Bertensová po skreči Ósakaové postoupila do semifinále. Stephensová vyhrála Červenou skupinu a čeká ji Karolína Plíšková

26. 10. 2018, 10:05
Aktuality 75
TURNAJ MISTRYŇ - Zamotaná Červená skupina Turnaje mistryň dnes dostala své rozuzlení. První jistou postupující se stala Kiki Bertensová, které po prohrané úvodní sadě vzdala Naomi Ósakaová. Nizozemka se o finále popere s Elinou Svitolinovou. Semifinálové obsazení letošního ročníku zkompletovala Sloane Stephensová, jež porazila Angelique Kerberovou, a bude příští soupeřkou české naděje Karolíny Plíškové.
Kiki Bertensová

Kiki Bertensová se na Turnaj mistryň dostala jako poslední a až díky odhlášení světové jedničky Simony Halepové. Šestadvacetiletá Nizozemka sice prohrála s Američankou Stephensovou, ale díky vítězství nad Němkou Kerberovou a dnešní skreči Naomi Ósakaové, jež po prohrané úvodní sadě (3-6) nemohla pokračovat, postoupila do semifinále.

Vítězka letošního US Open Ósakaová dokázala s Bertensovou držet krok do stavu 3-3, poté měla viditelné potíže s pohybem a za stavu 3-5 si nechala v útrobách stadionu ošetřit levý stehenní sval, který ji trápil už v předchozím zápase.

Ósakaová po ošetření pokračovala, ale bylo vidět, že se nemůže pořádně opřít do úderů ani do servisu a i díky dvěma dvojchybám ztratila úvodní set poměrem 3-6. Poté si na kurt znovu zavolala fyzioterapeutku a rozhodla se v utkání nepokračovat.

Jelikož dle pravidel je skreč brána jako dvousetové vítězství, Bertensová si při své premiéře na závěrečném vrcholu sezony zahraje semifinále. Nizozemský tenis bude mít zastoupení v semifinále Turnaje mistryň po dlouhých 23 letech (Brenda Schultzová-McCarthyová, 1995).

Bertensová si dnes připsala už 12. letošní skalp hráčky Top 10, což je nejvyšší letošní počet. Před startem letošní sezony přitom dokázala Nizozemka najít recept na členku elitní desítky jen třikrát.

Pro Ósakaovou tak neskončila premiéra na Turnaji mistryň zrovna šťastně. Jednadvacetiletá Japonka, jež letos senzačně ovládla US Open a prestižní podnik série WTA Premier Mandatory v Indian Wells, prohrála se Stephensovou i Kerberovou a ze Singapuru odjíždí bez jediného vítězství.

Karolína Plíšková bude v zítřejším semifinále Turnaje mistryň čelit Sloane Stephensové. Američanka při své premiéře na závěrečném vrcholu sezony vyhrála všechny tři zápasy. Po Ósakaové a Bertensové porazila i Angelique Kerberovou (6-3 6-3), proti níž uspěla popáté v řadě, a vyhrála Červenou skupinu.

Stephensová byla v průběhu celého utkání o něco lepší hráčkou. V úvodní sadě byla výborná hlavně na brejkbolech, když sedm z osmi hrozeb odvrátila a sama všechny tři šance proměnila. Téměř hodinový druhý set také nabídl parádní podívanou a brejkboly tentokrát likvidovala "jako na běžícím pásu" Kerberová (10 ze 12), Stephensové však dokázala sebrat servis jen jednou.

"Až do konce jsem se snažila něco vymyslet, ale od prvního až do posledního míčku hrála fakt dobře. Mám pocit, že proti mě vždycky vytáhne ten nejlepší tenis," řekla Kerberová, jež byla v Singapuru nejvýše nasazená.

Loňská šampionka US Open Stephensová znovu ukazuje, že se umí na velké akce připravit. Pětadvacetiletá Američanka letos ovládla turnaj WTA Premier Mandatory v Miami, byla ve finále French Open a v Montréalu a zahrála si čtvrtfinále US Open. Po něm se jí sice nedařilo, ale teď opět hraje ve skvělé formě.

S aktuální americkou jedničkou se Plíšková utkala třikrát a může s ní srovnat účty. Poslední souboj letos na antuce v Madridu vyhrála Češka. Žádný z předchozích duelů nedospěl do rozhodující sady.

Druhé semifinále obstarají Elina Svitolinová, neporažená vítězka Bílé skupiny, a Kiki Bertensová. Ty mají před zítřejším zápasem vyrovnanou bilanci. V posledním vzájemném měření sil letos v Cincinnati měla navrch Nizozemka.

• TURNAJ MISTRYŇ •
Singapur, tv. povrch / hala, 7,000.000 dolarů
páteční výsledky (26. 10. 2018)
• Dvouhra - Červená skupina •
Bertensová (8-Niz.) - Ósakaová (3-Jap.) 6-3 / skreč
Stephensová (5-USA) - Kerberová (1-Něm.) 6-3 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

75
Přidat komentář
FulnekUltras
že už by Elina mohla svou letošní spanilou jízdu TM dotáhnout - i když sf buď anebo bude zas trochu o něčem jiném než skupina. Na druhém místě co do sympatií mám teď Kiki (kdyby byla v sf náhodou lepší). Rad uzatvárajú Sloane a Plechová. Jedna z nich ovšem ve finále bude určitě.
Reagovat
kada.tom
Bertens = < Svitolina (7-6 4-6 5-7)
Plíšková < Stephens (5-7 2-6)

Svitolina = < Stephens (1-6 7-6 2-6)
Reagovat
Chrenda
Úplně mimo. :-)
Reagovat
VlS
Cokoliv je možný a cokoliv může bejt úplně mimo
Reagovat
freeteepek
Vyhraje Svitolina. Jednak má fantastickej pohyb a pak taky na ranařky umí a je skvěle koncentrovaná. Kerberová dnes proti Sloan moc chybovala a tím jí to dost zjednodušila.
Reagovat
freeteepek
Pokud ovšem Bertens porazí Svitolinu, tak vyhraje ona.
Reagovat
Mayo
Čierna tenistka ovládne tento turnaj.
Reagovat
Fandina
Jj, Kája se tak oblíkla.
Reagovat
Chrenda
:-)
Reagovat
pepin
Ahoj, tak mi řekni, komu mám fandit. Jsem Čech a hraje Češka proti mým "Vlčím očičkám" tak to abych se rozpůlil ne? Ale budu přát pochopitelně Káje i když bych tam raději viděl pochopitelně naši Péťu.
Reagovat
Fandina
Ahoj, Vlčí očička hrají pěkně. Je to taková pohodová holka. Já budu samozřejmě držet palce Káje. Mám ji ráda a tak bych si moc přála, aby šla dál. A když bude podávat jak se má, esovat, tak věřím, že to vyhraje. Se Sloane hrála v Madridu a vyhrála to, tak proč ne teď. Jinak bych být na jejím místě asi víc útočila, snažila se nehrát s ní moc výměny, protože Sloane dovede z výměny udělat winer, než se naděješ.
Jinak jsem se dívala na fotky z party na TM a Vlčím očičkám to tam moc slušelo. Měla takové jednoduché šaty, ale postavička v tom byla jako vysoustruhovaná. :-))
Reagovat
Fransoas
Ta Bertens má opět štěstí.Postoupila na poslední chvíli na TM a teď jí vzdala Japonka.Věřim Svitolině.
Reagovat
Paseka
Myslim, ze se Karolina nechyta v sf.
Reagovat
Fandina
Proč by ne, Sloane porazila letos v Madridu.
Reagovat
Fransoas
To jsou předčasné úvahy.
Reagovat
smazaný uživatel
prve styri nasadene hracky nepostupili zo skupiny prvy x v historii :)
Reagovat
tommr
jj úplnej masakr favoritek ...
Reagovat
dunphy
Doufám, že se dostane i do finále. V něm je mi jedno proti komu - přeju Elině i Kiki. :)
Reagovat
Torn
Leda tak ve snu :D.
Reagovat
slacker
schor v pekle
Reagovat
com
Takze zitra uvidime takovej predFed cup :D
Reagovat
tommr
jj to semifinále bude zajímavý i z tohodle pohledu, protože Stephensová je jasná americká jednička. Jen doufám, že v Praze bude trochu rychlejší povrch ...
Reagovat
Jan
Trošičku :)
Reagovat
tenista1
ak chcú Češky vyhrať (a je samozrejme, že chcú!) potom položia čo najrýchlejší povrch, ktorý bude vyhovovať Kvitovej aj Plíškovej
Reagovat
EllNino
Karolína se už párkrát vyjádřila, že má raději pomalejší, i zde v Singapuru se jí daří
Reagovat
Chrenda
Tam rovnou nechají led, to bude fičák. :-)
Reagovat
VlS
Jo, a pistavíme to z kopečka a pišlem tam Ester, ne?
Reagovat
FulnekUltras
Ta je momentálně ráda, že vyslalomovala z kavárny.
Reagovat
Chrenda
Kája vs Sloan
Kiki vs Elina

Finále:

Kája vs Sloan

Vítězka Kája ve 3 setech

Gratulace. :-)
Reagovat
Fandina
finále Kája vs Sloan jooooooooooo?
Reagovat
aape
taky by se mi takové finále líbilo asi nejvíc,
ale bohužel
Reagovat
Fandina
Tak si počkáme na finále v O2 :-)).
Reagovat
aape
:-))
Reagovat
Chrenda
Jasně, že finále Kája vs Elina. To jsem se přepsal. :-(
Reagovat
Jan
Tak nějak si to také představuji :)
Reagovat
smazaný uživatel
Krása.
Na jedné straně dřina v podání Angelique, na druhé straně lehkost Sloane.
Mise pokračuje.
Come on!
Přál bych si repete zápasu s Kiki.
Reagovat
slacker
i ty schor v pekle
Reagovat
smazaný uživatel
Nenávistný komentář.
Nepřekvapuje.
Přesto prskajícímu truhlíkovi slackerovi přeju, ať si užije i zbývající zápasy TM.
Reagovat
com
Tak to vypada, ze si Karolina zahraje SF se Stephens.. No urcite lepsi volba jak s Bertenskou.. A ve finale by pak mohla oplatit porazku Svitoline :)
Reagovat
Chrenda
Přesně tak, dle mého ideální scénář. Tak snad to tak i dopadne.
Reagovat
tommr
ani bych neřek. Herně vyjdou zhruba nastejno a u Stephensový nehrozí, že by ztratila nervy ...
Reagovat
com
tak ja to beru tak, ze letos uz Stephens porazila, zatimco s Bertens vypadla letos uz 2x :/ ..a jelikoz tady sou obe poprvy narozdil od Karoliny, tak v tom bych zas zasadni rozdil nedelal, nervy muzou mit obe :)
Reagovat
Torn
Kiki soupeřky asi po večerech proklina a boda do jejich fotek jehlicky...Halep, teď Osaka,Kaja už má taky obvazanou nohu. :D
Reagovat
blixa
Jojo, je to černá woodoo kněžka a svými temnými kejly každou zničí ! ;-) :D
Reagovat
Torn
Přesně tak, chudák Čarodějka z Rumunska :(, ta teď moc nekouzli.
Reagovat
Chrenda
Prdlačku, každý večer si dá pořádnýho amsterodamskýho jointa a druhý den vysmátá zválcuje jakoukoliv soupeřku. :-)
Reagovat
Torn
Až tak? :D Zhulenej pohled má občas i Kája, možná si holky daj před SF.. :D
Reagovat
blixa
Zahulíme, uvidíme ! (nebyl to nějakej film či co ? :D)
Reagovat
Torn
Mám pocit že jo...:D.
Reagovat
Chrenda
Jo, jo. Nakonec 3 filmy, zrovna jsem ji tenhle týden stáhl. :-)
Reagovat
FulnekUltras
předvolební spot piráta Hřiba
Reagovat
VlS
No, aspoň se nemusí ptát v Moskvě, jestli by jako moh
Reagovat
Chrenda
sic Bertensková je fakt pro Káju nebezpečná. Jsem přesvědčený, že Sloan by pro ní byla lehčí soupeřkou. Kiki je tedy letos fakt urputná a vysoce nebezpečná.
Reagovat
tommr
já si myslím, že na tomhle povrchu jsou Stephensová nebo Kerberová pro Karolínu přinejmenším stejně nebezpečný jako Bertensová ...
Reagovat
Chrenda
Tak to je mi jasné, ale Kiki je podle mně v největším laufu. Hned po Elině. Kdyby šli na sebe v semifinále, bylo by to lepší. Ale asi je to fakt jedno. Prostě se s tím Kája musí poprat. Ten titulů by jí moc slušel a zavřel by ústa kritikům, že nemá GS nebo jinou velkou trofej.
Reagovat
milik254
Nezavřel, GS by pořád neměla.
Reagovat
Chrenda
Však ona ho uhaluzí. Jsem o tom přesvědčený. ještě je mladá, má na to dobrých 6-8 let.
Reagovat
StrikerX
Může mi prosím někdo upřesnit postupovou kalkulaci při skreči Osakové? bodově je mi vše jasné, zajímala by mě však otázka poměrů setů mezi třemi bojujícími o postup, tedy jak se počítá nedohraný set Bertens a Osakové? Dále při stejném poměru bodů i setů rozhoduje vzájemný zápas? Má Kerber tak šanci postoupit ještě s prvního místa či nikoliv? Předem děkuji za reakce
Reagovat
Ondřej.Jirásek
přidal jsem do článku scénář dle vyjádření WTA
Reagovat
tommr
započítávat za skreč výhru 2:0 je divný. Na normálních turnajích se skreč vždycky bere jako výhra 1:0. Co když by Osaka vzdala za stavu 1:0 pro ní nebo za stavu 1:1?
Reagovat
blixa
Jenže jinde na tom nezáleží, tady jo. Ono je to spíš něco jako kontumace, když jedna nedohraje.
Reagovat
Paseka
Počkejte si několik málo hodin a bude vše jasné.
Reagovat
Chrenda
Kája vs Kiki nebo Sloan
Elina vs Kiki nebo Angelika
Reagovat
Chrenda
Finále:

Kája vs Elina

A bude to řež, ale Kája to dá. :-)
Reagovat
Fandina
Je to sice jedno, ale stejně by mě zajímalo, jak přesně ten propočet je, asi stačí nalistovat pravidla, nicméně, neudělala jsem to, takže jen spekuluji, jak to je.

Tohle je tabulka ze včerejška.

http://wtafiles.wtatennis.com/pdf/draws/2018/808/MDS.pdf

Teď Osaka skrečla, takže by to mělo vypadat takhle:

Bertens má dvě výhry a ve třech zápasech i se skrečí vyhrála 4 sety a 3 prohrála. Poměr by měl být 4:3, nicméně nahoře čtu, že skreč se považuje za výhru ve dvou setech. Takže by to mělo být 5:3. Což ale nevím, spekuluji.

Kerber jedna výhra poměr setů 3:3

Sloane dvě výhry poměr setů 4:2

------------

Když vyhraje Stephens v zápase s Kerber bude mít tři výhry, postup z prvního místa a Bertens dvě výhry a postup z druhého místa.

------------

Když vyhraje Kerber ve dvou setech, budu mít tři dvě výhry a poměr setů
Kerber 5:3
Sloane 4:4
Bertens 5:3

Takže dvě mají stejný poměr setů, asi rozhoduje vzájemný zápas. Postup Bertens první Kerber druhá.

Když vyhraje Kerber ve třech setech, budou mít tři dvě výhry a poměr setů
Kerber 5:4
Sloane 5:4
Bertens 5:3

O5 mají dvě stejný poměr setů, rozhoduje vzejmný zápas, asi, takže postup první Bertens, druhá Kerber.

:-))
Reagovat
Chrenda
Tak to máš špatně.
Reagovat
Fandina
To je možné, pravidla jsem nečetla.
Reagovat
blixa
Když všechno selže, přečti si manuál ;-) :D
Reagovat
Fandina
:DDD

Jako můj manžel .... joooooooooo
Reagovat
Pingpongac
Osaka skrečovala, tak co teď ?
Mění se něco na postupové matematice ?
Reagovat
Ondřej.Jirásek
přidal jsem do článku scénář dle vyjádření WTA
Reagovat
Hector21
vyhrát Kerberos, ani na to nemysli, že bys to tý pipce nechala....
Reagovat
Chrenda
Hovňajs. Vyhrát Slovanka. :-)
Reagovat
Paseka
Bertens vyhraje celý turnaj.
Reagovat
Chrenda
Kája vyhraje celý turnaj.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist