Birnerová v premiérovém finále podlehla Pěrvakové

17. 9. 2011, 12:58
Aktuality 0
Eva Birnerová nedotáhla cestu turnajem v Taškentu do vítězného konce. Ve svém prvním finále dvouhry na okruhu WTA prohrála s nejvýše nasazenou Ksenií Pěrvakovou z Ruska 3-6 1-6.
Profily hráčů
Ksenia Pěrvaková

Češka, která ve středu oslavila v Uzbekistánu sedmadvacáté narozeniny, se díky premiérové účasti ve finále posune v žebříčku ze 115. místa do elitní stovky, kde na posledy byla před čtyřmi lety. Tehdy nejvýše figurovala na 59. místě. 

"Mám za sebou skvělý týden. Moc jsem si to užila a získala tady hodně zkušeností," řekl Birnerová při slavnostním vyhlášení oděná do tradičního uzbeckého hávu a kloboučku s třásněmi a ocenila vítěznou Pěrvakovou: "Hrála jsi skvěle."

Birnerová vstoupila do duelu proti levou rukou hrající soupeřce nervózně, hned ztratila servis a po nevynucených pochybách i další dvě hry. Pak zkusila být aktivnější, zpřesnila hru a dokázala ziskem tří gamů v řadě srovnat stav setu na 3:3.

Ve zbytku zápasu dominovala Pěrvaková. Birnerová ztratila pět gamů za sebou, přišla o první set a prohrávala 0:2 ve druhém. Snížila na 1:2, ale stále více chybovala a v utkání si jen jednou vyhrála servis. Duel trval hodinu a 11 minut.

Pěrvaková se radovala ve dvouhře ze svého prvního titulu v kariéře. "Jsem z toho nadšená a doufám, že podobných dnů si prožiju ještě více," řekl Ruska.

Jedinou českou tenistkou, která letos dokázala vyhrát turnaj WTA, tak zůstává wimbledonská vítězka Petra Kvitová. Ta v první půlce roku vedle grandslamového vavřínu z Londýna zvítězila ještě v Brisbane, Paříži a v Madridu.

Rodačka z Duchcova Birnerová, kterou trénuje Tim Sommer, letos vyhrála turnaj ve čtyřhře: s Lucií Hradeckou nepoznaly přemožitelky v Bad Gasteinu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist