Bez potíží. Berdych opět potvrdil roli favorita a bez ztráty podání je ve 4. kole

17. 1. 2014, 07:34
Aktuality 89
AUSTRALIAN OPEN - Tomáš Berdych si na Australian Open poradil i se třetím papírově slabším soupeřem. Podání český tenista neztratil ani dnes s bosenským outsiderem Damirem Džumhurem a jediná výhra ho dělí od čtvrtfinále, ve kterém v Melbourne nechyběl už tři roky. O vyrovnání maxima na úvodním grandslamu sezony se utká buď s Rogerem-Vasselinem, nebo oblíbeným Andersonem.
Tomáš Berdych (© Tennis Australia)

Kdyby v Melbourne nepanovala tak obrovská vedra, dalo by se s nadsázkou říct, že Tomáš Berdych proplouvá letošním Australian Open v suchém triku. Po Kazachu Nedovjesovovi a de Schepperovi si ve třech setech a bez ztráty podání poradil i se 188. hráčem světa Damirem Džumhurem z Bosny a Hercegoviny.

Dnešní soupeř české jedničky v Melbourne prožíval životní turnaj. Prošel kvalifikací a jako první tenista své země si zahrál v hlavní soutěži grnadslamového turnaje, A díky výhře nad Hájkem a skreči vyčerpaného Dodiga si dvacetiletý Džumhur zajistil zápas třetího kola proti světové sedmičce Berdychovi.

Osmadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí ale žádnou senzaci nepřipustil. Houževnatě hrajícího soka v klidu přehrával a i když ho nijak nedrtil, bez většího výdeje energie měl vývoj utkání pod kontrolou. Brejky udeřil vždy až v závěru setů; v prvním si vystačil s jedním, druhou i třetí sadu ukončil ziskem čtyř gamů v řadě. A když jediné nabídnuté brejkboly v závěru utkání odvrátil esy, zvítězil za hodinu a třičtvrtě 6-4 6-2 6-2.

"Bylo to náročné utkání, soupeř hrál dobře, je velmi talentovaný. Postoupil tu z kvalifiakce a pak vyhrál další dva zápasy, takže kvalitu musel mít. Hodně bojoval a měl tu podporu bosenských fanoušků, ale já využil svých dlouholetých zkušeností a jsem rád, že jsem to znovu zvládl ve třech setech," komentoval usměvavý Berdych v rozhovoru na kurtu.

Berdych na Australian Open pravidelně postupuje do druhého týdne. Za posledních osm let se do 4. kola nedostal pouze v roce 2010. Od té doby byl třikrát v řadě ve čtvrtfinále a letos si o něj zahraje znovu.

O vyrovnání melbournského maxima se česká jednička utká s o rok mladším Kevinem Andersonem, na kterého má jen dobré vzpomínky. V uplynulých dvou sezonách ho porazil ve všech devíti vzájemných zápasech, z toho dvou na Australian Open, na kterém zvítězil vždy 3-0 na sety.

Aktuálně 21. hráč světa Anderson měl přitom namále v dnešním zápase 3. kola s Edouardem Rogerem- Vasselinem, se kterým přežil několik kritických situací. Nepoložil se ale za stavu 0-2 na sety, ve čtvrtém setu v tiebreaku za stavu 0-4, ani v páté sadě. V té prohrával 3-5 a soupeř měl mečbol, následně Francouz mohl zápas ukončit při podání. I to Jihoafričan zvládl, stejně jako odvrátil brejkboly za stavu 5-5, aby nakonec po téměř čtyřech hodinách zvítězil 3-6 4-6 6-3 7-6 7-5 a mohl se už těšit na zápas s Berdychem.

"S Tomášem jsem hrál už několikrát a ještě jsem ho neporazil. Je to skvělý hráč a pro mě to bude velká výzva," řekl Anderson. Poražený Roger-Vasselin hrál po sedmi letech ve 3. kole grandslamového turnaje, ani ve 30 letech se však premiérového osmifinále nedočkal.

Radek Štěpánek sice před třemi dny odstoupil kvůli zablokované krční páteři z dvouhry, po úspěšném odblokování obratlů se však v Melbourne dokázal vrátit zpět do hry alespoň ve čtyřhře. S Indem Leanderem Paesem , se kterým předloni v Melbourne triumfovali a loni vyhráli US Open, porazili 6-4 6-1 českou dvojici Lukáš Dlouhý a Lukáš Rosol.

- AUSTRALIAN OPEN 2014 -
(Austrálie - Melbourne, tv. povrch, 33.000.000 austr. dolarů)
páteční výsledky českých tenistů (17. 01. 2014)
Dvouhra - 3. kolo:
Berdych (7-ČR) - Džumhur (Bosna) 6-4 6-2 6-2
Čtyřhra - 1. kolo:
Paes/Štěpánek (5-Indie/ČR) - Dlouhý/Rosol (ČR) 6-4 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

89
Přidat komentář
Fandina
a gratulka všem úspěšným v deblu. Radek s Leanderem, LucHra s Michaelou, Bára s Julčou, Květa s Katarinou a ještě Květa v mixu s Matkowskim. Mám radost a držím palce do dalších kol. Pojďte!!!
Reagovat
tommr
v deblech nám to zatím na AO docela jde. Doufám, že se zadaří i dneska kdy hrajou naše největší naděje Andrea s Luckou ... :)
Jinak je zajímavý, že Andrea hraje zase mix s Mirným. Kéž by jim to vyšlo podobně jako na USO ... :)
Reagovat
Fandina
Dívala jsem se na ten mixový žebříček a bylo by to super, kdyby Andy s Maxem zopakovali USO. Když to šlo tam, tak proč ne tady. A jsem zvědavá na Květu s Matkowskim, na nějakém GS spolu také byli hodně vysoko. A také jsem si všimla, že minule tady na AO hráli finále Franta Čermák s Luckou Hradeckou a letos nehrají.
Reagovat
tommr
Čermák už snad s tenisem skončil?
Reagovat
EllNino
Něco takovýho někde nepřímo potvrzoval a nehraje tu ani debla ...tak možná i jo, přeci jenom má svý léta, rodinu :) ...
Reagovat
Fandina
Tak to jsem nevěděla, že už skončil. Na halovém mistrovství mužů ČR. Před týdnem ale hrál, viz odkaz. Tak třeba už nejezdí ven.
http://www.cztenis.cz/clanek/halove-mistrovstvi-cr-muzu-vyhral-dominik-suc
Reagovat
smazaný uživatel
https://twitter.com/judmoo/status/424109263523291136/photo/1/large?utm_source=fb&utm_medium=fb&utm_campaign=judmoo&utm_content=424109263523291136

Judy přišlo od kluků Radkovo triko :D
Reagovat
PetaM
Ti kluci jsou fakt drsní :D :D
Reagovat
Fandina
pěkně ... super
Reagovat
Mayo
trapas
Reagovat
smazaný uživatel
Měli by jí poslat i Berdychův dres z letošních AO :-)
Reagovat
Fandina
Na tričku je lev, a lev je jeden z českých národních znaků. Proto na tričku byl. Tričko je hezké, tak jí ho poslali.
Reagovat
tommr
výsledek by se ale neměl přecenovat, protože soupeř byl při vší úctě jen průměrnej. Potěšující je hlavně to, že Tomáš pošetřil síly což by mohlo hrát roli v dalších zápasech ... :)
Trochu mě jen mrzí, že v osmifinále Tomáš zase narazí na Andersona. To už snad ani není normální, že se spolu v poslední době tak často potkávají. Tomáš sice zatím všechny zápasy vyhrál, ale párkrát to bylo velmi těsný a bylo by hodně nepříjemný kdyby došlo k přerušení tý vítězný série právě ted. Snad to Tomáš nepřipustí. V jeho prospěch by mohlo hrát extrémní horko, který ted v Austrálii panuje. Tomáš s tím nemá problémy a Anderson má za sebou pár vyčerpávajících zápasů, který ho určitě stály spoustu sil ... :)
Reagovat
a.magerova
tommr: to, žes tu včera nechal spadnout Rogera na průběžné 8. místo je trestuhodné, ale žes dnes nevyzdvihl mé 4. místo ve Fantasy je ještě o mnoho horší :-/
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD
Reagovat
Fandina
a.magerova ... Karlička a Mayer byla dobrá volba. Gratulka.
Reagovat
a.magerova
Fandina: Dík.
Reagovat
tommr
upřímně řečeno ani pořádně nevím jak to s průběžným pořadím ve Fantasy vypadá. Poté co tak nečekaně vypadla Petra už v prvním kole jsem to úplně přestal sledovat, protože jsem stejně bez šance na slušný umístění ... :)
Reagovat
Fandina
Já měla Petru také a dokonce na vítězku, ale jinak tam mám spoustu dalších vypadnuvších. Včera mě naštval DelPo. Ale koukám, že je ještě hodně lidí za mnou.
Reagovat
a.magerova
Hele nefrflej a běž se tam kouknout, jsi momentálně 13. což není zas tak špatný ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
jj, pro nekoho je 13.misto malo, pro nekoho by to bylo zivotnim vykonem...:)
Nas plan byl jasny, nesestoupit, no a vypada to, ze sestoupime, krom toho marodka velka, lavicka nahradniku uzka, klubova kasa prazdna...takze to vypada na pad do nizsi ligy, ale my se jednou vratime...jen je treba ukecat mlade talenty, aby za nas pinkali zadara..
Reagovat
tommr
máš pravdu - 13.místo není zase tak špatný. Zatím mě drží muži i když se mi do týmu povedlo nominovat hráče, kterej do turnaje vůbec nezasáh (Kohlschreiber). Jestli se nepletu tak se něco podobnýho už stalo i tobě ... :)
Reagovat
tommr
hraješ jako obvykle moc na riziko. S takovým výběrem jako máš ty bud vyhraješ nebo skončíš poslední ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
pry na riziko, ts.
nas tym na ty hrace top 4ky proste nema...
Marion se na nas vykaslala...

no, a krom toho jak necitime pod tlapama travu,
tak je to v hajzlu.
Reagovat
a.magerova
Jj, měla jsem Kuzněcovou, která ani neuvažovala, že by hrála a já s ní počítala na 100 % :-/
Ale tam v té lize to bylo na přítěž, tady v této je snad lepší, když nominuješ někoho, kdo nenastoupí, než někoho, kdo prohraje v prvním kole, ty mínusové body mě teda štvou :-/
Reagovat
tommr
jj s těma mínusama máš pravdu. Sice hraju jen se sedmi hráčema, ale aspon jsem za Kohliho nevyfasoval mínusový body ... :)
Jinak zajímavá odlišnost týhle Fantasy je i tipování jednotlivejch zápasů. Člověk tak aspon může aktivně ovlivnovat výsledek i v průběhu turnaje ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já jsem ve Fantasy lize momentálně na děleném 21. místě. No, chtěl bych se dostat aspoň do dvacítky, ale moc tomu nevěřím. Dneska mi vypadli Janowicz a Chardy (od kterých jsem teda čekal víc), takže už mám mimo hru 7 hráčů (3 ženy, 4 muže).

Teď jsem koukal na to tipování zápasů a váhal jsem zatím jenom u dvou (Na Li - Makarova, Ferrer - Mayer). Kouknul jsem na H2H a nakonec jsem zvolil Na Li a Mayera. Takže by mě vůbec nepřekvapilo, kdyby vyhráli Káťa a Ferrer. :D
Reagovat
tommr
no tipovat proti Ferrerovi v týhle fázi turnaje je dost odvážný. Já mám sice Mayera v týmu, ale na výhru v osmifinále jsem si tipnul Ferrera. Takže každopádně něco získám, ale i ztratím ... :)
Reagovat
Fandina
Teď už se snad body neodečítají, tak nemáš co ztratit, když by vyhrál Mayer, naopak získáš. A když vyhraje Ferrer, tak také získáš. Takže si to udělal dobře. Já nemám v týmu nikoho z těch dvou, takže u mě připadá v úvahu, že když prohraje Ferrer, na kterého jsem vsadila nezískám nic.
Reagovat
a.magerova
Tak už jsem devátá a tommr jedenáctý..... teda já věděla, že mám kvaltovat s tím oznámením čtvrtého místa, by se mi teď už třeba nevěřilo ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
svym zpusobem jsi 7-9, coz nam dava prubezny prumer 8, takze rekneme, ze prubezne jsi osma, Roger je osmy, takze je vse v cajku:)
Reagovat
a.magerova
Teda tady mě napadá jediné, parafráze slov pana učitele ze hry Vyšetřování ztráty třídní knihy: "Vlku? No?? Počkej, ty hajzle!"
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD dobry...
mohlo to dopadnout jeste hur. Ve smyslu "hodte na nej sit, nebo ho zabiju!" pak by se ozvala internetova rana.
...a pak bys jen dodala "to je pro vas pane farari"

Osmy plac je dobrej. Bud rada.
Nas Vlci gang vypada jakby od leta stale byl na exkurzi v pivovaru.

eh.
Reagovat
dadaft
Reagovat
tommr
víte někdo co znamená to číslo v závorce za bodama? Při rovnosti bodů se podle toho určuje pořadí - vyšší číslo znamená vyšší postavení ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli si to dobře pamatuju, tak to byl celkový počet vyhraných setů celého týmu, ale nejsem si jistej.
Reagovat
smazaný uživatel
Máte štěstí, že váš mentor nehraje :-))
Reagovat
a.magerova
Strach z neúspěchu vedl Tvé kroky mimo Fantasy? :-P
Reagovat
smazaný uživatel
No, nevi, ale domnivam se, ze vysledky vlciho gangu... by nas mentor pravdepodobne ani neohrozil;)
Reagovat
smazaný uživatel
Videli jste nekdo na zapasech Toma jeho Berdych army? Ja jsem nevidel ani jeden zapas celej a v tom co jsem videl, jsem je nevidel :-D
Reagovat
tommr
dneska tam byla vidět a slyšet jen horda Bosnáků, který fandili svýmu krajanovi jakoby hrál GS finále ... :)
Reagovat
letityfanousek
tommyho budou muset asi zastřelit
Reagovat
taffer
Wawroch-Tommy to bude krásný souboj dvou jednoručných BH. Paráda!
Reagovat
Pe3k
Gratulace Berdychovi k vítězství a postupu. Nyní ho čeká jeho věčný soupeř Anderson, kterého by Tom porazit teda měl a pak těžký oříšek ve formě Ferrera. Jeho hlavní problém bude věřit si, že ho porazit může, což on většinou nedělá, on jde do zápasu s favoritem, že ho jde prověřit, ale ne, že ho jde porazit...

Vzhledem k tomu, že Tomic vzdal a Del Potro vypadl, tak má nakonec Djokovic těžší pavouk než Nadal, hlavně díky Wawrinkovi, který to na něj opravdu umí a Foginimu, který je pro mě velké překvapení roku 2013 a letos půjde podle mě ještě výkonnostně nahoru...
Reagovat
Fandina
Souhlas ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, Monfils totiž nebezpečný vůbec není...
Reagovat
Mayo
Monfils, Raonič napr. potom Tsonga alebo Fedex, Murray...veru Djokovič má ťažší :D
Reagovat
smazaný uživatel
Je v piatok a evidentne si už v podgúraženej nálade..Lacko, L. Mayer, Istomin, Fognini, čo meno to pojem..A dalej Wawrinka do QF, Ferrer do SF...To sú ozaj tie najtazsie moznosti..Och, kiežby mal tento smrťáj aj Nadal..A kludne na každom GS..
Reagovat
babolat.cz
nevíte proč si Richard tam divně dává omotávku? dole takový výčnělek?
Reagovat
babolat.cz
po dlouhé době vidím Fogniniho klidného, ale jen tak dál, líbí se mi to!
Reagovat
dadaft
tenisová pravidla:
1/ tenista je člověk z masa a kostí.
hráči z gumy jsou nepřípustní.
2/ ....................
.............
......
Reagovat
Fandina
... úsměv
Reagovat
babolat.cz
smutné je, že USA v současnosti nic lepšího nemá. Takový kolos!
Reagovat
smazaný uživatel
Hodne jsem se na ten zapas tesil, Denise mam celkem rad, doufam, ze ukaze co v nem je, a bude to zajimavy match:)
Reagovat
smazaný uživatel
ten Djoker si ze mne dela srandu ;-O... ten bh cross winner...uf...dobry no. Je ve forme, chlapec:D)....
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, takhle asi ne Denisi, takhle ne...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Chtěla jsem se u toho zápasu zklidnit, no tak nevím :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak myslenka s dropem Denisi pekna, ale netotahli jsme to pekne do konece...
...no a obavam se, aby Denis vubec do konce zapasu vydrzel:(
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ted Djoker ukazal, s cim take na AO letos prijel...:)
Toz Denisi, budes muset zacit carovat, a hlavne, drzet servis ...
Reagovat
smazaný uživatel
no a je hotovo:)
Reagovat
smazaný uživatel
Denis parada:)... no to je trochu pozde, ale i tak super:) Pekny gem na servisu, pekny:)
Reagovat
smazaný uživatel
v takove chvili zapasu:)))
Dobre:)
Reagovat
gigin
Reagovat
smazaný uživatel
ted jsem to chtel napsat:D)))
...no ale Djoko rval jak tur, takze trochu zabrat musel:)
Reagovat
gigin
Jj, zapnul malinko turbo :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak byl to sympaticky vykon:)
ale Djoko to mel pod kontrolou.

gigin: doufam, ze se Ernest koukal na Fogniniho, jak se prehrava Sam ve trech:)
Reagovat
Fandina
zatím absolutně s přehledem. Doufám, že se nenaplní pověstné, tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne a Kevin konečeně Tomáše nepřehraje. Podle mě je Berda na tom tenisově lépe. Tak držím palce. Berdo pojď!!!
Reagovat
Jan
Taky doufám.
Reagovat
smazaný uživatel
Přiznám se, že zápasy Toma s Kevinem mě opravdu už nebaví... to se snad nikomu nestalo, aby se s někým takhle potkával jako oni dva..:)
Reagovat
Jan
Mně to nevadí. Padouch nebo hrdina, všichni jedna rodina :) Má to určitou šťávu, když se potkávají tak často. Jestli to dopadne stejně nebo ne. :)
Reagovat
Fandina
Přiznám se, že já si tak přeji Berdův postup dál, že se bojím toho, aby Kevin konečně teď nevyhrál. Jak jsem psala, když se chodí ... ale myslím si, že Berda je opravu trochu lepší a měl by ho porazit. Nevím, ale možná by už někdo mohl spočítat, jak často na něj ten los vychází vzhledem k pravděpodobnosti. Myslím, že by měli rekord.
Reagovat
Jan
Nedávno tommr psal, že to je jejich 10. vzájemné utkání. A loni se snad potkali na každém GS nebo minimálně na třech. Jestli se nepletu, tak na AO, Wimbledonu i USO minimálně.
Reagovat
PetaM
Na USO se nepotkali :) Ani neměli možnost, Tomáš přece nečekaně prohrál s Wawrošem :D
Reagovat
Jan
Tak jsem se sekl. Stačilo se podívat :) Loni se Tomáš potkal s Kevinem na AO a Wimbledonu a v roce 2012 na AO a FO. Jinak na dalších turnajích, loni celkem 5x, předloni 4x. tommr promine :)
Reagovat
Jan
A PetaM také promine :)
Reagovat
PetaM
Jasně :D Možná to mají všichni zafixované, protože Kevin byl k Tomovi i tak nalosován, do OF. Myslím, že se to tady určitě řešilo, ale Kevin tak daleko nedošel, skončil myslím ve 2. kole, a i tak by ve 3. kole narazil na Wawrinku a až pak na Toma :D Každopádně, znovu to bylo OF, náhoda ...? :D :D
Reagovat
Fandina
Osmifinále není náhoda, na GS to odpovídá jejich postavení na žebříčku, ale samotný fakt, že jsou nalosování k sobě, když je šestnáct možností podle pavouka a tolikrát vyjde Kevin.
Reagovat
Jan
Ano, působí to zvláštně. Vždycky bojují o QF :) Loni to tak na AO bylo, na ostatních GS to tedy byly vždy 3. kola.
Reagovat
smazaný uživatel
Protoze Kevin se dost posunul od te doby na zebricku. Proto uz mohli tehdy hrat 3.kolo spolu.
Reagovat
smazaný uživatel
nečekaně..?
Reagovat
smazaný uživatel
Uprime, jejich vzajemny zapasy uz moc vlasce nemam. Za posledni dobu jich je nejak hodne ale co nadelam. Snad to Tomas zvladne.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že to bude zase Anderson dneska už měl na mále, ale myslim, že si s nim Berdych poradí Anderson zatim nehraje nic moc,odehrál dva 5-ti stťáky takže to by se taky mohlo projevit :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím hodne suverénně, soupeři jednodušší, ale i ti můžou překvapit. Zatím to BErdychovi šlape, čtvrtfinále by udělat měl minimálně, letos má díky losu i velkou šanci na semifinále.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak vysledkove mozna, ale ve 2.kole 1st servis bidny, 2nd to samy. Cit pro mic obcas nechaval na lavicce pri empajru:) V dnesnim zapase o neco lepsi, jen doufam, ze se fakt setri...protoze jinak takhle by ho dostal Kevin vpohode, ikdyz...musi mit uz z neho koprivku:)

jinak David neni vyhra, lepsi by byl uz i Andy a vubec nej Roger:) na QF

Jsem ale hodne zvedavy na Andyho s Felim. Hraje se o hodne... vitez tady bere fakt "odpocinkove" osmifinale:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Roger do QF dostat nemohl. A i když má s Andym dobrou bilanci, přoád bych radši v jeho případě Davida, který nikterak oslnivě taky nehraje zatím.

Jinak já to mám naopak, bojím se více Klžiana snad než Lopeze, v celé kariéře měl problém jenom jednou na US open 2011 s ním, kdy hrál hrozně. Ale jinak suverénně, má proti němu return, dobré porohy, Feliciano to na pomalém hardu bude mít sakra složité. To Kližan dokáže od základn íčáry zahrát dobrý zápas. Každopoádně ideálně Robert :D I tak ale Andy potrénuje na leváky.
Reagovat
smazaný uživatel
No s Davidem to tak oslnive neni. Porazil ho jen 2x, a to na stejnem miste a na konci sezony...nevim...Rogera chapu jak myslis, spis jsem vyjadril jen prani...

Tak s Klizanem jeste nikdy nehral, muze to byt i v tomhle ohledu neprijemne... ale asi bych se toho nebal, pokud vubec prejde prez francouze. S Felim co pises mne dava smysl, ale i tak se tesim na zapas:)
Reagovat
smazaný uživatel
To já taky, jako na každý zápas s trošku jiným hráčem.
Reagovat
smazaný uživatel
Murray - Kližan, to by bolo krásne 4.kolo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist