Berdychovi se přechod na trávu povedl, výhru slaví po třech měsících

14. 6. 2018, 16:44
Aktuality 16
ATP STUTTGART - Tomáš Berdych ve svém prvním letošním zápase na trávě ukončil sérii pěti porážek a téměř čtvrt roku dlouhé čekání na výhru. Ve Stuttgartu český tenista si český tenista poradil s Francouzem Benoitem Pairem a postoupil do čtvrtfinále. V něm narazí na Kanaďana Milose Raonice.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych si poslední výhru připsal 24. března v Miami proti Japonci Nišiokovi. Od té doby prohrál pět zápasů v řadě, což se mu stalo naposledy na přelomu let 2004 a 2005 a téměř čtvrt roku nepoznal radost z vítězství.

Černou šňůru přetrhl až dnes ve svém prvním letošním zápase na trávě. V německém Stuttgartu si český tenista poradil 7-6 6-4 s Francouzem Benoitem Pairem, kterého porazil i ve třetím vzájemném střetnutí.

Bývalý čtvrtý hráč světa, jehož v poslední době trápí problémy se zády, se dnes mohl opřít o podání a první set získal ve zkrácené hře 7-3. V pátém gamu druhé sady pak využil svoji šestou šanci na brejk a náskok už nepustil. V poslední hře se sice i soupeř dopracoval k brejkbolu, Berdych ho ale odvrátil a sám pak proměnil čtvrtý mečbol.

"Byl to těžký zápas, on je velice nadaný hráč. Nikdy do poslední chvíle nevíte, s čím přijde. A hrát s ním poprvé po takové době nebylo snadné," řekl Berdych. "Jsem ale rád, že jsem takovou zkouškou prošel a myslím, že jsem hrál dobře po celý zápas," dodal.

Postupem do čtvrtfinále ve Stuttgartu vyrovnal svůj loňský výsledek. O jeho překonání a teprve druhé letošní semifinále se Berdych utká v souboji bývalých wimbledonských finalistů s Milosem Raonicem, s nímž ve vzájemné bilanci prohrává 4-5. Kanaďan si dnes poradil 6-2 6-4 s Maďarem Martonem Fucsovicsem.

• ATP 250 STUTTGART •
Německo, tráva, 729.340 dolarů
čtvrteční výsledky (14. 06. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Berdych (3-ČR) - Paire (Fr.) 7-6(3) 6-4
Kyrgios (4-Austr.) - Marterer (Něm.) 6-4 4-6 6-3
Raonic (7-Kan.) - Fucsovics (Maď.) 6-2 6-4
F. López (8-Šp.) - Simon (Fr.) 7-6(6) 6-4
Pella (Arg.) - Gunnesvaran (Indie) 7-6(4) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
Torn
Musim říct, že se mi herně TOmáš docela líbil a Paire sice není TOP hráč momentálně, ale má dost nepřijemnou hru, která se mi osobně líbí. Ty chopy, to musí soupeře solidně krkat (dělám to totiž taky :D). Moc pěkný. :)
Reagovat
turista
Konečně Berďo výhra! Když může vyhrávat Federer a Nadal tak proč by nemohl Berdych. Starší než Nadal je jen o několik měsíců.
Reagovat
gigin
Ale oni vyhrávají turnaje, ne mače s pomateným Pérem.
Reagovat
Kytka
Hlavně, že vyhrál. Poslední dobou prohrával i s horšími hráči než pomatený Paire. Paire hrál v prvním setu dobře, měl skvělé servisy, uhrál pěkné míče. Až po prohraném tiebreaku se začal rozčilovat, nadávat, evidentně chtěl Tomáše rozhodit, když to nezabralo, začal šaškovat a rozhodil se sám.
Reagovat
Fandina
dneska super. Škoda, že ve druhém kole bude Raonic, ale nevím, jak hrál dneska, nicméně, Berďova hra se mi dneska moc líbila. Podání bylo výborné a všechno šlo jako na másle. Jediný BB přišel v posledním game a nakonec to Berďa stejně zvládnul. Takže gratulka a spokojenost, dneska to byl super mač a doufám, že proti Raonicovi se mu také povede.
Reagovat
Kytka
Fucsovics dneska nehrál moc dobře. Hůře než v antukové sezóně, bylo to na něj rychlé. No a Raonic dal myslím 16 es, prostě Fucsovicse vystřílel.
Reagovat
Kytka
Za mně gratulace, konečně přetrhl tu černou šňůru. Myslím, že je rád, že skončila antuková sezóna a je zase na trávě. Já jsem taky radši, zápasy jsou svižnější, ne ta antuková udřenina.
Reagovat
Mantra
koukat na "bum, procházka, ručník, procházka, bum" ???? já bych ručník povolil třeba od rally 10+
Reagovat
Stan_Borowitz
Já bych rally 10+ ukončil tak, že vítězem je hráč, který je v okamžiku, kdy míč desetkrát přeletí na druhou stranu, blíž síti...
Reagovat
turista
No tak výměnu 10+ je schopný na trávě předvést např. Djokovič. Ale toho přece nenávidíš.
Reagovat
Mantra
Je to taková labutí píseň, fakt nevím zda se smát, či plakat, ale s Milosem nic nenadělá... No a ještě jedna pozn.pod čarou, takovej bulvárek, co ta jeho křehotinka (ani k herectví nečuchla - zatím ) už s ním ani nejezdí na ty turnaje, to už je nepouštěj v backstage k hvězdám, či jak? :-D
Reagovat
com
doprejme mu jednu vyhru za ctvrt roku.. V pristim kole stejne vyleti s Raonicem :D
Reagovat
turista
Byl 6 let v top 10 a jeho konzistence byla obdivuhodná. Teď se holt nedaří.
Reagovat
Matti
Třeba budeme na hráče jeho kalibru, čekat 20 let.
Reagovat
Kytka
Taky se obávám.
Reagovat
Alexandria
Sir,to your health personal happiness,pleasure in life,and work I should learn a lot from you
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist