Berdych vykročil za obhajobou. Del Potro v Tokiu padl

6. 10. 2009, 09:11
Aktuality 4
Český tenista Tomáš Berdych postoupil v roli obhájce loňského vítězství v Tokiu bez větších problémů do druhého kola. Pátý nasazený hráč dnes na úvod porazil 6-2 a 6-4 domácího Go Soedu. Hůř si vedl vítěz US Open Juan-Martin del Potro, který se po porážce s Francouzem Rogerem-Vasselinem s japonskou metropolí loučí.

Čtyřiadvacetiletý Tomáš Berdych strávil ve svém prvním utkání v Tokiu na kurtu 69 minut a soupeři nadělil šest es. O rok starší Go Soeda uhrál při podání českého reprezentanta pouhých osm výměn, stejný počet bodů pak sám Berdychovi daroval dvojchybami.

O postup do čtvrtfinále se třetí český vítěz tokijského turnaje po Ivanu Lendlovi (1980) a Jiřím Novákovi (2004) utká s tenistou z Německa. Vzejde ze souboje Andreas Beck - Rainer Schüttler.

Na zápas prvního kola ještě čeká druhý úspěšný daviscupový reprezentant Radek Štěpánek, jenž se utká s lotyšským hráčem z kvalifikace Ernestsem Gulbisem.

Del Potro neuhrál v Tokiu ani set
V japonské metropoli prožil neúspěšný návrat na kurty tři týdny po svém triumfu na US Open argentinský tenista Juan Martin del Potro. Pátého hráče světa nečekaně v prvním kole porazil 6-4 6-4 francouzský kvalifikant Edouard Roger-Vasselin, jemuž patří v žebříčku až 189. místo.

Jednadvacetiletý Del Potro během hodinu a půl trvajícího zápasu nevyužil ani jeden ze šesti svých brejkbolů. Jeho soupeř prolomil favorizovanému Argentinci podání v prvním i druhém setu a při svém servisu pak využil hned první ze tří nabídnutých mečbolů.

"Nepředváděl jsem dnes svůj nejlepší tenis. Necítil jsem se stoprocentně a soupeř hrál skvěle," uvedl po zápase Del Potro.

Ve vysokém Argentinci ztratil turnaj v japonské metropoli s dotací více než milion dolarů další hvězdu. Už dříve se odhlásili kvůli únavě světová jednička Roger Federer, jehož Del Potro porazil v newyorském finále, a třetí muž žebříčku Andy Murray kvůli zraněnému zápěstí.

Podobně jako Tomáš Berdych, ani třetí nasazený Gilles Simon neměl větší problémy v souboji s domácím hráčem, startujícím na divokou kartu. Francouz strávil na kurtu v souboji s Takaem Suzukim pouhých 63 minut a zvítězil 6-3 6-4.

Bez větších problémů si zajistil postup také zdejší vítěz z roku 2001 Lleyton Hewitt z Austrálie, který domácího Tatsumu Ita porazil 6-1 7-5.

Výsledky - Tokio (tvrdý povrch, dotace 1,226.500 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Berdych (5-ČR) - Soeda (Jap.) 6:2, 6:4, Roger-Vasselin (Fr.) - Del Potro (1-Arg.) 6:4, 6:4, Simon (3-Fr.) - Suzuki (Jap.) 6:3, 6:4, Hewitt (8-Austr.) - Ito (Jap.) 6:1, 7:5, Melzer (Rak.) - Mayer (Arg.) 7:6 (7:4), 6:3, Santoro (Fr.) - Golubjev (Kaz.) 6:7(5), 7:6(2), 6:2.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Prosím opravte si soupeře Hewitta v článku.
Reagovat
Administrator
Děkuji, opraveno.
Reagovat
smazaný uživatel
Ježiš nebud taký puntičkář !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Heh
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist