Berdycha čeká v Rotterdamu Ital Seppi. Murray nezaváhal, Dimitrov končí

11. 2. 2015, 17:21
Aktuality 102
ATP ROTTERDAM - S jedním ze svých oblíbených soupeřů se Tomáš Berdych utká v Rotterdamu o čtvrtfinále. Český tenista narazí ve druhém kole na Andrease Seppiho, s nímž má pozitivní bilanci 7:2. Ital dnes ve svém úvodním zápase zdolal ve třech setech domácího Robina Haaseho.
Andreas Seppi (© abnamrowtt.com)

Andreasi Seppimu poslal turnajový los do prvního kola Robina Haaseho, s nímž se utkal před týdnem v Záhřebu. Celkově osmý vzájemný duel obou tenistů vyzněl znovu lépe pro Itala, který tentokrát musel zápas s Haasem otáčet. Po prvním setu, který ztratil v tie-breaku, už Seppi ztratil jen jednou svůj servis a po více než dvouhodinovém boji zvítězil 6-7 6-3 a 6-3.

Pětatřicátý hráč světa, který na letošním Australian Open nečekaně vyřadil Rogera Federera, má s Tomášem Berdychem bilanci 2:7. Český tenista navíc ovládl šest posledních vzájemných soubojů, naposledy na letošním turnaji v Dauhá.

Berdych si letos v prvním kole poradil už v úterý s Tobiasem Kamkem ve dvou setech, ale druhou sadu si zkomplikoval. "Nebylo to perfektní první kolo, ale je to tak lepší. Když začnete skvěle, nemáte prostor ke zlepšení a já po tomhle zápasu můžu hodně věcí zlepšovat," citovaly sedmého hráče světa stránky ATP.

Svůj první zápas od prohraného finále Australian Open má za sebou největší favorit turnaje Andy Murray. Čtvrtému hráči světa stačil v úvodním setu zápasu s Nicolasem Mahutem jediný brejk k tomu, aby sadu vyhrál 6-3. V dalším dějství ztratil Francouz tři servisy po sobě, a navzdory tomu, že dokázal Murrayho při jeho podání potrápit, odvracel za stavu 0-5 "kanára". To se mu díky prvnímu brejku podařilo, Murray pak ale při svém dalším servisu zápas ukončil.

"Byl to hodně dobrý zápas. Odehráli jsme několik dlouhých gamů, ve kterých byly k vidění velmi dobré výměny," řekl po utkání jeho vítěz, který v Rotterdamu uspěl už v roce 2009. "Byl to souboj dvou různých stylů, jakmile je to možné, (Mahut) chodí na síť. Byl to dobrý zápas. Ze skóre byste nepoznali, jak byl těžký," dodal.



V prvním kole dokázal Grigor Dimitrov odvrátit dva mečboly proti Mathieuovi, v dalším zápase už tolik štěstí neměl. Bulharský tenista v dnešním večerním duelu s Gillesem Müllerem potvrdil, že do Nizozemska nedorazil v optimální formě a s Lucemburčanem prohrál 2-6 6-7.

Jednatřicetiletý Müller v úterý v Rotterdamu nenastoupil kvůli nemoci k zápasu ve čtyřhře a šetřil se na dnešní dvouhru. Udělal dobře, sil měl dostatek a připsal si cenný skalp pátého nasazeného Bulhara.

"Byl to skvělý konec zápasu. Je to vždy příjemné porazit soupeře světové kvality," komentoval Müller. "Na začátku týdne jsem byl nemocný, ale cítím se čím dál lépe. Teď mohu být spokojený s mým návratem po dvou zraněních."

Müller promarodil většinu sezony 2013 kvůli zranění loktu, který mu málem ukončil kariéru. Ale před rokem se vrátil a po dnešním úspěchu vylepší své nejlepší postavení ve světovém žebříčku. Dosud byl nejvýše šestatřicátý. Lucemburský tenista si letos zahrál také semifinále v Sydney a osmifinále na Australian Open, kde prohrál až s pozdějším šampionem Djokovičem.



V nečekaných potížích se v Rotterdamu objevil i Stan Wawrinka. Čtvrtý nasazený Švýcar v prvním zápase od porážky v semifinále Australian Open zdolal domácího Jesse Hutu Galunga, aktuálně hráče až třetí světové stovky, až po setech 6-3 3-6 6-3.

"Nikdy není snadné se přizpůsobit novým podmínkám. Dnešní zápas byl tak trochu nahoru dolů, rozhodně jsem nehrál svůj nejlepší tenis, ale výhra je dobrá a zítra mám další šanci hrát lépe," komentoval Wawrinka.

Ve druhém kole se osmý hráč světa utká s Guillermem Garcíou-Lópezem, který porazil 7-6 6-4 Uzbeka Denise Istomina a po nedělním triumfu v Záhřebu vyhrál pátý zápas v řadě.

Devětadvacetiletý Švýcar Wawrinka vede ve vzájemné bilanci s o dva roky starším Španělem 7-3, když všechny tři porážky utrpěl na antuce. Naposledy ho zdolal letos v Melbourne.

"Guillermo je skvělý hráč, navíc minulý týden vyhrál turnaj. Nikdy není jednoduché hrát proti němu, už jsem s ním v minulosti několikrát prohrál. Je to silný hráč při hře od základní čáry, je těžké se prosadit vítěznými údery. Ale vždy je to s ním skvělá bitva, tak jsem rád, že nás tady čeká další," řekl Wawrinka.

Výsledky - Rotterdam (tvrdý povrch, dotace 1.600.855 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Murray (1-Brit.) - Mahut (Fr.) 6-3 6-2
Seppi (It.) - Haase (Niz.) 6-7(5) 6-3 6-3
Dvouhra - 2. kolo:
Wawrinka (4-Švýc.) - Huta Galung (Niz.) 6-3 3-6 6-3
Muller (Luc.) - Dimitrov (5-Bulh.) 6-2 7-6(8)
Monfils (Fr.) - Bautista (7-Šp.) 7-5 7-6(5)
Stachovskij (Ukr.) - Thiem (Rak.) 6:1, 6:3
García-López (Šp.) - Istomin (Uzb.) 7:6 (7:5), 6:4

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

102
Přidat komentář
janek_da
>
Reagovat
janek_da
>
Reagovat
janek_da
>&ltg;
Reagovat
janek_da
>
Reagovat
janek_da
Reagovat
janek_da
>=\
Reagovat
janek_da
>
Reagovat
tommr
tak Tomáš to nakonec přece jen zvlád. Ty nepochopitelný výpadky v koncentraci v závěru zápasu s Kamkem a dneska proti Seppimu ve druhým setu jsou ale alarmující ...
Reagovat
kada.tom
ty seš taky alarmující ..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak teď doservírovat Tome.
Reagovat
kada.tom
Seppi se dopouští násilí na raketě :-)))))
Reagovat
kada.tom
Hmm, tak nakonec ten jedinej brejk ve 2. setu rozhodl. No nic, je třeba aby se Tomáš znovu dostal do pohody a ve 3. setu ukázal, kdo má hrát QF :-) Nepřijde mi totiž, že by Seppi hrál bůhvíco :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dá se někde juknout na Plíškovou?
Reagovat
Stan_Borowitz
http://www.wtatennis.com/javaImages/9f/b1/0,,12781~12759455,00.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
díky, hraje mnohem líp než v Kanadě, hezky se na to kouká.
Reagovat
Stan_Borowitz
když můžu, rád pomůžu.
Reagovat
kada.tom
Seppi by nemusel doservírovat :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mu to vysvetli.
Reagovat
tommr
Tomáš daroval Seppimu brejk dvojchybou i když už ved 30:0. Pohoda z prvního setu je ta tam ... :(
Reagovat
tommr
na začátku druhýho setu se hra vyrovnala. Tomáš ještě nemá zdaleka nic jistýho ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jste to nějak pánové zakřikli, samí Tomáši dělej, je biatlon a teď to máte, chudák je kvůli vám pod tlakem :P :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ježíš co se tam děje... Btw, je si celkem s vaškem podobnej :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemoc zvaná Kvitovka zachvátila Toma :)
Reagovat
kada.tom
to bylo nepříjemný ....
Reagovat
tommr
tak strašný to zase nebylo - měl by to přežít ... :)
Reagovat
kada.tom
to jooo, jen to určitě nebylo příjemný :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Co se stalo?
Reagovat
Stan_Borowitz
Na síti se mu od rámu odrazil míč do krku. Nic, co by neměl přežít, možná bude mít velkýho cucfleka.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, díky.
Reagovat
janek_da
Kámošovi šel při voleji míč od rámu do oka. To bylo o DOST horší. A já mu pořád říkám "neútoč", je to jako kdybych hrách.
Reagovat
Stan_Borowitz
Do oka to je fakt nebezpečný. Znám kluka, co tak přišel o oko, sice to byl squashový míč, ale tenisákem by to podle mne při těch peckách šlo při přímém zásahu taky.
Reagovat
janek_da
Tak profi pecka to nebyla, ale týden tam byl celkem strach.

Trochu jsem za to i mohl já, páč já jsem s ním měl hrát tenis. A ode mě by míče na síti lovil zpod nohou, nebo by na ně nedosáh.
Reagovat
Stan_Borowitz
Hlavně, že to dobře dopadlo. Mám horší zkušenost, kdy jsem neovlivnil kauzalitu správným směrem.
Reagovat
tommr
mnohem horší je, že Seppi začíná kousat ... :)
Reagovat
kada.tom
já chci 6-0 6-0, tak se Tomáši snaž :-))
Reagovat
kada.tom
tak ne ... tak alespoň lehce vyhranej 2. set :-)
Reagovat
tommr
Tomáš odehrál první set téměř bezchybně. Doufám, že nastavenou úroven udrží i ve druhým setu ... :)
Reagovat
George_Renel
u Tomáše s novým trenérem jsou nástupy do zápasů. A to se mi líbí :-))).
Reagovat
kada.tom
5-0 .. tak Tomáši, pojď mu dát kanára :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mně se hrozně líbí, jak z Tomáše fakt vyzařuje sebedůvěra, připadá mi, jak zhubnul a ještě má hezký účes, že o dost omládnul.
Reagovat
PH94
Ten Berda hraje v neskutečný pohodě :)
Reagovat
kada.tom
Tomáš zatím neponechává nic náhodě a už vede 3-0 s dvěma brejky :-)
Jinak do toho oba pěkně šijou, ale Tomáš je zatím přesnější :-)
Reagovat
kada.tom
Tomáši, pojď!
A prosím zvládni to rychlejš, od 14:15 je biatlon :-D
Reagovat
smazaný uživatel
za chvíli na scéně, doufám, že Seppi zapomene, jak hrál s Rogerem a s Nickem :D Hodně štěstí.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky vám Tomík připomíná Vaška Pospíšila? :D myslím vzhledem.
Reagovat
kada.tom
ani ne hele :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tomu nerozumíš :D:D Ale Tomík jede zatím, je to nějak rychlé. :)
Reagovat
kada.tom
Tomáš ví, že je pak ten biatlon a že v Antverpách hrajou holky, tak to chce co nejvíc zkrátit, i když teda ... Seppi mu začíná víc a víc pomáhat :-D
Reagovat
tommr
jj to by bylo od Toma ohleduplný ... :)
Reagovat
Stan_Borowitz
opět se blýskl komentátor na NS. Ještěže ty kluky máme, aby nás čas o času o něčem poučili.

Tentokrát v zápase Wawrinka-Huta Galung filosofoval o tom, že je zajímavé, jak Federer, přestože "do Rotterdamu sem tam zajel, dále než do finále se nikdy nedostal." Jestli to myslel tak, že po finále se už žádný další zápas nehraje, tak měl pravdu, dál než do finále se tam vlastně nedostal nikdo. Proč to ale zdůraznil právě u Federera? Že by se u něj čekalo, že právě on, takový fenomén, to jako první v historii tenisu (nebo sportu vůbec) dokáže?

A když šel Huta Galung servírovat za stavu 2:5 ve třetím setu, komentátor poučil diváky o tom, že tato hra je pro Galunga životně důležitá, chce-li se udržet v zápase. Já jsem byl třeba rád, že mi to řekl, do té doby jsem si myslel, že se bude pokračovat i za stavu 6:2.
Reagovat
darek.vrana
A nejseš trochu hnidopich?
Reagovat
Stan_Borowitz
Taky se tak cítím. Chtít po komentátorovi tenisu se všemi těmi počítači a databázemi po ruce, aby věděl, že nejúspěšnější (záměrně zvoleno) tenista tohoto tisíciletí dvakrát vyhrál turnaj, který právě komentuje, je vlastně ukázka mimořádného hnidopišství a patlání se v detailech. Něco jako chtít po doktorovi, aby věděl, jestli má chlap vaječníky.
Reagovat
a.magerova
No..... ono jde o to, jestli právě komentátor tenisu neví víc než my (znalci Rogera) a třeba nenarážel na to, že Chuck Norris TO dokázal a že teď je vlastně na tahu Roger :-))))
Reagovat
a.magerova
Ale to je opravdu zajímavé téma.... no ale jooooo.... pokud tenista svůj zápas vyhraje, tak automaticky postupuje dál, kam teda Roger postoupil po vyhraných finále v roce 2005 a 2012 ?!!!!

http://tennis-pronostics.com/sites/default/files/winnercup/federer_rotterdam_2005.jpg

http://www.tenisweb.com/images/federer-rotterdam1.jpg
Reagovat
Stan_Borowitz
V povídce "Metterlingovy seznamy" ze sbírky Vedlejší příznaky píše Woody Allen: "Samozřejmě známý vídeňský psychiatr Breuer již dříve poukázal na vztah mezi naškrobeným spodním prádlem a Metterlingovou utkvělou představou, že si o něm šuškají muži s podbradky (Metterling: Paranoidně depresivní psychóza, a rané seznamy, Zeiss Press). Toto téma nedodržených instrukcí se objevuje v jediné Metterlingově hře Astma, kde Needleman omylem přinese prokletý tenisový míček do Valhaly."

Tuším v tom nějakou skrytou souvislost...
Reagovat
smazaný uživatel
snad mu tu vyhru (2x TB?) vymodlim.. 0:-)

Jinak chapu, jsem poranena Spartakiadama, ale ze on stejne na cervene trenky musi mit clovek povahu.. Dodig treba.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
6:4! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
TB 7:5! :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
To nebyla jen spartakiáda. Byl to přece povinný úbor do tělocviku, chlapci červené trenky (dívky modré) a bílé tílko. Bez toho tě nepustili ani na nástup a rozcvičku!
Reagovat
Davor1
Dimitrov padol už v druhom kole s Mullerom a potvrdil, že trápenie s Matthieuom pred dvoma dňami nebolo náhodné. Ten chlapec na desiatku vážne nemá, aspoň nie pod súčasným koučom a pri súčasnom štýle hry. Onedlho obhajuje 500 bodov za minuloročné Acapulco a má jedno šťastie, že všetci ostatní v rebríčku za ním sú buď zranení (Tsonga), úplne mimo formy (Gulbis, Bautista), alebo tiež obhajujú veľa bodov (Anderson, Isner), takže ho z toho 11. miesta nemá kto zosadiť. Najradšej by som na jeho pozícii videl čo najskôr Tsongu a Gasqueta, aspoň Richard vyzerá, že by sa tam mohol v najbližších mesiacoch vrátiť...
Reagovat
r.Fever
další hráč, ktorého Rasheed pochová... ten tréner má fakt priaznivý efekt len na 2 mesiace.
Reagovat
Stan_Borowitz
Vypadnout na hardu s Mullerem není podle mne pro žádného hráče kromě velké trojky a Murrayho žádná velká ostuda. Má skvělý servis, levák k tomu, když má den, není snadné ho porazit. Dimitrov měl tragický vstup do zápasu, ve druhém setu už se solidně rozehrál, v TB měl prostě smůlu.
Reagovat
George_Renel
dnes střílely slepými....
Reagovat
tommr
pokud narážíš na Dimitrova tak ten už se mezi mladý pušky dost dobře nedá počítat - letos mu bude 24 let ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ten už se taky pomalu začíná přesouvat z kolonky "talent" do kolonky "mrhač". Přestože bych si docela vsadil, že by mohl v budoucnu vyhrát i víc než 1 GS, pokud z té mladé generace někdo raketově nevystřelí.
Reagovat
Grigor_Murray
Grigy krásný hot shot, jen tak dál
Reagovat
smazaný uživatel
Koukam, ze stylu servis-volej se jeste u chlapu aspon dari. Nejdrive dneska Stach a tedkon Muller. Skoda, ze u zenskych to uz je v podstate mrtvy styl...
Reagovat
Stan_Borowitz
Já jsem teda u Mullera žádný servis-volej nezaznamenal, a to jsem koukal na celý zápas. U sítě byl 2x míň často než Dimitrov.
Reagovat
janek_da
To se nevylučuje, co píšeš :) A jo, parkrat po servisu valil na síť.
Reagovat
Stan_Borowitz
No to jo, ale to pak hraje servis-volej i Simon, ne? Taky jsem ho už jednou nebo dvakrát viděl po servisu běžet k síti...

Stachovského jsem teď hrát neviděl, ale pro mne byl posledním hráčem stylu servis-volej v širší špičce Llodra.

Napadla mne ale přitom otázka, jak jsou vlastně definované net points won? Jsou to vítězné míče z volejů, nebo vítězné míče z určité vzdálenosti od sítě? Víte to někdo, ať to nemusím hledat?
Reagovat
smazaný uživatel
Posli Svycara do Curychu
Reagovat
EllNino
Sledujete někdo Krajiceka ? Zajímavej servis, levácká zatáčka down the T je na Karloviče parádní zbraň, forehand v jeho podání taky vubec ne špatnej, lifuje to fest, čopovanej bh celkem nebezpečnej, ten klasickej obouruč je spíš slabina, ale slušně Ivovi konkuruje :)
Reagovat
EllNino
občas super serve and volley a je to příjemná změna, nicméně mejdlo v Memphisu k tomu přímo nutí :D
Reagovat
EllNino
No nakonec to po celkem slušným výkonu vyhrál, docela zajímavej týpek, rozhodně stojí za to sledovat, kam povedou jeho kroky dál, a navíc leváků není nikdy dost :D ...
Reagovat
smazaný uživatel
vim o nem, vcera jsem se na kluky divala, hraje debla s Ryanem.. :-)
Jinak Ryan vletl na Nishiho, 3:0 a BP.. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
5:2 Ryan, dost to tam lita a Nishi zaspal zacatek. Porad ale cekam vypad... spici kobry.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
setik 6:3 za pul hodky, dobre, Ryane.. :-) Libi se mi pohyb a FH po lajne, konecne.. :-)
Reagovat
tito
Já to nevidím!!! :-(
Reagovat
smazaný uživatel
a tak jiste, Nishi potvrzeny brejk a uz je na svem.. ale bylo to pekne sneni!!! :-) A vidim, ze telepatie funguje.. ;-)
Reagovat
tito
Bohužel mám jen LS, tak si dění na kurtu mohu jen domýšlet, ale jsem nyní rád i za ten set :-)
Reagovat
smazaný uživatel
jeden RB, krasne celodvorcove vymeny ted, Ryan zbrkle trosku v klicovkach, ale zase se nadechl a Nishi dokaze i kazit..
Reagovat
smazaný uživatel
Ryan se prekvapive moc hezky hybe (znas ho, ten tezsi spodek..)krasne rozehrava vymeny, ale pinkej si s Nishim, chybi zaver.. :-( Taky si lebedim za ten set.. ;-)
Reagovat
tito
Bohužel nás neposlouchal a snaží se o extremní topspin místo placek, navíc nemá potřebnou délku- tedy to co jsem viděl včera. Ale pohyb se zlepšil a snaží se nevypouštět, což je povzbudivé. Letošek vidím dobře, jen co se začne vyhýbat kvaldám :-)
Reagovat
tito
Tak jedem do třetího!
Reagovat
smazaný uživatel
presne, roztacenim ztraci potrebny cas, nejsme Rafa.. ;-)
Reagovat
tito
ajaj... Na to, jaké má podání je až moc brejků. Nejen dnes.
Reagovat
smazaný uživatel
nevadi, velmi slusna prace v poli, najit zpatky prvni servis a nemusi to byt vubec klasicky zaverecny splachovak s favoritem, proste pekne.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
rikam najit ten servis.. :-(
Reagovat
tito
Nepadá?
Reagovat
smazaný uživatel
ne, ted me ale mozna zaslechl.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nishi ale zrychluje, pridal sako.. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
krasny zapas Ryana. Zkus to jeste! Come on! :-))
Reagovat
Davor1
S Nishim aj ten vyhraný set má cenu zlata...
Reagovat
tito
Pěkné, tahanice až do konce, už se těším na další turnaj. Díky za report sojko :-)
Reagovat
smazaný uživatel
nikdy nerikam nevadi, mne prohra i osobne vadi vzdycky, ale dobry vykon, statecny, pohyb super. Dobre, Ryane! Gratulace Nishimu, chybkoval a moc mu to tam nesedi, ovsem - ma na krku hlavu.. :-)
Reagovat
Davor1
Tak to nie je veľmi dobré znamenie, keď to tam obhajcovi posledných 2 titulov veľmi nesedí :-)
Ale ja mu verím, že to vyhrá aj do tretice, v ďalšom kole challengerista Krajicek, potom zrejme Isner a vo finále prinajhoršom Anderson, to musí zvládnuť...
Reagovat
smazaný uživatel
:-))) nepamatuju si, ze je Nishi obhajce, mne tohle nezajima, posuzuju podle pohledu na hrace a realnou hru, z povrchu vice tezil Ryan.. Come on, John!!! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
jo a ... koukla jsem se na tu predeslou konkurenci.. ;-)
Reagovat
Fandina
Andreasova letošní jízda je hrozivá a i když to dneska nebylo nic moc, tak vyhrál. A Berďo, držím palce pojď!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Netreba zabudnúť, že Tomáš už Andreasa porazil na začiatku roka v SF v Dohe, keď mu dovolil uhrať len 5 gemov. Pre mňa je favoritom, úsmev.
Reagovat
Fandina
To je pravda. Berďa to má s Andreasem 7:2 a naposledy letos. Na to jsem úplně zapomněla. Ale i tak. Držím palce Berďo. Pojď!!!
Reagovat
Stan_Borowitz
Federer s ním měl před AO tuším 10:0, a jak to dopadlo... Ale tam jsem se porážky začal obávat už po prvním gamu, když Roger zahrál dva jednoduché forhendy do půlky sítě.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist