Berdych začal ve Valencii dobře, porazil Mathieua

2. 11. 2009, 17:05
Aktuality 2
ATP VALENCIA - Český tenista Tomáš Berdych úspěšně vstoupil do turnaje ve Valencii. V prvním kole dnes ve Španělsku, kde ho za měsíc v Barceloně čeká finále Davis Cupu, porazil Paula-Henriho Mathieua z Francie hladce 6-3 a 6-4.
Tomáš Berdych

Oba sety zápasu mezi Tomášem Berdychem a Francouzem Mathieuem si dnes byly velmi podobné. V obou český hráč podával s vyšší úspěšností a lépe si vedl na příjmu. V prvním i druhém setu dokázal využít po jednom ze dvou brejkbolů, zatímco Mathieu všechny čtyři brejkboly v utkání promarnil.

Čtyřiadvacetiletý Berdych tak zdolal Francouze i ve druhém vzájemném utkání v kariéře. O tři roky starší Mathieu s rodákem z Valašského Meziříčí prohrál i letos ve Wimbledonu a zatím s ním neuhrál ani set.

Také v dalším kole může Berdych narazit na francouzského tenistu. Jeho soupeřem bude vítěz duelu mezi pátým nasazeným Gillesem Simonem a Igorem Kunicynem z Ruska.

Nikolaj Davyděnko, jenž má neblíže k zisku jedné z posledních dvou volných vstupenek na Turnaj mistrů, zahájil turnaj hladkou výhrou 6-2 6-1 nad Kolumbijcem Alejandrem Fallou. Nasazená dvojka se o čtvrtfinále utká s jedním z Argentinců Monakem nebo Vassallem-Arguellem.

 

Výsledky - Valencie (tvrdý povrch, dotace 2,019.000 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Berdych (ČR) - Mathieu (Fr.) 6-3 6-4
Montaňés - Bautista-Agut (oba Šp.) 6-1 3-6 6-4
Davyděnko (2-Rus.) - Falla (Kol.) 6-2 6-1
Garcia-López (Šp.) - Greul (Něm.) 7-5 6-2

Čtyřhra - 1. kolo:
Čermák/Mertiňák (3-ČR/SR) - Hutchins/Kerr (Brit./Austr.) 4-6 6-4 10-7
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Come On! Berďo zkusíme to vyhrát chtělo by to letos přidat ještě 1 titul:-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist