Berdych vyhrál znovu ve třech setech, Šafářová propadla

26. 5. 2010, 20:48
Aktuality 11
FRENCH OPEN - Společně si museli v deštivé Paříži na duely druhého kola počkat do večerních hodin. Společně - byť vzdáleni pár desítek metrů od sebe - mohli i zvedat ruce nad hlavu, ale zatímco Tomáš Berdych slavil postup, jeho přítelkyně Lucie Šafářová se na kurtu nezdržela ani hodinu a potupnou porážkou se s Roland Garros rozloučila.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych postoupil na French Open do 3. kola, když s si domácím Edouardem Rogerem-Vasselinem poradil snadno 7-5 6-1 6-4.

Patnáctý nasazený Berdych byl v souboji s 124. hráčem světa Rogerem-Vasselinem jasným favoritem. Francouz sice vyhrál úvodní dvě hry zápasu a držel se do stavu 5-5,. "On do toho od začátku vlítnul po hlavě a nechtěl mi dát moc šancí. Nechtěl, abych diktoval tempo, což se mu dařilo. Na to, na jakém je místě, tak hrál skvěle. Byla to otázka času s ním vydržet a potom čekat na šanci, která přišla," řekl Berdych Radiožurnálu.

V jedenácté hře sebral soupeři podání a vyhrál první set. V druhé sadě již na kurtu dominoval, když soupeři dovolil jedinou hru, a v třetí sadě si pohlídal snadný postup za dvě hodiny. Pomohlo mu k tomu i 40 vítězných úderů oproti 15 soupeře. 

Český tenista tak napodobil výkon z úvodního kola a o osmifinále se utká buď se Švýcarem Chiudinellim, nebo Američanem Isnerem, kterého před pěti dny zdolal na Světovém poháru družstev. Švýcarsko-americký duel dnes kvůli tmě nebyl dohrán, zatím vede Chiudinelli 7-6 5-5.

Naopak v druhém kole skončila Berdychova přítelkyně a nejlepší Češka Lucie Šafářová. Nad její síly byla Slovinka Polona Hercogová, která vyhrála snadno 6-1 6-2.

Šafářové se vůbec nedařilo. Proti Hercogové, jež letos na šeti antukových turnajích marně bojovala o třetí kolo, si za celý zápas nevytvořila ani jeden brejkbol. Slovinka totiž při svém podání ztratila jen sedm míčků. To Češka přišla o svůj servis hned čtyřikrát a zápas zakončila s pouhými třemi gamy. Potřetí za sebou se tak s French Open rozloučila v 2. kole.

"Soupeřka měla strašně nepříjemný servis. Ten druhý vyskočil tak, že jsem nevěděla, co s tím mám dělat. Z forhendu tlačila a já se vůbec nedostala do hry, neměla jsem čas na svoji hru. Bohužel jsem proti tomu nenašla protizbraň," řekla Šafářová.

Dnes na kurtu vydržela pouze 54 minut a pokazila si dojem ze skvělé přípravy. Během té si zahrála dvakrát ve čtvrtfinále a v Madridu dokonce semifinále, které nedohrála kvůli svalovému zranění.  

Vedle Berdycha tak z Čechů zůstala na antukovém grandslamu již jen Klára Zakopalová, kterou zápas 2. kola s Belgičankou Justine Heninovou teprve čeká. 

Dařilo se zato Čechům ve čtyřhrách. Přes první kolo prošli Iveta Benešová s Barborou Zahlavovou-Strýcovou, Květa Peschkeová ve dvojici se Slovinkou Srebotnikovou, František Čermák se Slovákem Mertiňákem a Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou. Naopak hned skončili Klára Zakopalová s Američankou Zalamedaovou a Martin Damm se Slovákem Poláškem.

- FRENCH OPEN (Francie / Paříž, antuka) -
středeční výsledky českých tenistů (26. 05. 2010)

Muži:
Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (15-ČR) - Roger-Vasselin (Fr.) 7-5 6-1 6-4

Čtyřhra - 1. kolo:
Bracciali/Starace (It.) - Damm/Polášek (ČR/SR) 6-1 6-3
Čermák/Mertiňák (9-ČR/SR) - De Voest/Tursunov (JAR/Rus.) 6-3 4-6 6-2

Ženy:
Dvouhra - 2. kolo:
Hercogová (Slovin.) - Šafářová (24-ČR) 6-1 6-2

Čtyřhra - 1. kolo:
Hlaváčková/Hradecká (16-ČR) - Bammerová/Barroisová (Rak./Něm.) 6-4 6-1
Peschkeová/Srebotniková (12-ČR/Slovin.) - Borwellová, Kopsová-Jonesová (Brit./USA) 6-0 6-1
Benešová/Zahlavová-Strýcová (13-ČR) - Chuang Chia-jung/Moliková (Tchaj-wan/Austr.) 7-6 (2) 6-3
Safinová/Szavayová (Rus./Maď.) - Zakopalová/Zalamedaová (ČR/USA) 6-1 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jinak k Wozniacki: vím, že má Caroline slušnou základnu fanoušků a nechci nikoho urazit - neberte to osobně. Ale při jejích zápasech (pokud nehraje proti nějaké hodně agresivní soupeřce) mám skoro vždy pocit, že se čas zpomaluje. Hlavně tedy při jejích forhendech - to si kolikrát říkám, jestli ještě stále neprobíhá warm-up (připadají mi stejně skoro stejně rychlé jak při rozcvičovaní, tak při zápase)... Možná je to jen můj pocit, ale skoro vždy, když nastoupí na kurt, přestává mě ten tenis bavit.
Reagovat
skott
Safarova aneb Jekyll/Hyde:-)) Presne kvuli tomu se smeju vsem tem, co vzdycky po jednom jejim vysledku vytahnou fraze o TOP 10 nebo dokonce TOP 5, protoze i burza kdejaky bananovy republiky je stabilnejsi nez jeji vysledky.Nikdy lepsi nez kolem dvacateho mista nebude, na vic zkratka nema.
Polona Hercog je stale jeste vychazejici antukova hvezdicka, letos s obrovskou smulou na los pri vsech turnajich na hline.Skoda, ze jsem jen parkrat prepnul ze zapasu Svety s Petkovic, protoze hrala skvele a nemusi se bat ani Pennetty v dalsim kole, kdyz to zopakuje.Pred tydnem ve Varsave drzela dlouho na lopate i Wozniacki nez ta zasimulovala za stavu 0-3 v poslednim setu a pak otocila.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem tady sice nepsal, že by měla Lucka na top 10 apod., ale řadil jsem se chvíli k těm, co věřili v nějaké trvalejší zlepšení. Naivně... už mě to vážně nebaví, to je prostě hrůzné. Obdivuju lidi, kteří mají stále sílu té naší holce fandit. Skalní příznivce tehle výkonnostní kotrmelec č. 100 a jedna asi neodradí, ovšem pro mě už je toho příliš.

Ten ženský FO mě letos nějak nebere... těžko se do toho člověk dostává, když chybí jeho favorit (Kim).
Reagovat
skott
Ja Safarove pred par lety taky veril, ale vzhledem k tomu, ze jsem ji fandil spise jen kvuli tomu, ze je nase hracka, tak pro me bylo jednoduche prestat se nad jejimi vykyvy stresovat:-)
Pokud mas rad jenom Kim, tak to asi nebude jen FO, ktere te nevtahne, abys ho sledoval, nebo ne?Co jsi potom delal, kdyz si dala dva roky pauzu?:o)Aspon teda ja nedokazu sledovat tenis nebo nejaky jiny sport, pokud nekomu trosku nefandim.To si jdu radsi sam zahrat nez na to bez emoci koukat (ciste muj nazor)...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zatoto sa môžu organizátori hanbiť! Nemám slov a že Grandslamový turnaj.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem zjistil, že na FO není ani v roce 2010 alespoň na prvních třech kurtech osvětlení... To snad není pravda !!! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Najlepsie bolo ze Monfils chcel hrat asi cakal ze Fogniniho breakne doserviruje a konci namiesto toho odvracal 3 matchbally:D Keby prehral chcel by som videt jeho xichty:D:D. Co sa tyka osvetlenia tak ja tiez nechapem ze preco to je takto- napr. hlasia tusim zase dazd zajtra pozajtra ako ked pol dna sa nebude hrat tak ptoom co stihnu vecer par zapasov lebo nemaju svetlo a reflektory ze...
Reagovat
Stan_Borowitz
No, hlavně že ti francouzští povýšenci hlásí stav jen ve francouzštině a ne v kombinaci místní jazyk/angličtina jako kdekoli jinde na světě.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, máte pravdu, s jazykem souhlas, osvětlení je jasný, trochu je cítit i "francouzské" chování z celého turnaje a mám takový pocit, že možná uzrál čas poohlédnout se po jiném místě či spíš státě, který by GS turnaj na antuce každoročně pořádal... změna je život.

Tím "fr. chováním" - myslim mimo výše i těch pár věcí, kterých jsem si stačil všimnout např.:
1) popírání tmy po 21.37, díval jsem se na Murrayho, který se musel dohodnout se soupeřem a zavolat hlavního rozhodčího, protože ten na empairu jim nedovolil přestat hrát pro sníženou viditelnost, přesto, že byli v polovině druhého setu!!! Na centru na tom byli ještě hůř.
2) rozhodčí působí nikliv jako autority, ale spíš arogantně, Federer viděl jasně míč v autu z podání, balón šel zakroužkovat a požádal rozhodčího, aby ho šel posoudit, ten odmítl opustit empair. Má na to právo, ale pravdu s balónem spíš neměl, ale nešťastný řešení situace. Neumí si ztišit publikum.
3) Pořadatelé, ať jim dorazí na turnaj jakýkoliv vítěz předchozího turnaje, tak bývá všude nepsaným pravidlem, že je mu umožněno nastoupit později do turnaje.. Richard G. měl smůlu
4) Nejlepší antukový hráč všech dob, světová 2. (1.) a pětinásobný vítěz turmaje se prostě nenasazuje na jiný než hlavní kurt a neomlouvá ani to, že to takhle dělali, když mu bylo 18.

Sry za dlouhý text (včera mě strašně naštvali :D), asi by se toho našlo víc, ale když se chodí do práce a kvůli osvětlení není možné vidět večerní zápasy, tak z toho turnaje bohužel moc vidět není.
Reagovat
Stan_Borowitz
toho pětinásobného vítěze. I když za deset dní to už možná bude pravda... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pardon, čtyřnásobnýho ... ;)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist