Birnerová v Taškentu končí, prohrála popáté v řadě

9. 9. 2013, 17:07
Aktuality 15
Ani v uzbeckém Taškentu neukončila Eva Birnerová svou sérii porážek, která se protáhla už na pět zápasů. Česká tenistka nestačila v úvodním kole na Ukrajinku Kičenokovou a po prohře 5-7 2-6 se s turnajem rozloučila.
Eva Birnerová

Eva Birnerová se z vítězství naposledy radovala ve Wimbledonu, kde úspěšná kvalifikantka překvapivě prošla až do třetího kola. Tehdejší porážka z rakety Portoričanky Puigové odstartovala sérii, během níž česká tenistka prohrála osm setů v řadě.

Další dva ztratila Birnerová v dnešním utkání s Naďou Kičenokovou, která v úvodním kole v Taškentu udělala první důležitý krok za postupem za stavu 2-1, kdy poprvé sebrala soupeřce servis. Češka jí to ihned oplatila, ale od té chvíle už Kičenoková byla při svém podání suverénní.

Druhý a poslední brejkbol v zápase měla Birnerová v jedenácté hře, kdy Ukrajinka nebezpečí odvrátila a vzápětí svým dalším brejkem rozhodla o zisku setu. Ve druhé sadě držela česká hráčka se soupeřkou krok jen v úvodních gamech; za stavu 1-2 ještě odvrátila dva brejkboly, zbytek zápasu ale patřil Kičenokové, která tak zvítězila 7-5 a 6-2.

Svůj první zápas dnes v Taškentu odehrálo také šest nejvýše nasazených hráček. Pět z nich postoupilo, zaváhala jen další z Ukrajinek v pavouku Lesja Curenková, která ve vyrovnaném utkání podlehla Italce Nastassje Burnettové 6-7 4-6.

"Cítila jsem se trochu nervózní a snažila se zápas co nejrychleji ukončit," okomentovala vítězka závěr utkání, ve kterém promarnila první dva mečboly. "Při třetím mečbolu už jsem se trochu uklidnila, a povedlo se to," dodala přemožitelka turnajové dvojky.

Třetí nasazená hráčka Yvonne Meusburgerová měla v duelu s Timeou Babosovou problémy jen v prvním setu, který prohrála 2-6. V dalších dvou sadách ztratila jen tři hry a zvítězila 2-6 6-2 a 6-1.

"V prvním setu jsem hrála krátké údery, nedařilo se mi se chytit. Ve druhém a třetím setu už jsem údery protahovala a zlepšovala se. Útočila jsem po jejím druhém servisu, což mi hodně pomohlo," uvedla Rakušanka.

Výsledky - Taškent (tvrdý povrch, dotace 235.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Kičenoková (Ukr.) - Birnerová (ČR) 7:5, 6:2, Jovanovská (1-Srb.) - Naraová (Jap.) 6:4, 6:3, Burnettová (It.) - Curenková (2-Ukr.) 7:6 (7:4), 6:4, Meusburgerová (3-Rak.) - Babosová (Maď.) 2:6, 6:2, 6:1, Vekičová (4-Chorv.) - L. Kičenoková (Ukr.) 6:3, 6:2, Cadantuová (5-Rum.) - Šaripovová (Uzb.) 6:2, 6:0, Beguová (6-Rum.) - Panovová (Rus.) 7:6 (10:8), 6:1, Minellaová (Luc.) - Pučkovová (Rus.) 6:2, 6:3, Ozakiová (Jap.) - Kozlovová (Ukr.) 7:5, 6:2, Govorcovová (Běl.) - Krajiceková (Niz.) 7:5, 2:6, 6:1.

Komentáře

15
Přidat komentář
dadaft
http://oidnes.cz/13/092/org/ELV4dc8a5_BTt37EIIAAA_wxG.jpg
Reagovat
dadaft
ježiši Yarko, vždyť ty hraješ parádní tenis, umíš to rozdělovat, umíš si najít příležitosti zakončovat... - ale ta koncovka, ale ty chyby...
tenhle zápas jsi měla vyhrát.
přes chybičky pěkný tenis.
Dolonc - Shvedova 76 75
------ tady je to správně.
musím říct, že v Taškentu mají dost nezvyklou barevnou kombinaci kurtu (smaragdová/cihlová (plexipave), nevzpomínám si, že by někde byla podobná), ale vypadá to dobře...

je těsně po grandslamu, takže člověk nemůže chtít zázraky, ale obsazení jak Taškentu (Cetkovská, Torro-Flor, Jovanovski, Shvedova, Govortsova, Vekic...), tak Quebecu (naše holky, Wozniak, Hercog, Flipkens, Bouchard, Mladenovič, Giorgi...), myslím není špatné..........................
Petra C. je na kurtu, tak snad s uzbeckou divokou kartou nezaváhá. )))))
Reagovat
dadaft
pěkná holka tahle Abduraimova.
Reagovat
dadaft
z forhendu by možná mohla pozlobit, ale Petra to má zatím pod kontrolou...
Meusburgerová v příštím kole bude horší - nicméně semi by mělo být základní cíl...
Reagovat
dadaft
5:1, dobrá práce, trochu trpělivosti a pak forhend po lajně - elementary my dear Watson.))
Reagovat
dadaft
nejen areál, taky internetové stránky turnaje vypadají moc dobře....

Petra zatím zkušeně.
Reagovat
dadaft
tak první brejk druhého setu pro Petru po nádherné výměně.
Reagovat
dadaft
vzápětí ovšem re-break na 3:3.
Nigina teď přitlačila z forhendu i bekhendu a hraje se super tenis musím říct.
Reagovat
dadaft
další break Petry, ale je to mnohem těžší práce, než by se ze začátku zdálo...
Reagovat
dadaft
tak to Petra za stavu 5:4 nedokázala dopodávat, naštěstí hned další break a pokus.....
ale hraje se teď tenis, za který by se US Open nemusel stydět.
Reagovat
dadaft
tak se nám ten bekhend Abduraimové pěkně vybarvuje, teď tam posílala husté věci, Petra jenom koukasla.
tajbrejk.
Reagovat
dadaft
takže tajbrejk vyloženě rozhodly zkušenosti a Petra postupuje do druhého kola.
ale výborný tenis.

organizace a zajištění turnaje vypadá moc dobře, rychlost kurtu je zdá se vhodná pro zábavný tenis, takhle nějak bych si jednou představoval český open wta international.

konec hlášení.
Reagovat
dadaft
Maria-Teresa Torro-Flor zatím žádné problémy s další divokou kartou................
nalézám v ní zalíbení. ))
Reagovat
dadaft
tak Arina Folts, narozdíl od Abduraimovové, na WTA ještě zdaleka nemá.
Reagovat
dadaft
vypadá to na dva kanáry.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist