Berdychův další 'tříseťák', suverénní Nalbandian a konec Roddicka

6. 8. 2010, 07:46
Aktuality 25
ATP WASHINGTON - I ve druhém utkání na washingtonském betonu ztratil český tenista Tomáš Berdych set, postup do čtvrtfinále ale znovu vydřel. Nejvýše nasazený hráč zdolal Kazacha Golubjova, naopak trpjnásobný šampion Roddick nestačil na Simona. Suverénně si v USA vede Nalbandian.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych splnil i v třetím kole turnaje ve Washingtonu úspěšně roli nejvýše nasazeného. Český hráč porazil za dvě hodiny a dvacet minut Andreje Golubjova z Kazachstánu 6-3 5-7 7-5 a postoupil již do čtvrtfinále.

Čtyřiadvacetiletý Berdych měl s Golubjovem, který v červenci senzačně vyhrál antukový turnaj v Hamburku, ještě více práce než prvním kole s Rusem Dmitrijem Tursunovem. Český hráč po vyhrané první sadě o druhou přišel, ale ve třetí musel tentokrát o výhru bojovat. 

Rodák z Valašského Meziříčí v úvodním dějství po servisu ztratil jen tři fiftýny, ve druhém ale nedokázal odvrátit jediný nabídnutý brejkbol a sám si žádný nevypracoval, byť byl několikrát na shodě. Rozhodující brejk soupeřova podání získal v jedenácté hře třetího setu.

"Nehraji svůj nejlepší tenis," citovala Berdycha agentura AP. "Kdybych hrál nejlepší tenis, co bych pak mohl ukázat v dalších týdnech. Snažím se, abych byl stoprocentní na US Open, potřebuji se dostat zpět do rytmu, vyhrát pár zápasů," doplnil tenista. 

"V posledních týdnech se (Golubjov) opravdu zlepšil. Začal hrát opravdu dobře a tvrdé kurty mu vyhovují," řekl Berdych.

Golubjova porazil osmý hráč světa Berdych podruhé v kariéře. Poprvé se mu to povedlo před měsícem v prvním kole na trávě v All England Clubu, kde nakonec dosáhl postupem do finále životního úspěchu.

Berdych má čím dál větší šanci, že se v žebříčku ATP posune na sedmé místo. Nyní přeskočí Argentince Juana Martina del Potra, který neobhajuje ve Washingtonu loňský titul. Připravit českého hráče o nejlepší životní postavení ve dvouhře ještě může Španěl Fernando Verdasco v případě, že celý turnaj vyhraje a Berdych vypadne v semifinále. V duelu o postup do finále by Berdych s Verdaskem mohli hrát spolu.

V boji o semifinále se nedávný finalistka Wimbledonu Berdych utká s Xavierem Malissem z Belgie. "Tlak bude na něm, má skvělou sezonu a je jedničkou," řekl Malisse, s kterým má Berdych bilanci 1:1, ale oba zápasy se hrály před čtyřmi lety. 

Malisse vyřadil Johna Isnera. Favorizovaný Američan, finalista z Atlanty, ve Washingtonu nezopakuje skvělé úspěchy z minulých sezon. Kdy hrál vždy minimálně ve čtvrtfinále. 

Čytřiadvacetiletý Isner v metropoli Spojených států vyhrál sedmkrát v řadě tie-break rozhodujícího dějství, včetně pěti v roce 2007, kdy jako kvalifikant šokoval postupem až do finále. S Malissem však ve zkrácené hře za stavu 5-5 přišel o servis a prohrál 4-6 6-3 6-7.

Senzační výsledek se zrodil na úkor domácí hvězdy Andy Roddicka. Trojnásobný šampion a loňský finalista nestačil na Francouze Gillesa Simona, kterého ani jednou nedokázala brejknout a za 69 minut prohrál dvakrát 3-6. Přitom oba předchozí duely Roddick vyhrál ve dvou setech. 

"Dokázal jsem returnovat jeho servis a ve výměnách jsem byl lepší," řekl Simon. "A já měl špatnou noc, necítil jsem se dobře psychicky ani fyzicky," doplnil Roddick.

Sedmadvacetiletý Američan od březnového triumfu v Miami odehrál pět turnajů a jen jednou - v Atlantě - postoupil alespoň do semifinále. 

O dva roky mladší Simon, který v úvodu letošní sezony laboroval se zraněním kolena, se o první letošní semifinále utká s Davidem Nalbandianem. Také Argentincovu letošní sezonu provází série zranění a v semifinále ještě nehrál.

Osmadvacetiletý Nalbandian se však po posledních problémech s kolenní šlachou vrátil v červenci do Davis Cupu a 3-0 porazil Davyděnka i Južného. Set zatím neztratil ani ve Washingtonu, kde ve třech duelech soupeřům povolil uhrát všehovšudy jen devět her. Naposledy deklasoval Štěpánkova přemožitele Marka Chiudinelliho ze Švýcarska 6-1 6-0.

- ATP 500 WASHINGTON (USA, tv. povrch, 1.165.500) -
čtvrteční výsledky (05. 08. 2010)

Dvouhra - 3. kolo:
Berdych (1-ČR) - Golubjov (16-Kaz.) 6-3 5-7 7-5
Verdasco (3-Šp.) - Sweeting (USA) 6-4 7-5
Malisse (Belg.) - Isner (5-USA) 6-4 3-6 7-6(5)
Simon (13-Fr.) - Roddick (2-USA) 6-3 6-3
Čilič (4-Chorv.) - Fish (15-USA) 6-4 4-6 6-2
Baghdatis (8-Kypr) - Marčenko (Ukr.) 6-3 6-7(5) 6-3
Nalbandian (Arg.) - Chiudinelli (Švýc.) 6-1 6-0
Tipsarevič (Srb.) - Falla (Kol.) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

25
Přidat komentář
smazaný uživatel
No to byly zase nervy, podle prubehu asi Toma zlobi podani,ale vsechna cest, ze zatim zabere, kdy je potreba. Divacky je takovy zapas urcite vice atraktivnim zvlaste, kdyz vyhraje Tvuj favorit.Mallise nyni hraje vyborne, tak uvidime, snad to zvladne. Z Davida jde uplne strach,skoro same ciste hry a fofr zapasy,ale aby vydrzel. Jiz na neho nesazim, protoze je zcela nevyzpytatelny,kdyz vsadim, vetsinou se na zapas evidentne vykasle nebo si neco zrani , Ale pokud mu vydrzi zdravi a chut hrat, tak by se mi libilo finale s Tomem a to by byla urcite tenisova parada.
Reagovat
smazaný uživatel
Vrať se do školy a nepoučuj ostatní! To, co považuješ za skloňování zájmena já, není skloňování ale ani náhodou. Raději se sebevzdělávej. Doporučuji: http://prirucka.ucj.cas.cz
Reagovat
weak
...když to tady tak čtu, tak jsem si vzpomněl na BYLO NÁS PĚT a chyby v dopise cukráře Svobody... :)

http://www.youtube.com/watch?v=_4mjrmR4LVU

:DD
Reagovat
weak
koukám, že jsem tu jediný, kdo Mappedovi fandí... Ze začátku jsem byl na něj také ošklivý, ale už jsem ho pochopil a jsem na jeho straně... :-)
Dává jinak nudné a "šedivé" diskuzi nový punc, je vtipný a hlavně je krásné, jak vytáčí ostatní doruda :), že neváhají nadávat jak dobytek... A ze strany Mappeda přitom nepadne prakticky jediné sprosté slovo...
Lidé bděte, uvolněte se a bavte se, život je krátkej na to se zbytečně rozčilovat... :-)
Reagovat
weak
...a ještě jedna technická pro Mappedovi odpůrce -
pokud se ho chcete zbavit, tak na jeho lekce češtiny nereagujte, protože čím víc se budete rozčilovat :), tím Mappedovi dáváte větší motivaci do jeho další práce... :-)
Reagovat
skott
To zdejsimu osazenstvu nikdy nevysvetlis:-) Ve skutecnosti jsou lidi, kteri se nad Mappedem rozciluji radi, ze tady nekdo takovy je, protoze jinak nemaji, cim by do diskuzi prispeli.To same plati pro lidi, kteri se vyroji vzdy, kdyz prijde Barney:)) Reaguji stale jen ti sami hlupaci...
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu, proč jsi napsal druhou osobu čísla jednotného osobního zájmena já s velkým počátečním písmenem, když se nejedná o žádnou úřední písemnost. Kdybys psal třeba nějaký dopis úřadu, pak bych to pochopil. O tom, že se po částici no píše čárka, jsem ti už říkal. :-(

Zde je skloňování osobního zájmena já:

Čísl. jednotné

1. osoba- já
2. osoba- ty
3. osoba- on, ona, ono

Číslo množné

1. osoba- my
2. osoba- vy
3. osoba- oni, ony, ona
Reagovat
smazaný uživatel
Mapped-buzmen, vykurvenej!!!!!!!!
Reagovat
Mercury
Nebýt Barneyho, který si dlouhodobě udržuje pozici místního veleblba, byl bys pro mě horkým kandidátem na tuto pozici. Něco tak trapného co tady praktikuješ ty, to jsem už dlouho nikde na netu neviděl. Svým způsobem je to zábavné, sledovat kterak dáváš na odiv své komplexy, na druhou stranu je to neskutečná ubohost. Především, když si vezmeš, že se nacházíš na tenisovém foru, nikoliv na jazykovědných přeborech. Už aby skončily prázdniny a ty jsi měl možnost realizovat se tímto dementním způsobem ve školních lavicích. Paní učytelka to jystojystě ocení více neš tenisový fainšmekři.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu, proč jsi napsal druhou osobu čísla jednotného osobního zájmena já s velkým počátečním písmenem, když se nejedná o žádnou úřední písemnost. Kdybys psal třeba nějaký dopis úřadu, pak bych to pochopil. O tom, že se po částici no píše čárka, jsem ti už říkal. :-(

Zde je skloňování osobního zájmena já:

Čísl. jednotné

1. osoba- já
2. osoba- ty
3. osoba- on, ona ono

Číslo množné

1. osoba- my
2. osoba- vy
3. osoba- oni, ony ,ona
Reagovat
smazaný uživatel
Proc jsi to tady zase dal dvakrat? Ty vubec nepripominas puvodniho Mapeda, jsi ten, ktery tady ma v prubehu tri tydnu uz treti nick. Ty prvni dva byly Aaron a Vapet2.
Reagovat
smazaný uživatel
Bojovný výkon od Toma, který ho přenesl do na pohled lehké jízdy az do finále. Snad tomu bude tak. Uz se začínám těšit na jeho účast na Turnaji mistrů. Nalba na okruhu chyběl, a to že se vrací ve formě je jen plus. Nad Štěpkou bych ještě nelámal hůl. Asi se po svadbě unavil víc než čekal :)
Reagovat
smazaný uživatel
V první větě jsi měl dát čárku po přísudku nevím s nevyjádřeným podmětem já, protože se jedná o větu vedlejší předmětnou(4.pád- Koho? Co nevím?). Pak bych chtěl ještě dodat, že ''dyť'' je nespisovný tvar spojky souřadící vždyť. Ve větě ve třetím řádku jsi měl opět dát čárku před vztažné, někdy tázací zájmeno co, neboť se jako obvykle jedná o větu vedlejší předmětnou. Tu další větu jsi měl napsat takto: No, je to podobné, jako když hrál Sela v Queensu, kde porazil Andyho a pak zase hrál tužku.

Tvar infinitivu být, konkrétně 2. osobu čísla jednotného, jsi měl napsat jako jsi, ne jako si. Si je totiž zájmeno zvratné/osobní.

A ta předposlední věta je ta s tím Čiličem. Měl jsi ji napsat takto: Čilič, můj černý kůň pro beton, naopak nezklamal. Po vlastním jménu pojmenovávajícím jméno chorvatského tenisty jsi měl dát čárku, jelikož se jedná o přístavkovou konstrukci. Jak jistě víš, je- li přístavek vložen do vět hlavních, píšeme před něj čárku.

O poslední interpunkční chybě už nemá cenu se zmiňovat, protože po částici no se měla napsat čárka.
Reagovat
smazaný uživatel
TY CURAKU DI UZ DO PRDDELE
Reagovat
smazaný uživatel
Co dělá v tom případě pan administrátor?! Tento příspěvek bezpochyby porušil pravidla diskuse; je vulgární a agresivní, a tudíž vyžaduji jeho odstranění.
Reagovat
smazaný uživatel
Ať je jakýkoliv, tak je rozhodně lepší než ten tvůj...Opavdu nechápu význam tvých příspěvků..Tímto způsobem mě neopravovala ani učitelka na základní škole...
Tvé příspěvky opravdu nepatří na tenisový portál, ale někam úplně jinam..Copak si potřebuješ pořád něco dokazovat?? Příště piš prosím názory na tenisové výsledky, nebo výkony a nezhazuj tady diskutující.
Tak kolik jsem udělal vé svém příspěvku chyb??:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ti ulehčím práci...Oprava: Neshazuj:-DD
Reagovat
smazaný uživatel
Mě poučovat o chybách nemusíš. Já na fóra nikdy nepíšu spisovně, pokud se nejedná o analýzu. Ale pokud Tě to baví, není problém ;) Zřejmě nemáš o tenisu ani páru, a proto si tady léčíš nějaký komplex. No každý jsme nějaký a umíme něco jiného. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
ty kaspare vyliz mi rid a tahni do prdele tady nikoho cestina nezajima!!
Reagovat
misoSK
podla mojho nazoru sa Mapped v tenise vyzna mozno viac nez ktokolvek z nas, tymito svojimi jazykovednymi prispevkami sa len zabava a s usmevom sleduje aj Vase agresivne a vulgarne reakcie
Reagovat
smazaný uživatel
Klobouk dolů smekám před Nalbou, je to bojovník, naopak A-Rod mě zklamává stále dál, nevím co se děje. Viděl někdo ten zápas? Dyť prohrát aktuálně se Simonem není dobrá vizitka, leda že by předvedl něco co jsem u něj neviděl už tak rok. Podobně jako Sela v Queensu no, porazil si Andyho a pak hrál zase tužku. Nevěřím, že na US Open naladí formu, těch porážek je moc. Tohle se nesmí stávat. Čilič můj černý kůň pro beton naopak nezklamal. No bude to zajímavé, pevně věřím ve finále Nalbandian - Berdych, ale přál bych to i Tipsovi. Ten však bude mít těžký úkol přehrát Marina.
Reagovat
smazaný uživatel
V první větě jsi měl dát čárku po přísudku nevím s nevyjádřeným podmětem já, protože se jedná o větu vedlejší předmětnou(4.pád- Koho? Co nevím?). Pak bych chtěl ještě dodat, že ''dyť'' je nespisovný tvar spojky souřadící vždyť. Ve větě ve třetím řádku jsi měl opět dát čárku před vztažné, někdy tázací zájmeno co, neboť se jako obvykle jedná o větu vedlejší předmětnou. Tu další větu jsi měl napsat takto: No, je to podobné, jako když hrál Sela v Queensu, kde porazil Andyho a pak zase hrál tužku.

Tvar infinitivu být, konkrétně 2. osobu čísla jednotného, jsi měl napsat jako jsi, ne jako si. Si je totiž zájmeno zvratné/osobní.

A ta předposlední věta je ta s tím Čiličem. Měl jsi ji napsat takto: Čilič, můj černý kůň pro beton, naopak nezklamal. Po vlastním jménu pojmenovávajícím jméno chorvatského tenisty jsi měl dát čárku, jelikož se jedná o přístavkovou konstrukci. Jak jistě víš, je- li přístavek vložen do vět hlavních, píšeme před něj čárku.

O poslední interpunkční chybě už nemá cenu se zmiňovat, protože po částici no se měla napsat čárka.
Reagovat
smazaný uživatel
No, děs, kdyby tam nezůstal Nalbandian, tak už se nemám na co dívat. Roddick, Fish i Isner, hráči, kteří jsou zpestřením těchhle amerických turnajů, vypadl vlastně i Hewitt. Místo toho postoupí například Simon neno Malisse. Teď si jde Berdych neohroženě do finále, tak snad tam dojde i Nalbandian a předvedou krásnou bitvu. David by si po těch problémech zasloužil nějaký ten titul, hráč,který snad nejvíce chybí, když nehraje.
Reagovat
Vojtiik
shrnuti pekne, toho roddicka je mi obzvlast lito.. snad doladi formu aspon na US Open.. a jinac jeste vic nez nalbandian mi chybi tommy haas, ciste osobni nazor:D
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejě Tommy taky, hráčů s takovou technikou bychom mohli spočítat na prstech jedné ruky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist