Bertensová vyhrála turnaj v Petrohradu a získala 8. titul

3. 2. 2019, 16:33
Aktuality 3
WTA PETROHRAD - Nizozemka Kiki Bertensová vyhrála halový turnaj WTA Premier v Petrohradu, když ve finále zdolala 7-6 6-4 Chorvatku Donnu Vekičovou a svou skvělou finálovou bilanci vylepšila na osm výher a pouhé dvě porážky.
Profily hráčů
Kiki Bertensová (© AFP)

Kiki Bertensová loni i předloni v Petrohradu vypadla v prvním kole, letos ale z pozice nasazené dvojky nenašla přemožitelku. 

Sedmadvacetiletá Nizozemka postupně porazila Belgičanku Bonaventureovou, domácí Pavljučenkovovou, Bělorusku Sabalenkovou a v dnešním finále si poradila 7-6 6-4 s o pět let mladší Chorvatkou Donnou Vekičovou.

Finálový duel nabídl řadu zvratů. Bertensová prohrávala v prvním setu už 2-5, pak ale získala čtyři gamy v řadě a vynutila si tie-break, který hladce vyhrála. V závěru druhé sady zase Vekičová odvrátila tři mečboly.

Po prvním už sice nizozemská hráčka slavila, jestřábí oko ale nepotvrdilo výrok čárových rozhodčích a Bertensová pak další dvě šance na zisk titulu neproměnila. Uspěla až při čtvrtém mečbolu a potvrdila, že už není jen antukovou hráčkou. Od srpnového triumfu v Cincinnati získala na tvrdém povrchu třetí titul za sebou.



"Jsem moc šťastná, že se mi tady podařilo zvítězit. Titul nezískáváte každý týden a vždycky je to výjimečná událost," radovala se Bertensová, která soupeřce vrátila měsíc starou porážku z Brisbane a vzájemnou bilanci vyrovnala na 3-3.

"Věděla jsem, že mě čeká hodně nebezpečná soupeřka, která mě už několikrát porazila. I dnes to bylo hodně vyrovnané a jsem moc ráda, že jsem našla cestu k vítězství," dodala Bertensová, jež ve svém celkově 10. finále získala už 8. titul.

Dvaadvacetiletá Vekičová, která ve čtvrtfinále vyřadila světovou dvojku Petru Kvitovou, hrála ve finále posedmé v kariéře, ale zvítězit v něm dokázala jen dvakrát na podnicích WTA International v Kuala Lumpur 2014 a Nottinghamu 2017.

• WTA PREMIER PETROHRAD •
Rusko, tv. povrch / hala, 823.000 dolarů
nedělní výsledky (03. 02. 2019)
• Dvouhra - finále •
Bertensová (2-Niz.) - Vekičová (8-Chorv.) 7-6(2) 6-4
• Čtyřhra - finále •
Gasparjanová/Makarovová (Rus.) - Kalinská/Kužmová (Rus./SR) 7-5 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
EllNino
finále moc neprohrává, má jen prohru z Madridu s Petrou, která má finálovou bilanci jednu z nejlepších na světě, a v Gstaadu s domácí Vikou Golubic ... má v nich skalpy Simony, Jule, Anett a podobně ...

V posledních letech se z ní stala celkem stabilní hráčka užší špičky, pomohlo tomu hlavně to, že začala věřit svému tenisu i na tvrdých površích a ne jen na antuce, tituly z Cincinnati, Soulu nebo Petrohradu jsou toho důkazem :) A určitě ji restartovalo kariéru to nakonec nezhoubné znamínko na krku :)

Milá holka, pádný tenis :)
Reagovat
Fandina
Kiki je zářný příklad toho, jak i v uvozovkách pozdním tenisovém věku, lze proniknout do špičky. Před čtyřmi lety byla na přelomu první stovky a předtím v její druhé polovině a poslední dva roky je v top deset a od roku 2016 vyhrála sedm turnajů.
Dneska byla lepší než Vekic, od poloviny prvního setu byla suverénní a moc nechybovala. Gratulka k titulu.
Reagovat
smazaný uživatel
gratulace :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist