Berdychovi se ne kluzké trávě nedařilo, na OH končí už v 1. kole na Darcisovi

28. 7. 2012, 14:39
Aktuality 157
OH muži - Tomáši Berdychovi se na wimbledonské trávě nepovedl ani reparát. Po vyřazení z 1. kola grandslamu končí hned v úvodu i na olympijském turnaji, když nestačil na Belgičana Steva Darcise.
Tomáš Berdych

Tomáši Berdychovi se nepovedlo ani druhé letošní vystoupení na wimbledonské trávě. Před necelým měsícem v rámci třetího grandslamu sezony prohrál v 1. kole 0-3 na sety s Lotyšem Ernestsem Gulbisem, jenž podal nejlepší výkon za minimálně posledních 12 měsíců a který od té doby nedokázal zopakovat. A na soupeře, který se vyspal do ideálního dne, český tenista bohužel narazil na úvod olympijského turnaje. 

Sedmý hráč světa Berdych se střetl - znovu na slavném Centrálním kurtu - s až 75. tenistou žebříčku ATP Stevem Darcisem, se kterým jediný vzájemný souboj před 3 lety na antukovém challengeru v Prostějově prohrál. Přesto byl dnes velkým favoritem rodák z Valašského Meziříčí. 

Jenže Darcisovi se od úvodu utkání dařilo na servisu, returny vracel k základní čáře a ve výměnách hrál skvělé bekhendové čopy i 'kraťasy'.  Naopak wimbledonský finalista z roku 2010 Berdych se trápil se svou hrou a především kluzkým povrchem.

Podklad trávy, kterou pořadatelé museli během necelých 3 týdnů dostat zpět do optimálního stavu, se zdál být především na jedné straně mokrý a oba tenisté měli problémy s pohybem. Ten dělal potíže hlavně bezmála dvoumetrovému Berdychovi, který za celé utkání minimálně osmkrát spadl na zem. To českému hráči na psychické pohodě rozhodně nepřidalo a až na malé vykřesání jiskřičky naděje v závěru druhého setu tahal za kratší konec a nakonec prohrál 4-6 4-6.

"Těžko se mi hledá komentář. To, co jsem letos předváděl na trávě, musím hodit co nejrychleji co nejdál ve svých myšlenkách a už nikdy se k tomu nevracet. Bohužel i s tímhle musí člověk žít," řekl Berdych novinářům. Na Wimbledon ale finalista turnaje z roku 2010 nezanevře. "Wimbledon je místo, které znamená nejvíc. Nic zlého to do budoucna nebude," uvedl.

Berdych sahal po obratu
Osmadvacetiletý Belgičan deptal favorita bekhendovými čopy, s přehledem si držel podání a v deváté hře za stavu 4-4 zaútočil. Čistou hrou sebral Berdychovi servis a získal první sadu. Český tenista se trápil a nespokojeně kroutil hlavou poté, co několikrát uklouzl. 

Na startu druhého dějství přece jen na chvíli ožil. Za stavu 2-1 si po 50 minutách vypracoval první brejkbol, Darcis ale zahrál jeden z mnoha nečitelných kraťasů a od té doby znovu začal na dvorci kralovat. V maratonském pátém gamu využil čtvrtý brejkbol, a když o dvě hry později Berdych při svém servisu na další brejkbol špatně odhadl délku soupeřova úderu, šel Belgičan do vedení 5-2. 

Česká jednička ještě zkusila zápas zdramatizovat. Vzápětí jeden brejk umazala a za stavu 4-5 se dokonce dostala ke dvěma brejkovým šancím, rozjetý Darcis už si ale jeden z největších úspěchů kariéry vzít nenechal. 

Berdych má po vypadnutí z dvouhry v Londýně ještě šanci zabojovat o medaili ve čtyřhře s Radkem Štěpánkem, který zůstal jediným českým zástupcem v mužském singlu. Do něj vstoupí až v neděli duelem proti Rusu Davyděnkovi.

Federer vyhrál ve třech setech
Svůj vstup do bojů o první olympijskou medaili ve dvouhře zvládl  s drobnými komplikacemi úřadující wimbledonský vítěz Roger Federer. Švýcarský favorit a první hráč světového žebříčku porazil Kolumbijce Alejandra Fallu ve třech setech 6-3 5-7 6-3.

Federer se do All England Clubu ve Wimbledonu, kde se olympijský turnaj hraje, vrátil necelý měsíc po svém grandslamovém triumfu. S Fallou předloni v prvním kole grandslamu svedl na londýnské trávě pětisetovou bitvu a ani dnes se nevyhnul komplikacím. 

Po vyhraném prvním setu přitom získal brejk a podával na ukončení zápasu. Jenže 51. hráč žebříčku ATP se v koncovce druhé sady nečekaně vzepjal, odvrátil mečboly a dvakrát prolomil Švýcarovo podání. Také v úvodu rozhodujícího třetího dějství staronová světová jednička přišla o servis, závěr už ale zvládla.

Třicetiletý švýcarský fenomén na hrách v Londýně usiluje o poslední velké individuální vítězství z dvouhry. Získal už všechny čtyři grandslamy, opakovaně ovládl Turnaj mistrů, ale olympijské zlato v singlu mu stále v bohaté sbírce vavřínů schází.

- OLYMPIJSKÉ HRY LONDÝN 2012 -
(Velká Británie / Wimbledon, tráva)
sobotní výsledky (28. 07. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Darcis (Belg.) - Berdych (6-ČR) 6-4 6-4
Federer (1-Švýc.) - Falla (Kol.) 6-3 5-7 6-3
Tipsarevič (7-Srb.) - Nalbandian (Arg.) 6-3 6-4
Del Potro (8-Arg.) - Dodig (Chorv.) 6-4 6-1 
Isner (10-USA) - O. Rochus (Belg.) 7-6(1) 6-4
Almagro (11-Šp.) - Troicki (Srb.) 6-4 7-6(3)
Simon (12-Fr.) - Kukuškin (Kaz.) 6-4 6-2
Istomin (Uzb.) - Verdasco (14-Šp.) 6-4 7-6(9)
Giraldo (Kol.) - Harrison (USA) 7-5 6-3
Petzschner (Něm.) - Lacko (SR) 7-6(5) 6-1
Benneteau (Fr.) - Južnyj (Rus.) 7-5 6-3
Jaziri (Tun.) - Yen-Hsun Lu (Tchaj-wan) 7-6(10) 4-6 6-3
Dimitrov (Bulh.) - Kubot (Pol.) 6-3 7-6(4)
Seppi (It.) - Young (USA) 6-4 6-4
Bogomolov (Rus.) - Berlocq (Arg.) 7-5 7-6(5) 
Müller (Luc.) - Ungur (Rum.) 6-3 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

157
Přidat komentář
smazaný uživatel
Já vám říkal že zápasu Federer-Falla nebude nci chybět nebo aspon v to doufal a potvrdilo se to.Falla má předpoklady trápit favority na velkých podnicích a Wimbledon 2010 tudíž ze strany Fallu nebyl náhoda.
Doufám že Alejandra to nakopne do dalších turnajů a Rogera k Olympijskému zlatu.Benneteau bude další,kdo vedl ve Wimbledonu nad Rogerem 2:0 na sety.Jinak doufám ve čtvrtfinále Federer-Isner,předtím by mohl dostat Gillesa Mullera,taky zajímavý souboj.
Reagovat
smazaný uživatel
A DOUFAM, ZE SE NEKVASLIFIKUJE NA TURNAJ MISTRU...A KONECNE VYHODI TOHO KRUPU...PROTOZE HRAJE .JAKO UBOŽÁK
Reagovat
smazaný uživatel
A ty jsi marnej píčus :D :D trololol
Reagovat
smazaný uživatel
SRAČKA JEDNA
Reagovat
Denis92
dnes som sledoval viac zapasov a vsimil som si ze na li,hantuchova ci berdych mali znacku na siltovke len na bocnej strane a nie vpredu ako je zvykom..takisto serena a kvitova mali celenky na hkave tak aby logo nike bolo z boku..to je nejake nariadenie alebo nahoda? pretoze roger a del potro mali logo normalne vpredu ako je zvykom
Reagovat
smazaný uživatel
OH a reklama je kapitola sama o sebe..Su dané specifické podmienky pre olym. turnaj čo do kontextu sponzorov..Slovenská plavkyňa Smolenová napríklad vobec nemohla použiť svoje plavecké okuliare len preto,ze sponzor nemal uzatvorenú zmluvu s olymp. zvazom..Plavat s inými okuliarmi,na aké je zvyknutá je samozrejme velký problém..Rovnako aj Sagan si na tieto veci dával pozor pri vizuálnej úprave bicykla,takze ten problém tam určite niekde je..
Reagovat
Jan
Petře i Tomášovi přeji úspěch, ale s hrou jako Petra letos od FO předvádí, kdyby nebyla v TOP 10, za což samozřejmě vděčí svým loňským výkonům a klobouk dolů za to, tak by neměla tak snadný los a na letošním FO nebo Wimbledonu by vypadla nejpozději v 3. kole. Na Tomáše takové nároky nemám, jednak kvůli mnohem větší a tvrdší konkurenci v mužském tenisu, jednak u Petry jsem viděl ambice a schopnosti být no 1, teď to na to nevypadá, naopak pokud se nezlepší, spadne i do TOP 30, nakonec i Tomáš.
Reagovat
rib
ach jo, Petra měla vloni vynikající sezónu a 2010 taky nic moc nepředváděla. Na GS se jí dařilo být 2x v semi a ve Wimbledonu ve čtvrtfinále. Co bychom za to v roce 2010 dali, že... No a asi teď někteří čekají, že nastoupí, dá soupeřce 2 kanáry a bude to. A ono to tak není. Třeba dnes Petra běhala tak, jak jsem ji neviděla běhat po celý Wimbledon, fakt mě to pozitivně překvapilo. Ale toho si nároční kritici asi nikdy nevšimnou...
Reagovat
dadaft
jj, snažila se, to se musí nechat.
doufal jsem, že se zdraví a trénink projeví víc, ale možná jsem moc netrpělivý.
byl to první zápas, uvidíme...
Reagovat
smazaný uživatel
Snadný los? Ve FO jí hrozila Li Na, což je pro Petru nepříjemná soupeřka. Že místo toho dostala o nic méně nepříjemnou Švedovovou, za to nemůže. A znovu opakuji - z celé top 10 se do semi dostaly jenom tři hráčky, Petra mezi nimi a to z nich rozhodně neměla nejjednodušší los.
Ve Wimbledonu až do ČF hrála poměrně suverénně, nikdy nebyla na pokraji vyřazení. A Serena na trávě, ta se buď vyháže nebo vyhraje. A je jedno, která hráčka proti ní stojí. A opět - třeba Máša měla na Wimbledonu cestičku do finále zcela vymetenou. Skončila ještě o kolo dříve než Petra.
Petra schopnosti na post světové jedničky rozhodně má, ale není to taková lovkyně bodů jako třeba Aguš nebo Caro. Z top 10 nevypadne, tam nejsou hráčky, které hrají líp, než ona.
Reagovat
pepin
Já bych řekl, že by to přece mělo být normální, že se snažila a nakonec jen díky snaze a bojovnosti to dokázala. A ještě k těm co tu nedávno po losování vedli debaty o Sereně a zádech. Tak si myslím, že dala jasnou odpověd a holky co ji mají v pavouku nebudou lehce spát. Myslím pochopitelně ty favoritky.
Reagovat
tommr
vidím to podobně. Na Petru mám taky trochu větší nároky, protože ta má mnohem větší potenciál než Tomáš. Tomáš na ty nejlepší prostě nemá nárok ...
Nemyslím si ale, že by u nich hrozilo vypadnutí z top-20 pokud se jim budou vyhýbat větší zranění. S udržením v elitní osmičce ale budou mít ještě velký problémy pokud se nějak zásadně nezlepší ...
Reagovat
tommr
s tou Serenou si to přesně vystih - pár lidí z ní tady dělalo kvůli jedný odřeknutý exhibici pomalu invalidní důchodkyni, ale Serena je zase favoritka číslo jedna a možná v lepší kondici než kdykoli předtím od návratu po zranění ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Upřímně, nemyslím, si, že by jim nějak zásadně hrozilo byť jen vypadnutí z top 10, zejména Petře ne.

K Sereně: invalidní důchodkyni tu z ní nikdo nedělal, jen jsme si na rozdíl od tebe všimli, že se zády má problémy opakovaně. A z jednoho zápasu proti celou sezonu marné Jankovičové bych fakt závěry nedělal, ještě jí čeká spousta zápasů v krátkém časovém sledu.
Reagovat
tommr
nechce se mi to ted hledat, ale neprorokoval někdo náhodou Sereně vypadnutí právě s Jankovičovou už v prvním kole? V každým případě je Serena na startu a vypadá skvěle - pro mě je to jasná favoritka a jsem moc rád, že jí Petra nemá ve svý polovině ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že ne. Maximálně se tu mluvilo o tom, že to bude vyrovnaný souboj..
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdo neprorokoval, že vypadne, ale že by jí mohla Jankovička potrápit, kdyby se trochu vzchopila.
A problémy se záda jsou ošemetná věc. Můžeš být jeden den v pohodě a druhý den se probudíš a je to někde....
Navíc tento turnaj se od třetího kola bude hrát každý den, žádné volno. A to bude hrát ještě čtyřhru.
Navíc má ve své části soupeřky, které jí mohou trápit a ubírat síly. Fran. se svými čopy a houževnatostí, o Caroline ani nemluvím, s ní i dva sety mohou trvat dvě hodiny....(Fran. samozřejmě v případě, že porazí Zvonka).
A podle jednoho celkem vyvedeného zápasu se nedá nic soudit. Přijde blbý den a je to. Pro mě rozhodně největší favoritkou turnaje v tuto chvíli není.
Invalidní důchodkyně není, ale v nejlepší kondici po návratu také ne.:) To byla nejvíce v Charlestonu a Madridu.;)
Reagovat
Bob
všichni jste mimo. zdar
Reagovat
tommr
díky bohu, že aspon ta Petra přelezla do druhýho kola i když to bylo jen s odřenejma ušima. Její výkon ovšem nevzbuzuje žádný velký naděje. Takhle se trápit proti 94. hráčce světa, která navíc nehrála nijak mimořádně dobře, to je na pováženou. Proti Pengový by to zcela určitě nestačilo ...

Výkon Berdycha byl obrovský zklamání - zdá se, že je Tomáš úplně z formy a jestli se brzy nevzpamatuje tak může přijít o svý postavení v elitní osmičce - Del Potro a Tipsarevic si už na jeho pozici brousí zuby ...

Od Kláry jsem taky čekal víc, ale ta aspon statečně bojovala. Cetkovská se Šafářovou neměly proti Erraniový s Vinciovou šanci - zvlášt když si včera nenechaly ujít slavnostní zahájení ...
Reagovat
smazaný uživatel
No, černý den..

Přijde mi, jako bys dneska Petru viděl hrát prvně v životě - ona sice nehrála nijak zvlášť dobře a být Bondarenková trochu víc aktivní, dopadlo to všelijak, na druhou stranu ona ty vstupy do turnajů občas mívá hrůzostrašné a přesto je na nich nakonec schopná docílit pěkných úspěchů..

Tomáš hrál dneska poměrně dobře, problém byly tři věci - servis, povrch (on člověk vědomě či podvědomě hraje opatrněji, když během zápasu tolikrát padne na hubu) a soupeř, kterému tam padlo všechno, na co sáhl.

Klára asi předvedla maximum, co mohla, ona Francesca sice není kdovíjaká trávařka, ale potrápit umí. C+Š bych ceremoniál ani nevyčítal - proti Italkám by toho beztak moc neuhrály, ony do debla naskočily fakticky jenom proto, aby Česko obsadilo všechna volná místa..
Reagovat
Jan
Gulbisovi taky padlo všechno na co sáhl, asi to tak bude u všech příštích soupeřů Tomáše v 1. kole ? Rozhodně Tomáš nepůsobil velkou snahou i když tak vypadá většinou.

A Petra s takovou hrou skončí ve 2. nebo 3. kole, nakonec to předváděla na French Open i Wimbledonu a když narazí na silnější soupeřku, bude po ní, když se nezlepší. Ale je to ohraná písnička nejméně od letošního French Open.
Reagovat
smazaný uživatel
U všech ne, ale dneska to tak bylo.

Na FO Petra skončila v semifinále. Kde skončila Serena, Li Na, Vika, Aguš, Caro, Hopsanda?
Reagovat
petrulinka
Jo tak jako semifinále French Open, čtvrtfinále Wimbledonu, kde padla ze Serenou, která pak celý turnaj vyhrála, je jako špatný výsledek? Lidi, vzpamatujte se. Přece nemůže Petra všechno vyhrávat. Já jí budu fandit, ať bude hrát hůře či lépe, jenže tady někteří do ní budou rýt, ať dosáhne jakéhokoliv výsledku. Prostě neustále nespokojený český národ.
Reagovat
smazaný uživatel
Hezky jsi to zhodnotil, každý odstavec končí tak pěkně pozitivně..hlavně holky neměly vůbec jít na zahajovací ceremoniál, pak jim logicky chyběly síly, měly mít povinně večerku ve 22h.
Jo, Tipsa s Potrem si už "brousí zuby"..nejí a nespí, myslí jen na tu Tomášovu pozici..
No a ta Petra, to je taky na "pováženou"..

Tommre, vážně, nepíšeš pro bulvár? Ta tvá rétorika je jak dělaná pro senzacechtivý čtenáře..mně stačí, když vidím titulek v Blesku, a ty tvoje krásný nadpisy tak připomínají ty expresivní výrazy..
Pro tebe byl byl největší "trest", kdyby všechno vycházelo podle předpokladů, "naši" by bez jediného klopýtnutí vyhrávali..co bys pak psal?
Reagovat
smazaný uživatel
Když plní normy (rozuměj vyhrává kam přijde), je vše v pořádku. Jak to nedejbože jednou nevyjde, hned je oheň na střeše..
Reagovat
Jan
Tomáš tam měl nějaké outy, jeho hra nebyla přesvědčivá, kdyby hrál lépe, určitě by tam Darcisovi všechno nepadalo, každý hraje tak, co mu soupeř dovolí. A Petra na FO až v semifinále narazila na silnou soupeřku, předtím měla samé slabší, přinejmenším žebříčkově, totéž na Wimbledonu, kde narazila až na Serenu, předtím ještě Schiavone, přes kterou prolezla s odřenýma ušima.
Reagovat
smazaný uživatel
Jistěže mohl hrát líp. Ale nemyslím, že hrál vyloženě špatně.

Právě. Vypadla, AŽ když narazila na těžkou soupeřku. Všechny mnou jmenované vypadly, ANIŽ narazily na těžkou soupeřku (budu-li Švedovovou považovat za lehkou soupeřku).
Reagovat
tommr
jsem rád, že se aspon shodnem v tom, že Petra hrála hrůzostrašně. Na Bondarenkovou to stačilo podobně jako ve Wimbledonu přežila první kolo proti Amanmuradový po stejně strašným výkonu. Otázka je jen jak daleko s tímhle výkonem může dojít pokud se nějak zásadně nezlepší čemuž moc nevěřím. Ve Wimbledonu měla v dalších kolech mnohem lehčí los než má tady a s první těžší soupeřkou skončila. Tady to bude asi podobný i když pro Petru o trochu těžší - Pengovou a Pennettaovou (nebo Pironkovovou) snad ještě udolá, ale proti Radwanský už s touhle hrou nemá nárok ...
Co se Tomáše týče tak to se zcela určitě neshodnem. Jeho špatnej výkon se nedá ničím omluvit a myslím si, že i on sám si to moc dobře uvědomuje ...
S Klárou a deblem C+Š naopak souhlas ... :)
Reagovat
tommr
bud ujištěná, že bych si nic lepšího nepřál než abych moh naše hvězdy od rána do večera jen chválit ... :)
Tu chválu ode mě si ale musí něčím zasloužit - nejsem žádnej zaslepenej fanoušek co na svejch oblíbencích vidí jen pozitiva. A včera se jakýkoli pozitiva hledaly opravdu velice těžko i u Petry ačkoliv nakonec postoupila. Upracovaná výhra nad 94. hráčkou světa, která navíc podala jen výkon odpovídající jejímu umístění k nějaký přehnaný chvále opravdu nevybízí ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Alespoň vidíš, že není pravda, co mi neustále podsouváš - že mám růžové brýle a Petru jenom chválím. ;-)
Co se týče jejího dalšího postupu turnajem, jakkoliv to včera za moc nestálo, já Petře věřím. A to je zřejmě největší rozdíl mezi námi dvěma..
Reagovat
Bob
a viděl jsem kruhy na zemi, co se stalo? :)
Reagovat
Andrew89
ááále Bondarenko hrála po lajně:D
Reagovat
Bob
aha :D
Reagovat
a.magerova
Bondarenko nesouhlasí s olympijskou myšlenkou a takhle to vyjádřila ...

No prostě to měli špatně přidělané :-)))
Reagovat
Bob
už jsem myslel, že se jedna z nich nasrala :D
Reagovat
Jan
Tomáš prohrál - no comment a teď se strachuji o Petru, když hraje s 94. hráčkou žebříčku. Hrůza.
Reagovat
dadaft
klídek. ve finále bude hrát mnohem líp. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dneska to byl od Rogera nevyraznej vykon, zbytecne se vyhazoval, nevyuzival prilezitosti, navic falla mel kliku. Samozrejme zdejsi nejvetsi netovej honic a samozvanej expert ma pocit, kdovijak to neodhad, ale realita je takova, ze Roger i s podprumernym vykonem mel vyhrat ve dvou setech. Podobny vypadky a prilisny zvolneni jsou pro nej naprosto typicky a byl by toho schopen i proti Montymu na USO.

Ale potesil me Rehor. Sice mi vyradil oblibence, ale progres je v jeho hre je vyrazny. FH neni slabina, je variabilnejsi a i servis se mi libi vic.
Reagovat
spaniel
Podle me jsi moc prisny, Falla nehral vubec spatne, jeho FH byl hodne dobry, navic nemel problem s returnem. Navic Roger byl nervozni, rekl bych, ze ten kolaps ve druhem setu byl ciste psychicky. Plusemm je, ze to zvladl a i kdyz byl nervozni, zahral famozni udery. Mozna mu to pomuze jako varovani. Jo a nevim odkud mas to, ze by mel vyhravat ve dvou setech. Nechces jeste, aby to bylo vzdy 6:0 6:0? A tak 50 winneru a 0 UE? Uz jsi jak Heather.
Reagovat
a.magerova
Chazy je šrýmař a to celé bylo určitě myšleno právě jakože co by ona na to kdyby tu něco psala :-)))
Věřím, že Chazymu bylo nervózně a ouzko stejně jako mně ....
Reagovat
smazaný uživatel
Ale kdepak, tohle je spíš o tom, že spanielovi to opravdu nemyslí. Samozřejmě jsem narážel na průběh utkání - Roger byl lepší, měl šanci zápas ukončit ve dvou sadách a místo toho se natáh na sety tři. Podle mě je naprosto evidentní, jak jsem to myslel, ale ani mě nepřekvapuje, kdo to pochopil zle

Amagerko, nervozita byla, hlavně za stavu 3-2 pro Fallu ve třetím, ale tohle už jsme u Rogera viděli tolikrát..
Reagovat
smazaný uživatel
Zapas som nevidel,ale hrac ako Federer musi porazat Fallu na trave aj 10:0 na sety,ak by to bolo možné..Rovnako nechápem ten strach z Benneteau v druhom kole..To nie sú tenisti,ktorí ho mozu ohrozit..Zaujímavejší zápas moze byt az s Millerom a Isnerom v dalsom priebehu,no stale to je oproti konkurentom prechadzka..Kazdopadne,ak by dnes Roger vypadol bola by to ohromná blamáž..Podobnú nálepku dostane aj jeho prípadné zakopnutie v nasledujúcich kolách..Úprimne si to však nemyslím..Federera moze porazit Nole,ten má však cestú tŕnistú smerom do finále..Roddick,Cilic,Tsonga..Ajajaaj,velmi tazky trojzápas..
Reagovat
spaniel
Aha, takze Fallu musi davat 10:0 na sety, jasne. Jeste mne prosim te rekni, kolik by mel vyhravat Rafa nad Rosolem, at se pobavim :/
A Chazy, tebe ani nebudu komentovat, vidim ze uz urazis napravo-nalevo. Nemyslim, ze tim ze bych uznal Fallu, bych ukazal, ze me to nemysli. Asi nesneses jiny nazor.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ne. To jsi zas nepochopil.

Nepsal jsem, že Roger měl vyhrát 2-0 proto, že je výš v žebříčku a mělo to tak bejt papírově. Mělo to tak bejt vzhledem k průběhu utkání. CHÁPEŠ?

MĚL VYHRÁT = MĚL TO ROZJETÉ NA VÝHRU A SÁM SI TO ZKAZIL

Už? Už i spaniel chápe?
Reagovat
smazaný uživatel
Takže já poukazuju na to, že jsi nedokázal pochopit, co jsem napsal a naprosto nesmyslně tu na mě útočíš a srovnáváš mě s heather + snažíš se mě shazovat.

Takže když s něčím takovým začneš, nebreč, když ti to člověk vrátí.
Reagovat
smazaný uživatel
Jezisi a co s tym ma Nadal?..Ci to len tvoj prirodzeny a nezmyselný obranny mechanizmus?..Federer je na svojom domacom povrchu alebo sa za taký tráva nedá povazovat?..A hral s Fallom...Tu davku nadsazky si v tom skore snad dokazal rozpoznat..Nenapísal som nič zlé,ani hanlivé,tak sa ukludni a relaxuj..
Reagovat
spaniel
Tak oba jste napsali v podstate to same, e by mel nad takovym hracem bez problemu vyhrat. Ae jde o sport, nic neni dane, papir snese vsechno.

Chazy: s casti bych souhlasil, ze to Rger mel vyhrat ve dvou a pokazil si to sam. Nesouhlasim s tim, ze by mel Roger i s podprumernym vykonem vyhrat 2:0, to proste neni pravda. S podprumernym vykonem by mel vyhrat, ale ne hladce. Navic Falla neni klikar, umi zahrat a na olympiade sa kazdy vybicuje.

Forehand: neber to jako utok, vsimni si, ze jsem k tomu zapasu uz pak nikdy nic nenapsal. Ted jsem se k tomu vratil proto, ze pises, ze by mel nad hracem jako je Falla vyhravat 10:0 na sety. To je blbost a prikladem je prave Rafa, ktery by mel podle tve logiky porazet hrace mimo top 100 teda minimalne 20:0 na sety :p To se proste stava, vitezstvi je vitezstvi a dulezite je, zde jde dal. A. Ze by prohra s Fallou, nebo v nekterem z dalsich kol byla ohromna blamaz nemuzu souhlasit, na 2 vitezne jde proste trochu o loterii, stat se to muze, olxmpiada je v tomto specificka, nebylo by to poprve.
Reagovat
smazaný uživatel
Tych 10:0 bola samozrejme nadsazka..Nadal by samozrejme na svojom povrchu mal tiez vyhravat podobnym skore hlavne s hracmi,pre ktorych je antuka tak trochu exotika..
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si fakt tupej jak poleno. Ja nerikam, ze BY mel, ale ze MEL vzhledem k tomu, jak zapas vypadal. Nerikam, ze by mel vyhrat s podprumernym vykonem, ale ze hral podprumerne a stejne to stacilo, aby moh/mel vyhrat ve dvou.

Fakt, mysli, zacni aspon trochu zapojovat mozek. Pisu to trikrat, blbuvzdorne a ty furt reagujes na neco, co jsem vubec nenapsal. Achjo...
Reagovat
spaniel
Chazy: vidim ze mas uroven, jde o prd a ty vysilujes jak kdyby se stalo nevim co.
Reagovat
smazaný uživatel
Vsak jde, me proste podobna zabednenost vytaci. Proc lezes do diskuzi, kdyz nechapes psanej text. Me tu zbytecne zdrzujes a nic mi to neprinasi.
Reagovat
tommr
i když to s ní zezačátku vypadalo ještě hůř než s Tomášem. Petra je ale bojovnice a dokázala to otočit z 1:4 na 6:4. V druhým setu už to snad půjde bez zbytečnejch nervů ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Petra zase klasicke drama....ale kde se na nej mam divat? Na CT, kde to meli davat, je fotbal a na netu kde nic tu nice. Pomoc, pls...
Reagovat
tommr
dávaj to normálně na ČT4 ... :)
Reagovat
dadaft
ČT4 LIVE
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ber to tak, že i v době, kdy celý svět žije olympiádou, existují i borci z ČT, co umožní sledovat Gambáč ligu !!!! A to se vyplatí.
Reagovat
smazaný uživatel
a jo, ja jsem trouba... dik
Reagovat
smazaný uživatel
Jaký normálně? Všechny míčové sporty mají jít jen na ČT2, tenhle přesun je výjimka kvůli fotbalu.
Jinak BBC na 28E celý den vysílá tenis gratis v HD současně z 5 kurtů !!!!!
Kdo chtěl, dávno si příjem této zcela zásadní pozice zařídil. Neználkové si platí vynikající kabelovku.
Reagovat
smazaný uživatel
A nebude to proto že musí ??
Reagovat
smazaný uživatel
Málem bych Karolínu nepoznal, až podle těch jejich specifických pohybů při výměně.
Reagovat
smazaný uživatel
To dělá ta kšiltovka. Caro asi chce být komplet v národních barvách. :)
Reagovat
dadaft
pojď pojď pojď
Reagovat
Pe3k
Máš štěstí, že se na tebe nemůžu zlobit, ale po tom druhém setu, když si za.ebal 3 matchboly a ještě si to stihl prohrát sem to raději vypnul a čuměl na judo...Ještě, že to dobře dopadlo. Benetou bude zrádný, tak snad ho trenéři namotivují. Určitě k nějakým překvapením ještě dojde.

Btw. Kvitová zatím klasicky prohrává.
Reagovat
J.M.
K překvapením musí docházet zákonitě, protože se hraje na dva vítězné na trávě, a to dochází k překvapením pokaždé. Bez ohledu na to, co tady plácají zdejší diskutéři, pro něž jsou takové nuance (3 sety versus 2, pomalý povrch versus tráva) nad jejich rozlišovací schopnosti.

Roger teď hlavně musí doufat, že nebude mít Benneteau dobrý den. Jinak by s dnešní hrou neměl šanci.

A Kvitová už klasicky stahuje. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tyvole, ty si fakt šampión ve vysvětlování, že 1+1=2 a přesvědčení, že si jedinej, kdo to ví.
Reagovat
dadaft
no teď už to ví každý, když to říkal i Jirka Novák, že dva sety na trávě jsou zrádné, ale uznej, že ještě nedávno to tady podle řečí vypadalo, že to pro favority bude naprostá brnkačka...
Reagovat
smazaný uživatel
A právě proto, že už to ví naprosto každej a je to x týdnů probíraný téma, mi přijde nevídaně absurdní to tady vysvětlovat znova a ještě způsobem, že je jediný, kdo to tuší :)))
Reagovat
dadaft
x týdnů? ještě včera se tady běžně říkalo, že se Roger ani nespotí.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale neříkalo, jen se říkalo, že má lehkej los a smálo se tvrzení, že má naopak "pekelnej". Nehledě pak na tvrzení, že by pro Nadala byl pekelnej los Rosol :)))))
Reagovat
dadaft
sice jen pár řádků výš si můžu přečíst třeba větu: "Rovnako nechápem ten strach z Benneteau v druhom kole..To nie sú tenisti,ktorí ho mozu ohrozit."
ve starších se mně nechce hledat.
ale je mi to vlastně fuk.
Reagovat
dadaft
nicméně aspoň si někteří zase připomenou, jak brutálně těžké je vyhrát velký turnaj na dva vítězné...
(a to by po holkách chtěli, aby hrály za polovinu peněz)
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže tím není řečený, že ten zápas bude snadnej, že se nezpotí a skončí to 2x 6-0. Je tím řečenej jen naprosto nezpochybnitelnej fakt, že Roger je jasnej favorit a měl by zápas vyhrát, ačkoliv je pravda, že ho Benneteau může potrápit víc, než by moh třeba výš postavenej Monaco. Pořád tu mluvíme o zápasu světový jedničky a jednoho ze tří nejdominantnějších tenistů současnosti a hráče, co má pozitivní bilanci jen na třech velkejch turnajích a z toho dvou francouzskejch. Je to mimořádně lehkej los, Benneteau neBenneteau.
Reagovat
smazaný uživatel
Pochopitelne,ze ho Benneteau nemoze ohrozit..Preboha,robite tu z Fed. modlu a teraz tvrdíte,ze sa moze bát Benneteau..Nejdete tak trochu proti sebe..To ze sa hra na dva sety je informácia podradená faktu rozloženia síl oboch hracov..Ak Federer prehrá,tak nebudú na vine dva sety,ani zlá tráva ale kolaps Federera..Benneteau ho absolutne nemá cim ohrozit..Nema servis a je menej odolny vo vymenach,100%prehra..
Reagovat
dadaft
Benneteau ho může porazit, ne jen potrápit.
ale jak říkám, je mi to fuk.
Reagovat
smazaný uživatel
Federera může porazit asi tak 15000 tenistů, ale to přece není podstatný.
Reagovat
dadaft
vidíš to???
"Benneteau ho absolutne nemá cim ohrozit."
tak jo.
Reagovat
smazaný uživatel
Njn, tak to forehand přehání, ale to je tím, že je to Rafan :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ano,nemá..Je to moj nazor..Porazit ho moze pri priaznivej zhode okolností parta servismanov,mozno Gulbis a dokonca aj Petchner by mal vacsiu sancu :)..Bennetka nemá čím,nemá ako...

Vseobecne mam pocit,ze mnohym unikajú fakty..Turnaje masters sa hrajú bezne na dva sety a kedy vypadol Nole,ci Roger s niekym podobnym Bennetkovi?..Spominam si akurat na Meltzera v Monte Carle..Inak podobné zápasy zvláda Svajciar na okruhu Masters pravidelne vitazne..Podobne ako zvyšní dvaja rivali..Ja nic proti Francuzovi nemam,je sampatak..Ale tato vec sa zbytocne dramatizuje a triezvy usudok sa straca v nenavratne..
Reagovat
smazaný uživatel
Roger s Roddickem letos :))
Reagovat
dadaft
Masters Paříž 2009.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa s tym nemá nič spoločné..Prave naopak,mozno sa prave nezainteresovaní ludia dokazu pozerat na veci s nadhladom..Ja sa v Paríži tiez obavam kadejakych zapasov a nakoniec to Rafa zvladne 3x 6:1..Vtedy je clovek viac nachylný stresovat..
Reagovat
dadaft
to prohrál s "benetkou".
kdyby se hrály na dva i GS, tak by dominance nedotknutelných byla mnohem mnohem menší.
ale to přece NECHCETE slyšet, že?
Reagovat
smazaný uživatel
Roddick je stále inde,nez Benneteau..Hoci to bol tiez sok..+ Pariz 2009,to su tri roky dozadu..Odvtedy Roger odohral tak 25 masters, na kazdom odohra 2-3 typovo podobné zapasy, aky ho caka zajtra....A prehral akurat s Meltzerom,na ine si nespominam.. :)..Tieto zapasy sa naozaj pravidelne darí doviezt do vitazného konca..
Reagovat
dadaft
boze Forehande, když hrál Benneteau s Rogerem předposledně (Masters), tak prohrál, posledně (Wimbledon) prohrával 0:2 na sety a ve čtvrtém byl dva míčky od vyřazení - tak mi nevyprávěj pohádky, že ho Benneteau absolutně nemá čím ohrozit.
Reagovat
dadaft
* když hrál Roger s Benneteauem * je správně
Reagovat
smazaný uživatel
Ok..Nezhodneme sa..Ja si ale skutocne nemyslim,ze by tie dva zapasy boli v dlhodobom horizonte smerodajné alebo nedajbože naznačovali,že Bennetka je achylovou patou Rogera..

Kazdopádne uvidíme pozajtra..Rád sa budem mýlit ;)
Reagovat
dadaft
při mé smůle Benneteau zrovna chytne 2 x 6:1. ))
(ale jsem velký Julienův fanda, musím se bít za jeho tenisové umění. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Aha..Priznám sa,ze tvoj support Julienovi mi úplne unikol..V tom prípade ziadny problem..Kazdy fandíme svojim oblubencom a vzdy im predsa veríme..Tak to ma byt ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace a děkuju, Rogere. Byl to zážitek.
Reagovat
smazaný uživatel
také se připojuji.Nuda to rozhodně nebyla.
Reagovat
Denis92
bol to velky boj a s Bennetauom to bude este tazsie
Reagovat
a.magerova
za takový zážitek.... je mi špatně od žaludku ještě teď :-/
Příště, prosím, na dva sety pro Rogera !!!
Reagovat
Pe3k
A to nemáš střevní chřipku jako já :(
Reagovat
smazaný uživatel
Jak už jsem psal, Roger si to pohlídá. Dneska tam měl Roger výpadek, k tomu Falla kus štěstí a už to bylo. Třetí set byl úplně zbytečný, ačkoliv jsem si Rogera užil na kurtu již od začátku. Beneteau je nebezpečný, pokud bude hrát tak, jak hrál ve Wimblasu, tak to bude taky těžký zápas. Už ted´ se na to těším.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem myslel, že zrovna ty oceníš, když se Roger na kurtu zdrží déle. :-/ I když mohl by, ale nemusel by hrát, ale jen tak se usmívat a dělat gesta, co, magerko? :-)))))))))))))))
Reagovat
a.magerova
Soucítím s Tebou...
Ale zase nuceně pobýt část toho zápasu mimo TV taky nemuselo znamenat jen nevýhodu :-))
Reagovat
a.magerova
Jj nějaké pozápasové pičičandy bych klidně uvítala :-))))
Reagovat
dadaft
jinak jsem rád, že přece jen ČT dává jediný zápas Petry v singlu na OH.
Reagovat
dadaft
(to je vtip)
Reagovat
tommr
jen aby to ještě nebyla krutá realita - podívej se jak dopad Tomáš ... :)
Reagovat
Denis92
toto sme tu uz mali
Reagovat
dadaft
Benneteau se s ním nebude mazlit jako Falla, Benneteau ho rozstřílí...
Reagovat
Roger4EVER
Nech si svý sny pro sebe ;)
Reagovat
J.M.
To nevím, snad tohle Rogera probudilo a bude vybuzenější. Ale Benneteau je na trávě rozhodně lepší než Falla. A s Fallou se Roger opět tak potrápil, stejně jako minule ve Wimbledonu. Opět to ukazuje, jak tomu rozumí zdejší diskusní "odborníci", kteří o tenisu ví jedině to, že někdo na na žebříčku první a někdo sedmdesátý, tudíž je pro jedničku všechno automaticky nalinkované a bude to velice snadné, a všechno ostatní jsou kecy (aniž by byli schopni vysvětlit proč).

Nicméně Roger tam měl spoustu výpadků, které si zavinil sám. Proti Benneteauovi prostě musí přepnout na vyšší stupeň. Občas opravdu vypadá, že už hraje unaveně a nemá ten drajv jako kdysi.
Reagovat
Denis92
taketo emocie ako dnes Roger nemal ani pocas finale Wimbledonu
Reagovat
Denis92
Falla skvele returnuje
Reagovat
Denis92
COME OOOOOOOOOOOOOOOON!!!!!!!
Reagovat
Heather_Fedex
prosim, ze se mi tohle jenom zda....ma break a prijde on....
Reagovat
Denis92
zacinam sa obavat najhorsieho..ako Roger premarnil 3 MB a potom nezvladol servis..odvtedy je mimo
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem v klidu. :-) Věř taky. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Fallovi to tam nyní padá. Věřím stále, že si s tím Roger poradí. Když už nic, tak se můžeme Maestrem kochat o něco déle, než kdyby to mělo být hotové za pětačtyřicet minut. :-))
Reagovat
Denis92
ja som bol v klude doteraz,ale uz prestavam byt..verit samozrejme verim ;) ale ak teraz Roger strati servis je hotovo..
Reagovat
Denis92
radsej hotovo za 45min a videt ho v dalsom kole ako balit kufry po 2hodinovom zapase :D
Reagovat
smazaný uživatel
Víš, jak jsem to myslel. :-)))) Parafrázoval jsem magerku, sice bez jejího zvolení, ale ona určitě odpustí. A jedeme dál, 3:3.
Reagovat
smazaný uživatel
*svolení
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snad už klíčový.
Reagovat
Roger4EVER
Pojď Roger už!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Denis92
uz to musi zvladnut
Reagovat
smazaný uživatel
COME ON !!!!
Reagovat
smazaný uživatel
6:3
Reagovat
smazaný uživatel
Ten Kolumbijec má dneska tolik haluze, jak Nadal. :-)))
Reagovat
Denis92
ale Roger mal strasny vypadok..
Reagovat
Heather_Fedex
lepe by se mi dychalo, kdyby mikhail poslal juliena z kola ven.... protoze takhle se trapit uz na uvod neni dobry
Reagovat
smazaný uživatel
Tak určitě. To jsou ty srandičky a vypouštění hry za "rozhodnutého" stavu a potom se to takto komplikuje. Ale Falla měl i dost štěstí, dokonce i to, že to Roger začal krapet s*át, to je taky Fallovo štěstí. :-)
Reagovat
Denis92
vela ludi pisalo aky ma Roger lahky zreb..ale Falla a Bennetau na trave navyse na 2vit.sety je podla mna velmi narocny zreb na uvodne kola
Reagovat
smazaný uživatel
Roger si to pohlídá i dneska i s Benneteauem. :-))) Ted´ jde jen o to, aby si to zbytečně nekomplikoval jako např. dnes.
Reagovat
Malda
Falla se začíná nebezpečně rozjíždět.
Reagovat
Malda
7. hráč světa by určitě neměl vypadnout v první kole to je bez diskuze. Ale na druhou stranu stát se to může. Nevidím důvod proč by se to stát nemohlo, prostě to nesedlo(viz např. Rosol - Nadal).
Reagovat
smazaný uživatel
jsem tu zase :D pár lidi mi tenkrát tady vynadalo :D ale stojím si stále za svým Berdych nemá v top 10 co dělat a dnešní zápas byl opět jasným příkladem :D šťastný let domů přeju :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.tenisportal.cz/hrac/berdych/?annual=2012 Podívej se na výsledky od posledn třetiny loňské sezóny do začátku letošních travnatých turnají, a jestli řekneš, že takový hráč nemá v nejlepší desítce co dělat, tak nevím. :/
Reagovat
gigin
ještě deblíky, ne ??
Reagovat
spaniel
No, tak jsi se stavil a ted zase muzel jit do zadele, ze ktery jsi vylezl.
Reagovat
smazaný uživatel
nemachruj tady synku, myslim že ti to tady nepatří :D
Reagovat
Aresko123
Berdych je jeden z najlabilnejsih hracovna okruhu. Nehladajte tu vyhovorky na zlu travu. Co vam sibe? hrac top ten ma vyhravat a nie plakat........
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě o něm nemůžeš říkat, že je labilní, jak si na to přišel? Viděl si ten zápas?
Reagovat
Berny
profesionalni tenista TOP 10 neni ani nemuze byt labilni, jinak by v TOP 10 proste nebyl. Kecu ze berdych ci murray sou labilove se jen smeju. Berdych za stavu 2:5 vypadal rozhodne jak labil.
Reagovat
Berny
nebudu kazdemu zvlast vypisovat vysvetlivku o tom ze povrch nebyl stejny pro oba. Tomas je o 20 cm vyssi o X kg tezsi, teziste ma vyse je logicke ze na tak spatnem povrchu bude darcis padat mene. Kecy ze by mel vyhrat i na lede me fakt berou :D darcis by dneska minimalne potrapil kohokoliv, hral vyborne. Tomas nemel 1.servis ale zadna katastrofa to nebyla. Verim ze ve 4hre muze byt placka.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas
Reagovat
Aresko123
NETARAJ, berdych je labilny chmulo
Reagovat
rib
souhlas... Aresko je chmulo sám a nejen to...
Reagovat
woody
Zdar, nevíte kde najdu oficiální pavouk a rozpis utkání?
Reagovat
J.M.
http://2012.itftennis.com/olympics/results/men%27s-singles.aspx
Reagovat
J.M.
Já bych to přiliš nerozmazával. Ano, Tomáš nezahrál ideálně, ale že by to byl nějaký katastrofální výkon, který by značil, že už brzy úplně vypadne ze žebříčku ATP, to taky ne. Darcis měl prostě v klíčových momentech lepší ruku.

Hráči celé týdny mluvili o tom, že olympijský turnaj na trávě na dva vítězné, to je loterie a může vypadnout kdokoli kdykoli. Tady se jenom ukazuje, že to tak prostě je, a to, že se k tomu přidal neskutečně mizerně restaurovaný povrch (udělali by líp, kdyby ho nechali tak jak byl po Wimbledonu), těm překvapením ještě víc nahrává.

Dobrá věc je, že se Tomáš může pořádně připravit na Montreal, kde se hraje o 1000 bodů, a vůbec celou americkou šňůru, a hlavně se tam bude moct dát hrát tenis. Zase se zvedne.
Reagovat
J.M.
(Toronto, ne Montreal)
Reagovat
tommr
já si myslím, že Berdychovo vyřazení bude jediný překvapení prvního kola mezi muži. I když po těch jeho výkonech v Halle a ve Wimbledonu to až takový překvapení zase není - spíš zklamání ...
Reagovat
J.M.
Jemu prostě takhle tráva nesvědčí (první kolo Wimbledonu, tráva v Halle i tady ta olympijská parodie na trávu mají jedno společné - nízký odskok). On je vysoký, vyhovuje mu, když může do míčků tlouct z výšky. Tady musel skoro celý zápas vyškrabovat míčky ze země, hrát spoustu čopů, a to není jeho styl. Samozřejmě někdo může říct - je to hráč první desítky, musí umět všechno. On všechno umí, ale prostě, jako každý jiný hráč, umí něco líp a něco míň. Tahle hra mu vůbec nesvědčí, není moc výměn, kdy se takhle může dostat do svého typického tlaku, opřít se do uderů.

Americké tvrdé povrchy mu sednou mnohem líp. Rozhodně jsem ani v Halle, ani ve Wimbledonu nebo dnes neviděl nic takového, že by najednou zapomněl hrát tenis. Jenom si tady s tím specifickým typem trávového tenisu trochu nevěděl rady.
Reagovat
tommr
v leččems máš pravdu, ale Tomáš dneska zaostával i na podání a na příjmu což jsou věci, který až tak na kvalitě povrchu nezávisí. Myslím si, že i on sám ví moc dobře, že hrál špatně a že je už delší dobu úplně z formy ...
Na betonech snad zase trochu ožije, ale musí tam bohužel obhajovat spoustu bodů z lonska a to nebude vůbec lehký ...
Reagovat
smazaný uživatel
V tom případě je finále Wimbledonu z roku 2010 docela podezřelý úlet.
Reagovat
smazaný uživatel
na olympiade se hraje tez o hodne bodu...

zeny muzi
zlato 685 750
stribro 470 450
bronz 340 340
4. misto 260 270
4/finale 175 135
8/finale 95 70
2. kolo 55 35
1. kolo 1 5
Reagovat
tommr
zdá se, že dobrá forma z první poloviny sezony je nenávratně pryč a pokud se Tomáš nějak zásadně nezlepší hlavně na returnu tak bude mít co dělat, aby si udržel současnou pozici. Jeho dnešní výkon byl žalostnej a nestačil by na žádnýho hráče z první stovky. Výmluvy na povrch neberu - ten byl pro oba hráče stejnej ...
Jediný pozitivum toho jeho dnešního selhání vidím v tom, že by se ted Tomáš moh víc soustředit na debla a případně se ještě přihlásit do mixu. V obou soutěžích jsou jeho naděje na medaili výrazně větší než kdy byly v singlu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Titulek jak z Blesku :-)
Jako obvykle předjímáš, co bude v další části sezony, Tom prostě nemá formu, no, když to píšeš ty..

Ta tvá druhá část, no, vidíš, Tom se může soustředit na debla, všechno zlý je k něčemu dobrý :-//
Můj názor: spíš než povrch mě zarazilo, jak se tím nechal znechutit, já vím, že se mu asi muselo hrát hůř, než Darcisovi, ale jeho přístup byl dost laxní..
Reagovat
dadaft
přesně. ještě nic nebylo ztracené a on už se místo koncentrace věnoval ksichtění se nad kvalitou povrchu...
Reagovat
tommr
nic nepředjímám - jen vidím jak ted Tomáš hraje a vím kolik toho musí v závěru sezony obhajovat. Pokud se na to podíváš střízlivě ta je závěr jasnej - pokud se Tomáš zásadně nezlepší tak je jeho pozice v ohrožení a Tipsarevic a Del Potro ho jěště můžou vystrnadit z elitní osmičky. Oba jsou v poslední době výrazně lepší než Tomáš ...
Reagovat
smazaný uživatel
Já se na to dívám střízlivě, Tomovi fandím, ale nijak ho zas neprožívám, proto můžu napsat svůj názor bez zbytečných emocí a příkras..
Tomáš měl velmi dobrou antukovou část sezony, byl ve finále v Madridu, zajímavé, tam mu povrch tolik nevadil, ale ten rozdíl tráva- antuka asi nemusím popisovat. Je fakt, že travnatá část sezony se nepovedla, ale ta je jinak extrémně krátká, kdyby nebyla olympiáda, tak za týden je prakticky Toronto a tam se mu může klidně povést dobrý výsledek..nebo pak dál klidně na USO.
Píšeš, že obhajuje "bohužel" hodně bodů -- já to spočítané nemám, v tomhle jsi mistr, ale tak to snad znamená, že hrál dobře, a kdyby ho měla svazovat obhajoba bodů, tak asi není na sedmým místě.
Tipsarevič a Del Potro možná mají momentálně lepší výsledky, zdůraznuju momentálně !! , ale jinak jsou na tom plus, minus stejně, tihle hráči si drží "konstatní" výkonnost, ale to neznamená, že se občas nepodaří někomu z nich vypadnout třeba moc brzy, speciálně Del Potro od zranění nepředvádí super výkony, čekala jsem víc, a Janko..ted se mu daří, ale klidně může vypadnout hned v dalším kole.
Vůbec bych proto Tomášovo vypadnutí nedramatizovala, prostě se mu nepovedlo se na trávu dobře připravit, ale nedělala bych z toho předčasný závěry, že pokud se nezlepší, přijde o spoustu bodů..atd..obrovský zklamání to pro mě tedy není.
Mrzí mě to..
Reagovat
Roger4EVER
Nesvádějte prohru 7. hráče světa proti 75. hráči světa na trávu, Berdych hrál mizerně a takové zápasy, by měl Berdych vyhrát i na ledě ;)
Reagovat
Heather_Fedex
vim, ze je to trochu od veci, ale i tak zajimave
http://oh.idnes.cz/nejlepe-vydelavajicim-olympionikem-je-roger-federer-pc0-/oh-tenis.aspx?c=A120727_181934_oh-micove-sporty_ten
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš končí naprosto zaslouženě
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist