Berdych zkusí najít formu pro US Open ve Winston-Salemu

14. 8. 2012, 21:06
Aktuality 25
Tomáš Berdych přijal divokou kartu na turnaj ve Winston-Salemu, který je poslední generálkou na US Open. Český tenista se v Severní Karolíně pokusí najít ztracenou formu před čtvrtým grandslamem sezony.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych od French Open odehrál čtyři turnaje a vyhrál na nich jen dva ze šesti zápasů. Právě malá zápasová vytíženost je tak zřejmě jedním z hlavních důvodů, proč bude poprvé v kariéře startovat v generálce na US Open pouhý týden před začátkem posledním grandslamu sezony.

Pětadvacetiletý český tenista od pořadatelů turnaje ATP 250 přijal divokou kartu a jako sedmý hráč světa bude po světové šestce Jo-Wilfriedu Tsongovi, který ještě musí stihnout doléčit rozseknuté koleno, druhou největší hvězdou soutěže. 

"Berdych je nyní součástí hráčského pole. Fanoušci se mohou těšit, že příští týden uvidí hráče, který je známý tvrdými údery, jedním z nejlepších forhendů a celkově nejčistší hrou na okruhu," vychvaloval českou jedničku ředitel turnaje Bill Oakes.

Do Winston-Salemu se turnaj přestěhoval teprve před rokem z New Havenu a titul získal John Isner. Letos by ho měl obhajovat, pokud se však zbaví bolestí zad, které ho tento týden nepustily na kurty v Cincinnati.  

Právě v Cincinnati má ještě šanci najít ztracenou formu Berdych. V mnohem větší konkurenci turnaje Masters 1000 se postaví ve svém úvodním zápase Yern-Hsun Luovi. Ve třetím kole pak může narazit na Gasqueta, se kterým prohrál před týdnem v Torontu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

25
Přidat komentář
smazaný uživatel
k Berdychovi se prakticky nevyjadřuji,ale pobavily mě včerejší BBV.."Tomáš Berdych je opět ve formě po nepovedené travnaté části sezony a už je ve třetím kole!poté,co v prvním měl volný los a ve druhém porazil kvalifikanta Yen-Hsun Lua..":-D.Málem jsem přiznám se spadl smíchy pod stůl-v ČT dokážou občas udělat komické příspěvky,že člověk jen kroutí hlavou..a to jsem tam v minulosti pracoval,jde to tam holt z kopce.Nejsou schopni posoudit důležitost-kdyby ano,počkali by si až na dnešní zápas s Raoničem,kde se teprve ukáže jak na tom Berdych je...
Reagovat
tommr
i ve Winston-Salemu. Může se tam chytit a rozehrát před USO a navíc získat i nějaký ty body, který ted nutně potřebuje na uhájení pozice v elitní osmičce ...
Včera hrál proti Luovi poměrně dobře. Ve třetím kole to ovšem bude mít podstatně těžší. Čekat ho bude nejspíš Raonic jehož dělovej servis vzbuzuje hrůzu. Tomáš si proti němu nebude moct dovolit žádnej luxus v podobě ztracenýho podání, protože Raonic se téměř nedá brejknout ...
Reagovat
smazaný uživatel
McEnroe, Lendl, já a asi i někdo další :"Berdych, jeden z největších promrhaných talentů současnosti na okruhu." Škoda, ještě rok, nebo dva a pofičí to z kopce.
Reagovat
smazaný uživatel
Krásně Raonic :))) Tohle by pro něj moh bejt obrovskej turnaj - pokud Marcos nebude mít zas jednou nějakej zázračnej den a Berdych si udrží formu, tak má reálnou šanci na QF. A tam by teoreticky moh bejt Nišikori, to bych se asi štěstím rozplynul v obláček.
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm, ale Tomáš hraje hodně dobře, to zas šance Milose klesaj.
Reagovat
smazaný uživatel
podle mě přímo výborně
Reagovat
Sonja
Idemko!!:-)))
Reagovat
Sonja
1.set je tam!! Herdek, Raonic je tak miloučkej:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pokud bude mít Berďa dostatečně kvalitní osvětlení, optimální velikost balonů a vlhkost vzduchu bez toxinů jako pán Patrovič a pokud se nebude nic klouzat a pokud soupeř určitě nebude hrát svoji hru, protože Tomík ji hraje a nic jiného, tak si myslím, že vyhraje. Otázkou je jestli těch podmínek pro vítezství není příliš mnoho. Nicméně budu citovat "zajíci se sčítají až na konci roku", tak Berďo času máš dost a mentalitu vítěte máš nastavenou na obhajobu, ne na vítězství, tak doufám, že brzo uvolníš místo vítězům jako je Delpo apod....
Reagovat
smazaný uživatel
No bóže, takže můžeme čekat vypadnutí v 1. kole jako skoro pokaždé, když Berdych týden před grandslamem hraje nějaký turnaj.
Reagovat
smazaný uživatel
Jen pár překlepů:
...sedmý hráč světa BUDE po světové šestce Jo-Wilfriedu Tsongovi, který ještě musí stihnout doléčit rozseknuté koleno, BUDE druhou největší...
Do Winston-Salemu se turnajE přestěhoval
bolestí zad, které*chybějící_mezera*ho
Reagovat
LubosZabloudil
Opraveno
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
:-( Kéž by se už vrátil.
Reagovat
smazaný uživatel
:'(((
Reagovat
smazaný uživatel
Já už doopravdy nevěřím, že ho někdy uvidíme. Ta pauza je hrozně dlouhá, jeho kondici to zničí víc, než by to dokázalo nějaký zranění. Podle mě je to konečná. Šílenost, pro mě jeden z největších sympaťáků. Snad aspoň ten osobní život za něco stojí.
Reagovat
smazaný uživatel
Nestraš, musí ještě najít sílu, je už to rok víc než rok, naposledy hrál v Gstaadu loni na antuce po Wimbledonu. Ale osobní život asi fajn, Jenyn vypadá příjemně a jsou v očekávání, tak aspoň nějakou radost má.
Reagovat
spaniel
Taky uz neverim, ze se vrati. Vypada to, ze dopadne stejne jako Ancic, ten se pokousel o navrat snad 20x a neslo to.
Reagovat
smazaný uživatel
Soderlinga je/ by bola určite škoda...Napriek tomu, že to má s Federerom tak 1:12 a s Nadalom podobne ho považujem za hráča, ktorý má potenciál poraziť každého, ak má deň..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tomiiiic! Pěkně, třetí kolo je super, je i líto Briana, ale porazil Kohliho, to už tak sám o sobě supr výsledek.
Reagovat
smazaný uživatel
Jednoznačně!!! Nádhernej debut v Cincy. Hlavní je, že přerušil tu sérii porážek. Vlastně to platí pro oba.
Reagovat
smazaný uživatel
Teď už v tom je sám chudák Young :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nevidel som Tomicove zápasy, no výsledky vyzerajú sľubne..Konečne..Teraz je dôležité to udržať, najlepšie do konca roka..
Reagovat
smazaný uživatel
Daří se mu na servisu. Problém je pořád stejnej - má takový výpadky, kdy přechází do šíleně laxního režimu, hraje krátký míče a nechává se dostat pod tlak. Často si tím komplikuje zápasy a často je pak prohrává, viz Fognini Eastbourne. Nebejt podobnejch porážek, tak je pořád v top 30.

Jinak nechápu, proč lidem vadí jeho slajz z forhendu. Co se týče mě, tak se to stává v jeho podání jedním z vůbec nejoblíbenějších úderů. On je schopnej z něj zahrát neuvěřitelnej vítěznej úder, např. proti Djokovicovi v Torontu. Kdyby tam Djoker neměl ten tweener, tak je to úder dne. Z útočný pozice, v kurtu a zahrál to s neskutečnou rotací, je v tom nekonečně citu a ten úder je nádhernej na pohled. Snad ho nikdy nepřestane hrát.

Osobně se bojím u Tomic jediný věci. A to je ta nechutná paralela s Jelenou Dokicovou.
Reagovat
smazaný uživatel
* Tomice

I když myslím, že bych měl psát Tomika :)))))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist