Bertensová po letošní sezoně ukončí kariéru

16. 6. 2021, 17:53
Aktuality 6
Nizozemská tenistka Kiki Bertensová ukončí po této sezoně kariéru. Devětadvacetiletá hráčka, jež v žebříčku WTA dokázala vystoupat nejvýše na čtvrté místo, to oznámila na dnešní tiskové konferenci. Její úmysl odejít a začít nový život prý urychlila loňská koronavirová pauza a aktuální problémy s achilovkou. K definitivnímu rozhodnutí došla po Roland Garros.
Profily hráčů
Kiki Bertensová (@ j48tennis.net)

"Kdyby nepřišel covid, možná bych pokračovala ještě další dvě tři sezony. Když jsem v určitém rytmu, je pro mne snadné pokračovat, ať to trvá jakkoliv dlouho. Proto jsem mohla hrát 30 turnajů ročně, týden po týdnu, dvouhry, čtyřhry. Jakmile se ale jednou zastavíte, musí si tělo znovu zvykat a to je těžké," vysvětlila své pocity po nucené pauze.

"Teď si hrozně moc užívám domov, tak proč bych měla znovu podstupovat to trápení. Boj s fyzičkou, zraněním, pocity na kurtu, když můžu být doma a užívat si život. Je zkrátka čas na novou kapitolu a už se na ni moc těším," uvedla Bertensová, jež během dosavadní kariéry získala na okruhu WTA deset titulů ve dvouhře a stejný počet ve čtyřhře.

Přiznala, že pocity z předvedených výkonů už neodpovídají množství práce vložené do tréninku. "Nejbližší turnaje mě čekají v Eastbourne, ve Wimbledonu a na olympiádě. Pak se rozhodneme, jestli je na tom moje tělo tak, abych zvládla dohrát i zbytek sezony. Udělám vše pro to, abych uzavřela kariéru co nejlépe," vzkázala v prohlášení, které zveřejnila na Instagramu.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
Carloss
tuto sezónu hraje opravdu velmi špatně. bud ji limituje zdraví nebo jí to vůbec nebaví.
Reagovat
tommr
obojí. Limituje jí zdraví a proto jí to nebaví ...
Reagovat
smazaný uživatel
Loni po sezoně byla na operaci...
Reagovat
smazaný uživatel
Bude chybět.
Do užší špičky pronikla později, ale v sezonách 2018-2019 byla radost ji sledovat.smile
Nejzajímavější zápasy:
https://www.tenisportal.cz/detail-zapasu/?id=1842899

https://www.tenisportal.cz/detail-zapasu/?id=1680612
Reagovat
com
Jako občas mi vadila, ale nebylo to nejhorší.. Sou tady jiný lepší adeptky na ukončení kariéry.. U týhle sem i věřil, že by někdy to French open vyhrát mohla.. tož Bertenska no smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist