Berdych začal famózně, ale Murray vyhrál zaslouženě, hodnotí semifinále Novák

29. 1. 2015, 15:01
Aktuality 5
Skvělý začátek, ale pak zasloužená výhra soupeře. Tak hodnotil dnešní prohru Tomáše Berdycha s Britem Andym Murraym v semifinále Australian Open bývalý pátý hráč světa Jiří Novák, který před třinácti lety v Melbourne v bitvě o finále také neuspěl.
Tomáš Berdych (© Tennis Australia)

"Berďa má za sebou skvělý turnaj, vynikající začátek sezony, ale dneska vyhrál Murray zaslouženě," řekl Novák, semifinalista Australian Open 2002.

V prvním setu Berdych diktoval stejně jako v předešlých zápasech tempo hry. "Měl famózní začátek. Vyhrával si lehce servis a první set byl super," řekl Novák o úvodním dějství. "Murray pak ale ukázal svoji sílu," doplnil.

Zvrat přinesl druhý set, ve kterém dostal Berdych nepopulárního "kanára". "Na začátku sady neudržel servis, tak Murray zjistil, že se s ním dá hrát a začal diktovat tempo. Měl stoprocentní obranu a přecházel do super útoku. Měl Berďu perfektně přečteného a hrál, co potřeboval," řekl devětatřicetiletý Novák.

Ten před 13 lety dokonce vedl v semifinále nad Švédem Thomasem Johanssonem 2:1 na sety, ale nakonec prohrál 2:3. Berdycha loni i letos dělily od účasti ve finále v Melbourne vždy sety dva. "V tenisu je výhra vždycky strašně daleko. Když se neudělá poslední balon, nevyužije se mečbol, tak se nevyhraje," podotkl Novák.

Murrayho výkon proti Berdychovi ocenili další bývalí hráči. "Tohle byl nejlepší výkon Andyho za posledních šestnáct měsíců," napsal na sociální síti Švéd Jonas Björkman. "Murray ukázal skvělý útok, což rozhodlo. Myslím, že tím Berdycha docela překvapil," uvedl bývalý americký hráč a trenér Brad Gilbert.

Vítěz Wimbledonu z roku 1987 Australan Pat Cash ocenil soustředěnost Murrayho a Brit John Lloyd agresivitu svého krajana. "Berdych hrál výborně celé dva týdny, ale Murray byl zcela brilantní," hodnotil finalista Australian Open 1977 na BBC Two.

 

 

 

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
Jan
Ano. Murray na mě působil zcela brilantně. Jak doběhl ten kraťas, to taky stálo za to.
Reagovat
FulnekUltras
Oproti od druhé sady místy až mátožnému Berďovi z něho především po celou dobu vyzařovala bojovnost a vůle po vítězství.
Reagovat
Jan
Murray působil dojmem jasně větší síly a že si je vědomý, že je lepší a Berdycha dá. Možná to bylo i o Tomášově hlavě. Semifinále GS je pro něho už exkluzivní úroveň, zatímco Murray hrál semifinále mnohem častěji.
Reagovat
Fandina
Já myslím, že on hrál líp. Nekazil tolik, dobře podával, hrál i na síti, celkově hrál líp. A brilantně.
Reagovat
Fandina
Od druhého setu byl Andy lepší.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist