Berdycha nezastavil ani Tsonga, je ve čtvrtfinále

7. 5. 2015, 15:19
Aktuality 155
Tomáš Berdych se i na svém osmém letošním turnaji probojoval do čtvrtfinále. Český tenista dnes v boji o něj porazil Jo-Wilfrieda Tsongu 7-5 6-2 a s Američanem Johnem Isnerem si zahraje o semifinále.
Tomáš Berdych

Devětadvacetiletý Tomáš Berdych je mezi nejlepšími osmi ve španělské metropoli pátým rokem po sobě. O pět měsíců staršího Jo-Wilfrieda Tsongu dnes porazil za půldruhé hodiny a potvrdil, že se mu proti němu daří - bilanci s ním si vylepšil na 7:2.

Berdycha, který hned čtyřikrát dokázal sebrat Francouzi servis, čeká ve čtvrtfinále Američan John Isner. Český tenista s ním téměř tři roky neprohrál a v osmi vzájemných zápasech nad světovou osmnáctkou šestkrát zvítězil. Isner dnes v osmifinále porazil přemožitele turnajové jedničky Rogera Federera Nicka Kyrgiose z Austrálie po setech 6-3 6-7 a 6-4.

Ve čtvrtfinále je v Madridu po dnešku také obhájce titulu a čtyřnásobný vítěz turnaje Rafael Nadal. Španělský tenista si i se svým druhým soupeřem poradil ve dvou setech: Ital Simone Bolelli ztratil od stavu 2-1 sedm her v řadě a za hodinu a čtvrt prohrál dvakrát 2-6.

O semifinále si třetí nasazený Nadal zahraje s Grigorem Dimitrovem. který si potřetí v řadě poradil se Stanem Wawrinkou. Bulharský tenista, který světovou devítku smetl minulý měsíc v Monte Carlu ve dvou setech, dnes Wawrinku udolal 7-6 3-6 a 6-3.

Výsledky - Madrid - muži (antuka):
Dvouhra - osmifinále:
Berdych (6-ČR) - Tsonga (12-Fr.) 7:5, 6:2
Murray (2-Brit.) - Granollers (Šp.) 6:2, 6:0
Nadal (3-Šp.) - Bolelli (It.) 6:2, 6:2
Nišikori (4-Jap.) - Bautista (14-Šp.) 6:3, 6:3
Raonic (5-Kan.) - Mayer (Arg.) 6:4, 6:3
Ferrer (7-Šp.) - Verdasco (Šp.) 5:7, 6:3, 6:4
Dimitrov (10-Bul.) - Wawrinka (8-Švýc.) 7:6 (7:5), 3:6, 6:3
Isner (16-USA) - Kyrgios (Austr.) 6:3, 6:7 (7:9), 6:4
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

155
Přidat komentář
Mayo
Teraz pozerám, že Izzy vyhráva, lec gou !
Reagovat
Mayo
aspoň výhra ale je to trápenie
Reagovat
Kozoroh
Věříš Rafovi na RG?
Reagovat
Amputace
Já jsem mu věřil až do Barcelony, kterou měl prostě jednoznačně vyhrát. Hodně se mi líbil s tím Djokovičem v MC, tam jsem cítil, že by se mohl vrátit do formy. V prvním setu nevyužil příležitostí, klidně ho mohl vyhrát, potom už ho Novak jasně přejel a Rafa se zatáhl do obrany. Ale herně se mi to líbilo. Nicméně od té doby je to zas jen trápení. Myslím si, že RG nevyhraje Rafa ani Novak.
Reagovat
smazaný uživatel
A kdo teda? :O
Reagovat
Pe3k
Kdo asi?! Murray :D
Že vyhraje Nole/Rafa je tak 95%, pak už je to těžké. Nisi, jinak už je to čirá fantazie, ale stát se může cokoliv.
Reagovat
Amputace
Klidně to může být Nishikori nebo při současné formě Berdych. Cilice jako vítěze US Open také nikdo netipoval a stalo se.

Novak bude zřejmě největší favorit, já si však myslim, že se u něj projeví únava a opět to do toho úplného konce nedotáhne.
Reagovat
Pe3k
Berdych mě taky napadl, ale kdo by s ním musel být ve finále, aby vyhrál? Ferrer? Noleho ani Nadala ve finále RG nedá, i když herně by na to měl, psychicky určitě ne. Možná i ten Nisi by byl ve finále hratelný. Fyzicky je na tom podle mého lépe Berdyč, ale mentálně asi samuraj. I když ve finále US mě dost zklamal...
Reagovat
Amputace
Noleho ani Nadala sice nedá, ale ti dva klidně mohou vyletět s někým úplně nečekaným a do finále vůbec nedojít. Klidně se také může stát, že překvapí Federer, i když s tím moc nepočítám.
Reagovat
Davor1
Obaja pred finále nevyletia, tomu neverím. Jedine v tom prípade, žeby na seba narazili už v QF a Nole by potom rupol v SF. Ale to je veľmi málo pravdepodobné...
Reagovat
Mayo
Po Ríme ti poviem.
Reagovat
smazaný uživatel
Antuka v Madridu je nejrychlejší. Ted by mě zajímala jedna věc .... která antuka je nejpomalější? Ta v Římě nebo na French Open?
Reagovat
Pe3k
Řím vole.
Reagovat
smazaný uživatel
Dimitrov po právu vyhrává označení největší piča na okruhu ATP.

Jsem rád, že vypadl.... Nadal ve své kariéře porazil už hodně hráčů, ale žádný se nechoval a nehrál tak moc jako malá holčička nevyvinutá. Strašná děvka ten špinavej Bulgur.
Reagovat
Amputace
Smutné, kolik nenávisti může sport vyvolat.
Reagovat
Pe3k
Fanda Nadala, co by jsi chtěl...
Reagovat
Amputace
"Bys chtěl" když už si chceš hrát na inteligenta. Ale přesto by mě zajímalo, jako jsi přišel na to, že je to fanoušek Nadala? Na základě projevu typický FFF.
Reagovat
Amputace
jak*
Reagovat
Pe3k
:D
Reagovat
Stan_Borowitz
Zkuste kluci někoho, kdo se nemůže bránit. Třeba je to typický fanda Viktora Estrelly...
Reagovat
Amputace
Tak bránit... S hloupostí FFF Roger nic neudělá i navzdory tomu, že teoreticky se bránit může. To je marné.
Reagovat
Pe3k
FFF je srdce i duše tohoto portálu, jsme rytíři Jedi. Vy jste temná strana (dark side). Neříkám, že jsou všichni extra chytří, ale když to srovnám s vaším táborem, jsme na to více než dobře.
Reagovat
Amputace
Ano, zvláště ty jdeš všem příkladem a dokazuješ v každém svém příspěvku vysokou inteligenční a především morální úroveň vašeho tábora.
Reagovat
Pe3k
Já nejdu a ani nechci jít příkladem. Prakticky se ani mezi FFF nepočítám, jsem tady sám za sebe...
Reagovat
Amputace
A myslíš si, že ostatní nejsou? Že ostatní se tady logují pod zkratkou FFF nebo NF?
Reagovat
Pe3k
No hlavně lidi tam od vás, si navzájem lezou do pr.ele jen proto, že fandí Nadalovi a proto, aby se někdo těch jejich slaboduchých názorů zastal. Já nedělám rozdíly, je mi jedno kdo komu fandí, pro mě je důležité co píše. Logování s tím nijak nesouvisí. Většina z těch co tomu zde dávají nějakou úroveň jsou od FFF a nebo pak gigin a spol. Většina té spodiny je tam do vás, ať chceš nebo ne.
Reagovat
Amputace
Kdo komu leze do... například?
Reagovat
Amputace
Já osobně jsem tady začal psát proto, že už jsem nedokázal dále přehlížet zrůdnosti, co sem psali FFF, konkrétně příkladně ty. Bylo to v období kolem Wimbledonu 2012. Dodnes si pamatuji naši první diskuzi. Vzhledem k tomu, kolik jsi toho tady na Nadala a jeho fanoušky naplival, mi přijde pozoruhodné, s jakou vehemencí bráníš svůj vlastní tábor a kritizuješ ten Nadalův.

Já jsem schopen uznat, že z táboru fanoušků Federera pochází spoustu přispěvatelů s kvalitními názory (J.M, Stan, spaniel - i když ten poslední dobou sešel a často dost účelově provokuje), stejně tak je tam ale ohromné množství spodiny, která více fandí více proti Nadalovi než pro Federera - například ty, náběhy k tomu má R_F, i když ten je pořád dost inteligentní, aby to nedával tak okatě najevo, jackie (cosi takového, nevím teď, jak se píše) a pak spoutu, které ani pořádně neznám, kteří prostě vynoří jen tehdy, když Nadal prohraje a plivou na něj. Tolik k vašemu táboru.

Z našeho táboru také pochází spousta kreténů, to je pravda, ale zároveň i jeden z nejinteligentnějších a nejpohodovějších přispěvatelů vůbec - tito. Pak třeba naprostý pohodář Mayo. Provokatér, nicméně člověk, který tenisu bezesporu rozumí více než drtivá většina přispěvatelů Forehand.

Já už sem tolik nechodím, takže ztrácím přehled, nicméně toto posuzování inteligence lidí na základě toho, komu fandí, je prostě nevysvětlitelná hloupost.
Reagovat
Amputace
No řekl bych že v Monte Carlu je ještě pomalejší antuka než v Římě.
Reagovat
Pe3k
Na to nemusíš být znalec, to by možná věděl i Forehand, Bárny nebo Olympiáda...MC pak Řím.
Reagovat
Vojtiik
To vypada na zacatku druheho setu, ze grigor zacina pouzivat mozek u te hry... snad to není jen záblesk..
Reagovat
Davor1
už bolo načase...
Reagovat
Pe3k
Tu raketu sis měl zlomit o hlavu...
Reagovat
smazaný uživatel
stejně jsou Bulhaři jenom taková zasraná pakáž .... fandi Rafaelovi, at ho v semifinále sundá Bedřich.
Reagovat
Pe3k
Na národ bych určitě nenadával, když nikoho z nich neznám, ale Dimitrov jako tenista je velké zklamání :(
Reagovat
Vojtiik
tvle to je robot:D
Reagovat
Mayo
Vamos Rafa! ... ale je to tragédia od obidvoch
Reagovat
Pe3k
Tjn. Nadal má zase štěstí na los (i když na domácím turnaji to asi štěstí není, že...) stačí mu pinkat do backhandu a neschopný Dimitrov se porazí sám.
Reagovat
Vojtiik
lol, to jsou zvasty s tim losem zas tvle:d
Reagovat
Pe3k
Z té naivity vyrosteš...
Reagovat
Vojtiik
možná... a možná ty budeš zapšklý stěžovatel s ublíženeckým komplexem až dokonce života:))
Reagovat
Pe3k
Tak určitě...
Reagovat
Kozoroh
A s takovým tenisem má vyhrát turnaj Masters 1000? No doufám, že tomu někdo učiní přítrž :-)
Reagovat
Mayo
a kto tvrdí, že má vyhrať?
Reagovat
Kozoroh
To byla řečnická otázka, Mayo.
Reagovat
Amputace
Třeba zrovna geniálně a mimořádně líbivě hrající Dimitrov.
Reagovat
Pe3k
Raději Nadal než Dimitrov.
Reagovat
Amputace
Nejpřeceňovanější tenista všech dob, dle tebe.
Reagovat
Pe3k
Nejpřeceňovanější tenista co kdy žil. Slaboučké údery, je to taková kopie Richarda.
Reagovat
Davor1
Richard má BH úplne inde, ten Grigorov je totálne čajový :/
Reagovat
Pe3k
To jo, ale jinak si sou dost podobní. Od Gasqueta se toho taky čekalo hodně a nic. Dimitrov skončí úplně stejně.
Reagovat
Davor1
V tomto súhlas, obaja sú juniorské hviezdy, ktoré na seniorskej úrovni nenaplnili očakávania a radia sa až medzi hráčov na rozhraní prvej a druhej desiatky. Dimitrov nie je žiady Fedex junior, to skôr Gasquet junior :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic, Berdych, Murray a Nishikori .... když naplno prodávají svůj potenciál, tak zkrátka nemají konkurenci. Platí to minimálně pro antuku v této sezoně. Samozřejmě k nim patří Nadal, jestli se dostane do formy. Murray mě hodně překvapuje, nikdy jsem nechápal, že se svým stylem hry neexceluje na antuce.... běhavej, dobrá kondice, kvalitní údery..... ale možná nakonec začne prodávat svůj potenciál i na cihle. ;-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ten Dimitrov je dobrý ho.vno. Rafa easy, a to hraje podprůměr, ale Bulhar hraje jako slečinka, mentalitu má taky jako slečinka.
Reagovat
Davor1
Dimitrov si obehne return na FH, aby nemusel returnovať tým jeho papierovým BH, otvorí tak celý kurt a pošle Nadalovi smiešny FH cross, priamo na raketu, aby ho mohol zabiť forehandom po čiare do prázdneho kurtu :D

Zatiaľ je to súboj jednonohého s chromým :-D
Reagovat
Vojtiik
grzegorz ribrejk cistou hrou, eazy!
Reagovat
Davor1
O chvíľu zas ízy odovzdá :D
Reagovat
Vojtiik
špinavý predavač bulharský:D
Reagovat
Davor1
presne :-DD
Reagovat
Davor1
Pre Nadala prvá skúška na turnaji. Dnešný zápas veľa napovie, ako na tom je...
Reagovat
Mayo
Vamos Rafa!
Reagovat
steve79
Bude hrat fedex v rime?
Reagovat
Pe3k
Měl by :D
Reagovat
MarcelPersch
Mám dojem, že v jednom rozhovoru v Instanbulu řekl, že hrál právě v Turecku místo Říma letos.
Reagovat
Vojtiik
Škoda, že se dnes grigor s rafou budou krýt s hokejem... mohl by to být pěkný zápas, podobný jako třeba v MC 2013, jeden z nejlepších zápasů na 2 vítězné z posledních let... na druhou stranu, ani jeden mi nepřijde v takové formě jako tehdy.. Grisha může vyhrát, pokud bude solidně podávat, bude aktivní a nebude dělat chyby z forehandu... ale moc to nevidím na výhru ani dnes:(
Reagovat
Pe3k
No Griša sice prohraje, ale pěkný zápas udělá :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tento rok vyhrávajú s Nadalom hráči, ktorí ho nikdy predtým neporazili..Raonic, Fognini a skoro to isté platí aj o Berdychovi..Dimitrov je ďalší na rade, dodnes to má s Rafom 0:5..
Reagovat
tito
Je to tak, nepřekvapilo by mne to.
Reagovat
smazaný uživatel
Napriek tomu si myslím, že Rafa vyhrá...Dimitrov nemá ten obojručný krížny BH, ktorý Rafa tak nemusí..Má síce lepší útok ako Fognini, ale zároveň viac kazí..Dnes som napriek vyššie uvedenej štatistike optimistom..
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
kada.tom
Nadal =< Dimitrov
Berdych > Isner
Raonic =< Murray
Ferrer =< Nishikori
Reagovat
Pe3k
Nadal
Berdych
Raonic
Nisikori
Reagovat
Mayo
Nadal, Berdych, Murray, Nishikori
Reagovat
tito
Já dnes vsadím, tak zase volný pád. Zkusím Isnera, Dimitrova, Ferrera. Paradoxně si myslím, že největší favorit zápasů je Andy. Jo a Grigora proto, aby mne případná prohra Rafy tak nemrzela.
Reagovat
Mayo
moje vysnené finále je Rafa vs Andy :D
Reagovat
Davor1
Andy dnes asi najlepší výkon na antuke, aký som u neho videl. Paráda.
Reagovat
Mayo
jojo super výkon a ten jeho naskakovaný backhandový return je parádny
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, hrál výborně.
Reagovat
Davor1
To snáď nie je pravda, ako ten Murray na antuke valcuje :DD
Reagovat
smazaný uživatel
on to kdysi Lendl říkal, že Murray se to na té antuce naučí, co si pamatuju :)
Reagovat
Davor1
Ono je to aj dosť zvláštne, že bol vždy na antuke tak jalový, keď na nej v detstve trénoval a má na ňu všetky predpoklady. Neprekvapuje ma, keď sa tam obzvlášť nedarí typom ako Raonič, Čilič či Isner a ďalší, ktorí predsa len majú trochu pohybový deficit, ale u Andyho mi prišlo, že sa mu na tej antuke len proste nechcelo...
Reagovat
Stan_Borowitz
Taky jsem nikdy nechápal, proč to hráči s takovou obranou nejde na antuce. Ale někdo si třeba nikdy nezvykne na ty nepravidelné odskoky.
Reagovat
tito
Hard a antuka. Tráva je nejméně pravděpodobný povrch, kde bych u něj, neznaje výsledků, čekal titul. Ale to samé může pochopitelně platit u Rafy a koneckonců i u Novaka. Jen narážím na pasování na "travaře" v předchozích diskuzích.
Reagovat
smazaný uživatel
Protože se na to díváte děsně jednoduše. Obranář = dobrý antukář. To je kravina, funguje to teda spíše naopak. Na antuce musíš mít údery razantnější, útočit častěji. Míč, který by od Andyho byl na hardfu winnerem, na antuce soupeř ještě vrátí. Teď už to pochopil a hraje jinak.

A hlavně právě pohyb. Andy má společně s Rogerem z té špičky nejlepší pohyb na trávě, start na míč, dobře od umí krokovat. Za to sklouzávání na antuce mu moc neříká.

Vážně neznamená, že obranář musí být dobrý na antuce. Já bych spíše řekl, že minimálně u Andyho je to, čím rychlejší, tím lepší. Jasně, svědčí mu i pomalý hard, ale taky rychlý a hlavně tráva, kde uplatní své technické dovednosti, skvělý slajz, prohozy. Toho se na antuce moc nedočká.
Reagovat
Pe3k
Andy není ani tak obranář jako spíše counter-puncher. Vyloženě obranáři jsou jen ve stolní tenisu. V tenisu jsou to spíše pasivní pinkálisti (Defensive baseliner).

Co se týče toho pohybu je to komplikované. Federer má (měl :D) nejlepší práci nohou, Nadal býval nejrychlejší (nejběhavější), Nole dostal obranu na zcela novou úroveň svou flexibilitou chcete li gumovostí (:D) a Andy má rychlý start na míč a určitě lepší pohyb na trávě než Nole a Rafa.
Reagovat
tito
Tome, já jeho dovednosti nesnižuji, připravil se, titul má, zvládl to vč OH. Není to šťourání, jen diskuse. Žádná náhoda to nebyla. Jen tvrdím, že pro mne trávu symbolizují některé údery, kterými buď Andy nedisponuje, nebo je nevyužívá. Myslím tím hlavně jak první, tak samosebou i druhé! podání, dále aktivní práce na síti a přechod na ní. V kontextu povrchu a výsledků posledních let je to z poloviny klišé, to je pravda, a dnes se opravdu uplatňuje více hra od BL. Tam je Andy výborný a platí to co píšeš. Ale travař pro mne není. Spíše univerzál, schopný vyhrát na trávě. Stejně jsem zvědavý, jak si povede nejen letos na antuce. Byl by gól, kdyby získal právě on RG. Zas taková fikce to není. Teda pokud to nebude Rafa. Ale ten to momentálně s tím outsiderovstvým přehání :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, ale tak travař logicky nemusí být jen ten, kdo hraje servis-volej. Takhle se nehraje už celou dekádu pomalu. Za travaře beru hráče, který na ni prostě umí hrát, využívá na ní svých předností a je s tím povrchý naprosto sžitý, což on je. Jak jsem psal, má na ni fakt nejlepší pohyb, proti Djokovičovi třeba podstatný rozdíl. Jasně, Nole vyhrál Wimbledon víckrát, ale to proto, že je prostě lepší tenista celkově. Pohyb na trávě a hlavně reakce na odskoky nebo nižší míče má furt nedokonalé, proto bych Andyho jako travaře klidně označil, protože zvládá všechny nástrahy toho povrchu, je na něm jak doma. Ono, 1. servis on tak špatný nemá, jen má občas nižší úspěšnost. Druhý jasně, to je hrůza. Ale dobrou hru na síti na trávě má taky. Jasně, nechodí tam obvýměnu, ale na síti je kvalitní.

Co se týče antuky, tak já letos čekám od něj více než obvykle. Sám tvrdil už loni, že po té operaci se u na antuce hraje lépe než předtím, ta záda ho limitovala nejvíce právě na antuce (logicky díky náročnosti, delší výměnám atd.). RG je fakt utopie, ale jako paradox by to byl. Pořád ale platí, že Andy na antuce porazil za celou kariéru 1 hráče z top a to Davyděnka, takže uvidíme. Prolomit by to mohl hned dneska, na Miloše mu docela věřím, tak snad. Na RG budu brát klasicky čtvrtfinále, hodně rád bych byl jako loni za semifinále, víc by byl krásný nadplán.
Reagovat
spaniel
Tomasinho ma recht.
Reagovat
Davor1
Myslel som to trochu inak. Je jasné, že Andy nie je antukár a nemá klasické antukové návyky a zbrane, ale nemá ani nijaký výrazný deficit, ktorý by vysvetľoval jeho výrazne slabšie výsledky v porovnaní s ostatnými povrchmi. Keď si zoberieš ostatných hráčov zo špičky, tak Andy má suverénne najväčší rozptyl, čo sa antuky a hardu/trávy týka. Nishikori, Berdych, Tsonga, DelPo, Gasquet a ďalší- všetci sú to komplexní hráči, najlepší na rýchlych povrchoch, ale na antuke majú takisto skvelé výsledky, nie o toľko horšie ako na harde. U Andyho je ten rozdiel proste nepochopiteľne veľký, alebo aspoň doteraz bol. Myslím si že preto, že tú antukovú časť sezóny nebral úplne s rovnakou váhou, ako zvyšok roka. Pokojne to ale ešte môže dobehnúť, už minulý rok bol na antuke celkom solídny a teraz je to ešte lepšie. Myslím, že aj on vidí, že má väčšie šance ako minulé roky, keďže konkurencia nie je až tak vzdialená, tak tomu dáva viac, plus po tej operácii mu antuka sedí viac celkovo...
Reagovat
spaniel
Praveze ma výrazný deficit, v razanci uderu a v druhem podani.
Reagovat
smazaný uživatel
+ v tom pohybu. Neřekl bych, že nechtěl, angažoval Corettju, ale prostě mu to trvalo. Teď se na ni zlepšil, ale furt to není ono, kdo ví, jestli někdy bude. Aspoň, že ten titul udělal.
Reagovat
Davor1
Určite nemá horšiu razanciu úderov, ako napríklad Gasquet či Dimitrov, ktorí sú na antuke výborní. A ten druhý servis je proste zlý, ale to je slabina na všetkých povrchoch, nie len na antuke. Ja vidím hlavný dôvod proste v tom, že na tej antuke hral len 3-4 turnaje do roka a tak nemal dostatočnú prax a sústredil sa na hard a trávu...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ono je to logické, ta antuková sezona je docela krátká a když měl možnost výběru, vždycky si raději vybral hard.
Reagovat
Stan_Borowitz
Souhlasím jen částečně, a to s tím pohybem. Ten je jiný.

Nicméně, s tím ostatním už nesouhlasím - antuka je přece ráj pro vraceče míčů, známe to všichni z vlastní praxe i z televize. Ano, ten, kdo útočí, musí počítat s tím, že míč se mu vrátí častěji, musí útočit s vyšší razancí. Ale kolika hráčů na okruhu se to týká? Ze špičky Federera, Berdycha, Raoniče, del Potra. Andy do té skupiny určitě nepatří. On spadá spíše do té druhé skupiny, která trpělivě vrací a čeká, až útočící hráč udělá z únavy nebo zbrklosti chybu.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jen pro doplnění - "chybou" rozumím nejen to, že zahraje do autu nebo do sítě, ale i kratší, hůř umístěný nebo méně razantní míč, kterým dá bránícímu hráči možnost nečekaného protiútoku.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže jen s tímhle na antuce v životě neuspěješ. Rafa dávno není vraceč, Djokovič taky ne, na antuce prostě musíš hrát aktivněji.
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak jasně, že nejsme v roce 2005 nebo tak, i jejich hra se musela vyvíjet, dnes by s ní nemohli uspět. Ale stále je základem jejich hry především to, že všechno doběhnou a vrátí. Při první chybě soupeře pak přejdou do protiútoku, který bývá smrtící. Ale je přece dost velký rozdíl ve hře na antuce mezi mnou jmenovanými hráči (ještě jsem zapomněl na Nishikoriho) a hrou Nadala či Djokoviče. A hra Andyho má určitě blíž k těmhle dvěma hráčům než k hráčům typu Federera nebo Berdycha.
Reagovat
smazaný uživatel
Nishiho som videl na antuke toho roku prvýkrát a naozaj hral dobre..Oproti minulým rokom zosilnel, pridal na agresivite úderov, už to nie je ten hráč, ktorý nevie ukončiť výmenu..K tomu skvelé uhly, samozrejme pohyb, veľmi veľmi vážný súper sa z neho stáva..
Reagovat
Davor1
Dnes na môj vkus veľa chyboval, veľa zbytočných UE z dobrých pozícii...
Ale kľúčové momenty zvládol dobre, takže pohoda.
Zajtrajší zápas s Ferrerom veľa napovie...
Reagovat
smazaný uživatel
si poradil s Bautistou, česko-japonské finále stále možné :)
Reagovat
Davor1
Nahrávací stroj otočil :-))

Chudák Nando, prehral s Davidom 9-ty zápas v rade. Zajtra to bude mať Nishi proti tej strojovej obrane nepríjemné, ak to dnes zvládne :/
Reagovat
SwissMaestro
Velká smůl dneska. Ale pokud bude Nando hrát takto nadále tak se o něj nebojím!
Reagovat
spaniel
http://sports.espn.go.com/sports/tennis/news/story?id=1708055
Reagovat
Kozoroh
Nic nového.
Reagovat
spaniel
Vim, ale doted jsem o tom neslyšel. Haluz je komentář od Agassiho, ze ztratil řeč :D Par let na to přiznal fet.
Reagovat
Kozoroh
Agassi byl šokovaný i z Amstronga...
Agassi to řekne tak, aby jeho komentář hodně vyzněl.
Reagovat
Davor1
Skôr by to malo byť naopak a mali by sa priznať tí, čo nikdy nič nebrali :-)
Reagovat
smazaný uživatel
A Luska měla nadosah semi...nedotáhla to
Reagovat
SwissMaestro
Veradasco hraje místy až neskutečně....kde ten chlapec mohl být.....když jsem jej viděl na tom legendárním AO 09 tak jsem doufal ve větší kariéru :/
Reagovat
SwissMaestro
*Verdasco Fernando samozřejmě :D
Reagovat
kada.tom
Bryans out :-(((
Reagovat
kada.tom
Ferrer set dole ...
Reagovat
SwissMaestro
Verdasco parádní obleček. V jednoduchosti je krása. Snad Davida porazí! Už by potřeboval větší úspěch!
Reagovat
a.magerova
Verdasco - takový federerovský styl ;-)

Takový postřeh: kluci (Nando, David) to maj s Rogerem 0:7 a 0:17....
Reagovat
a.magerova
Jo akorát Roger má vždy tričko na míru, né jak Nando o 3 čísla větší :-P
Reagovat
SwissMaestro
Oba to jsou borci!!!!!
Reagovat
a.magerova
Nando mívá většinou pěkné "hadry".... a když nemá nesmyslně krátký sestřih, tak je to velký fešák, dnes vlasy OK :-))
Reagovat
Davor1
čo všetky na tých španieloch vidíte...? :D
Reagovat
a.magerova
No co... neříkej, že by sis taky nedal říct :-)

http://i67.servimg.com/u/f67/11/17/85/09/tommy511.jpg
https://thesmokingnun.files.wordpress.com/2009/08/gallery_enlarged-fernando-verdasco-hola-magazine-photos-07302009-04-1.jpg
http://images4.fanpop.com/image/photos/16100000/sexy-feliciano-feliciano-lopez-16110202-500-375.jpg
http://www.lavozlibre.com/userfiles/2a_decada/image/FOTOS%202010/02_%20FEBRERO%202010/16%20febrero%202010/shakira-nadal2.jpg
Reagovat
SwissMaestro
Já bych si dal nějakou španělskou dračici :P
Reagovat
Davor1
Neviem, ani jeden akosi...nie je môj typ :-D

Asi ti pošlem svoje fotky, nech ťa tie južanské chúťky prejdú :-))
Reagovat
a.magerova
Ale tak i mezi holkama bych si vybrala.... ale mezi tenistky bych asi nešla a taky bych spíš preferovala blondýny.... ;-)

http://listtoptens.com/wp-content/uploads/2014/03/Beauituf-Popular-Hollywood-Actresses-2014-Jennifer-Aniston.jpg
http://media1.santabanta.com/full1/Global%20Celebrities(F)/Kaley%20Cuoco/kaley-cuoco-2a.jpg
Reagovat
Davor1
počkaj, oni sú španielky? Či nejaké španielske američanky? To som vôbec netušil...

Ale Penny môžem, tam by som si dal povedať :-))

Aj medzi tenistkami by sa dalo vybrať :-))

http://cdn.corrieredellosport.it/images/93/C_3_Media_1704293_immagine_obig.jpg
Reagovat
a.magerova
Ne nejsou to Španělky, jen jsem hledala, s kterou bych si začala, kdybych chtěla :-P

Na tmavé kluky/typy právě moc nejsem, preferuji víc vybledlejší typy, ale ty mnou uvedení tenisté nejsou k zahození :-))
Reagovat
a.magerova
Anebo by se dalo vybrat i mezi sestrami tenistek :-)))
http://resources2.news.com.au/images/2014/07/04/1226978/042842-6ef7fbd8-0322-11e4-aaf7-dc6e5517e581.jpg
Reagovat
Davor1
Ale takú švagrinú by som nechcel :-DD
Reagovat
a.magerova
Hele a kdyby sis nabrnkl tuto, tak bys měl luxusního švagra :-))
http://media.tumblr.com/tumblr_m2nkfpQGPs1qaz5mb.jpg
Reagovat
Davor1
Myslíš toho švajčiara, čo niekde vyhral zopár turnajov v tenise ?? :-)))
Reagovat
a.magerova
No.... nejsem si jistá jakou má národnost, protože kde on hraje, tam mu většina lidí fandí, takže se TO dost těžko odhaduje.... :-))
Reagovat
Davor1
Tak toho by som asi bral :-))
Reagovat
a.magerova
Hele postav se do řady, první na řadě je národnost moravská :-P
Reagovat
Davor1
Tiež pozerám, že čo to má za nočnú košeľu :-D
Reagovat
SwissMaestro
Tu měl dneska Wawrinka :P
Reagovat
Davor1
Ten bol celý akoby prišiel na kurt rovno z postele :-))
Reagovat
a.magerova
Jj Wawroš už ten "spánkový" komplet měl na minulém turnaji a teda jaká hra takové hadry :-/
Reagovat
Davor1
Asi tak. Mal by sa vrátiť k outfitu zo začiatku sezóny, mohlo by sa to len zlepšiť...
Reagovat
Davor1
Ak všetky zvyšné zápasy dopadnú podľa očakávania, tak QF bude vyzerať takto:

Berdych- Isner
Nadal- Dimitrov
Nishikori- Ferrer
Murray- Raonič

V hornej polovici sú favoriti jasní, v dolnej to môže dopadnúť akokoľvek. Osobne tipujem finále v zložení Berdych- Nishikori. To by asi španielske publikom ťažko rozdychávalo :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Nishikori rupne..Už mal včera namále..Bautista, Ferrer, Murray..To proste nedá..

Rafa turnaj vyhrá a na RG bude v stvorke..Vsetko v poriadku.
Reagovat
Davor1
Pozeral si to včera? Goffin hral skvele, od druhého setu mu vychádzalo skoro všetko. Napriek tomu Nishi v treťom zabral, keď potreboval, a zvládol to. Bautistu dá určite, s Ferrerom to bude podľa mňa predčasné semifinále :-))
A Andyho vo finále antukového Masters si akosi neviem predstaviť, ale uvidíme...

Nadal sa mi tu nepozdáva, včera aj dnes mal slabučkých súperov a nezdá sa mi, žeby hral lepšie, ako v MC či Barcelone. S Berdychom to bude mať ohromne ťažké...
Reagovat
smazaný uživatel
Tiež si myslím, že Rafa hrá v podstate to isté, nevidím aktivitu, súperi boli zatiaľ odovzdaní..Na druhú stranu, zlepšil servis a určite hrá tiež to, čo potrebuje..S lepším súperom čakám lepší výkon, už zajtra..

Nishi má ťažký žreb, určite príde deň blbec..
Reagovat
Davor1
S Dimitrovom aktívny bude musieť byť, pretože Grigor sa v nejakom diktovaní výmen určite nepretrhne :D

Ja Keiovi verím, aj minulý rok zvládol Garciu-Lopeza, Raoniča, Lopeza a Ferrera, tiež to nebol príjemný žreb. Snáď nesklame, takú šancu ako tu dlho nemusí mať...
Reagovat
mihate
Neviem, či pozerám iný tenis, ako Ty, ale Nadal vyhrá turnaj iba keď mu všetci ostatní súperi vzdajú.
Reagovat
Davor1
tenis pozeráte ten istý, len Forehand pozerá na Rafu inými očami :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Skvěle Tomáš :) Isnera jsem si přál víc než Kyrgiose, i když i Isner může být nebezpečný, přesto věřím, že si Tomáš postup pohlídá.
Reagovat
pockerface
Kyrgios x Isner. Tak dneska to dopadlo, tak jak to většinou bývá.Včera senzace a dneska vypadne s Isnerem. Včera Kyrgios chvílemi neskutečný tenis, šlapalo mu podání. Roger horší na přijmu a odešlo mu 1.podání. Už včera jsem to psal, že někteří se Kyrgiose rozplývají, ale on podle mě bude jako Monfils, prostě na houpačce. Jeden den úžasný a druhý den průměrný.
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas Nicka s Isnerom som nevidel, ale ako píšeš, stáva sa to..Kyrgios dal na Wimbledone s Rafom snad 30es a o zápas neskor s Raonicom dal mozno 10es 4-5krát si prehral servis..Mladí hráči ešte nedokážu stabilizovať výkonnosť..
Reagovat
Mayo
vamos RAFAAAA a vamos Izzy (:
Reagovat
Chrenda
Izzy už došel do svého maxima, tedy pojď Tome, čeká T? SF.
Reagovat
kada.tom
Hmm, Tomáš si zítra zahraje s Johnem. No, bude to zajímavé, ale myslím, že by Tomáš do SF postoupit měl :-)
Reagovat
kada.tom
Vamooos Rafa!!
Dva jednoznačné zápasy má za sebou, zítra na něj ale čeká v QF Grigor, který, zdá se mi, začíná chytat formu a mohl by Rafu znatelně potrápit ne-li porazit.
Reagovat
smazaný uživatel
Isnera nebo Kyrgiose dá. Ale s Rafou na antuce to projede 7:6 5:7 4:6.
Reagovat
Chrenda
No je pravda, že Rafa se zlepšuje. Bude to mít těžké, ale šance určitě je.
Reagovat
Chrenda
Tak finále by mohl dát, pokud dá Nadala. Do SF by měl projít v pohodě...snad. Letos tedy fakt válí, žádný výpadky se slabšími soupeři, tak snad to potvrdí. Držím palce, titul z Madridu by byl krásný.
Reagovat
kada.tom
Tomáš jede. Richard i Jo jsou těžcí soupeři. Zítra John nebo Nick - to bude zajímavý :-)
Reagovat
Fandina
super. Gratulka. V prvním setu brejknul Tsongu v závěru a ve druhém hned ze začátku a pak zase v závěru. Pěkný výkon. Nádhera.

Statistiky
Berďa na síti 7/7 82 procent úspěšnost prvního podání
W/UE Berďa 17/20 Tsonga 19/23
http://www.imagehosting.cz/images/berdychtso.jpg
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist