Birnerová po dvou měsících zvítězila

13. 9. 2011, 18:48
Aktuality 0
Eva Birnerová si připsala první výhru od červencového turnaje v Budapešti. Česká tenistka si v Taškentu poradila s Japonkou Namigataovou a postoupila do druhého kola. V něm ji čeká sedmá nasazená Jevgenija Rodinová z Ruska.
Eva Birnerová

Sedmadvacetiletá Eva Birnerová ještě na žádném letošním turnaji WTA neprošla do třetího kola. Změnit to může právě v Taškentu, kde v úvodním kole odvrátila proti Džunri Namigataové dvanáct ze čtrnácti brejkbolů. Sama v prvním setu využila obě své příležitosti, další čtyři brejky proměnila ve druhé sadě a za 81 minut zvítězila 6-4 a 6-1.

Příští soupeřkou 115. hráčky světa Birnerové bude v uzbecké metropoli Jevgenija Rodinová, která si postup do dalšího kola vybojovala už včera.

V boji o titul zůstávají v Taškentu i dvě z největších favoritek, turnajová jednička Ksenia Pěrvaková a šestá nasazená Alla Kudrajvcevová. Pěrvakovová, jež čeká na svůj první velký titul, porazila nebezpečnou Galinu Voskobojevovou z Kazachstánu, Kudrjavcevová si poradila s krajankou Vesnou Doloncovou 6-2 a 7-5.

Namále dnes v Uzbekistánu měla turnajová pětka Magdaléna Rybáriková. Ta byla proti domácí divoké kartě Nigině Abduraimovové jasnou favoritkou, první set ale prohrála a utkání musela otáčet. To se jí podařilo až po téměř třech hodinách, po kterých z kurtu odcházela s vítězstvím 6-7 6-4 a 6-3.

Hůř dnes dopadly třetí nasazené Pauline Parmentierová z Francie a její krajanka Aravane Rézaiová. Parmentierová podlehla hladce ve dvou setech Eleni Daniilidouové z Řecka, Rézaiová nestačila na další domácí hráčku Akgul Amanmuradovou, která turnajovou osmičku porazila 6-4 6-3.

Výsledky - Taškent (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Birnerová (ČR) - Namigataová (Jap.) 6:4, 6:1, Pěrvaková (1-Rus.) - Voskobojevová (Kaz.) 6:2, 7:5, Daniiliduová (Řec.) - Parmentierová (3-Fr.) 7:5, 6:1, Rybáriková (5-SR) - Abdurajmovová (Uzb.) 6:7 (5:7), 6:4, 6:3, Kudrjavcevová (6-Rus.) - Doloncová (Rus.) 6:2, 7:5, Amanmuradovová (Uzb.) - Rezaiová (8-Fr.) 6:4, 6:3, Kruničová (Srb.) - Farhadová (Ázerb.) 6:0, 6:1, Larriéreová (Fr.) - Z. Kučová (SR) 6:3, 4:6, 6:1, Šaripovová (Uzb.) - Georgatuová (Řec.) 6:4, 6:1, U. Radwaňská (Pol.) - Čepelová (SR) 6:1, 6:4.

Čtyřhra - 1. kolo:
Birnerová/Doloncová (ČR/Rus.) - Georgatuová/Sirotkinová (Řec./Rus.) 6:2, 6:1.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist