Berrettini si ve Vídni udržuje pozici zaručující Turnaj mistrů

25. 10. 2019, 22:48
Aktuality 7
ATP VÍDEŇ - Matteo Berrettini se po malých krůčcích čím dál více přibližuje premiérovému startu na Turnaji mistrů. Poslední postupové místo si znovu upevnil poté, co dnes ve Vídni vyřadil sedm zápasů neporaženého Rusa Andreje Rubljova a postoupil do semifinále, v němž vyzve domácího Dominica Thiema. Boj o Londýn nezabalili ani Gaël Monfils a Diego Schwartzman, kteří v Rakousku svedou vzájemný souboj o druhé místo ve finále.
Matteo Berrettini

Matteo Berrettini neprožíval ideální vstup do sezony, když na šesti z devíti turnajů ATP vypadl hned v prvním kole a v žebříčku se pohyboval mimo Top 50. Mezitím ale vyhrál challengeru ve Phoenixu, koncem dubna si na antuce v Budapešti došel pro druhý titul na okruhu ATP a nyní může reálně pomýšlet na premiérový start na Turnaji mistrů. 

Třiadvacetiletý Ital totiž v průběhu roku přidal další úspěchy: titul z trávy ve Stuttgartu, osmifinále Wimbledonu, na US Open si zahrál poprvé v semifinále grandslamu, v Šanghaji byl poprvé v semifinále turnaje Masters a v hodnocení sezony 2019 se vyšplhal na 8. místo. Tedy příčku zaručující start na Turnaji mistrů.

A svou pozici zatím úspěšně drží i tento týden ve Vídni, kde teprve podruhé v kariéře vyhrál dva zápasy po sobě na halové akci ATP. Po skalpech Brita Kylea Edmunda a Bulhara Grigora Dimitrova dnes dokonce přidal třetí výhru, když v semifinále zdolal 7-5 7-6 Andreje Rubljova.

Vítězstvím nad sedm zápasů neporaženým Rusem, jenž minulý týden triumfoval v Moskvě, si Berrettini zajistil premiérový posun do Top 10. 

"To je odměna za dlouhodobou práci celého týmu. Cítím se teď skvěle, věřím si a tohle je výsledek. Doufám, že budu  těchto výkonech pokračovat," pochvaluje si Berrettini.



O celkově páté finále si vítěz tří turnajů ATP zahraje proti domácí nasazené jedničce Dominicu Thiemovi, kterého může porazit podruhé během krátké doby, neboť si na světovou vyšlápl před dvěma týdny v Šanghaji.

Thiem se do semifinále domácího halového turnaje ATP ve Vídni dostal až při svém celkově devátém startu. Cestu do něj mu dnes usnadnil Španěl Pablo Carreño, který po úvodních pěti prohraných gamech vzdal.

O druhé místo ve finále se utkají Francouz Gaël Monfils a Argentinec Diego Schwartzman, kteří mají stále teoretickou šanci probojovat se poprvé na Turnaj mistrů.

• ATP 500 VÍDEŇ •
Rakousko, tv. povrch / hala, 2.433.810 dolarů
páteční výsledky (25. 10. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Thiem (1-Rak.) - Carreño (Šp.) 5-0 skreč C.
Schwartzman (5-Arg.) - Chačanov (2-Rus.) 7-6(6) 6-2
Berrettini (3-It.) - Rubljov (Rus.) 7-5 7-6(4)
Monfils (4-Fr.) - Bedene (Slovin.) 7-5 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Skoda Matti, asi tu pozici uz neudrzuje...
Reagovat
sojka1
Dom s Matteem jiste skvely zapas, ale stesti, ze jsem nic nevidela, byla bych na hadry... :-)) preji obema klukum... Dom s Diegem uz ted proste musi!
Reagovat
Nola
wau, ak skonci Fedex s Novakom, tak budeme mozno na jednej lodi :DDDD
Reagovat
sojka1
budeme schopna posadka, zadny strach... :-))
Reagovat
Nola
kto bude kapitanom je pre mna zatial zahadou :-))
Reagovat
sojka1
to neres... :-)))
Reagovat
Nola
Dom vs Matteo paradny zapas, atmosfera neskutocna, Dom si ide na domacom turnaji pre titul

Opelka vs Minaur to je nieco pre fajnsmekrov, David vs Golias, vlastne opacne, Opelka na svoju vysku hra velmi slusne, de Minaur s knirkom mi vyzorom pripomina jedneho vodcu rise, radsej tie fuzy oholit
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist