Berdych zdolal Kyrgiose a zajistil Royals výhru

8. 12. 2015, 13:39
Aktuality 28
Tomáš Berdych rozhodl v exhibiční soutěži International Premier Tennis League o dnešní výhře svého celku UAE Royals nad výběrem Singapore Slammers. Šestý tenista světa sice v Manile prohrál i svůj třetí deblový zápas, v rozhodujícím utkání ale porazil Australana Kyrgiose 6-4.
Tomáš Berdych se svým týmem

Dnešní duel mezi UAE Royals a Singapore Slammers odstartovaly Karolína Plíšková a Ana Ivanovičová, jejichž vyrovnaný souboj musel rozhodnout tie-break. Ten vyhrála poměrem 7-5 Srbka, díky níž se Royals dostali do vedení.

Tomáš Berdych se na kurtu objevil až ve čtvrtém zápase, ve kterém spolu s Danielem Nestorem podlehli ve čtyřhře páru Kyrgios/Melo 2-6. Český tenista poté za stále příznivého stavu 20:19 nastoupil ve dvouhře proti Australanu Kyrgiosovi, s nímž minulý týden v Kóbe prohrál hladce 2-6. Tentokrát si Berdych jistě držel servis a zápas rozhodl za stavu 5-4 při soupeřově podání. Sice prohrával 30-40, ale využil možnost tzv. zdvojení bodu, díky čemuž měl setbol, který po náběhu na síť proměnil vítězným halfvolejem.

"Je skvělé takovou výměnou ukončit set. Hlavně jsem se soustředil na forhend, kterým jsem si konec připravil, protože jsem byl v dobré pozici," řekl Berdych na kurtu. "Byl to solidní set, což se v posledním utkání počítá. Je skvělé se s Manilou loučit výhrou a získat tak energii před cestou do Indie," řekl Berdych.

Z filipínské metropole se soutěž přesune do Dillí, kde se bude hrát 10. až 12. prosince. Pak tenisté zamíří do Dubaje (14.-16. prosince) a skončí v Singapuru (18.-20. prosince).

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

28
Přidat komentář
Fandina
Berďa hraje v Indii s Herbertem a přišel o podání, teď ho má zase zpět, tak doufám, že teď už bude hrát výborně.
Reagovat
Fandina
Ale bohužel přišel o další podání, teď je to 3:5.
Reagovat
Vojtiik
http://www.rogerfederer.com/en/esp/news-detail/news/5331-danke-stefan.html

Končí spolupráce se Stefanem a do tým přijde nejspíš jako konzultant Ivan Ljubičič... jako hráče jsem ho měl hodně rád, otázka je, zda má co Rogerovi dát :)
Reagovat
Kozoroh
Myslel jsem, že když Rogerovi a Stefanovi spolupráce vychází, že vydrží spolu delší dobu než jen dva roky.
Reagovat
rusedski
Dřevák Ljubičič co nic pořádného nevyhrál, Roger si z něj na kurtu dělal trhací kalendář a teď ho bude poslouchat? To nebude fungovat...
Reagovat
tito
Asi tak.
Reagovat
Pe3k
Porazil Nadala 6:0 6:1...
Reagovat
Frick
http://fotbal.idnes.cz/ivan-hornik-miri-do-jablonce-d1j-/fotbal.aspx?c=A151208_221251_fotbal_ald
Reagovat
Vojtiik
Mi volal Pelta!
Reagovat
smazaný uživatel
A co chtěl?
Reagovat
Fandina
OT ... zajímavý článek o DC před 35 lety
http://www.rozhlas.cz/zpravy/tenis/_zprava/pred-35-lety-praha-poprve-oslavovala-viteze-davis-cupu-stacilo-pritom-malo-a-nestalo-se-tak--1562039
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to musím uznat, že to rozhodl parádně :))
Reagovat
Kytka
Jo to byla naprosto parádní výměna. Proti včerejšku byl Tom hodně uvolněný a mnohem jistější. Zkrátka větší sebevědomí. Možná, že Kyrgios mohl získat o dvě výměny víc, ale tentokrát bral ty důležité body Tom.
Reagovat
Kozoroh
http://bleacherreport.com/articles/2596106-ranking-the-10-best-mens-tennis-matches-from-2015

Z grandslamových zápasů mi v desítce chybí semifinále French Open Djokovič-Murray a 3. kolo US Open Fognini-Nadal. Oba dva duely byly velkolepé a úchvatné. Z kategorie Masters bych doplnil finále Monte Carla mezi Noldou a Berďou. Naopak bych z první 10 vyřadil daviscupové duely Murray-Goffin a Ward-Isner. Ne že by souboj Izzyho a Warda nebyl skvělý, ale do letošní TOP 10 bych zařadil výše vyjmenované zápasy než tento.
Zajímavostí žebříčku renomovaného serveru Bleacher Report je to, že mezi 10 nejlepšími zápasy letošního roku není ani jeden z Australian Open!
Reagovat
smazaný uživatel
Záznam zápasu: https://www.youtube.com/watch?v=NdUThhbuf9Y

Pro Anu cenný výsledek, protože Karolína jí jako soupeřka moc nesedí. Je ale třeba říct, že v normálním zápase by to bylo těžší. Tady Ana vyhrála čtyři gemy přes deciding point a potom ten shoot-out...

BTW: IPTL nabízí zajímavé situace. Třeba vidět Berdycha, jak fandí soupeřce své krajanky, to je možné asi jenom tady... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, je to trochu zvláštní, když hraje Monačanka se Švýcarkou a Monačan v tom zápase fandí Švýcarce :D

Jinak dík za link, mrknu aspoň na 1 zápas, abych viděl, jestli se tam ti tenisti fakt tolik dřou, že je to pak oddělá na celou příští sezónu a jestli teda mají pravdu ti, co si stěžují, že "na DC je Berdych unavený, ale na (zřejmě srovnatelně fyzicky náročnou) IPTL ne".
Reagovat
Kytka
PTL není tak náročná jako DC. Je to především exhibice, hraje jen set a má pravidla, která ještě ten set výrazně zkracují. Tak např. servis platí vždycky, když ho strefí do správného čtverce bez ohledu na to, jestli míček tečuje set. Když je stav 5:5, hraje se tiebreak. A ten se hraje sice na sedm vítězných bodů, ale může skončit třeba 7:6, vyššího skóre v něm tak dosáhnout nejde. Nehraje se na shody a výhody, ale kdo za stavu 40:40 získá fiftýn, získá game. Musí se podat do 2O vteřin od poslední výměny a když hráč v tom limitu nezahájí servis (napřáhnout na něj), přijde o fiftýn, i když to třeba zaviní podavač, že mu včas nedá balon. Takže je to výrazně rychlejší, na střídačce je zábava. Na druhou stranu kromě double point je možné si vzít i time out, a to kdykoliv v průběhu game. Ale zatím nevím kolikrát za set je to možné. Určitě se nepředřou.
Reagovat
Kytka
Pardon IPTL
Reagovat
Kytka
Další oprava - má být tečuje síť ne set (jsem tu rušená svým domácím živlem).
Reagovat
Kytka
A to byste viděli jak Rafa zkracuje rituály a ani flašky nerovná. Při tom mumraji na lavičce to prostě nejde, je tam o pauzách velmi živo. I během hry.
Reagovat
Nola
http://sportky.zoznam.sk/c/142263/spoved-exmanzelky-legendarneho-tenistu-wimbledon-na-kokaine-a-sexualne-orgie

Rafa ma asi jediny zdravy rozum, ziadnu zenu si pocas kariery nepusta do svojho sukromia, coho vsetkoho su schopne odvrhnute manzelky a milenky...
Reagovat
rod_laver
Pěkně Bjorn, má mé sympatie :D
Reagovat
Jan
Jsme Borgové. Budete asi milováni :)
Reagovat
VlS
A jak to souvisí třeba s manželkou? Spíš dozvuky " Květinovejch dětí " u nevybouřenýho kluka, kterej k penězům přišel a nezvládal. Za to nemohla ženská, ale zádumčivá severská povaha (schválně mrkni, jak se dokážou seveřani ožrat, když se dostanou na chvilku z nenormálního severu, a mrkni, které státy vedou v pičtu sebevražd na 100K obyvatel) a přebytek peněz v telecím věku.
Reagovat
Jan
Ty sebevraždy má asi na svědomí i to, že tam mají v zimě šero a tmu.
Reagovat
VlS
A jsou furt děsně seriózní, pak něco křupne a ožerou se jako dobytek, poperou jak děcka a pak vystřízlivěj, mají výčitky svědomí a jsou zas děsně seriózní a zodpovědní - a sem tam se najde revoltující maník - Borg, teď třeba Northug. Ale dobrý, to s tou manželkou bylo míněný jako vtip asi.
Reagovat
Fandina
Berďa pěkně. Nickovi vrátil prohru a zabodoval. Jen tak dál!!!
Reagovat
gigin
Hello from Tenerife! I am making the most out of the off season. Everyday I am working on my technique and fitness to become better. Ernests Gulbis and Dennis Novak are also here! I am really excited about the upcoming season! Adiós from Tenerife!

https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/12346415_1176927195655616_4174339823109413962_n.jpg?oh=3a8d430ad7c3b5001daa301ffcc83531&oe=56E0416A
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist