Berlocq porazil v Bastadu Verdaska a slaví první titul kariéry

14. 7. 2013, 16:01
Aktuality 8
Carlos Berlocq na turnaji v Bastadu získal poprvé v kariéře titul z okruhu ATP. Argentinec ve finále překvapil favorizovaného Fernanda Verdaska, když zvítězil 7-5 6-1.
Carlos Berlocq

V úvodu zápasu se dostal Carlos Berlocq dvakrát do vedení o brejk, ale výhodu v obou případech ztratil. Verdasco se do problémů dostal v desáté hře na servisu, když po dvou nešťastných výměnách prohrával nejprve 0-30 a po špatném úderu na síti i 15-40. Španěl oba setboly odvrátil a uspěl i při třetím setbolu.

Další setboly přišly hned při následujícím servisu Španěla. Verdasco sice vedl 30-0 a měl na síti nahráno na smeč, situaci však nezvládl a v následujících výměnách „zazdil“ další tři podobné šance. Při prvním setbolu dvanáctého gamu měl ještě Verdasco štěstí, ale při druhém místo vítězného úderu napálil forhendem raketu Berlocqa od níž se míč nechytatelně odrazil do kurtu a první sadu tak získal Argentinec.

Fernando Verdasco nezachytil ani úvod druhého setu a brzy prohrával už 0-3. Za stavu 1-3 měl Španěl jeden brejkbol, ten však soupeř odvrátil esem a když pak při shodě Verdasco ztratil fatální chybou další dobře rozehranou výměnu, padl na zem a bylo prakticky po zápase.

Frustrovaný a odevzdaný Verdasco ztratil další podání a Berlocq si už svůj premiérový triumf na okruhu ATP nenechal utéct. Argentinec, kterému patří ve světovém žebříčku 74. příčka, hrál na ATP Tour teprve druhé finále. Ke tři roky starému titulu ve čtyřhře z turnaje ve Stuttgartu tak dnes Berlocq přidal největší úspěch kariéry.

Carlos Berlocq se v Bastadu představil i ve finále čtyřhry, druhý titul ale nezískal. Se spoluhráčem Albertem Ramosem Argentinec prohrál s americko-německým párem Nick Monroe, Simon Stadler 2-6 6-3 3-10.

- ATP 250 BASTAD -
(Švédsko, antuka, 491.370 eur)
nedělní výsledky (14. 07. 2013)

Dvouhra - finále:
Berlocq (Arg.) - Verdasco (8-Šp.) 7-5 6-1

Čtyřhra - finále:
Monroe, Stadler (USA/Něm.) - Berlocq, Ramos (Arg./Šp.) 6-2 3-6 10-3

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Haleluja Karlos. Tobě jsem to přál jako nikomu jinému. Jenom jsem si přál, ať porazíš Grigorije, ale co.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten turnaj v Newporte
to je ako co
mne to pripada ako keby ludia sedeli v krcme a len tak sa prizerali na tenis
Reagovat
smazaný uživatel
Ďalší dôkaz že sleduješ tenis menej ako 1 rok.
Reagovat
smazaný uživatel
dalsi dokaz ze si uplne mimo
to ako ja dlho sledujem tenis do toho ta velke hov.no

nebudem tu pisat 100 krat ze tenis sledujem no minimalne od roku 2004

sorry ale nemozem sledovat tenis 25 rokov a pamätat napr. Connorsa ked som vtedy tu ani nebol.DDDD

a o tom Newporte to je pravda
Reagovat
spaniel
Nejdriv jsem myslel, ze mu je tak 10, ale myslim ze spis bude trochu mimon.
Reagovat
smazaný uživatel
Karle, díky Ti moc! Vydělal jsi mi tolik peněz,že drahá polovička z toho bude celý týden štěstím plakat !! Pořídím jí nové tříčtvrteční kalhoty a bonbonierů pro lepší postavu ... díky kamaráde! Nezapomenu na tebe nikdy!!
Reagovat
smazaný uživatel
Toto co predviedol Verdasco

to ani nechapem jak mohol vo Wimbledone tak trapit Andyho
Reagovat
smazaný uživatel
Nic jiného, než prodavač to není. Kurzy před zápasem z 1,3 na 1,4-1,46 vždy v takových případech favorit hraje jak vemeno..No lepší vždy sázet před zápasem těsně, než se bát o pokles kurzu. Kdyby hrál alespon na 90procent a né na 40 dal by Karlose 6:3, 6:2...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist