Birmingham: Džabúrová první tuniskou vítězkou turnaje WTA. Čtyřhru ovládly Bouzková s Hradeckou

20. 6. 2021, 22:19
Aktuality 5
WTA BIRMINGHAM - Ons Džabúrová proměnila své třetí finále a první na trávě v premiérový triumf na turnaji WTA. 26letá Tunisanka se raduje v Birminghamu po výhře 7-5 6-4 nad Ruskou Darjou Kasatkinovou. Ve čtyřhře triumfovaly české tenistky Marie Bouzková a Lucie Hradecká, které získaly první společnou trofej.
Ons Džabúrová (© AFP)

Na tvrdém povrchu v Moskvě 2018 ani letos na antuce v Charlestonu ve finále neuspěla, na trávě v Birminghamu už však Ons Džabúrová premiérový titul na okruhu WTA vybojovala. 

26letá Tunisanka ve všech pěti zápasech potvrdila roli papírové favoritky, ztratila pouze jeden set a dokráčel k životnímu úspěchu. V dnešním finálovém utkání porazila 7-5 6-4 Rusku Darju Kasatkinovou a oplatila jí porážky z moskevského finále a olympiády v Riu de Janeiro 2016.

"Tohle je pro mě nádherný pocit. Dlouho jsem snila o tom, že jednou ten titul získám. Dlouho jsme proto tvrdě dřela a nepřestávala věřit. Jsem šťastná, že se mi to povedlo," radovala se 24. hráčka světa Džabúrová.



24letá Kasatkinová hrála finále poosmé a rovněž poprvé na trávě. Sbírky čtyř titulů ale nerozšířila. 

Obě finalistky se nyní přesunou do Eastbourne. Džabúrová se na úvod wimbledonské generálky střetne s Češkou Markétou Vondroušovou, Kasatkinová bude čelit krajance Věře Zvonarevové.

Bouzková s Hradeckou mají první společný titul

Marie Bouzková a Lucie Hradecká získaly na turnaji v Birminghamu první společný deblový titul. České tenistky ve finále na trávě zdolaly tunisko-australskou dvojici Ons Džabúrová a Ellen Perezová 6-4 2-6 10-8.

Bouzková s Hradeckou proměnily v zisk trofeje hned druhý společný start. Při dubnové premiéře na zelené antuce v Charlestonu rovněž postoupily do finále, poslední krok tam ale nezvládly.

Tentokrát rozhodující zápas vybojovaly a překazily Džabúrové šanci získat double.

• WTA 250 BIRMINGHAM •
Velká Británie, tráva, 235.238 dolarů
nedělní výsledky (20. 06. 2021)
• Dvouhra - finále •
Džabúrová (2-Tun.) - Kasatkinová (4-Rus.) 7-5 6-4
• Čtyřhra - finále •
Bouzková/Hradecká (ČR) - Džabúrová/Perezová (Tun./Austr.) 6-4 2-6 10-8
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
horska.kraslice
Another week, another pair of Czech champions ????
Reagovat
Tomas_Smid_fan
krásně se na tu fotku dívá!smilesmile Mám velkou radost za obě. Ať se daří dál!smile
Reagovat
Fandina
Hrádě s Maruškou. Viděla jsem MTB a bylo to vyrovnané, ale dva poslední byly našich. Gratulka a mám radost.
Reagovat
misa
Pro Marušku po antukovém trápení a zraněné ruce byl turnaj v Birminghamu určitě velkou radostí a povzbuzením. Čtvrtfinále dvouhry a první WTA titul ve čtyřhře potěšily i mě. S Luckou Hradeckou budou hrát i Wimbledon.
Reagovat
misa
Malý rozhovor s Marií během právě skončeného turnaje.
https://www.irozhlas.cz/sport/tenis/marie-bouzkova-birmingham-vysledky-turnaj-navrat-po-zraneni-tenis_2106171408_mim
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist