Berdych ztrácí s Del Potrem 1:2 na sety, dohrávat bude v pondělí

3. 6. 2012, 21:34
Aktuality 21
Český tenista Tomáš Berdych bude osmifinále na French Open dohrávat v pondělí. Sedmý nasazený prohrává s Argentincem Juanem Martínem del Potrem 6:7, 6:1 a 3:6 a zápas byl kvůli tmě přerušen.
Tomáš Berdych

V pondělí se tak v boji o čtvrtfinále představí tři čeští zástupci. Vedle dohrávky Berdycha s Del Potrem jsou v plánu zápasy Petry Kvitové s Američankou Varvarou Lepchenkovou a Kláry Zakopalové s ruskou favoritkou Marií Šarapovovou.

V utkání plném tvrdých úderů od základní čáry nastřílel Berdych v první sadě více vítězných míčů, ale udělal také více chyb. A v prvním setu nedokázal využít ani jeden ze šesti brejkbolů, a tak rozhodl v tie-breaku důraznější Argentincův forhend.

Na začátku druhé sady málem Berdych prohrával 0:2, ale dva brejkboly odvrátil, když si musel v gamu vyměnit raketu kvůli prasklé struně. Vynucená výměna jako by ho polila živou vodou, téměř nechyboval a následně získal šest her v řadě.

Del Potro hrál s obvázaným pravým kolenem, ale nevypadal, že by ho zranění limitovalo. Berdych dlouho úspěšně bránil vlastní servis, až při desátém brejkbolu v utkání kapituloval a v třetí hře třetího setu podání ztratil. Za stavu 2:3 diskutoval český hráč s hlavním rozhodčím, že už začíná být poměrně šero, ale neuspěl.

Argentinec stupňoval svůj tlak, jeho míče z forhendu i bekhendu měly razanci i dostatečnou délku a Del Potro rozproudil i prořídlé publikum. Ještě dvakrát vzal českému hráči podání a i když jednou přišel o své, dostal se do vedení 2:1 na sety. Poté přišel na kurt supervisor turnaje Wayne McEwan a zápas byl přerušen.

S Del Potrem šestadvacetiletý Berdych letos hraje již potřetí, v Rotterdamu hladce prohrál a na modré antuce v Madridu ve dvou tie-breacích zvítězil.

Ve čtvrtfinále se vítěz zápasu Berdycha s Del Potrem střetne s třetím nasazeným a vítězem antukové Paříže z roku 2009 Rogerem Federerem ze Švýcarska.

ČTK

Komentáře

21
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
rib
Tomáši do toho!!! Myslím, že se Tomáš potřebuje vrátit k útočné hře a ne jen udržovat míč, je to pak moc čitelné a DelPo se do toho opírá a nevede to pro Tomáše k dobrým koncům :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tomas hral dost citelnej tenis.Nedokazal Del Potra casteji rozbehat a prinutit ho k chybam.Chybela mu i odvaha k risiku zkusit zahrat drive a casteji winnery, jak obvykle predvadi,kdyz ma formu.Snad to bude zitra lepsi...
Reagovat
Labi
myslím že to je Berdychova největší šance tyhle zápasy, ptž když s hráčem top 10 začne prohrávat odchází mu psychika a je zle, ted má čas dát si to v hlavě dohromady a jít na kurt psychicky vyrovnaný
Reagovat
smazaný uživatel
Je škoda toho prvního setu, to bude možná nakonec rozhodující, ale věřim že Tomáš se ještě kousne. Zápas by si zasloužil pět setů, oba jsou fakt silný herně i mentálně a je škoda, že jeden z nich vypadne už tak brzo
Reagovat
spaniel
Del Potro ve treti sade Tomase naprosto prehraval, Tomas byl vsude pozde a nevedel co hrat. Pauza mu muze jen prospet. To jsou neskutecne pecky co dokaze Del Potro vypustit, pritom je technika jeho forehandu prinejmensim zvlastni.
Reagovat
Frick
Jsou nějaký specifika těchto rozdělenejch zápasů. Dělaj si třeba přes noc hráči i rozbory u videa apod.?

Jo, a proč nemůžou dát na kurty osvětlení?
Reagovat
smazaný uživatel
Každé prerušenie je špecifikum. Je to umelý zásah do priebehu zápasu, ktoré hráčov logicky ovplyvní. Tomášovi pauza môže len pomôcť. Na druhú stranu si myslím, že Wawrinka mal väčšie šance na otočenie zápasu dnes a nie zajtra. Oddýchnutý Tsonga bude na servise určite nebezpečnejší, navyše nový začiatok nebude sprevádzať taký stres, akým zápas končil. Bude to určite zaujímavé sledovať..
Reagovat
Stan_Borowitz
Francouzi. Jiné vysvětlení bohužel nemám. Už jen to, jak bazírují na tom, aby se průběžný stav hlásil jen ve francouzštině, a ne souběžně i v angličtině, jak je běžné všude jinde, hovoří o mnohém...
Reagovat
Heather_Fedex
vsude jinde je to v anglictine, protoze vsude jinde se opravdu anglicky mluvi ;) i v anglii, i v australii i v usa. v tomhle bych problem nevidela, predci jen, skore vidis na ukazovateli, nemusis to slyset a navic se muzes naucit par francouzskej slov ;) a navic, statistiky jednotlivych setu v zapase jsou v anglictine, takze tohle je od nich velkoryse
Reagovat
Jan
Tomáš měl na výhru v 1. setu, byl lepší, ale nevyšlo mu to. 2. set zaslouženě vyhrál, ale pak se Del Potro zlepšil, dávám zítra větší šance Del Potrovi, ale uvidíme. Čekal jsem, že Tomáš může prohrát, Del Potro byl i v minulosti většinou lepší, ale po průběhu 1. dvou setů mě následující průběh hry zklamal, že Tomáš prohrál 3. set.
Reagovat
hatatytla
První dva sety byl Del Potro sotva poloviční, kdyby Berdych měl nějakou formu musel by zápas rozhodnout už tam. Potom se Juan Martin dostal do rytmu a s Berdychem si dělal co chtěl. Nevim proč se alespon půl hodinu ještě nepokračovalo, zítra ten program zase nedokončí. Je otázka pro koho to bude lepší, DP ho mohl na začátku 4. sady dodělat, ale Berdych půjde zítra na kurt s pocitem, že ve 3. sadě prostě nestíhal.
Reagovat
smazaný uživatel
Budem sa opakovať, ale to je naozaj neuveriteľné. Tieto situácie nastávajú v Paríži úplne pravidelne a nikto nejaví najmenší záujem s tým niečo urobiť. Oni buď majú o koliečko menej, alebo pri plánovaní zápasov proste zabúdajú, že sa hrá na antuke. My ako fanúšikovia sme postavení pred hotovú záležitosť, v tom najlepšom to proste chladnokrvne zavrú. Pritom by stačilo začať o hodinu skôr a všetko by sa stihlo tak ako má. Či sa začne o 10tej alebo 11tej, to nehrá veľkú rolu v príprave tenistov, no je to absolútne kľúčové v kontexte pomyseľných koncov posledných zápasov kurtu. Hazardujú s vlastnou reputáciou, dobrovoľne zabíjajú tenis, ATP by im za to mala dávať pokuty...
Reagovat
spaniel
Jak rika Rafa, historie French Open se psala bez svetel, ne se svetly a tak by to melo zustat. Jestli daji svetla, tak ho tam pristi rok neuvidi :)
Reagovat
smazaný uživatel
1. Sú to Francúzi, tých nepochopí nikto.

2. ATP s tým nemá nič spoločné, nemôže im dať pokutu za nič.
Reagovat
smazaný uživatel
Mne nevadí, že tam nie sú svetlá. Vadí mi, že sa týmto situáciám dá predísť maximalizáciou možností, ktoré organizátori majú. Prvý zápas by sa mal začínať o 10tej, miesto 11tej a problém majú vyriešený.
Reagovat
Heather_Fedex
to by teda bylo....
Reagovat
smazaný uživatel
Viem :)..To bolo viac menej na dokreslenie situácie. RG nie je na ATP nijako viazaný..
Reagovat
Fandina
Třeba kdyby se nepřerušovalo kvůli světlu, může kvůli dešti, někdy se může stát, že i při začátku dříve přijdou dlouhé mače, všechno neošetříš, ale osvětlení by určitě věci pomohlo, tradice netradice ... úsměv
Reagovat
Pe3k
Come on Petra a Tom!
Reagovat
pepi
me zas prijde silene,aby hrali treba az do 2h do rana
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist