Bez ztráty setu a podání! Zverev po výhře nad Thiemem ovládl letošní Masters v Madridu

13. 5. 2018, 20:08
Aktuality 67
ATP MADRID - Alexander Zverev ovládl letošní ročník Masters v Madridu. Jednadvacetiletý německý mladík v průběhu turnaje neztratil jediný set ani podání a slaví třetí titul z podniků Masters. V dnešním finále přehrál Dominica Thiema a připsal si osmý kariérní triumf na okruhu ATP. Navíc navázal na prvenství na domácí antuce v Mnichově a svou momentální neporazitelnost protáhl na devět zápasů.
Profily hráčů

Alexander Zverev předvedl na letošním Masters v Madridu parádní jízdu. Jednadvacetiletý německý tenista čelil v pěti zápasech jedinému brejkbolu, který odvrátil, a to v osmifinále proti Leonardovi Mayerovi. Dále porazil Jevgenije Donského, Johna Isnera, Denise Shapovalova a v dnešním finále 6-4 6-4 Dominica Thiema.

S Rakušanem, jenž ve čtvrtfinále zastavil antukovou nadvládu Rafaela Nadala, tak upravil vzájemnou bilanci na 2-4 a vůbec poprvé ho zdolal na antuce.

Zverev i dnes stejně jako v předchozích čtyřech duelech dominoval na podání. Thiemovi nenabídl jediný brejkbol a oba sety zahájil brejkem, který si udržel vždy až do konce.

Dnes vybojoval svou osmou kariérní trofej a třetí z podniků Masters. Loni dobyl Řím a Montréal. Letos si zahrál finále dvakrát. Na Masters v Miami nestačil na Isnera a na domácí antuce v Mnichově úspěšně obhájil loňský triumf.

V příštím týdnu bude obhajovat loňské prvenství v Římě. Svou kariérní bilanci ve finálových bojích vylepšil na 8-4 a třetí ze čtyř finálových soubojů na Masters proměnil v titul.

Thiem si zahrál finále na Masters podruhé v kariéře a opět v Madridu. Ani letos ovšem v boji o svou nejcennější trofej neuspěl, jubilejní desátý titul nevybojoval a zhoršil si finálovou bilanci na okruhu ATP na 9-6.

Loňský výsledek sice třiadvacetiletý Rakušan obhájil, nicméně v žebříčku ATP bude zítra figurovat o jednu příčku níže na osmé pozici. Zverev se udrží na třetím místě.

Zverev úspěšně navázal na prvenství z minulého týdne, kdy druhým rokem po sobě ovládl domácí akci ATP v Mnichově. Svou momentální neporazitelnost prodloužil na devět zápasů a 18 setů a na antuce má letos zatím fantastickou bilanci 12-1. Dnes se stal teprve pátým aktivním hráčem a prvním mimo Big Four, který dokázal třikrát vyhrát podnik série Masters.

Oba hráči se nyní přesunou do italského Říma, kde mají na úvod volný los. Thiema ve druhém kole čeká domácí Fabio Fognini, nebo Francouz Gaël Monfils. Zverev začne proti domácí divoké kartě Matteovi Berrettinimu, nebo americkému kvalifikantovi Francesovi Tiafoeovi.

• ATP MASTERS 1000 MADRID •
Španělsko, antuka, 6,200.860 eur
nedělní výsledky (13. 5. 2018)
• Dvouhra - finále •
A. Zverev (2-Něm.) - Thiem (5-Rak.) 6-4 6-4
• Čtyřhra - finále •
Mektič/Peya (Chorv./Rak.) - B. Bryan/M. Bryan (2-USA) 5-3 / skreč B.
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

67
Přidat komentář
Ondra979
tak Dom zas nic. A ted je otazka, jestli nekdo porazi Nadala na FO. Tipuju ze spis ne, mladi na to nemaji herne ani psychicky, kdyby se aspon zamysleli nad tim, ze honit se jen zleva doprava asi nebude to prave..
Reagovat
turista
Herně na to mají zrovna ti dva co dnes spolu hráli finále v Madridu. Spíš selhávají psychicky. Donekonečna ale Nadal na antuce a Federer na trávě dominovat nemohou.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer na tráve nedominuje. Vyhral 2 W za 8 rokov poslednýcj, W18 je otvorena zalezitost.
Reagovat
Pe3k
Nedominuje no, jen loni vyhrál bez ztráty setu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Áno, to znamená ze vyhral jeden W.
Reagovat
Pe3k
Což je více než Nadal za posledních 8 let ;)
Reagovat
smazaný uživatel
A tak o 5 menej, ako vyhral Rafa RG :))
Reagovat
turista
Budiž.
Reagovat
turista
WB18 je opravdu otevřená záležitost.
Reagovat
Ondra979
ok ti dva snad, ale musi hrat svuj top tenis a vydrzet to na 3 vitezne je tezsi, zatim to dokazal v posledni dobe pouze Novak, tak snad ho nekdo bude nasledovat.
Reagovat
Fandina
je super, výškou i takovým strojovým stylem hry mi trochu připomíná Berďulku. Takže držím palce Šášo, aby byl GS, jednička asi také bude. Uvidíme.
Reagovat
turista
Saša Zverev už vyhrál tři tisícovky. To už není náhoda. V Římě může klidně titul obhájit.
Reagovat
Fandina
Jj, pomalu a jistě se posouvá vzhůru a vypadá to na nástupce současných topek.
Reagovat
mahycek
Musím i v pánském finále říct, Bravo, bravo Petro!!!!! Z celého
srdce ti to přeji. Já jsem si prožil ještě větší peklo
jasně jsem postiženej, bojoval jsem, abych byl zase normální
člověk a snyd jsem to dokázal. A na jevišti když jsem, tak
to nikdo neví. Petře Kvitové to ze srdce přeji. Howght-
promluvil otec , Vinnetoua a Nšoči Inčučuna.
Reagovat
FulnekUltras
tak tak - jsou určité nepřenosné životní zkušenosti, které udělají s hlavou zázraky, na něž ti bez nich prostě nenajdou odpověď ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Bolo by veľmi kuriózne, keby antuková sezóna 2018 v podstate kopíruje antukovú sezónu 2017. Dominanciu Rafy a jedno víťazstvo Zvereva. Madrid s Rímom by si vymenili víťazov, ale inak všetko po starom, rovnaké body, rovnaké trofeje. To by bolo veľmi milé a pozorné od tenisovej karmy. Ocenil by som to.
Reagovat
a.magerova
Proč Petra dostala jinou/novou trofej a Saša tu klasickou?
Reagovat
PetaM
Petra už má železných penisů dost, ať si taky Saša něco užije ...

:D :D
Reagovat
a.magerova
No ta Petřina je tak na pořezání ruky/rukou... to raději ten raketový tendlecten.... ;-)

http://www.xy1.cz/cwxf
Reagovat
PetaM
A tak má aspoň něco nového, nemusí dostávat pořád stejné trofeje. A Saša má aspoň novou hračku. Příště dostane třeba to, co Petra :D
Reagovat
a.magerova
http://www.rolanditen.com/uploads/custom/trophyIllustration02.jpg
Reagovat
Herbert_Hoover
Dělala si na ni zálusk ale Kristýnka Mladá :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vravel som, ze Thiem nehrá tento rok nič výnimočné. Oproti minuloročnej úrovni isto zaostáva.. To isté platilo pri vyhre s Rafom.

Zverev, zaslúzene.
Reagovat
Herbert_Hoover
Thiem hlavně nic nezměnil, hrál pořád to samé, v mezihře i na returnu a to ještě s chybami..prostě bída bídoucí. Saša neustále v komfortní zóně, musel být nadmíru spokojen s takovým soupeřem. :)
Reagovat
Pe3k
Na Nadala to stačilo, ale na Zvereva neměl :(
Reagovat
smazaný uživatel
Áno. Na piatkového Nadala to stačilo, veď preto vyhral. Rafa bol v piatok extra slabý, podľa mna by prehral aj s lúzami ako Cecchinato, Federer, Sonego.
Reagovat
Pe3k
Tak to byl na tom Rafa fakt zle, že by prohrál i s těmi co se ani nezúčastnili :D ale na Rogera prostě nemá, to je fakt.
Reagovat
smazaný uživatel
Veď práve preto autor použil podmieňovací spôsob. Ktorý značí predpoklad niečoho, čo sa reálne nestalo, no mohlo sa, ak by ku konfrontácii došlo.

Učivo základnej školy. Asi si chýbal, že áno. Zrejme celú základku.
Reagovat
Dobry-den
Klasický Nandalův fanoušek. Jen urážky a nic jiného, žádný argument. Jak trapné...
Reagovat
smazaný uživatel
Si zo mna robis dobry den?
Reagovat
Pe3k
Ako každý tady ;)
Reagovat
Pe3k
Takže Zverev má více antukových masters než Fedex i Nole v jeho věku?
Po Nadalovi druhý nejlepší antukař :D
Reagovat
Nola
je to tak, Dominic v oboch pripadoch vyradil Rafu - urobil tzv. spinavu pracu, aby nakoniec odisiel naprazdno, je to trochu smutne, ale je to tak, Fedex a Nole museli zial take stastie nikdy nemali, Dominica mi je luto, v Rime zato dostane od Rafu klepec
Reagovat
turista
Dominic skutečně odvádí tzv. černou práci občasným odklizením Rafy Nadala z pavouka turnajů. Ale své místo na slunci si stejně jako Saša Zverev časem najde. Myslím, že Dominic má Nadalovi co vracet za ty finálové porážky loni a letos. Vyhrál nad ním na antuce 3x stejně jako myslím Gaudio. Novak Djokovič to dokázal 7x, Roger Federer 2x. Ten restart po operaci se Djokerovi ale furt nedaří. U něj je to vyloženě o psychice, kterou má někde na dně Macochy. Tenisově je na tom už solidně.
Reagovat
Amputace
Ano. Stejně jako svého času byl druhý největší travař po Federerovi Nadal :D
Reagovat
Pe3k
Druhý nejlepší travař by neprohrál 4 Wimbledony v řadě s hráči mimo top 100 :)
Reagovat
Herbert_Hoover
> sveho casu
Reagovat
Amputace
2005-2010 byl druhý nejlepší travař kdo? :)
Reagovat
Pe3k
Andy your dick ;)
Reagovat
Amputace
Myslíš jakéhosi Roddicka, který Wimbledon nikdy nevyhrál? :D
Reagovat
Pe3k
Měl smůlu, že pokaždé natrefil na goata, být tak třeba Rafik, vytřel by s ním kurt ;)
Reagovat
Herbert_Hoover
2008 London / Queen's Club
Great Britain Outdoor Grass SF winner Rafael Nadal
75 64

:)

Andy by měl šanci Rafu porazit na trávě v letech 2005-2007, ale pak už ne..jeho "smůla" byla ta, že šel s výkonností dolů zrovna v době, kdy šel dolů na trávě i Rafa..a v roce 2009, kdy hrál finále Wimblasu zase Rafa marodil..každopádně Andy je podle mě mnohými dost přeceňovaný travař.
Reagovat
Pe3k
Andy porazil Nadala i na konci kariéry když byl Nadal na vrcholu 2010, byl to sice hard, ale to je v podstatě jedno, byl to nejlepší Nadalova forma na hardu ever a i tak dostal naloženo od Rodica, Ljubicice, Bagdatise, Meltzera atd. Na trávě ho porazí kdokoliv z top 200, tehdy Lopez.
Reagovat
Amputace
Omg, antukář Nadal byl prostě druhý nejlepší travař těchto let, to je snad úplně jasné i slepému. Hrál čtyři finále, dvě vyhrál, jedno dokonce proti tomu tvému "goatovi". Roddick na trávě 2005-2010 nemá ani z poloviny Nadalova čísla a výsledky. Smůla nesmůla.
Reagovat
Krisboy
Goat není jenom Pe3ka, Goat je všech!
Reagovat
Herbert_Hoover
V roce 2010 se střetl jen jednou s Djokerem, ani jednou s Fedexem a jednou s Murraym (a prohrál). Jinak porážel hráče druhého sledu na hardu. V roce 2013 byl na hardu lépe prověřen a získal taky více titulů. Dokonce bych řekl že konstantnější výkonnost prokazoval na hardu i v roce 2008, kdy hrál dvě SF na GS, vyhrál Toronto a olympiádu. Jinak A-Rod ho porazil v Miami, kde porazil tuším dvakrát nebo třikrát i Rogera..takže bych z toho nedělal drama. :) A jak už jsem psal, Rafova výkonnost na hardu v té sezoně nabrala na obrátkách až ve druhé polovině sezony, zcela v rozporu s A-Rodem, který na trávě prohrál se Selou a s Luem. :))
Reagovat
Pe3k
Lol, dej první fakta do kupy, než se tady začneš semnou dohadovat, jinak si rychlé na šikmé ploše, která vede dolů k ostatním fandům Rafy a pak až na dno za Fantzem a Forehandem. Celá ta první věta je úplně mimo...
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak mi pověz, kolikrát se na hardu střetl v roce 2010 s Rogerem, ty šikmá plocho. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Že sa s tým blbečkom vlastne bavíte a argumentujete..

Porovnávat Roddicka s Nadalom na zaklade jedneho zapasu moze len uplny diletant.
Reagovat
Pe3k
A pláčeme.
Reagovat
Pe3k
V roce 2010 se střetl jen jednou s Djokerem, ani jednou s Fedexem a jednou s Murraym (a prohrál). Všechno špatně :D
Reagovat
Krisboy
To vymyslet muselo dát snad větší práci, než si zjistit fakta :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Neoddělovat halu od outdooru dá největší práci. ;)
Reagovat
Herbert_Hoover
Že ty jelimane počítáš do hardu i halu? :) No nejsi první ani poslední Rogerovec zde. Asi si na to budu muset zvyknout.
Reagovat
Pe3k
No a hala se nehraje na hardu?
Reagovat
Herbert_Hoover
Jsou to jiné podmínky a jablka a hrušky by se míchat neměly, anebo jasně stanovit předem, o čem je řeč. Ale tak u tebe mě to nepřekvapuje. A ještě bys hned šoupal člověka na šikmou plochu. :)
Reagovat
Pe3k
U mě? I atp započítává turnaj mistrů atd. jako hard...
Reagovat
Herbert_Hoover
výchozí topic..

"Andy porazil Nadala i na konci kariéry když byl Nadal na vrcholu 2010, byl to sice hard, ale to je v podstatě jedno, byl to nejlepší Nadalova forma na hardu ever"

Miami 2010 - outdoor hard..

míchat do toho halu je opravdu vhodné :)

nehledě na to, že jsme teda dost odběhli od tématu..

1) Roddick na počátku roku 2010 nebyl zdaleka na konci kariéry, alespoň co se týče výkonnosti, kterou si přenesl z ještě povedenější sezony 2009..úvodní polovinu sezony 2010 zahrál znamenitě a na konci z toho těžil tím, že se kvalifikoval na turnaj mistrů.

2) Rafu porazil na svém nejoblíbenějším Masters, zatímco pro Rafu je to jeden ze tří Masters, který nikdy nevyhrál.

3) Rafova hardová forma byla tehdy nárazová, první polovinu na rozdíl od Roddicka odehrál průměrně a prohrával i s hráči, které měl porazit.

4) Když už jsi do toho zamíchal halu, tak jak moc se liší Rafův výsledek na TM 2010 od toho v roce 2013? :) Navíc v roce 2013 se potkal na OUTDOOR hardu vícekrát s Djokovicem, který sice neměl takovou výkonnost jako v roce 2011, ale pořád byl dál než Djokovic model 2010. No a potkal se tehdy i vícekrát s Rogerem.

Místo toho kličkování sis mohl to své tvrzení už stokrát vyargumentovat, ale místo toho jen salva hnidopišství. Tvoje největší chyba je ta, že ty budeš Rafovi prostě rozporovat i to druhé místo. Nesneseš ani, aby byl druhý..já si myslím, že ty bys mu odepřel i poslední kůrku chleba a dal ji Rogerovi, který by měl kolem sebe kila grilovaných klobás, pečenou kačenu, řízky se salátem atd..
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
Pe3k
lol, nezvládáš kamaráde. To chce klid ;)
Reagovat
gigin
Na chleba sa těžko dělá.
Reagovat
Amputace
A to je pořád diskuze o tom, že je antukový specialista Nadal druhý nejlepší travař v letech 2005-2010? To je snad jasné, ne? Čtyři finálové účasti během pěti let mluví snad za vše - z toho dva tituly. Tradičně mimózní Petřík si bude hájit Roddicka, který ten turnaj ani nevyhrál. Asi jako kdybych tvrdil, že Nalbandian je lepší hráč v hale než Federer, protože ho porazil ve finále TM.
Reagovat
Herbert_Hoover
Ono se to zvrhlo pak v to, že Roddick měl v roce 2010 mizernou sezonu, že to byl konec jeho kariéry (hrál TM), pak že Rafa měl v roce 2010 nej hardovou sezonu..následně se to zvrhlo ještě víc v to, že na základě výsledku z Miami z března do toho začal Petřík motat výsledky z haly na konci sezony :) nepředložil mi jediný argument, posílal mě na šikmou plochu a následně se mi ještě vysmál, že nezvládám :)) A tak my si tu žijem (debatujem).
Reagovat
smazaný uživatel
2005-2011 druhý najlepší Nadal
2012-2017 druhý najlepší Federer :)
Reagovat
Franky
20>16 309>171 97>77 - vidime sa po RG zatial sa tu vybrechaj v koterci zpoza mrezi
Reagovat
turista
Tady s Forehandem nelze než souhlasit.
Reagovat
dappe
Špatně sis to rozdělil, protože v obou těchto obdobích je na Wimbledonu a na trávě nejúspěšnější Federer. V obou první Federer, Nadal druhý a 2012 - 2017 asi 87.:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist