Bertensová v Montrealu hraje životní turnaj na hardu. Po Plíškové vyřadila i Kvitovou

10. 8. 2018, 00:16
Aktuality 52
WTA MONTREAL - Světová osmnáctka Kiki Bertensová na tvrdém povrchu nikdy neporazila hráčku Top 10 a nikdy na hardu pod otevřeným nebem nevyhrála víc jak dva zápasy po sobě. Obě dlouho nepřekonatelné hranice překročila až tento týden v Montrealu, kde formu nizozemské tenistky 'odskákaly' dvě elitní Češky. Šestadvacetiletá Bertensová den po Karolíně Plíškové nedala šanci ani Petře Kvitové a postoupila do čtvrtfinále.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Kiki Bertensová prožívá životní sezonu. I když je jako na houpačce. Sedmkrát skončila v prvním kole, třikrát ve druhém. Ale také na antuce v Charlestonu zaznamenala svůj nejcennější titul, v Madridu si zahrála své největší finále, ve Wimbledonu se dostala podruhé do čtvrtfinále grandslamu a v žebříčku se vyšplhala na 15. místo.

A nyní hraje svůj nejlepší turnaj na betonu. Poprvé na něm v hlavní soutěži turnaje WTA vyhrála tři zápasy po sobě a navíc v nich ztratila dohromady jen 12 gamů. A jako bonus přidala dva skalpy hráček Top 10, které nikdy předtím (z devíti pokusů) na hardu neporazila.

V Montrealu šestadvacetiletá Nizozemka porazila domácí Carol Zhaovou a v posledních dvou kolech překvapivě vyřadila i dvě nejlepší Češky současnosti: včera světovou devítku Karolínu Plíškovou a dnes i osmičku Petru Kvitovou.

Osmadvacetiletá česká favoritka a vítězka turnaje z roku 2012 se držela jen do stavu 3-3. Od té chvíle přišla šestkrát po sobě o podání, spáchala 28 nevynucených chyb, trefila jen 8 winnerů a po necelé hodině a čtvrt hry prohrála 3-6 2-6.



Bertensové se tak proti Kvitové povedla odveta za dvě předchozí porážky: debakl z Wimbledonu 2015 a letošní finálovou bitvu v Madridu.

O své první semifinále na outdoorovém hardu si Bertensová zahraje proti Australance Ashleigh Bartyové.

Halepová vyhrála dva zápasy
Světová jednička Simona Halepová zvládla ve čtvrtek dva zápasy a postoupila do čtvrtfinále. Po tříhodinové bitvě s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou vyřadila rumunská hráčka i Venus Williamsovou, kterou zdolala dvakrát 6-2.

Také pro Williamsovou to byl druhý zápas dne, neboť středeční program turnaje narušila bouřka. "Na Venus bylo vidět, že toho má dost. Já jsem taky byla po tom prvním zápase hodně unavená, ale čtyři hodiny odpočinku mi stačily. Uvidíme, co mě bude všechno bolet, až se ráno vzbudím," citoval Halepovou web WTA.

Její další soupeřkou bude turnajová šestka Caroline Garciaová z Francie, která letos už podruhé zastavila zkušenou Rusku Marii Šarapovovou. Ta přitom ve dvou předchozích montrealských zápasech ztratila jen pět gamů.

Krátkou pauzu mezi zápasy měla také Běloruska Aryna Sabalenková. Ta nejprve ve třech setech vyřadila nasazenou dvojku Caroline Wozniackou, ale na Belgičanku Elise Mertensovou pak už v boji o čtvrtfinále nestačila.

• WTA PREMIER 5 MONTREAL •
Kanada, tv. povrch, 2.820.000 dolarů
čtvrteční výsledky (09. 08. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Halepová (1-Rum.) - Pavljučenkovová (Rus.) 7-6(9) 4-6 7-5
Sabalenková (Běl.) - Wozniacká (2-Dán.) 5-7 6-2 7-6(4)
V. Williamsová (13-USA) - Cirsteaová (Rum.) 7-6(4) 6-4
Kontaová (Brit.) - Azarenková (Běl.) 6-3 6-1
• Dvouhra - 3. kolo •
Bertensová (Niz.) - Kvitová (8-ČR) 6-3 6-2
Halepová (1-Rum.) - V. Williamsová (13-USA) 6-2 6-2
Stephensová (3-USA) - Suárezová (Šp.) 6-2 7-5
Svitolinová (5-Ukr.) - Kontaová (Brit.) 6-3 6-4
Garciaová (6-Fr.) - Šarapovová (Rus.) 6-3 6-2
Sevastovová (Lot.) - Görgesová (10-Něm.) 6-3 7-6(2)
Mertensová (14-Belg.) - Sabalenková (Běl.) 2-6 7-6(1) 6-0
Bartyová (15-Austr.) - Cornetová (Fr.) 7-6(3) 6-4
• Čtyřhra - 2. kolo •
Aojamaová/Marozavová (Jap./Běl.) - Krejčíková/Siniaková (1-ČR) 4-6 7-6(6) 10-8
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

52
Přidat komentář
Haitik
Ještě to není oficiálně potvrzené, ale Siniaková by si měla zahrát hlavní soutěž.. Odhlásily se Buzarnescu , což je pravda, a zdá se, že také Maria.. :-((
Vzhledem k jejímu výkonu na podání dneska v noci se bojím, aby to nebylo rameno..

https://twitter.com/WTAEntryList/status/1027994997000429568
Reagovat
tommr
odstoupení Sharapovový je už oficiální. Katka se tak v Cincinnati nebude muset prokousávat kvalifikací a její vypuštění debla v Montrealu bylo úplně zbytečný ...
Reagovat
George_Renel
Je třeba se smířit s tím, že od té doby co musela přestat dopovat už půjde i vzhledem k přibývajícím rokům dolů.
Reagovat
Dobry-den
Dneska se ukázaly kvality Bertensové v plné nahotě ;-)
Reagovat
tommr
přesně jak jsem včera psal: jakmile narazí Bertens na nějakou solidní hráčku bude sama bita. Ty řeči o životním turnaji jsou naprosto nesmyslný. Jen prostě měla štěstí, že narazila na naše hráčky hrající v tragický formě ...
Reagovat
Nola
Barty hra variabilne, mixuje udery, Bertens potrebuje k vyhre rytmus, Barty jej proste nesedi, Kaja a Petra ano, ziadne stastie k vyhre nepotrebovala, priklad najdes aj u panov, trebars Kyrgios dokaze porazat Djokovica s Nadalom, ale Nishikori a Murray mu nesedi.....
Reagovat
Dobry-den
Petra ani Karolína nebyly konkurenceschopné. To je celé.
Reagovat
smazaný uživatel
2. set exhibičně. A zítra výzva - letos ještě hráčku z top 10 neporazila.
Come on, Aussie!
Reagovat
dadaft
doufám, že vyzve Simonu, to by mohl být tenis jako řemen...
Reagovat
dadaft
tak první set se hrál vyloženě podle not Ashleigh.
když jsem ji viděl proti Begu, nevsadil bych, že přeleze 2K.
no,
uvidíme co dál,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
dadaft
Kikina nechápe, co jí tam od Ash chodí,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
dadaft
nazdar.
Reagovat
EllNino
naše holky by si z Ash měly vzít příklad ...
Reagovat
FulnekUltras
tak to je obrovská škoda - ať je vše co možná nejdřív OK...

odkaz dávám hlavně kvůli poslední fotce z nemocnice

https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/1012545-sok-tenisova-kometa-sezony-skoncila-behem-okamziku-na-voziku.html#section-artcl
Reagovat
dadaft
no jo no, Petra dostala slušně nabančíno,,,,,,,,,,,,,
stane se.
Ashleigh dneska Kikinu srovná.

ale ne všechny zápasy byly tak jednoznačné, teď koukám na Wozejk - Sabalenka a byl to boj jako prase................
Reagovat
Krisboy
https://sport.aktualne.cz/tenis/video-rumunka-si-marne-stezovala-na-povrch-za-moment-rvala-b/r~e80210ce9c6911e88bfaac1f6b220ee8/

:(((
Reagovat
.vorlik.
Já nějak nechápu ty americký betony letos. Murrayho nechaj začít zápas o půlnoci a hraje do 3 rána. Buzarnescu si na mokrym kurtu přivodí zranění, protože nač přerušovat zápas. Halepová hraje 2 zápasy v jednom dni. Byl vůbec déšť, kvůli kterýmu by se muselo něco posouvat a pak takhle kumulovat?

Hlavně že jsou strašně progresivní s tim odpočtem.
Reagovat
EllNino
tak 2 zápasy v jednom dnu hrála i Sabalenka, Konta, Venus, dost pršelo ... taky že z těch, které hrály 2 zápasy v jednom dni, postoupila jen Simona, a to ještě přes polochromou Venus, která taky ještě ten den porazila v těsném zápase Soranu Cirsteu

Přerušování zápasů tedy bylo naprosto běžné ten den, co se Mihaela zranila ...
Reagovat
EllNino
Tak nějak už vyhrála, co mohla (PM, P5, P, P, INT doma), krom toho většího úspěchu na GS ... takže bych ho klidně vyměnil za to, že se jí nebude tolik dařit na malých turnajích ...

Ale moc tomu nevěřím, uvidíme :)
Reagovat
Krisboy
A Caroline krásně. Až teď jsem si toho všiml. To bylo keců. Jsem si při čtení toho článku říkal, že už asi našla náhradu na M. :)))

https://sport.lidovky.cz/sirena-ze-sibire-hlasi-navrat-obrozena-sarapovova-hraje-v-uchvatne-forme-1qj-/ostatni-sporty.aspx?c=A180809_141444_ln-sport-ostatni_lar

:D
Reagovat
Frick
Bude jí myslíte přisouezna pozice tý zlý v tom trojúhelníku?
Reagovat
blixa
Ne. Jen tobě bude poprávu přisouzena pozice dementa.
Reagovat
Frick
Řikám ti - PŘESTAŇ UŽ URÁŽET. Je to jen a pouze ubohý od tebe. Nic jinýho.
Reagovat
blixa
Kde přesně tam vidíš nějakou urážku ?
Reagovat
blixa
Slovo dement označuje člověka, který trpí demencím, tj. chorobným zhoršením duševních schopností, ztrátou paměti apod. Nejčastější je tzv. stařecká demence, která bývá způsobena Alzheimerovou chorobou, Parkinsonovou nebo Pickovou nemocí. Demence se však může vyskytnout i u mladších osob jako následek nemoci (mozkový nádor, poslední stádium AIDS nebo syfilis atd.), úrazu nebo konzumace drog a alkoholu.
Reagovat
slacker
ty ale nejsi kvalifikovany provadet takove "diagnozy" ale obycejne bolsvicke prase, nadute smrdute likvidujici vse nepohodlne a nevyhovujici nazorove bubline
Reagovat
com
:D zlaty urazky od ellnina
Reagovat
misa
Šafinku nech na pokoji.
Reagovat
gigin
A proč jako? Ona je nedotknutelná? Ty můžeš nadávat ostatním hráčkám?
Reagovat
misa
Když některá hraje jako lemra, tak proč ne? Frick se s chutí vyžívá v různých soukromých záležitostech hráček a využívá je k vlastnímu zviditelnění. Ostatně jednou tady napsal, že ho těší, když někomu hne žlučí.
Reagovat
Krisboy
Samozřejmě, kdyby nikoho nenasiral, brzo by odtud vypadl. Ale on má partnerů k diskusi mraky, tak si to užívá.
Reagovat
gigin
Jo to jo miso. Frick je piča. Ale tys třeba minule nazval Julču mrchou, a že hraje celou dobu houno. Ona má třeba 5 titulů a byla i dřív v nějakém topu, pravda je, že měla pak nějaké dva roky útlum, ale vždycky byla dobrou hráčkou. Jo Šafi má 7 titulů pravda.
Reagovat
misa
Protože Lucii šoupla za stavu 0-40 pět prvních servisů v řadě a bylo po naději. Ale jinak proti ní nic nemám. Dívám se, že sezony 2013 - 16 zakončila Julie postupně na 73., 75., 50. a 54. místě, takže ten její propad byl delší.

Poznámku jsem napsal hlavně proto, že Frick se na TP staví do pozice velkého fanouška Šafářové, a přitom nevynechá jedinou příležitost, aby ji neponížil nějakým komentářem. Kdyby to napsal někdo jiný, tak to nechám být.
Reagovat
gigin
Jo tak u tej Julči jsem si to nečekoval, ok máš recht.

Frick - úplný recht.
Reagovat
misa
Ještě jsem to vyhledal a napsal jsem "Roky hrála hov-no, a pak se jí něco přeplo v hlavě.", což docela sedí. Ale je dobrá, i vzhledem :)
Reagovat
gigin
:))

Hraje dopředu, jako Šafi, to mám rád... a dala by sa aj jinak, jako Šafi, ale tak.. :D
Reagovat
Frick
To já jí můžu nechat na pokoji, ale bulvár tak činit nemusí. Jako on jí fakt může dát nálepku "tý zlý".
Reagovat
EllNino
tak né každej žije z bulvární stoky víš, Fricku :)
Reagovat
blixa
Frick by zřejmě odkojen bulvární stokou místo mateřského mléka ;-)
Reagovat
Frick
O to snad nejde, ne? Jde o to, že Šafi sama by mohla cítit, že je terčem bulváru.
Reagovat
Haitik
První dva gemy připomínaly zápas s Kasatkinou, to hrála dobře, ale pak? Katastrofa, naprosto bez servisu, myslím, že ve 2. setu se nedostala ani na 30% 1. servisu.. Taky 3 DF v posledním gemu to celkem vystihují.. No nic, jedeme dál, snad to v Cincy bude lepší, tam hraje vždy líp.. :D Ale Garcia hrála hodně dobře, téměř bez chyb, postoupit si zasloužila.. :-)
Reagovat
jozo
Myslím, že jej výhry v Montrealu nie sú prekvapením. Konečne prestala robiť zbytočné nevynutené chyby a jej sebavedomie rastie. Obidvom českým hráčkam nedala šancu aj po technickej a taktickej stránke. Asi je to zásluha aj trénera. Môžeme od nej očakávať ďalšie skvelé zápasy a keby došla na Serenu ... Konečne si ju vychutná, verím.
Reagovat
Frick
Jsem čekal, že už by mohl bejt.
Reagovat
tommr
Petra dneska dostala od Bertensový úplně stejnou nakládačku jako Karolína. Svým způsobem byla ještě marnější. Od FFPK bych ale čekal nějaký podobný ustěpačný poznámky vůči Petře jaký měli vůči Karolíně asi marně ...
Obě naše nejlepší hráčky jsou od Wimbledonu v totálním útlumu a před USO to s nima vypadá bledě. Těžko věřit, že by se během dvou týdnů dokázaly dát natolik do kupy, aby na USO mohly ostatním špičkovejm hráčkám konkurovat ...
O nic líp na tom nejsou ani naše ostatní hráčky a platí to nejen pro singl ale i pro debl. Už dlouho nepamatuju tak žalostnou hru a výsledky jaký předvedly naše deblistky v Montrealu ...
Reagovat
Dobry-den
:-)))
Reagovat
bella
Ty jeste nejsi v ty prdeli, kam patris? Obycejnej ubozak, nic jinyho nejsi.
Takovy Jozef Patrovic tohodle portalu. Sebestrednej do sebe zahledenej borec, co nikoho kolem neposloucha a jen mele ty svoje hovna.
Reagovat
.vorlik.
Se situací ohledně Petry a Karolíny souhlasim částečně. Karolína měla očividně problém s ramenem. Pokud to do USO vyléčí a chytí slinu, lze pomýšlet snad alespoň na osmifinále. U Petry to vidim na konec do třetího kola, protože hlavou to letos na GS očividně nezvládá a bez Vaňka je v tahu. Ale Petře zas věřím na nějaký lepší výsledek v Cinci nebo New Heaven.

A deblistkám se prostě nezadařilo. Proč z toho dělat katastrofu? Obzvlášť u Katky a Báry.
Reagovat
Fandina
Vaněk dneska radil a nic.
Reagovat
darek.vrana
Což je u Petry to, co jsme si přáli, nebo ne? Lepší než vyhrávat turnaje a pak vyhučet v prvním kole na GS jako obvykle.
Reagovat
smazaný uživatel
Parádně se hecla! Odvrátit tři mečboly a vyhrát v tie-breaku 3. setu, tomu říkám odveta za finále Eastbourne jako víno!
Reagovat
kada.tom
přičemž v následujícím zápase jí to už bylo k ničemu ... :-)
Reagovat
tommr
proti odpočatý Mertensový jí došly síly. Doplatila na to, že musela hrát dva těžký třísetový zápasy v jednom dni ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist