Berdychovi generálka na Paříž nevyšla, padl v semifinále

20. 5. 2011, 17:39
Aktuality 40
Tomáši Berdychovi se v Nice nepodařilo postoupit poprvé v sezoně do finále turnaje ATP. Šestý hráč světa podlehl v dnešním semifinále 4-6 a 4-6 španělskému antukáři Nicolási Almagrovi.
Tomáš Berdych

Druhý nasazený Tomáš Berdych přitom do utkání vstoupil výborně: hned první servis Nicolási Almagrovi sebral a rychle se ujal vedení 3-0. Český tenista se však z vedení nad soupeřem, s nímž měl dosud bilanci 3:1 na zápasy, dlouho neradoval. O brejk záhy přišel a turnajová trojka Almagro vývoj setu otočil.

Ve druhé sadě pak vítěz dvou letošních turnajů Almagro využil svůj jediný brejkbol a za hodinu a půl postoupil do finále. V něm si Španěl zahraje s Rumunem Viktorem Haneskem, který se dnes postaral o překvapení, když vyřadil pátého nasazeného Alexandra Dolgopolova.

Dolgopolov si sice v minulém kole poradil s Davidem Ferrerem, proti nenasazenému soupeři už se ale neprosadil. V úvodním setu nenašel recept na podání zkušeného Haneska, kterém stačil jediný využitý brejkbol k zisku sady. Ve druhém setu se pak Rumun ujal vedení 4-1, které už nepustil a postoupil do finále.

V něm si Hanescu zahraje o svůj teprve druhý titul v kariéře. Svého premiérového a dosud posledního triumfu se dočkal v roce 2008 na antuce ve švýcarském Gstaadu.

Výsledky - Nice (antuka, dotace 450.000 eur):

Dvouhra - semifinále:
Almagro (3-Šp.) - Berdych (2-ČR) 6:4, 6:4, Hanescu (Rum.) - Dolgopolov (5-Ukr.) 6:3, 6:3.

Čtyřhra - semifinále:
Butorac/Rojer (2-USA/Niz. Ant.) - Čermák/Polášek (3-ČR/SR) 7:6 (7:3), 7:5.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

40
Přidat komentář
smazaný uživatel
tady je zase neblito. 99,9 nejseš ty slavista? oni jsou totiž takový vypatlanci přesně jako ty. každej úspěšnej českej sportovec je pro ně namyšlená primadona atd...
Reagovat
smazaný uživatel
jdi stim českym fotbal podnikem zkorumpovanym, uplacenym, trapnym a nekoukatelnym do hajzlu. Zalez nejlip mezi primitivni Spartany do Reje a take treba s vuvuzelou-ta ti myslim sluší
Reagovat
smazaný uživatel
Vz dva si fakt můžete podat ruce. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
On ma jednu vadu - je to FanatikFederer
Reagovat
smazaný uživatel
to není pravda. Já fandím Berdychovi. Federer je mi ukradenej. Ale momentálně mu přeji víc než třeba nadalovi či djokovičovi
Reagovat
smazaný uživatel
Jmenem celeho TenisPortalu vas vyzyvam, abyste z webu vypadli. Pouze se hadate a kazite atmosferu. Jste zaujati vuci vetsine zdejsich uzivatelu a vytvarite konflikty. Proto vas zadam o to, abyste web opustili.

Vazne nevim, co dela admin. Uzivatel 99.9 je prachobycejny primitiv, ktery nadava do svini a hovad a bezduvodne napada zdejsi uzivatele. Lopata43 zase spini formu "zarucenymi tipy" a nadava slusne diskutujicim uzivatelum. K cemu tady oba jsou? K nicemu, tak proc je nevyhodit? Nevim, zda jde ze strany admina o nejaky marketingovy tah, jak zvysit ctenost webu, kdyz nechava tyhle primitivy vyjadrovat se v diskuzich, z meho pohledu se jedna o hloupost. Je hodne jinych prostredku, jak zvysit atraktivitu a ctenost, jen vedet, jak na to.
Reagovat
smazaný uživatel
ale ale ty jeden manažere. Ja vim, treba takovej pep123 je uroven ! ( tvuj partak do diskuze ) ŽE ?? !! Myslim, ze přijatelnejsí ja psat "hovado" než třeba ...do cikanů, řeckejch blbečků, magorů a pod. ....ŽE ?! Seš absolutně zmatenej Fanatik !!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
není zakázáno říkát svůj tip na to kdo vyhraje!!
Reagovat
smazaný uživatel
Založ si svuj portal, nejlepe Federerportal a maš svatej klid
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ty nepises sve tipy!! Ty pouze vzdycky neco "zakriknes". A potom nadavas ostatnim, kdyz se te ve slusnosti zeptaji, proc pises neobjektivní blbosti!

99.9: Uz jsem davno pochopil (a nejen ja), co jsi zac, tak zalez, ty primitive!
Reagovat
smazaný uživatel
prosim te, zejmena ty DRŽ O SLUŠNOSTI HUBU !!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
A proc? Protoze to chces ty? :-))))Jsi vulgarni primitiv a bezmozek, tak se odsud klid. Nikdo tady na tebe neni zvedavy, pochop to, tridevitko.
Reagovat
smazaný uživatel
cenu citrónu Berdič dostal právem...a škoda že v té době zrovna vylezl argentinec Coria...Opět další česky sympatak Štěpanek by byl druhy ( je to take světovy žebříček, ŽE ?!
Reagovat
smazaný uživatel
A uz vubec nechapu, jak pomateny česky fanoušek muze nadavat Novakovi do simulantů...Štepankovo estrada s Wawrinkou take při Davis je nesrovnatelna... Federer tenkrat oznamil, ze pravě kvuli němu prestane reprezentovat
Reagovat
smazaný uživatel
Štěpanek je docela velka ostuda našeho bezvyznamneho státečku...
Reagovat
baggik
Souhlasím. Nechápu jak se nechá půlka národa přesvědčit Štěpánkem že je Novak šašek, když každý ví co zrovna Štěpánek předvádí na kurtu. Novakovo emoce jsou naopak skvělý, žádný běhání se zaťatou pěstí k síti během zápasu, šklebení se, vyplazování jazyka atd. U něj je to ryzí emotivní, soupeře respektující projev - rozmlácená raketa při finále DC, řev alfa samce po vítězství nad Nadalem, vtipné napodobování Marie Š. v dřívějších letech atd. Ten kluk mě baví.
Reagovat
smazaný uživatel
a) Djoker obecně žádný simulant NENÍ. Ale v tom zápase DC proti Berdychovi simuloval, to viděl každý, nejen Štěpánek. Dělal to proto, aby probudil diváky, což se mu náramně povedlo. Jestli to bylo fair, můžeme diskutovat, mě tím třeba dost otrávil a je na pováženou, jestli to má druhý hráč světa zapotřebí. Nicméně od té doby se chová velmi korektně. Přesto já osobně ho moc rád nemám, ba naopak.

b) Štepánkova estráda s Wawrochem byla něco obdobného, i když teda ne tak okatého. Roger byl vytočený spíše tím, že Švýcaři měli vítězství už skoro v kapse, ve čtyřhře vedli 2:0, měli MB a prohráli si to sami. Jinak Radek dělá pro tenhle sport strašně moc, na jeho zápasy se člověka baví dívat. Určitě víc, než na nuda tenis Berdycha od základní čáry.

c) ČR je sice malý, ale určitě NE bezvýznamný státeček.
Reagovat
smazaný uživatel
Nesnáším ten Berdychův alibistický xicht. Je to jeden z největších labilů na okruhu, kterému když odejde servis, není schopen uhrát nic.
Kecy odborníků, že má Berdych fazónu a podobně, že může být v TOP 5, to jsou jen bláboly. Takový klaun, jako je on, nemá co dělat ani v TOP 10.
Stále se vymlouvá na štěstíčko, po kurtu lezli brouci (Australian Open) a podobně.
Na toho hráče bych nedal ani Kč, a to opomíjím, že nám zadupal celý Davis cup!
Reagovat
smazaný uživatel
Komu "nám" zadupal Davis Cup? Myslíš si snad, že kdyby místo něj hrál jiný český hráč, dopadlo by to se Španělskem, Srbskem či Kazachstánem lépe?

Jinak obsah tvého příspěvku, toť česká žumpa téměř v kišťálově čisté podobě.
Reagovat
smazaný uživatel
křišťálově
Reagovat
smazaný uživatel
nespin se, Mateji. J.B.S.: "Hovoril jsem chvilku s jistym idi*tem a zda se mi, ze jsem ponekud zhloupl." Navic: "Psi stekaji, ale karavana kraci dal!" :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi kretén
Reagovat
Ananas
Broži to nemá cenu. :) Stejně se to nezlepší. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Je potřeba si přznat že výkonnostně nepatří Berdych ani do TOP20. Hráči jako Almagro jsou nad jeho síly. Třeba takov šafářová se sice plácá dlouhodobě v rozmezí 20-40. místo ale u ní vím, že má na to aby porazila kohokoliv klidně i Woznackou, Clisters, Azarenku.... Ale Berdych? ten nemá šanci porazit hráče z TOP20.
Reagovat
smazaný uživatel
Furt lepší, než se jako ty dlouhodobě plácat okolo čísla tři miliony třistašedesedádevět tisíc na žebříčku nekvalitnějších příspěvků zde na tenisportalu. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Klaune, opět se tě zeptám na totéž. Chápeš rozdíl mezi TOP a Top?
TOP je zkratka (např. partaj TOP 09) a Top je slovo. Budeš dál ze sebe dělat ještě většího hlupáka?
Reagovat
smazaný uživatel
ty si šašek. fakt demence
Reagovat
smazaný uživatel
No myslím, že jediný dementní šašek si tu ty.
Reagovat
smazaný uživatel
a proč? protože se dívam objektivně na Berdycha? připadá ti snad hráč 6. místa žebříčku?? a kdy naposled porazil hráče z TOP15? letos ne!
Reagovat
smazaný uživatel
jDi s tim TOP nebo Hop uz do hajlu ( nekdo je treba hlupak a nekdo zas ma jakousi poruchu nóó....
Reagovat
smazaný uživatel
žádný TOP sem nevolil! Volil sem Bobošíkovou a jsme na to hrdej! škoda že není víc lidí v čr chytrejch jako já aby poznali kdo je co zač.
Reagovat
Mistr
zase špatně lopato. Letos porazil z TOP15 Verdasca. V tu dobu to byl ještě dokonce TOP10.
Reagovat
smazaný uživatel
ale víc nic!! a co prohry s Wawrinkou2x!! Belluci! Gasquet! Davyděnko! Ljubičič! čilič!
Reagovat
smazaný uživatel
almagro
Reagovat
smazaný uživatel
Davydenka porazil. S Gasquetem prohrál i Fedex a s Belluccim prohrál Murray a Djokovič s ním měl plné ruce práce.

S Čiličem hrál, když byl těsně po té viroze.

Výsledky jako hráč top 6 určitě letos nemá, ale třeba to prolomí. Plus antuka je a vždy byla jeho nejslabší povrch (i když na ní hraje slušně).
Reagovat
baggik
Tentokrát má lopata z části pravdu. Není to ale tak, že Berdych je nezaslouženě v top 10, ale na top 5 opravdu nemá. Jeho výkony jsou skutečně velmi nestabilní, jenomže to platí o všech hráčích co se motají poslední roky od 6 do 25 místa. Všichni ti Verdascové, Tsongové, Monfilsové, Wawrinkové, Melzerové, Lhubičičové, Čiličové atd... A za nima je to už úplnej průměr bez šance se někam pohnout, vyjma mladejch kluků typu Dolgopo...
Reagovat
smazaný uživatel
Právě že jeho výkony jsou letos velmi stabilní: žádný velký propadák, ale ani žádný velký úspěch. A co se týče první pětky, tak dokud se tam nedostane zpět Del Po, tak by je ta pátá pozice dost uprázdněná, i.e. nemyslím si, že by Tomáš byl výrazně horší hráč než Söderling.
Reagovat
Stan_Borowitz
naprostý souhlas, řekl bych, že absolutní (a stabilní) špička končí na čtvrté příčce Murrayem, Söderling je něco mezi a od šestého po tak cca 20 místo to je o tom, že někdo něco slušně uhraje na některým GS nebo na dvou M1000 a pak z toho jednu až dvě sezóny žije a postupně se propadá dolů k té 20. Podobný osud čeká letos zřejmě i Berdycha.
Reagovat
smazaný uživatel
To nevím, jestli jej to čeká. Už s tím, co zatím nahrál letos, by měl šanci být kolem 20. místa na konci roku.
Reagovat
baggik
Já vám dám anonym. Copak mě nepoznáváte? :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist