Berdych začal na antuce třísetovou výhrou nad Kuzněcovem

17. 4. 2017, 17:40
Aktuality 29
ATP MONTE CARLO - Tomáš Berdych vstoupil i do sedmého letošního turnaje výhrou. V prvním zápase sezony na antuce se však nadřel proti Rusovi Andreji Kuzněcovovi, kterého udolal po dvou hodinách boje 2-1 na sety. Ve druhém kole se předloňský finalista utká s německým veteránem Haasem, nebo s Francouzem Pairem.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych zvládl vstup i do svého sedmého turnaje v sezoně, když uspěl také ve svém prvním letošním zápase na antuce. A to navzdory tomu, že dnes v Monte Carlu ztratil poprvé v tomto roce v úvodním kole set.

Český tenista letos už popáté začínal turnaj proti soupeři rozehranému z kvalifikace. Poradit si dokázal i s Andrejem Kuzněcovem, byť ho ruský tenista potrápil ve třech setech i ve druhém vzájemném střetnutí.

Tomáš BerdychV prvním setu měl Berdych na monacké antuce ve dvou gamech šanci na brejk, ale ani jednu příležitost nevyužil. Sám měl na servisu problémy pouze jednou, nicméně jediný brejkbol stačil 78. hráči světa Kuzněcovovi k zisku úvodní sady.

V druhém dějství za stavu 2-2 jednatřicetiletý rodák z Valašského Meziříčí dlouho bojoval o udržení svého servisu, nakonec úspěšně. Následně ukončil problémy s využíváním brejkbolů, když dokázal proměnit až svou celkově devátou možnost, díky čemuž si zajistil třetí set. 

Ten dvanáctý hráč světa Berdych, kterého z publika centrálního kurtu podporovala manželka Ester i rodiče, rozhodl brejkem už ve třetí hře. Vypracovaný náskok si pak bez potíží pohlídal a nakonec nad šestadvacetletým Rusem zvítězil po dvou hodinách boje 4-6 6-3 6-4.


Ve druhém kole se finalista z roku 2015 Berdych, který loni ve svém úvodním vystoupení překvapivě zaváhal proti Džumhurovi, utká až ve středu buď s německým veteránem Tommym Haasem, nebo s Francouzem Benoitem Pairem.

V případném osmifinále může česká jednička narazit na Chorvata Marina Čiliče, čí jeho krajana čerstvého šampiona z Marrákeši Bornu Čoriče. Ve čtvrtfinále by mohlo dojít na souboj se světovou jedničkou Andym Murraym, který se na kurty vrací po zranění loktu.

Druhý český tenista v soutěži Jiří Veselý do turnaje vstoupí v úterý, kdy se střetne s Mischou Zverevem. Minulý týden Němce porazil cestou do semifinále v marockém Marrákeši.

• ATP MASTERS 1000 MONTE CARLO •
Monaco, antuka, 4.301.125 dolarů
pondělní výsledky (17. 04. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Berdych (9-ČR) - Kuzněcov (Rus.) 4-6 6-3 6-4
Bautista (12-Šp.) - Basilašvili (Gruz.) 1-6 6-3 7-5
Carreňo (13-Šp.) - Fognini (It.) 7-6(0) 6-7(4) 6-3
A. Zverev (14-Něm.) - Seppi (It.) 6-1 6-2
Ramos (15-Šp.) - Olivo (Arg.) 6-2 6-3
Cuevas (16-Urug.) - Troicki (Srb.) 6-3 6-0
Schwartzman (Arg.) - Tomic (Austr.) 6-1 7-6(3)
Almagro (Šp.) - Kližan (SR) 4-6 6-3 6-1
Edmund - Evans (oba Brit.) 7-5 6-1
Mannarino (Fr.) - García-López (Šp.) 1-6 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

29
Přidat komentář
EllNino
Adam vyhrál :) A herně to nebylo zlé od 2. setu
Reagovat
mahycek
Ale, můžu www. atpworldtour.com/ ale jsem někdy pedant, přijedu a divím se, proč to tady není. To je vše. tak se jenom ptám, kdy se to tady mění, když už se 1 den odehrál ?
Reagovat
mahycek
Akorát, proč tady na TP, není vlevo oficiální web na MC ??
Je tam pořád Marakéš..... Kdyby nebylo Velikonoční pondělí, tak to tam je a vždycky bylo, když už je turnaj rozehrán. Kdo to tady provozuje, mají také svátky, nebo co ????
Reagovat
EllNino
SI TO NEUMÍŠ NAJÍT ?
Reagovat
VlS
hele, kolik jako uživatel pkatíš? Já jen aby tady někdo měl za co držet i sváteční pohotovost.
Reagovat
PetaM
Já mám taky svátek. Ty ne?
Reagovat
Fandina
Jinak Berda na setbal priznal Kuznetsovi eso, i kdyz lajnovy nahlasil aut, nevim, jak vypadal opakovany zaber, protoze to ted nikde nemohu videt ze zaznamu, ale klidne to mohlo byt venku. Berda se o ten posledni game pretahoval a kdyz sel umpire ukazovat sopad, tak rekl ze to bylo eso a ukoncil tim set.
Reagovat
darek.vrana
Fakt jo? Tak to docela koukám. Všechna čest!
Reagovat
Marduch
Umpire sel ukazovat dopad a Berda pred sebou viděl stopu na care? Tak to by umpire stejne bned opravil, ne? Nebo jsem nepochopil tu situaci?
Reagovat
Fandina
Ano umpire sel k dopadu a Berda ukazal, ze to bylo v.
Reagovat
Torn
On byl u toho pak záznam ukázaný ne, jakože jestřáb?
Reagovat
Fandina
To nevim, ja jsem v Monaku. Videla jsem to na miste.
Reagovat
babolat.cz
no , já myslím, že jsi slepá. Zkus příště použít dalekohled, některé dámy je tam používají, aby poznali kdo hraje, jestli je to ženský tenis nebo mužský.
Reagovat
svetova.dvojka
Tomáš si jde pro titul...
Reagovat
janek_da
Zápas jsem neviděl.
Tedy, za celý víkend jsem neviděl ani jeden zápas.
Reagovat
Lunej..
Zapas jsem nevidela, mozna nastesti, nicmene gratulka
Reagovat
VlS
Uf, dobře Tome
Reagovat
George_Renel
Tak 9. B konečně proměněn. Snad to už začne otáčet.
Reagovat
George_Renel
No, jde to, ale dře to.
Reagovat
George_Renel
Tak nakonec ano. Kéž by to bylo jako naposledy. První zápas těžce, pak docela slušné zlepšení.
Reagovat
Kytka
Naposledy tady začal ve druhém kole a prohrál s Džumhurem. Ale nakonec se rozjel a doservíroval jak setball ve druhém setu tak matchball ve třetím. Takový rozjetý kvalifikant, celkem šikovný, to nebyl moc příjemný los. A Tom byl na antuce v prvním zápase, přičemž přechod na ní je prý pro něj nejhorší. Jak ráčil sám uvést. Hlavně, že to zvládl. Gratulace.
Reagovat
George_Renel
Já jsem myslel naposledy v US minulý měsíc. .-)
Reagovat
Kytka
Tak to jo. No musel sice po letech od prvního kola tady, ale zase si může na tu antuku trošku víc zvyknout.
Reagovat
EllNino
AK má navíc než hraje, jen má poslední dobou smulu na los a dost se natrápil, ale jinak dovede porážet ty nejlepší
Reagovat
mahycek
Co to děláš Tome ???? I když Kuzněcov už hrál 6 setů v kvalifikaci.
Reagovat
George_Renel
zoufale neproměňuje své šance. V 1. setu měl na začátku dvakrát šanci brejknout, neproměnil a při svém prvním zaváhání set ztratil.
2. set začal stejně. Neproměněnými šancemi. Dost jasnými... :-/
Reagovat
FulnekUltras
Fandinka tam asi jenom hnízdí a málo fandí... ;)
Reagovat
Fandina
Fandila jsem jako o život. Ale vic nez ja faandila bud jeho maminka nebo Ester, protoze z jeho boxu se ozyvalo pojď. Ale je to táaaaaaaaam. Berdulka hral pekne, ale Kuznecov je liska podsita, umi zahrat chytre, ale na Berdovi bomby nema. Presto jsem se klepala, jestli da alespon druhy set. A nakonec je to taaaaaam!
Reagovat
FulnekUltras
Tak ať v MC s Berďulkou vydržíte co nejdéle... v Česku je teď počasí beztak na prd.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist