Berrettini v Queen's Clubu poprvé obhájil titul. Čtvrtou ze sedmi trofejí slaví na trávě

19. 6. 2022, 16:19
Aktuality 31
ATP QUEEN'S CLUB - Matteo Berrettini na turnaji ATP 500 v londýnském Queen's Clubu porazil 7-5 6-4 Srba Filipa Krajinoviče a poprvé v kariéře obhájil titul. 26letý Ital získal celkově 7. titul, z toho již čtvrtý na trávě. Od roku 2019 na zeleném pažitu vyhrál 31 ze 34 zápasů.
Matteo Berrettini (© AFP)

Matteo Berrettini loni na trávě vyhrál jedenáct zápasů v řadě a porážku utrpěl až ve finále Wimbledonu s Novakem Djokovičem. A letos se mu na zeleném pažitu daří znovu - ve všech devíti duelech potvrdil roli papírového favorita a je dokonale připraven na obhajobou svého nejlepšího grandslamového výsledku.

Minulý týden 26letý Ital triumfoval ve Stuttgartu, kde se přitom na kurty vrátil po bezmála tříměsíční pauze zaviněné operací pravé ruky. A tento týden nenašel přemožitele v Queen's Clubu, kde startoval v roli obhájce titulu. 

V Londýně ztratil v pěti zápasech jediný set ve druhém kole s Američanem Denisem Kudlou, jehož udolal až po obratu a dvou a tři čtvrtě hodinách boje. V dnešním finále porazil 7-5 6-4 překvapení turnaje Filipa Krajinoviče ze Srbska.



Od roku 2019 Berrettini odehrál na trávě 34 zápasů s bilancí 31-3. Porážky utrpěl jen s Rogerem Federerem, Davidem Goffinem a Djokovičem.

Světová desítka Berrettini si dnes zahrál jubilejní 10. finále a již popáté na trávě. Získal 7. titul a 4. právě ze zeleného pažitu. Dvakrát triumfoval ve Stuttgartu (2019 a 2022) a dvakrát v Queen's Clubu (2021 a 2022). Zbylé tři trofeje přidal na antuce.

30letý Srb Krajinovič v Londýně hrál vůbec poprvé v kariéře turnaj ATP na trávě mimo Wimbledon, na kterém vypadl vždy v kvalifikaci, nebo v 1. kole. V Queensu překvapil skalpy bývalých šampionů Sama Querreyho a Marina Čiliče, finálový zápas ale prohrál i popáté v kariéře.

• ATP 500 QUEEN'S CLUB •
Velká Británie, tráva, 2.134.520 eur
nedělní výsledky (19. 06. 2022)
• Dvouhra - finále •
Berrettini (2-It.) - Krajinovič (Srb.) 7-5 6-4
• Čtyřhra - finále •
Mektič/Pavič (2-Chorv.) - Heliovaara/Glasspool (Fin./Brit.) 3-6 7-6(3) 10-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

31
Přidat komentář
Tennisfan77
Už je na chvostu TOP100, smutný příběh, realita zranění a operaci.

Někteří borci jsou zranění 6x ročně a drží se 20 let v top10.smile
Reagovat
Patik
No to je fakt..co poznám dvoch hráčov ktorí trpeli zraneniami každú sezónu po celú kariéru tak jeden z nich musel ukončiť kariéru (Delpotro) a druhy nie menej povedal by som ze niekedy ešte viac zranený hráč s akútnymi ale aj chronickými zraneniami 20 rokov nevypadol z top10..ešte bude pomaly svetová jednotka.smile
Reagovat
Tennisfan77
Jak to psal Petrik, drama queen.

Nikdy mu nic vážného nebylo, jinak si nedokážu vysvětlit, jak se mohl udržet cely život v top10, když všichni zranění hrací jako Federer, Wawrinka, Del Potro, Thiem, nebo Djokovic, vypadli mimo top20 a vraceli se jako nenasazeni hráči.

Kolem Rafy hype jak kdyby to byla jeho poslední sezóna a vyhraje dva GS a možná tři , nebo čtyři smile
Reagovat
turista
Tři nebo čtyři nedá. To nedokázal loni ani Djokovič. V Anglii ho může poslat domů jak Berettini tak Hurkacz nebo Kyrgios. Ani to nemusí být Djokovič.
Reagovat
Patik
práveže Nadal má ešte väčšie šance na zisk kalendárneho grandslamu než mal Djokovič..jednak preto že mu odstavili Djokoviča na dvoch GS..ale hlavne preto že Nadal je viac športovec ako človek..on ustojí ten tlak oveľa lepšie..Djokovič to vnímal viac ľudsky a neustál to psychicky..okolie a média..a nemá ani takú bojovnosť že bojuje jak o život..Nadal v tej jeho OCD bubline si pri nervozite poukladá uteráčiky flašky podostáva nejaké warningy za zdržovanie prípadne si dá pichnúť niečo do tela aby prežil zápas..a média ho nezožerú on to zahrá klasicky na mindgames kde sa postaví do role outsidera zdravotné problémy a podobne.. hovorím ti on ten kalendárny uhrá.
Reagovat
Rafaeoli25
Sorry, ale vy jste Nadalem už fakt posedlí. Co se tu lze dočíst, že prý snad ani není člověk. Už nemám, co bych k tomu dodal. Usínáte kvůli němu vůbec? smile
Reagovat
Patik
sám si to napísal keď si tuším písal že deti až po skončení kariéry..to je ten rozdiel medzi ľudmi ktorý majú život založený na odlišných hodnotách..niekto sa zaujíma viac o celkový život a niekto hladí len na šport.
Reagovat
Rafaeoli25
Sorry, ale to, když založíš rodinu je čistě tvoje věc, každý se na ně ani necítí brzy, proč by neměl mít právo na vlastní rozhodnutí? Já třeba děti nechci vůbec, ale to o mě jako o člověku nevypovídá vůbec nic.
Reagovat
Patik
tak vypovedá to o tebe asi len toľko že niesi rodinne založený..prípadne že asi nemáš rád deti alebo nechceš mať deti z nejakej obavy môže to vypovedať o tom že trebárs nechceš aby sa tvoj rodokmeň rozrastal alebo že nemáš nejaký cit k deťom čo ja viem..spústa veci..každopádne vždy niečo o niečom vypovedá.
Reagovat
Rafaeoli25
Chci říct, že to nic nevypovídá o kvalitě charakteru daného člověka. Znám plno zlých lidí, co mají děti, naopak znám skvělé lidi, kteří je nemají. Každopádně mít děti, chtít je, je vždy osobní rozhodnutí a Nadala by za něj neměl nikdo soudit, ani kohokoli jiného. Naopak, oceňuji jeho odpovědnost, kdy se chtěl na 100% věnovat sportu a děti chtěl mít co nejpozději, kdy věděl, že se jim bude moci věnovat. Tak by to snad mělo být ne?
Reagovat
Patik
ja to chápem a súhlasím..ale zase čo myslíš že taký Novak sa im nevenuje..alebo Roger čo má 4 deti..to je jedno každopádne Nadal zasvätil športu všetko vrátane zdravia..Djokovič nie..je to jeho srdcová záležitosť ale odtiaľ potial..
Reagovat
Rafaeoli25
Nemyslím, že obětoval sportu vše. Myslím, že tenis milují všichni tři, kdyby to tak nebylo, tak by se na něj Roger po všech těch problémech s kolenem dávno vykašlal už tak pred dvěma lety. Všichni tři jsou do toho zažraní a chtějí být tím nejlepším. Rozdíl mezi Nadalem a Djokovicem je v tom, že Nadal nemá tak dobrý genofond jako Nole, takže zranění přicházejí víc než u něj a s tím nic nezmůže, bohužel.
Reagovat
turista
Je s podivem, že nechceš mít děti. Děti člověku změní život v tom smyslu, že se máš na koho těšit i když se ti třeba zrovna nedaří. Člověk si víc uvědomí, že není na světě sám. A sebelepší vztah či manželství bez dětí je trochu smutné.
Reagovat
Rafaeoli25
Podívej, můj život je naplněný a vždy byl, opravdu každý to má jinak. Sám znám mnoho dalších lidí, co děti nemají, ten trend je rostoucí, zvlášť v Evropě, ale to asi víš. Neříkám ale, že je to definitivní, mému otci bylo 47, když jsem se narodil, takže uvidíme, zatím jsem spokojený tak jak to je. O čem se ale bavíme tady je to, že fakt nechápu, proč do těchto soukromých věci někteří druhým mluví, je to jen každého osobní věc. Když tu čtu odsudky Nadala, tak jen žasnu. Jágra toho by někteří za jeho osobní život museli asi rovnou kamenovat. Ale je tak spokojený, tak proč se s tím nesmířit? Na tom, jestli bude mít děti osud lidstva fakt nezávisí. Stejně jde planeta k čertu.
Reagovat
Rafaeoli25
Nebo chceš říct, že takového Jágra považuješ za zavrženíhodného člověka? Jen proto, že rodinu odkládá a že prostě žije, tak jak chce, jak se mu to líbí?
Reagovat
Rafaeoli25
Musím říct, že takovou hysterii jsem tu nikdy nezažil.
Reagovat
Patik
neviem aká hystéria asi si len priliš precitlivený keď niekto diskutuje na účet Nadala..normálne som reagoval na turistu že Nadal má väčšie šance na kalendárny GS než Djokovič.
Reagovat
Rafaeoli25
Já mluvim o všech, že to je takový permanentní nářek a lynč. Nechápu. Předváděli tohle loni fandové Nadala, když dominoval Nole?
Reagovat
Patik
čo ja viem..určite vyslovili nejaký svoj názor tak ako ja vyslovujem nejaký svoj názor.
Reagovat
Rafaeoli25
Ano, já loni Nolemu pogratuloval, smekl jsem klobouk a řekl, že je pro mě GOATem. Nedělalo mi to sebemenší problémy. Slovem jsem se o něj neotřel negativně.
Reagovat
Rafaeoli25
To je právě ten rozdíl, já dokážu uznat kvalitu Nadalových soupeřů, proč bych taky neměl, je to přirozeně. Ne hledat důvody, proč jejich úspěchy za každou cenu snížit.
Reagovat
Patik
ale to si ty..a nie všetci sú takí ako ty..vkľude rešpektuj a gratuluj naďalej je to fajn ale neočakávaj to stále od druhých.
Reagovat
Rafaeoli25
Víš, ona se nemusí pět chvála na tři doby, ale bylo by fajn, kdyby byl cítit alespoň nějaký respekt a uznání. Bohužel, co tady člověk čte od ledna je všechno jen ne alespoň ten primární respekt, říct jo je dobrej. Když ani to z úst jeho oponentů nepadá, tak je mi z toho smutno.
Reagovat
Paixx
smile

Hlavně zase nezapomeňte napsat, jak všude vytahujeme Federerasmile

Sad
Reagovat
Paixx
Mateo je jeden z největších sympaťáků next gen, titul mu moc přeju a snad dotáhne i ten Wimbledonsmile
Reagovat
Rafaeoli25
Je moc fajn, ideální parťák na tour, málokdo má moje tak velké sympatie a respekt smile
Reagovat
Rafaeoli25
A líbí se mi i tenisové, je velmi komplexní, umí na všech površích. To mají společné s Felixem.
Reagovat
Rafaeoli25
Berrettini je na trávě opravdu výborný, on a Felix budou černými koni Wimbledonu a pokud se jim vše sejde, mohou útočit na titul. Hlavně Matteo je teď skvělý. Djoker a Rafa to nebudou mít jednoduché.
Reagovat
Tennisfan77
Ale houby, zase si varis vodu pro případně výmluvy.

Neporazi Nadala s Djokovicem na tři vítězné, ani náhodou, nemají na to palici.
Reagovat
Rafaeoli25
Jaké výmluvy proboha? Byl jsem to já, kdo říkal, že Nadalovi věřím jak na AO tak na FO. Naopak mi tu vyčítali mě sebevědomí. Já Nadalovi věřím, tohle je jen vyjádření respektu i k jinému hráči, který si ho zaslouží.
Reagovat
aape
taky pěkně Mateo, dnes je hezký den smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist