Bertensová je po operaci achilovky. Australian Open nestihne

27. 10. 2020, 21:11
Aktuality 0
Světová devítka Kiki Bertensová je po operaci achillovky a kvůli dlouhé rekonvalescenci přijde o start na lednovém Australian Open. Osmadvacetiletá Nizozemka oznámila na sociálních sítích, že se už delší dobu potýkala se zraněním a rozhodla se situaci vyřešit chirurgickým zákrokem.
Profily hráčů
Kiki Bertensová (© AFP)

"Jediná možnost, jak zase hrát bez bolesti a dávat maximum do tréninku a zápasů, byla operace. Právě se stalo," napsala Bertensová na instagramu, kde současně zveřejnila fotografii z nemocničního lůžka s levou nohou v sádře.

Oznámila zároveň, že zmešká start sezony 2021 včetně úvodního grandslamového turnaje v Melbourne. Letos si na Australian Open zahrála poprvé v osmifinále.

"Zkusím se vrátit co nejdřív a silnější než dosud," konstatovala vítězka deseti turnajů WTA Tour. Žebříčkovým maximem semifinalistky French Open z roku 2016 je čtvrté místo z loňska.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Hoi allemaal, Zoals jullie misschien al wisten liep ik al erg lang met klachten aan mijn achillespees. Dit belemmerde mij de laatste tijd teveel in trainingen en wedstrijden. De enige mogelijkheid om weer het maximale uit mijn trainingen en wedstrijden te halen was om me te laten opereren. Dit heb ik dan nu ook gedaan. Hierdoor mis ik het begin van 2021 en zal dus niet deelnemen in Australië. Ik ga er alles aan doen om zo snel mogelijk sterker en fitter terug te komen Some of you might know that I already had an Achilles injury for some time. The only possibility for me to play without pain again and get the maximum out of trainings and matches was to get a surgery. So that’s what I did now! I will miss the start of 2021, so unfortunately I won’t be competing in Australia. I will try my best to come back stronger as fast as I can can’t wait to see you guys on tour soon again!

Příspěvek sdílený Kiki Bertens (@kikibertens), Říj 27, 2020 v 7:43 PDT

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist