Berdychovi se novém kurtu č. 2 hrálo dobře

23. 6. 2009, 21:49
Aktuality 8
Český tenista Tomáš Berdych byl spokojený nejen s dnešní jasnou výhrou nad Britem Alexem Bogdanovicem v prvním kole dvouhry ve Wimbledonu, ale také s atmosférou na místním novém kurtu číslo dvě. Dvorec nahradil starou "dvojku" známou v minulosti jako pohřebiště favoritů. Na novém kurtu se ale v Berdychově případě tradice neopakovala.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

"Moderních hřbitovů moc nebývá," řekl český tenista s úsměvem. "Je to nádherný kurt. Areál něco takového potřeboval," dodal český tenista, který loni skončil ve třetím kole, ale v roce 2007 došel až do čtvrtfinále.

"Bylo to od začátku do konce dobrý utkání. Chtěl jsem předvést svoji hru a co nejlepší výkon a dnes se mi to podařilo na jedničku," vrátil se k zápasu. "Dnes to šlo ráz na ráz. První zápasy na turnajích bývají nervózní, ale teď to bylo dobrý. Teď jen pokračovat a navázat na to."

Ve druhém kole ho čeká Francouz Paul-Henri Mathieu. "Myslím, že jsem s ním ještě nehrál. Úplnej 'travař' to není, je spíš na antuku. Troufám si říci, že jsem určitě větší 'travař' než on. Budu se snažit zůstat u stejný hry jako dnes, dobře servírovat, snažit se o agresivní hru a tlak," plánoval Berdych.

Nejvýše postavený český tenista současnosti si myslí, že mu wimbledonská tráva vyhovuje i proto, že se tu povrch postupem let mění a ztrácí na rychlosti. "Tráva je pomalejší a odskoky jsou vyšší, než to bývalo. Balon tolik nesjíždí, protože tráva je hustší," řekl Berdych, který je 20. ve světovém žebříčku a ve Wimbledonu je také 20. nasazený. Mathieu je na 32. příčce.

ČTK, Adam Bárta

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Parada Tomáši!!!Jen tak dál a hurá pro titul:DFinále: Federer-Berdych:-)
Reagovat
smazaný uživatel
No, Berďo, stejnak bude další kolo pro tebe konečná, tak se moc nechvástej, hošku!!!:-)) Jsi sice větší travař než Maťijé, ale snad vyhraje Frantík, který mi je stokrát sympatičtější...Vamos Roger!!!:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ale no taak :)), je to taky živej tvor.. :) Ale je zvláštní (to mluvim i za sebe), že ten Tomáš skoro nikomu k srdci nepřiroste i když vlastně nevim pořádně proč.:)
Reagovat
smazaný uživatel
To je zaujimavy postrech. Preco Tomas neprirastie nikomu k srdci.Priznam sa, ze nie som jeho fanusik. Ale len preto, ze sa mu teraz moc nedarilo a tenisovy priaznivci s nim nemali zlutovania, som ho sem-tam podporil. Preco ale nemá väčšie sympatie, preto ze sa mu nedari? Hm, kto pozna odpoved ?
Reagovat
smazaný uživatel
On neni velky bojovnik, nema hlavnu viteze, je trochu pohodlny, bohuzel!
Reagovat
smazaný uživatel
(hlavu)
Reagovat
smazaný uživatel
Možná je to tím dětským hláskem a možná z něj i vyzařuje kousíček křiváctví (ale to může být jenom falešné zdání, nevím). Každopádně si vzpomínám na jednu věc z letošního Davis Cup utkání s Francií, která mě trochu zarazila. Tomáše natáhla čárová rozhodčí a on jí na kurtě řekl - Ty P.Í.Č.O..., kdyby použil výraz Ty krávo, tak je to pochopitelnější a beru to, ale ten první výraz je pro mne minimálně na veřejnosti už za hranicí. Tváří se jak jelimánek, ale bůh ví, co se mu v hlavičce honí.
Ale pořád je to krajan, tak co naděláš, ať se mu daří. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty brdo, on je taky "tvrdas" hmm, to by som nepovedal. Ja mam len v mysli jeho zapas v Madride s Nadalom, ked si dal prst na usta, na tom som nic hrozneho nevidel. Potom ho ale poriadne nicili novinari /zahranicni/. Na jednom RG, nepamatam si rok, mu dali aj "citron" cenu novinarov pre nesympatickeho hraca. To sa mi moc nezdalo. Taketo ocenenia stoja samozrejme za staru belu. Ale mal som pocit, ze sa mu krivdi. Je mozne, ze zdanie klame .... bez vetra sa ani listok nepohne.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist