Berdych znovu neztratil set, je v semifinále

17. 2. 2012, 14:47
Aktuality 8
Osmé výhry v řadě a postupu do semifinále se dnes v Rotterdamu dočkal český tenista Tomáš Berdych. Druhý nasazený hráč ani dnes neztratil set, Itala Seppiho porazil 6-3 a 6-4. Jeho dalším soupeřem bude Argentinec Juan-Martín del Potro.
Tomáš Berdych

Pro Andrease Seppiho bylo čtvrtfinále v Rotterdamu už třetím utkáním proti českému soupeři během několika dnů. Minulý týden nestačil Ital v prvním kole Davis Cupu na Radka Štěpánka a Lukáše Rosola a nad jeho síly byl i Tomáš Berdych.

Sedmý hráč světa, kterému ve včerejším zápase vzdal Kypřan Baghdatis, dnes čekal na první brejk do šestého gamu, po kterém se ujal vedení 4-2. Při vlastním podání ztratil za celý úvodní set pouhé tři výměny, a tak první sadu vyhrál pohodlně 6-3.

Jediný slabší moment v utkání  si Berdych vybral za stavu 2-1 v následujícím setu, kdy si Seppi vypracoval dva brejkboly a český tenista ztratil po chybě z forhendu vůbec poprvé na turnaji servis. Naději na zvrat ale dalším brejkem Seppimu rychle sebral a po 67 minutách zvítězil 6-3 6-4.

"Odehrál jsem dobré utkání, ale jsem nespokojený s tou chybou," mrzelo Berdycha prohrané podání v druhé sadě, kterému pomohl lacinou chybou. "Snažil jsem se udržet svou hru na vysoké úrovni. Nakonec jsem vyhrál ve dou setech, takže je vše v pořádku."

Rodák z Valašského Meziříčí postoupil do semifinále na druhém turnaji za sebou, před dvěma týdny navíc ve francouzském Montpellier dosáhl až na titul. Sedmý hráč světa také vyhrál dvanáctý z letošních třinácti zápasů a pokračuje v nejlepším vstupu do sezony v kariéře. Jako jediný letos dokázal Berdycha porazit ve čtvrtfinále Australian Open druhý hráč světa Rafael Nadal ze Španělska.

Dalším, kdo se o to pokusí, bude světová desítka Juan-Martín del Potro. Argentinec si postup mezi nejlepší čtyřku vybojoval v jediném čtvrtfinálovém duelu, ve kterém se utkali dva nasazení hráči, vyrovnaný duel to ale neznamenalo. Srb Viktor Troicki tahal od začátku za kratší konec, ve výměnách za svým soupeřem viditelně zaostával a téměř po roce dostal od soupeře 'kanára'. Sedmý nasazený Troicki se nezlepšil ani v následující sadě; v ní sice uhrál čestný game, ale za rovnou hodinu se s turnajem rozloučil drtivou porážkou 0-6 1-6.

Naposledy se Berdych s Del Potrem utkal v sezoně 2009, kdy v obou duelech zvítězil Jihoameričan, který pak v září na US Open slavil svůj jediný grandslamový titul. 

"Berdych hraje poslední dva roky opravdu dobře a podle žebříčku bude favoritem," řekl desátý hráč světa Del Potro. "Věří si a na tomto povrchu je nebezpečný, musím se soustředit na svou hru."

 

Výsledky - Rotterdam (tvrdý povrch, dotace 1.207.500 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Berdych (2-ČR) - Seppi (It.) 6:3, 6:4, Del Potro (3-Arg.) - Troicki (7-Srb.) 6:0, 6:1.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Berdych vyhraje 2:1, v zápase bude i tie- break
Reagovat
smazaný uživatel
13 stupňů východně: Hot Bird 8
Supertennis, frekvence 12245 MHz, symbolrate 27500, polarizace H, parabola 60 cm
Reagovat
smazaný uživatel
Ted jsem prave vyzkousel tennistv.com na ipadu a iphone na 3G siti a bezi to bez nejmensiho zaseku. Vrele doporucuji!
Reagovat
Fandina
tennistv.com je super ale taky tam všechno nedávají ..... úsměv
Reagovat
pepin
Blahopřeji Tomášovi, hezký, soustředěný výkon. Snad jej zopakuji i proti Del Potrovi. Nebude to vubec snadné, je ve velmi dobré formě. Tak držíme palce.
Reagovat
smazaný uživatel
Věřim, že Tomáš to zvládne. Bude to asi o pár míčích, ale momentálně je dost nahoře a hraje naprosto v klidu. Del Potro to měl dneska hodně snadný.
Reagovat
smazaný uživatel
Čeká nás parádní semifinále.
Reagovat
Fandina
moc pěkný zápas ze strany Toma, když zaváhal, hned zase sepnul a vše kontroloval. Další bude Del Potro, tak uvidíme....... úsměv
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist