penize,nez reprezentova Cesko v DC.Z toho nic neni ze si nevezmete jine obcanstvi.
Reagovat
PetaM
Kdo chodí do práce jen proto, že ho to baví, bez finanční odměny?
Reagovat
Lina
Prece peggy ;)
Reagovat
Krisboy
Konečně! Už jsem myslel, že se peggy udávila vztekem nad výhramy Petry a Báry :)
Reagovat
Torn
Peggy Bundová by měla odejít stejně jako její sitcom :D
Reagovat
Kytka
To snad není pravda. ZA DC zahrál více utkání jen Jan Kodeš. Pomohl ke dvěma mísám. To ti není dost? A na co by asi teď dřel? Není tam nikdo do party, Jirka Veselý by třeba první utkání prohrál, na čtyřhru se zase "necítil" jako posledně. A i kdyby je vytáhl do baráže a zpět do světové skupiny, tak to neudrží. Realita je prostě taková, že je Berdych a pak ohromná propast. Veselý hraje v DC mizerně a Rosol je momentálně asi zraněný. Navíc zranění Tomáše asi nebylo jen tak nic moc. Četla jsem rozhovor s jeho trenérem, který říkal, aby se mohl vrátit za rok zase do Melbourne, musí změnit program, omezit turnaje, zejména mezikontinentální přelety, tak nepoletí např. letos do Dubaje. A že si musí zvyknout hrát s menší bolestí. Tomáš zkrátka není bolestínek a neztěžuje si. A i ten slepák, pro který byl leckým posmíván - z Ivaniševiče, ne z Tomáše, nakonec vypadlo, že málem umřel. Tak už mu dejte laskavě pokoj. A když už mu závidíš ty peníze, nauč se tenis nebo něco jiného na stejné úrovni a budeš je mít taky.
Reagovat
Torn
Kytko, dneska bych ti dal kytku, moc pěkný! :)
Reagovat
Kytka
Díky. Ale mně tyhle řeči prostě štvou. Za této situace má myslím i Tomáš právo se rozhodnout jak se rozhodl. A myslím, že správně. Cožpak to není na turnajích náš hráč, to je snad cizinec? A nikoho dalšího z chlapů na turnajích ATP včetně 250 (kromě prvního nebo maximálně druhého) kola ani nemáme možnost vidět. Tak doufám, že vydrží co nejdéle to půjde.
Reagovat
Torn
Přesně. V Česku je hrozně móda fandit jen tehdy, když někdo furt vyhrává nebo reprezentuje zemi...kdyby hráč fungoval jen na tomhle, patrně skončí s tenisem ve 20 :D
Reagovat
EllNino
vždyť peggy je totální troll, který ani nikdy na nic nereaguje, píše furt ty samý kecy na Marii, Báře, Tomášovi, dopingu, sprostotě a podobně ... na to nemá cenu reagovat
Reagovat
smazaný uživatel
To generuje automat. Jinak to není možný. Nechápu redakci TP...
Reagovat
janek_da
krasne napsano peggy. tak se pozna fanousek
Reagovat
Fandina
mě trochu vyděsil, když v prvním setu přišel o podání a prohrával 3:5, ale pak už nezaváhal. Takže gratulka a jen tak dál Berďo pojď!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist