Bitva jako řemen! Nadal se oklepal z "kanára" a Thiema udolal v tie-breaku pátého setu!

5. 9. 2018, 07:10
Aktuality 313
US OPEN - Rafael Nadal poprvé od roku 2013 na US Open potkal soupeře z Top 20 a byla z toho neuvěřitelná, parádní, dramatická a nejdelší bitva letošního ročníku závěrečného grandslamu sezony. Obhájce titulu porazil Dominica Thiema, který podal životní výkon, po 4 hodinách a 48 minutách a postoupil do semifinále, v němž se stejně jako loni utká s Juanem Martínem Del Potrem.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal na US Open úspěšně navazuje na nedávný triumf v Torontu, kde získal rekordní 33. titul z podniků série Masters. První hráč světa však nemá letos ve Flushing Meadows jednoduchou práci. Proti posledním třem soupeřům se totiž pořádně nadřel.

Skvělou bitvu svedl už ve třetím kole s Chačanovem, nic zadarmo nedal obhájci titulu ani Basilašvili a dnes proti Dominicovi Thiemovi, který byl jeho prvním soupeřem z Top 20 od roku 2013, svedl maratonskou bitvu, v níž se dokázal oklepat z "kanára" a po 4 hodinách a 48 minutách zvítězit 0-6 6-4 7-5 6-7(4) 7-6(5). Vůbec poprvé se oba hráči utkali mimo antuku a byl to jejich nejlepší souboj.

Thiem v úvodní sadě předvedl dokonalý tenisový koncert. Rakušan světovou jedničku zničil 13 vítěznými údery oproti pouhým dvěma nevynuceným chybám a za 24 minut hry mu povolil jen sedm fiftýnů a nadělil "kanára". Výsledek 0-6 Nadal zaznamenal teprve poosmnácté v kariéře, na grandslamu naposledy na Australian Open 2015 (Berdych, čtvrtfinále) a na tour loni v Miami (Kohlschreiber, 3. kolo).

Ve druhém dějství se však síly na kurtu vyrovnaly. Thiem začal více kazit a pustil favorizovaného Španěla do hry. Poslední tři gamy byly ve znamení ztracených servisů. Nadal sice na první pokus druhý set nedopodával, jenže rakouský tenista na servisu znovu zaváhal a bylo srovnáno.

Třetí sada nabídla naprosto parádní podívanou, jelikož oba tenisté předváděli svůj nejlepší tenis. Thiem šel po naprosto fenomenálním forhendovém returnu do brejku jako první, ale náskok 5-3 neuhájil. Nadal si poté ve dvanáctém gamu vypracoval sérií parádních úderů setbol, který Thiem odvrátil vítězným bekhendem. Druhý setbol už ovšem Nadal proměnil, když sám vyšvihl vítězný forhend po lajně.

Rovněž ve čtvrtém dějství měl navrch Thiem. Jenže ani tentokrát nedokázal vedení udržet. Zvládl ovšem se světovou jedničkou držet krok a vynutil si tie-break. Ve zkrácené hře se po chybách Nadala dostal do vedení 3-0 a náskok už nepustil. Přitom Nadal se mohl o game dříve dostat k mečbolu, Španěl ale zkazil jednoduchou smeč.

K vítězství měl v rozhodujícím setu blíže Nadal. Španěl však nevyužil dva brejkboly v páté hře a za stavu 5-5 Thiem odvrátil i hrozivý stav 0-40 na vlastním servisu. Rozhodovat tak opět musel tie-break. Takové zakončení si dnešní fantastická bitva možná i zasloužila. Nadal ve zkrácené hře dvakrát ztratil náskok minibrejku, ale hned první mečbol po zkažené smeči z rakety Thiema proměnil a po téměř pětihodinovém maratonu postoupil do semifinále.

Statistiky zápasu

"Je mi Dominica líto. Jsme velcí kamarádi, ale jsem si jistý, že dostane v budoucnu další šanci. Byla to skvělá bitva," řekl dvaatřicetiletý Nadal, jenž jako jediný z tenistů letos na všech čtyřech grandslamech prošel do čtvrtfinále a na Roland Garros vybojoval tamní jedenáctou a celkově 17. grandslamovou trofej.

O sedm let mladší Thiem proti němu zahrál 74 vítězných míčů (oproti 55 Nadalovým) a dal 18 es, ale ani to nestačilo. "Podmínky byly strašně těžké. Hrozné vlhko. Díky moc všem, že jste tady tak dlouho do noci zůstali," dodal vyčerpaný Nadal.

Thiem hrál čtvrtfinále ve Flushing Meadows poprvé a byl blízko vítězství. "Je to kruté, ale takový tenis někdy je. Byl to první opravdu epický zápas, který jsem hrál," uvedl.

Nadal se v semifinále utká s Juanem Martínem Del Potrem, který vyřadil poslední domácí naději Johna Isnera. Argentince ve stejné fázi turnaje vyřadil i loni a přehrál ho letos v závěrečných kolech také na French Open a ve Wimbledonu. Ve vzájemné bilanci vede 11-5.

Nadal se tak zase o krok přiblížil k 18. grandslamovému vavřínu a čtvrtému z US Open. Americký grandslam ovládl v letech 2010, 2013 a 2017. Jeho příští soupeř na newyorských betonech kraloval v roce 2009.

• US OPEN •
New York, USA, tv. povrch, 53,000.000 dolarů
úterní výsledky (4. 9. 2018)
• Dvouhra muži - čtvrtfinále •
Nadal (1-Šp.) - Thiem (9-Rak.) 0-6 6-4 7-5 6-7(4) 7-6(5)
Del Potro (3-Arg.) - Isner (11-USA) 6-7(5) 6-3 7-6(4) 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

313
Přidat komentář
smazaný uživatel
Uz pred zapasem Izzy vs. Juan jsem si pral, aby jeden z nich mel Rafu v SF...a to se mi splnilo, takze za mne spokojenost:) A koukam, ze Rafani jsou take spokojeni, nebot uz, uz se vidi ve finale,,, tak to mne tesi...hlavne ze jsme vsichni spokojeni:)

Pochopitelne tabor Rafanu pred zapasem s Thiemem uuuplne vklidu,... to je proste banda:) Ja se celkem tesil, a moc v klidu nebyl, ale slo opravdu o zajimavy souboj, a hodne se mne Dominik libil pred zapasem, kdy bylo videt jak je nadseny, a jak se tesi, takze bitva se dala proste predpokladat...Rafa fans, ti si to uz malovali asi jako easy match.....ovsem prvni set slusna Dominikova Demolice. Mozna bych to nazval Domolici:)

To co Dom predvadel, se zapsalo...uplna tenisova poezie, nejen supy, ale pekne technicky provedene, neskutecna jednoduchost...tenhle level neudrzel, a na zacatku druheho jsem jen cekal, kdy to ten Rafa trochu srovna...a otoci....

Celkem jsme zacinal mit o toho bejka obavy, ze Juan ostrouha... zapas klidne mohl skoncit 3:0...nastesti pro Juana a hlavne Rafu... Dominik si neprenesl klid na servisu do dalsich dvou setu, a to ho zarizlo, dale jsem uz sledovat nemohl, ale prekvapilo mne, ze jeste se to dostalo do 5.setu, nebot Dom na tom servu zacal mit fakt slusne problemy...

Vysnene SF, ...po roce opet zde, Juan ve skvele forme, Rafovi to celkem jde...takze se je na co tesit, vcetne domaciho Argentinskeho prostredi a famoznich zpevu:) Proti bejkovi ho budou tlacit o dusu:)

Kazdopadne na ten prvni set dlouho nezapomenu, panecku to bylo fakt neco...:D) No stalo to za to nespat a pockat si...
Reagovat
Dobry-den
No kde to jsme? Rafa se trápí s kdejakým pobudou, a to už 3 zápasy po sobě! Běda, jestli nebude finále s Djokovičem!
Reagovat
turista
Thiem není kdejaký pobuda. Je to hráč první desítky.
Reagovat
JCFerrero
Tiez nechapem to dotahovanie naco to je dobre, ked je uplne jasne ze Rafa je najlepsi tenista historie.
Reagovat
spaniel
Ty toho nechapes mnohem vic, tak proc bys mel chapat toto.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi jeden z posledních, který ještě nepochopil, ze na hejty ty každý tady už sere. :) Buď nápis něco konstuktivniho o čem se můžeme bavit a navzájem se obohacovat, nebo smaž účet a nech diskutovat dospělé. :)
Reagovat
JCFerrero
aj tak nema cenu sa na niecom dohadovat ked ukoncia obaja karieru dobre sa to vyhodnoti, kolko odohral federer zapasov a kolko nadal, ron francis ma viac bodov ako lemieux ale o 500 zapasov viac a kto je lepsi?
Reagovat
Krisboy
Nejlepší seš ty. Kam se hrabe Bitner (pardon, Francis), to se nedá srovnat.
Reagovat
Hypertac
Podle některých níže uvedených příspěvků vidím, že Roger, Rafa a Novak budou dávno čichat ke kytkám ze spodu a vy budete pořád přesvědčovat toho druhého, že ten váš oblíbenec byl lepší a vytáhnete nějaký ten argument, třeba spořádaný rodinný život..... to je fakt pecka.
Reagovat
Herbert_Hoover
Pouštím si znova highlights a ty emoce v Rafově boxu po Domově pokažené smeči..prostě nádhera :)
Reagovat
Mayo
Tento zápas bude predpokladám v noci. Neviem či budem schopný to pozerať ale rad by som. Dúfam v intergalakticky tenis, predčasne finále.
Reagovat
Nola
neviem, ale podla spravnosti by mali hrat prvy zapas, ako to bude netusim, ale pocasie uz ma byt privetive
Reagovat
Herbert_Hoover
Pozdě večer našeho času :)
Reagovat
Kozoroh
"Nepamatam, mozno Kozoroh nam povie, ci sa Rafovi stalo, ze by zaznamenal na GS 3 vyhry za sebou a ziadna nebola 3:0...Z hlavy neviem.."

Wimbledon 2011:
4R - Rafael Nadal (1) d. Juan Martin Del Potro (24) 7-6(6) 3-6 7-6(4) 6-4
ČF - Rafael Nadal (1) d. Mardy Fish (10) 6-3 6-3 5-7 6-4
SF - Rafael Nadal (1) d. Andy Murray (4) 5-7 6-2 6-2 6-4

Wimbledon 2014:
1R - Rafael Nadal (2) d. Martin Klizan 4-6 6-3 6-3 6-3
2R - Rafael Nadal (2) d. Lukas Rosol 4-6 7-6(6) 6-4 6-4
3R - Rafael Nadal (2) d. Mikhail Kukushkin 6-7(4) 6-1 6-1 6-1

Do zvláštní kategorie patří French Open 2006, neboť Djoker tehdy utkání skrečoval:
3R - Rafael Nadal (2) d. Paul Henri Mathieu (29) 5-7 6-4 6-4 6-4
4R - Rafael Nadal (2) d. Lleyton Hewitt (14) 6-2 5-7 6-4 6-2
ČF - Rafael Nadal (2) d. Novak Djokovic 6-4 6-4 RET

Zkus uhodnout, co spojuje Wimbledon 2011 a 2014 krom těch 3 po sobě jdoucích výher Rafy se ztrátou setu :-)
Reagovat
Kozoroh
Dodávám: může se to stát i letos na US Open :)
Reagovat
ipko
vyhral ho Djokovič
Reagovat
turista
Ano, Djoker v roce 2006 musel zápas s Rafou na FO skrečovat. Po zápase řekl, že Rafu Nadala lze na antuce porazit a že ví jak na to. Tehdy si vysloužil za to velký posměch lidí. Nicméně od té doby se mu to podařilo 7x takže nemluvil do větru. Za ním s velkým odstupem to dokázal zatím 3x Dominic Thiem. Rafa už byl tehdy v podstatě megahvězda a nesmál se tomu. Řekl, že ten chlápek ze Strbska je tak dobrý tenista, že brzy budeme mít všichni problémy ho porazit.
Reagovat
Patricia188
Nedá mi nereagovať na niektoré komenty... Takže keby sa týto traja tenisti spojili tak by sme mohli hovoriť o najlepšom tenistovi. Pisali ste tu, že čo sa týka rodinného života a elegancie v tenise je nim Roger, ale co je to za eleganciu rozmlatiť rakety na rozdiel od Rafu ktory nerozmlatil ani jednu alebo ze Nole ma goldenmasters Rafa ma zase zlatu medailu z OH,ale má zase blbe ritualy. Narozdiel od Rogera,ma zase Nole afery s nejakou hereckou cize nema az taky usporiadany rodinny zivot + sa do toho pridal este nejaky šaman..... a tak dalej by sa dalo pokračovať do nekonečna. Ciže sa neda jednoznacne urciť kto je najlepší pre každeho niekto iný.
Reagovat
gigin
Rafa popichuje s Picem například.
Reagovat
Patricia188
Ano ano zase naražky ze je gay, ale neviem ktorá žena by s nim vydržala 10 rokov keby bol gay
Reagovat
misa
Za peníze vydržíš i se sexy mozkem.
Reagovat
smazaný uživatel
Xisca je stejně drsná. Ta na prsten čeká už tak 5 let :D
Reagovat
Nola
gigina neber vazne, on sa iba dobre bavi
Reagovat
gigin
:DDD jj, ty mmne máš prokouknutého srkz naskrz..
Reagovat
Nola
ved sa pozname uz nejaky ten piatok, ci? :DDDDD tieto diskusie su takym korenim nasich zivotov, ale nie vsetci to tak maju :DDD
Reagovat
gigin
Přesně tak to beru. Prostě odlehčení...
Reagovat
steve79
Nole to určitě není. Má o sedm Grandslamů a jeden turnaj mistrů méně než Roger. Je také potřeba se na to dívat z hledisku počtu Grandslamových finále.
Reagovat
Patricia188
No tak to si aj ja myslim ze to on nie je ???? ale ja len pre porovnanie že každy ma nieco co ten druhy nie
Reagovat
Nola
tak, tak, nekalendarny GS ma iba Novak, ale na to sa tak nejak zabuda, lebo to je uplne normalna vec, ved to zvladlo uz kolko borcov?
Reagovat
Patricia188
Ale nie je to kalendarny ;)
Reagovat
Nola
iste, ja v tom nevidim sice ziadny rozdiel, ci vyhras 4 GS v rade v jednom roku, alebo v priebehu dvoch rokov, ale inak mi je GOAT debata volna, mala som potrebu nejak zdvihnut adrenalin poniektorym zurivcom
Reagovat
Patricia188
No ja v tom vidim rozdiel pretoze medzi RG a Wimbledonom je kratka doba a vyhrat ich v jednom roku a prisposobit sa uplne inym podmienkam je tazsie ako vyhrat Wimbledon a o rok RG. Aj mne je tema GOAT ukradnuta kazdy ma svojho favorita ja len som chcela podotknut ze kazdy nejaku chybu alebo nieco nevyhral tak ani jedneho jednoznacne netreba davat na uplny vrchol
Reagovat
smazaný uživatel
To nikdo nedela. Já jsem pouze níže konstatoval, ze mediální GOAT (to vymyslel Forehand) je, byl a bude Federer bez ohledu na to, jak moc se mu někdo přiblíží.
Reagovat
Kozoroh
Jsou varianty nekalendářního GS, které zahrnují Channel Slam: RG-WCh-USO-AO & USO-AO-RG-WCh.

Vyjímečnost kalendářního GS spočívá v tom, že pro jeho zisk existuje jen jedna varianta - odstartovat misi na prvním GS turnaji (AO) a dokončit ji na posledním (USO). Nekalendářní GS má tři varianty zisku. Když neuspěješ na RG, můžeš sérii 4 titulů odstartovat ve Wimbledonu, když neuspěješ ani tam, tak na USO. Ale když neuspěješ na AO, tak další šanci na kalendářní GS budeš mít až v příštím roce opět na AO a tak dál. Když tenista vyhraje AO+FO+WCh, je na USO vystaven šílenému tlaku. Ten před 3 lety Serena neunesla...

Djoker Slam vyjímečnou sérií je. Je to jediná šňůra 4 GS titulů na třech různách površích v historii mužského tenisu. První série 4 GS titulů od dob Lavera. Nejimpozantnější No1eho úspěch vedle celkového počtu GS titulů.
Reagovat
Patricia188
Jasne ze to je velky uspech vyhrat aj nekalendarny GS ale urcite je najtazsie vyhrat RG a hned na to Wibmledon kedze tam su na pripravu cca 3 tyzdne a prisposobit sa uplne rozdielnym povrchom je narocne a kedze on vyhral najskor Wimbledon, US open, AO az potom RG tak tam je na pripravu dlhsi cas
Reagovat
Kozoroh
Dnes už není mezi RG a Wimbledonem takový rozdíl, jaký býval v minulosti. Wimbledon se zpomalil a odskok míčů je vyšší než v minulosti, což prospělo defenzivně laděným hráčům.

Nekalendářní GS je v hiearchii záznamů před Channel Slamem. Už proto, že na jeho zisk je třeba čtyř GS titulů, zatímco na Channel Slam stačí dva.
Reagovat
spaniel
Nekalendarni, dokonce i kalendarni GS nekteri precenuji, nema vliv na goat debatu. Jen ukazuje dve veci, ze hrac, ktery ho dosahl, byl vsestranny a jeden rok skutecne dominoval okruhu. Kazdy kdo ma karierni GS je vsestranny. Kazdy kdo byl cely rok jednicka, vyhral 2-3 GS a 5-10 titulu dominoval. Goat debata je o kariere. Kdyby nekdo vyhral jen 4GS, byt v jednom roce, nemuze byt povazovany za goata.
Reagovat
Kozoroh
Tak jasně, že jedna sezóna s CYGS, předtím a potom už nic nevyváží celou kariéru. Můj názor je, že když hráč A má 18 grandslamů, nemá CYGS a hráč B má grandslamů 15, ale má CYGS, tak je pro mně hráč B lepší.
S nekalendářním GS to je podobné, akorát nemá takovou sílu. Pro mně je No1e historicky lepší než Pete, i přes deficit jednoho titulu.
Reagovat
spaniel
To nedava zadny smysl.
Reagovat
Kozoroh
Chci tím říct, že CYGS a v menší míře non-CYGS jsou tak impozantní úspěchy, že mají sílu překlopit deficit několika GS titulů, ale vyměnit 20 GS titulů za CYGS je špatný kšeft.
Reagovat
spaniel
Kazda statistika vypovida neco konkretni. Nic vic, nic min. Hrac ktery ma 5GS je porad vys nez hrac, ktery ma 4GS, byt v jednom roce.
Reagovat
turista
Jasně, ale taky zisk Golden Masters je taky unikátní úspěch pro ostatní zatím nedosažitelný.
Reagovat
Krisboy
Až to všechno praskne i v tenise, to bude prdel, to bude přepisování výsledků a vracení titulů :D

https://sport.idnes.cz/barbora-spotakova-2011-ostep-mistrovstvi-sveta-dodatecne-zlato-maria-abakumovova-gfk-/atletika.aspx?c=A180905_142258_atletika_tof
Reagovat
ttopi
Djokovič - Fucscovics ...
Reagovat
Krisboy
Prosím trošku rozvést, nějaké podrobnosti...? Jinak nevím, co si o tvém příspěvku myslet.
Reagovat
Mayo
Veru, bude to zaujímavé :D
Reagovat
smazaný uživatel
Lov na dopující Rusáky v tenise vyvrcholil fraškou Šarapovka + meldonium.

A nic o moc většího nenajdeš. Daleko důležitější než síla je timing a technika. A tu sílu, kterou v tenisu potřebuješ, získá přinejmenším každý chlap snadno a poctivě.

Rychlost potřebuješ, ale ne tu stovkařskou, protože jde hlavně o první tři-čtyři kroky, takže jde hlavně o reakční čas.

Co může pomoci, jsou PED, které zyvšují vytrvalost a zrychlují regeneraci, ale vzhledem k tomu, že tenis má on-and-off rytmus a hráči mají spoustu času na odpočinek, ani tohle ti zase takovou výhodu nedá.

Kde by snad některý doping mohl pomoci, je regenerace po těžkém zápase nebo po zranění, ale tam má zase každý čas maskovat stopy.

Takže myslím, že se navždy budeš rochnit v pouhé představě, jak někoho chytí a uvaří.

Další věc; jako PED funguje i spousta léků, které jsou relativně nové a nejsou na seznamu zakázaných prostředků (viz svého času meldonium). Každý z první stovky má finanční prostředky na to, aby mohl cvakat jednoho doktora nebo farmaceuta čistě za tím účelem, aby mu hlídal legální doping (což třeba alespoň svého času praktikoval Federer). Nebo pomáhal likvidovat stopy toho nelegálního.

Ten poměr přínos / riziko x finanční možnosti, které tenisté mají, rozhrodně hraje proti dopingu, jak si ho asi představuješ. Svého času jsem podezříval jen Stosurovou, které se divně změnil hlas a měla pravý bicák, proti kterému vypadá Nadalova levačka jak chudý příbuzný.
Reagovat
misa
Hlavně potřebuješ udržet úroveň 5 hodin v 35 stupních a potom tohle zopakovat po dni volna znova.

Představa, že se dopuje v nějakém sportu, kde jde s trochou nadsázky o poháry a diplomy a ne v tenisu, kde se hraje o miliony USD, mně přijde úsměvná.
Reagovat
smazaný uživatel
Především potřebuješ udělat maximum pro to, aby ses tomuhle vyhnul. Rozhodně není ničím cílem potit se 5 a 1/2 hodiny v 35 °C. Cílem každého hráče je se tomu vyhnout a vyřídit protivníka co nejrychleji.

Jenomže toho nedocílíš apriori tím, že budeš někde rychleji než on, nebo že budeš silnější než on. Nebo že jsi schopný pinkat dýl než on. Toho docílíš tím, že pošleš míček tam, kde on není a kde je ještě hřiště, tak abys to pokud možno zkrátil.

Dopovat se dopuje, ale jsem přesvědčený o tom, že tenisté si vzhledem k podstatě té hry většinou vystačí s tím, co je legální. Podstata té hry je totiž UM a dobrá příprava na soupeře. Navíc během zápasu mají dost času a prostoru doplnit tekutiny, cukry a zklidnit tep.

Pokud si někdy někdo pomůže nelegálně, nemusí to přehánět a stopy snadno zahladí. Proto prakticky nikoho nechytají a proto třeba tenisté z dopingem prolezlých 80. let neumírají na selhání srdce před padesátkou.
Reagovat
misa
Nějaké pěkné věci na urychlení regenerace nebo schopnosti zvládnout větší tréninkové dávky bez únavy se určitě najdou. Jestli jsou legální nebo ne, to nevím. Nezapomeň, že vývoj podpůrných prostředků je vždy před jejich odhalováním.
Reagovat
smazaný uživatel
To víš že berou, ale o tom jsem psal už v tom prvním příspěvku.

Jde o to, že pokud se z tenisového zápasu skutečně hraje 16 až 20 % času, musí ti být jasné, že ani 6hodinový match není zase taková fyzická šichta. Podle mě je to daleko větší zátěž na psychiku, pokud je teda hráč alespoň trochu trénovaný.

Mimochodem i proto vidíš u celé řady hráčů špeky a jiné projevy ne úplně přísné životosprávy.
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem... Tady si přečti, kolik času se v tenisovém zápase opravdu hraje :D

https://ftw.usatoday.com/2013/09/how-long-tennis-matches-action
Reagovat
turista
Zcela souhlasím, že tenis je o technice, časování úderů a o psychice. Je to technicky obtížný sport.
Reagovat
Mayo
To je aj hokej.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale v menší míře než tenis. Hokej je pořád tvrdý kontaktní sport, ve kterém hraje síla, výbušnost a sprinterská rychlost daleko větší, často v podstatě existenční roli. Navíc třeba v NHL hraješ od začátku října do půlky dubna 82 zápasů. To vychází na jeden match co 2,3 dne -- po celý půlrok! To je absolutní masakr na fyzičku. Do toho započítej cestování a musí ti být jasné, že hokejisti jsou pod mnohem větším tlakem.

Navíc je zaměstnává tým, do kterého se přes agenty ze všech stran cpe obrovská konkurence, takže když se hráč hodí na půl roku marod, a není vyloženě superstar, taky se může stát, že už se nemá kam vrátit. Aby ses udržel v tomhle kolotoči, puzení sáhnout po nějakém zlepšováku musí být mnohem, mnohem silnější. Proto taky hokejisti často sypou prášky na spaní -- a pak zase naopak nabuzováky. K tomu připočti, že už na draftu hraje roli výška, váha, leckterý tým radši sáhne po hromotlukovi než technickém ouchcápkovi a zase máš mnohem větší motivaci sypat a zobat a nechat se píchat růstovým hormonem.

Přesto všechno máš i v hokeji, právě proto, že se stále v obrovské míře jedná o sport, v kterém hraje zásadní roli fištrón a technika, minimum nějakých dopingových nálezů, a většinou se jedná o grindery a borce, kteří jsou tam opravdu od násilí.
Reagovat
FulnekUltras
Zajímavé úvahy o možnostech uplatnění dopingu v různých sportech, dobře se to čte a má to i logiku. O to větší rána bude, až to jednoho dne v tenise praskne se vším všudy. Zvenku zdánlivě skoro neporušenou tlakovou nádobu zatím ještě drží pohromadě peníze, ale ani ty nic nezaručují na věčné časy.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže tohle právě naprosto logicky vyvrací Tipsarevič, který tvrdí, že se určitě v tenisu dopuje, ale takřka jistě v mnohem menší míře, než si to lidi zvenčí představují, a navíc spíše mimo záři reflektorů.

Přesně jak říká; kdyby WADA nebo ATP tutlali doping, NĚKDO by to vynesl, protože by způsobil senzaci, shrábl obrovské peníze a navíc na sebe upoutal pozornost jako na hrdinu. A lidi, kteří by tohle tutlali, by riskovali absolutně všechno včetně multimiliardového byznysu.

Navíc si představ hráče, který s nějakým neoficiálním posvěcením sype. Jak může vědět, že zrovna z něho neudělají obětního beránka, když zrovna ucítí potřebu někoho předhodit, aby se neřeklo? S tím se přece nedá normálně fungovat.

Vzhledem k přínosu, který by měl doping pro tenis, a naproti tomu vzhledem ke všemu, co tenista riskuje, kdyby dopoval, nebo by riskovaly asociace, kdyby doping kryly, se dopování nebo jeho krytí jeví jako hodně ztrátová a riskantní blbost. Totální magořina.

Navíc by se okolo tenisu, věř tomu, točilo daleko víc záhadně a náhle mrtvých lidí.

Federer a Nadal nesporně pro tenis a jeho jméno znamenají hodně, ale bafuňáři nejsou tak blbí, aby si nespočítali, že jestli jim budou krýt doping, v budoucnu přijdou o mnohem víc, než kolik teď získají -- protože to dřív nebo později rupne. Koneckonců oni ze všech nejlíp vědí, že král je mrtev a -- ať žije král. Kolik lidí oplakávalo Pistol Peta a jeho generaci a jak rychle na ně zapomněli, protože přišli jiní? Nemají skutečný důvod nic tutlat.

Taky si uvědom, jak rupl Lance. On v podstatě dojel na to, že jeho týmoví kolegové neunesli výčitky svědomí a kápli božskou. On byl ve skutečnosti poslední z celé řady závodníků jedné generace, kteří nakonec přiznali barvu. Proto na něj ta americká antidopingová federace tlačila a proto nakonec podlehl. Měli proti němu svědectví borců, kteří dopovali s ním.

Kdyby fakt v tenisu bujela taková epidemie, není možné, aby to někdo nepráskl. To je proti přirozenosti člověka.
Reagovat
spaniel
Nesmysl. Pokud v tenise doping je, je individualni. Nema kdo to vynest ven. A ty umrti...kulturiste do sebe sypou 10-15 latek v silenych davkach denne, k tomu extremni diety a zatez...a umrelo jich par.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagoval jsem na FulnekUltras, z jehož slov jsem pochopil, že myslí, tenis je doslova prolezlý tutlaným dopingem, který jednou praskne. A těmi mrtvými jsem konkrétně v tomhle případě nemyslel stižené dopery, ale spíš lidi, kteří by to chtěli vynést a skončili sami vyneseni na skládce.

Když už ses ale tak vehementně ozval, bylo by škoda nepodotknout, že nemáš pravdu. Kulturisté a strongmani zpravidla už po čtyřicítce trpí obrovskými problémy se srdcem.

https://www.t-nation.com/pharma/big-dead-bodybuilders

https://www.thesun.co.uk/news/4224593/rich-piana-dead-bodybuilder-steroids/

https://fitnessvolt.com/3853/7-disturbing-deaths-bodybuilding-history/

Propříště to budu brát tak, že když začneš svou reakci slovem "nesmysl", prostě jen citlivě upozorňuješ, co hodláš psát :)
Reagovat
spaniel
Ok. Takze nesmysl :)

Kulturistiku docela sleduju. Na toho, kolik toho berou jich umrelo docela malo, nepsal jsem ze zadny. Jde mne o to, ze i kdyby tenista dopoval, nebude to takove mnozstvi, aby umiral. Bral by jen neco malo na regeneraci a vydrz a mohl by to smerovat jen na par GS treba a cyklovat.
Reagovat
smazaný uživatel
To asi ne. Ale už chápeš, jak jsem to myslel s těma mrtvýma? Nemyslel jsem hráče. Každopádně tenisté by asi nesypali steroidy, protože jsou hodně snadno detekovatelné a ty nahodilé kontroly znějí nevypočitatelně.

PEDs jsou něco jiného, ale nemají smysl, když je X látek a léků, které zakázané nejsou, a stačí fakt jen platit někoho, kdo mi bude tu fluktuaci sledovat.

Myslím, že se k nelegálnímu dopingu na okruhu uchyluje fakt jen v případě absolutní nutnosti.
Reagovat
spaniel
No, ktereho tenistu to chytili v Australii celnici se steroidy? Rusedskeho? Steroidy smysl urcite maji, vzdyt i Nadal je mel 2009 a 2012. Lecba, regenerace, vysoke treningove davky atd. Samozrejme tech moznosti je vice a co si budeme rikat, ti nejlepsi si muzou dovolit uplne novinky.
Reagovat
smazaný uživatel
Rusedski bral nandro.

S jehlama chytili Odesnika :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hoši já nevím, jestli z vás má někdo se steroidy zkušenosti, ale steroidy jsou úplně na nic, pokud nedres do krve, nedodrzujes stravu a regeneraci. Hlavně ti totálně odpali játra, takže je to takový danajsky dar. Nejdříve profitujes a potom te to zničí a trpis cely život. Já je osobně nikdy neměl a sportuj cely život a ti lidi, kteří to brali a byli 3-5 let v něčem lepší než já, tak jsou trosky s pivním pupkem a jsou rádi, když vylezou schody. Pro mě jsou steroidy pro slabochy, kteří nemají dost velkou vůli na to, aby se staly šampiony i bez nich.
Reagovat
smazaný uživatel
Ony právě regeneraci urychlují, takže ti stačí odpočívat míň než obyčejně a za stejný časový úsek zvládneš víc, odcvičit, odehrát, whatever.

Žrát samozřejmě musíš furt. Taky jsem to nikdy nebral. A znám pár typů, co jo. A většinou u nich po čase došlo k jakémusi zvláštnímu zženštění, protože jim pak nějak ubyl testosteron a jednomu narostly kozy jak tomu Bobovi ve Fight Clubu :))
Reagovat
smazaný uživatel
Na léčbu ale můžeš dostat výjimku, pak se nejedná o doping.
Reagovat
FulnekUltras
ano - častý způsob krytí, který se ale jakoby náhodou z "velkých ryb" nepovedl jen Šarapce
Reagovat
smazaný uživatel
https://sport.idnes.cz/wayne-odesnik-doping-trest-15-let-das-/tenis.aspx?c=A150318_181822_tenis_ten

Tady to máš. Chytili ho teda s růstovým hormonem. Před třemi roky zjistili, že je chodící chemička a dostal distanc na 15 let.
Reagovat
FulnekUltras
Prolezlý nikoliv - jen u některých "nedotknutelných" jedinců velmi sofistikovaně krytý. A mluvím také o WTA.
Reagovat
smazaný uživatel
A proč by to teda mělo rupnout? Buď to teda má kdo vynést -- a na co teda čeká? Až to udělá někdo jiný?

Nebo to nemá kdo vynést, a pak se to teda asi neděje.
Reagovat
Patricia188
Ja by som bola za to aby bol doping dovolený potom by už nikto nemohol hovoriť, že on vyhráva lebo dopuje, mohli by všetci dopovať ale aj tak tam ide o talent, tvrdú prácu, tréning nevyhráš len preto že dopuješ.Ja aj keď začnem dopovať GS nevyhrám :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, jenže s dopingem roste zdravotní riziko, které by pak mohlo mít dost brutální morální vliv na výchovu mládeže. Vzala bys ratolest do lokálního sportovního klubu, kdybys věděla, že ten sport je napumpovaný chemií?
Reagovat
Patricia188
Tak to nie dopovať už od mládežníckych kategórií tak ako alkohol alebo cigarety by to bolo povolené až od určitého veku dovtedy by to bolo kontrolované
Reagovat
turista
Ale ona není chemie jako chemie. EPO je přirozená látka, která pouze zvyšuje počet červených krvinek s minimálním rizikem vzniku trombózy u intenzívně trénujících lidí, Meldonium nemůže moc pomoci ani ublížit, antiastmatikum Salbutamol je rovněž neškodný. Zato anabolické steroidy to je jiná káva. Nejen, že poškozují játra, ale mohou i po mnoha letech vyvolat zhoubné nádory nejrůznějších druhů prakticky ve všech lokalizacích což je opravdu masakr.
Reagovat
spaniel
Steroidy jsou léky, podávají se i kojencům. Je mnoho druhů, různé dávkování atd. Dají se v pohodě brát bezpečně.
Reagovat
turista
No jo, ale tzv.kortikosteroidy se používají přechodně k tlumení zánětu i u těch dětí ale mají spoustu vedlejších účinků (imunosuprese, osteoporóza, steroidní diabetes). Své o tom vědí chronici s autoimunitními chorobami. Anabolické steroidy se užívají u lidí s tzv.senilní kachexií k nabrání nějaké svalové hmoty. Pro i relativně zdravé lidi jsou vyloženě nebezpečné.
Reagovat
Patricia188
No ved prave ze niektore zakazane latky by mohli byt povolene tie ktore su aj v normalnych liekoch napr na astmu alebo na proti cukrovke
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
spaniel
Panove, nebylo to finale. Nadal porazil Thiema nejtesnejsim moznym zpusobem ve ctvrtfinale a tady uz se zas resi GOAT. Dom ma jednu 500 na hardu, proste mel formu a sedi mu Nadaluv styl, oba 3m za zakladni carou, brutalni topspiny a skvela fyzicka. Zapas jen vypovida o tom, ze Nadal je zkusenejsi a je to bojovnik...a mizna i trocha stesti. Do dalsich zapasu to moc neznamena, snad jen vycerpani. A minimalne par zapasu to nic neznamena do goat debaty.
Reagovat
Frantz
Hádám, že za tyto dva dny máš sežrané nehty i na nohách... :-DDD
Reagovat
spaniel
Aj bych ti na to odpovedel, ale s vis jak. Jsi houno, nejvetsi tady. kanalnik a nicka. Takze tak.
Reagovat
Frantz
Rika ten pravej, nejpravejsi! :-D A nemusis odpovidat vubec, pac si to dovedu dost dobre predstavit ;-)
Reagovat
Marduch
Jako Djokofan se obávám, že tenhle dnešní epic win Rafu nastartoval přímo k trofeji. Teď dva dny volna... Řekl bych, že po nešťastném AO a lehce smolném Wimbledonu má Rafa uvnitř sebe tu touhu po titulu řádně naakumulovanou..více než ostatní..
Reagovat
smazaný uživatel
To jo, ale v jeho formě má bye až do finále a v případné bitvě bude mít více sil.
Reagovat
Kozoroh
Já to vidím opačně - utkání ukázalo, že současný Nadal je pro No1eho velmi dobře hratelný.
Reagovat
turista
Určitě ano.
Reagovat
ipko
akože ten TB v 5.sete je naozaj o jednej loptičke a tak je to veľmi kruté pre Thiema, na druhú stranu obidvaja už boli na konci so silami, takže asi dobre že US Open je jedinečné tým TB v 5.sete
Reagovat
smazaný uživatel
Jako ono kolik těch bitev bylo o jednom míčku. Napadá mě z hlavy hned finále AO17, kdyby Rafa netečoval pásku za stavu myslím 3:2 A:40, tak je to 4:2 a možná to vyhraje. Včera Thiem, ve Wimbledonu chyba při náběhu na síť od Rafy, AO18 Čilič na začátku pátého setu. V tom je tenis krásný, jeden míček a je to úplně jinak. :)
Reagovat
ipko
ale tak predsa len TB je do 7 bodov.. tam nemáš takmer žiadnu šancu na reakciu.. v tých zápasoch o ktorých hovoríš je to len momentum, ktoré hráči v tej chvíli stratili a až po zápase sa ten moment javí v zápase ako rozhodujúci.. ale Čilič aj Rafa mali v tých zápasoch ešte relatívne dosť času, zvrátiť ten zápas vo svoj prospech..
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud to myslíš takto okej. :)

Včera to byl zápas o jednom míčku, v tom je USO specifické, bez TB v pátém. Je to i škoda, že tak epický zápas pak rozhodne v pátém setu absolutní loterie.
Reagovat
yenda1
Krásný zápas.

Na Nadalovi je vidět ta touha být nejlepší. Být první. I když mu (prý) nejbližší okolí říká aby se šetřil, aby omezil množství turnajů, aby některé míče nechal být.....herní návyky se mění těžko, tedy ty podstatné a určující a tento je pro Nadala typický. Chce mít nejvíc GS, nejvíc vyhraných turnajů, nejvíc vyhraných zápasů. Z řeči těla je vidět, že nechce být ten navždy "ten druhý".
První míč možná nerozhoduje, ale Rafa hraje každý, jako by měl být poslední v životě lidském.

S přehledem nejlepší hráč roku 2018 vzdoruje času. Tedy snaží se. I když už je vidět, že lidské tělo má své meze.

Pokud tento turnaj dotáhne do vítězného konce, a nejlépe když ve finále porazí Djoka, bude patřit v jeho sbírce k titulům nejcennějším.

(Tento můj výlev je pouze můj názor a více dojmologie než nějaké prohlášení)
Reagovat
steve79
Nechápu proč se tu pořád řeší, jestli je lepší Fedex nebo Rafa. Debata by se tu mohla vést hodiny a hodiny. Podle největších titulů to vyznívá pro Rogera. Rafa má zase více masters 1 000. Dříve jsem Nadala nenáviděl za to, jak porážel Rogera, ale s odstupem času jsem mnohem radši když vyhraje Nadal než třeba Djokovič atd.
Reagovat
turista
Ano, ale Golden Masters má jenom Novak Djokovič a nikdo z velké čtyřky už to nezkompletuje. Snad jednou Saša Zverev nebo někdo jiný.
Reagovat
smazaný uživatel
Je třeba si uvědomit, že Masters jsou až za GS. Počítají se týdny na N.1 a GS. Ostatní je s prominutím alibismus. V dnešní době může vyhrát Masters kdokoliv Del Potro, Isner, Zverev a další. Hraje se na dva sety, uděláš 2 chyby v TB a máš Masters titul. Je to relativní.
Reagovat
Marduch
příkladně zrelativizováno. Kámo, my se nebavíme o tom vyhrát jedno, dvě Masters:p
Reagovat
spaniel
Ano, rec je o GS... kolik ze to je?
Reagovat
smazaný uživatel
Já s tebou souhlasím, ale jenom se ti snažím říct, že Masters je až za GS a N.1. Samozřejmě to je BIG Title o tom žádná, ale GS je prostě více. Kdyby teoreticky Nole skončil na 13ti GS, tak bude pořád třetí bez ohledu na to, že má Golden Masters - což je taky takové, no, nevím. Masters se historicky dost měnili, není to podle mě úplně měřítko úspěchu.
Reagovat
Marduch
Já se ale nepřu o GS kritérium a netlačim Djokera do tématu GOAT (i když to tak asi vyznělo:), reaguju jen na tvé "dnes může Masters vyhrát každý/!!/. Hraje se na dva sety, uděláš 2 chyby v TB a máš Masters titul". To je, troufnu si říct, až dehonestace zkompletování řetězu Golden Masters - bavíme se tady o éře, kdy se Masters - na rozdíl od dob minulých, pravidelně účastní buď celé ATP pole nebo jeho drtivá většina.. Podívejme se, kolik Masters brali v éře BIG4 hráči mimo BIG4?
Reagovat
Marduch
Ale jako ano, to jedno, dvě Masters mohl za celou kariéru v éře BIG4 vyhrát opravdu snad každý z cca top 8:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, tak to jsme se špatně pochopili. Já to řekl spíše expresivně. Nikdo Golden Masters nesráží, to je skvělý úspěch, ale stejně se pořád měří hlavně GS.

Na ty počty mimo big 4 nejdu, to se mi fakt nechce vyhledávat. :D
Reagovat
Marduch
Já taky ne, ale bude to málo. Fakt málo:)
Reagovat
smazaný uživatel
Příští rok to bude více. Myslím si.
Reagovat
JCFerrero
krasne napisane , mozno rafa nema talent ako ostatni tenisti ale je to bojovnik , neskutocny bojovnik. Kazdu lopticku ide naplno ked spravi lahku chybu za stavu 5:1 40:0 je mu to luto a bojuje dalej.
Reagovat
turista
Po pětihodinové řeži s Thiemem a předpokládané další řeži s Del Potrem Djoka ve finále zdolá jen těžko. Pokud se Djoko do finále nedostane tak to bude mít snadnější protože na Marina Čiliče to Rafa umí víc než na Novaka.
Reagovat
Nola
pssst, ty si ako kolovratok, pripominas mi Kamilose
Reagovat
smazaný uživatel
Bez komentáře. My se už nehejtujeme. Jste s Francem asi poslední :)
Reagovat
Krisboy
Sorry, ale Nola nehejtovala myslím nikdy nikoho....jestli se pletu, omlouvám se. Každopádně házet Nolu s Frantzem do jednoho pytle je velkej úlet. Ne, že by na tom záleželo, ale podle mě ji dlužíš omluvu. Frantz je naprostá rarita, která na tomhle webu rozhodně nemá obdoby. Snad na nějakých politických nebo porno fórech....nevím :(((
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře. Omlouvám se. Byl jsem tři hodiny kurtu a pak jsem si dal tři pivka, tak jsem se neudržel. :)
Reagovat
Krisboy
Já hrál dvě hodiny a piv jsem měl asi šest, tak jsem byl taky trošku v ráži :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tento zapas s Thiemom bude historicky zrejme trochu podcenovany, vzhladom na fázu turnaja a Thiema ako sucast.

Ale kvalitativne by som to dal bok po boku so SF s Djokovicom. Tieto dva zapasy su zatial Highlightom celej Grandslamovej sezóny. Rok 2017 podla mojho nazoru nepriniesol na GS ziaden takto epicky match. A sice mozno Thiem-Delpo, opat v NY..Finále v Australii bolo dramatické, no tenisovo menej kvalitné.

2016 ma nic extra nenapadá, 2014-2015, samozrejme Djokovic Federer v londyne a Wawrinka Djokovic v Melbourne a v Parizi.
Reagovat
.vorlik.
2017 finále AO podle tebe nebyl epický match? Troufnu si říct, že to byla slušná řežba a přetahovaná jak se sluší a patří.
Reagovat
smazaný uživatel
Piaty set bol super. Mal vsetko.

Ale celkovo ten zápas nebol ten zápas tak tenisovo kvalitný, najma kvoli prvym 4 setom, moj nazor.
Reagovat
smazaný uživatel
Vamos! Snad budou síly ještě.
Reagovat
smazaný uživatel
Pozrel som si HL a musim konstatovat, ze Rafa vyhral zápas o jeden podareny/nepodareny smec nad hlavou...

Rafa ten svoj za stavu 5:5 v TB zvládol, tazky smeč.
Dom ten svoj rovnako tazky za stavu 6:5 nezvládol.

Aj taky je sport.
Reagovat
mats23
tá výmena za stavu 5:5 v TB bola veľmi ťažká
Reagovat
SwissMaestro
Klobouk dolů. Další legendární zápas do sbírky Rafaela Nadala. Legenda se opět přiblížila ke statusu GOAT. Pokud vyhraje toto US Open a premiérově i TM, nebude lehké ani v mé mysli považovat za GOATA kohokoliv jiného.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten názor GOAT je hodně relativní. Líbí se mi, jak se tady poslední dva dny bavíme, takže to co píšu není hejt, jenom názor a myslím, že s tím někdo bude souhlasit.

Status GOAT je blbost, můžeš najít deset důvodů, proč je to Nadal, 10 proč je to Federer. Já se ale domnívám, že GOAT bude Federer už prostě vždycky. Ne výsledky, nebo tituly, které mu významně zajistili to, kým je, ale stylem hry, elegancí a odrazem dokonalosti a dokonalé estetiky. Federer je pro mnoho lidí synonym pro tenis jeho dokonalým stylem hry, pohybem, vystupování, společenským a rodinným životem a elegancí.

Proto se domnívám, že GOAT je pro mnoho lidí soubor těchto všech vlastností a proto se domnívám, že to Roger bude navždy i když ho třeba Rafa překoná v počtu GS.

Opakuji - nechci vyvolat šílenou debatu, ale takhle to podle mě vidí široká veřejnost.
Reagovat
ttopi
Nejvíc blbý na tomto posuzováním, kdo je hsitoricky jak dobrej, je to, že zatímco Nadal s Djokovičem jsou furt ještě v přijatelných letech, Federerovi je tolik, že v jeho věku je 99% tenistů v lázních a rehabilituje. Opravdu se těším, co ti 2 budou ve 37 letech dělat. Posuzuje se to teď, takže ty Rogerovo porážky mu trochu ubírají. Je ale třeba to brát historicky. Kdo čeho dosáhl, kdo jak ovlivnil tenis jako takový. A proto si já osobně myslím, že nejlepší všech dob je Roger Federer.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady bych opatrný. Zmiňuje i Forehand.

Ono tenisově přijatelné roky si lze vyložit už každého jinak. U Federera to může 39 let, hýbe se pořád stejně, hraje v extrémních podmínkách, sice méně ale pořád udělal letos GS, nebo finále Masters. hraje učebnicově, rychle a nesnaží se hrát dlouho od BL, je z BIG3 nejvariabilnější, má asi nejlepší servis a hru na síti. - Neberu včerejší zápas.

Nole, nebo Rafa mají styl extrémně náročný. Rafa hraje na bojovnost, servis se mu pomalu horší a hru od BL nemusí zvládat už tak dlouho. Hodně toho pořád dobíhá, brání a bojuje až do morku kosti. Djokovič má lepší servis, ale pořád spíše brání, než útočí. Rafa útočí trošku více, hlavně z FH.

Životnost Rafy s Nolem může být podstatně kratší, než ta Rogerova. Ona vlastně životnost všech tenistů bude asi kratší, než Rogerova. Murray je už odepsaný, návrat po 30tce neočekávám kór s jeho stylem a tihle dva jsou ve hvězdách.
Reagovat
ttopi
To ano. Ale i to patří mezi důležité vlastnosti sportovce. Umět pracovat se svým tělem, vědět, kdy ubrat, kdy je možno přidat. Znát své limity. A tím vším si zajistit delší karieru, která ani ke konci není propadákem.

Když to trochu přeženu - teda hodně přeženu - tak kdyby nějaký běžec tak moc trénoval, že by uběhl 100m za 7,99s a překonal tím rekord Bolta, načež by mu upadly nohy a on by skončil. Je to samozřejmě nesmyslné srovnání, jen tím chci poukázat na to, že styl si každý volí, nikdo ho nikomu zhora neurčil.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tak. I Moya to říkal dost jasně. Myslím si, že v roce 2019 to bude i ze strany Rafy jiné, nebude to tak moc drtit, letos ubral trávu, zkusil Wimbledon na ostro a vyšlo mu to skvěle, možná ho jeden úder dělil od titulu, kdo ví. Ale stejně tak, jak Thiem zkazil smeč, tak Rafa nedal dobíhaný míč, takových momentů je hodně i např. zmiňovaný inside out Federera za stavu 0:2 3:4 30:40 na FO 2009 s Haasem, kdyby to nedal, možná nemá RG.

Byl bych rád, kdyby tato éra byla věčná, ale laťka je vysoko a času na překonávání moc není. Kdo ví, zda Rafa dá příští rok RG, bude tam lepší Thiem, Djokovič, byl bych moc rád, kdyby Federer hrál taky, říkal, že by ještě alespoň jednou chtěl. Kluci stárnou a konkurence je dotahuje. Evoluce.
Reagovat
ttopi
Stejně je sranda, jak se již před několika lety říkalo, že Nadal, který měl plný nohy puchýřů, se svým stylem nemůže hrát dlouho. Defakto už dneska podle mnohých neměl hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo to je legrační. Fedexe odepsali někde v roce 2010, Nadala tak nějak podobně, možná později. Jsou výjimeční, tak to je, ale stárnou, jde to vidět čím dál více.
Reagovat
Herbert_Hoover
Novotný tvrdil kolem roku 2009, že je Rafa do třech let hotový :)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze Rafovi, Rogerovi ani Novakovi vobec nejde o mediálny obraz goat. Ten zostane Federerovi, nech si ho kludne nechá.

Ide im, hoci to nepriznaju o ten najcennejsi tenisovy, zrejme neprekonatelny Grandslamový rekord. A s tým spojené podrekordy. Dnes som videl ako tazke je vyhrat QF mimoantukového GS pre Rafu, a ten rozdiel 3 GS na Federera je stále ohromný. Sezóna 2018 je uzasna, ale nikde nie je napisane, ze nepride zla sezóna 2019 v 33r zivota. Buducnost Nadala s Nolem je nejasna, hoci o prislusnot v top 10 by som sa neobaval.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem rád hoši, že jste pochopili, jak jsem to myslel. Thumbs up.

My se fakt umíme bavit normálně. Už druhý ten. Nechápu. :D
Reagovat
ttopi
Forehand je podle mě "z formy". Působí až moc klidně, není podrážděný, ani štiplavý. A hlavně je objektivní. Koukám...
Reagovat
Marduch
Hehe, ma duvod byt klidny, jeho konik na rozdil od FFF je stale ve hre, tedy stale s dobrou sanci dorovnat 20 uz v pristi sezone..a to by pak byl cvrkot, panecku:)
Reagovat
annah
Rafa je neskutečný bojovník, klobouk dolů a velký respet!!
Kdyby Rogerovi zůstala polovina takové bojovnosti (jakou před časem taky měl), zápas s Millmanem by možná neprohrál. (Prohrál by až dnes s Djokovičem) :-)
Nevěřila jsem svým očím, když jsem se ráno probudila a zjistila, že Nadal s Thiemem ještě pořád hrají. Viděla jsem víc než polovinu pátého setu a byl to fakt zážitek, drama jak řemen.
A člověk si to víc vychutná, když se nemusí nervovat, protože je mu celkem jedno, kdo vyhraje... :-) Víc jsem to přála Thiemovi, ale Rafa si výhru zaslouží.
Jen nechápu, co dělal v tom první setu, že dostal kanára.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby byl Rafa stejně fyzicky vyřízený jako Roger, bojovat by nemohl. A je celkem přirozené, že o 5 let mladší rodák z Mallorcy se s vedrem vypořádá líp než 37letý Švýcar.
Reagovat
turista
Nadal pochází z Mallorky a tam je v létě pořádné horko. Je tedy na horko naprogramován i geneticky. Byl jsem tam v srpnu včetně návštěvy Rafova muzea v Manacoru.
Reagovat
smazaný uživatel
Borci od nás z klubu jeli loni na Mallorku do Rafovy akademie. Na drzovku vlezli dovnitř, klepali na halu, přišel Tony, že co chtějí a oni že fotku s Nadalem.

Toni je posadil na židle, řekl ať jsou ticho, že Rafa trénuje a když skončí, tak příjde.

Rafa přišel, fotil se s nima 10 minut, pak půl hodiny pokecali, zapinkali a šli domů.
Reagovat
turista
Dobrý! Byl jsem tam v době Rafovy spanilé jízdy v Torontu. Podíval jsem se do muzea, prošel jsem restauraci, terasu, kliniku, okolo bazénu a tenisové kurty. V tenisové akademii přímo v budově jsem nebyl. Bylo zavřeno. Ale kurty a zvlášť ty antukové jsem si prošel a vyfotil. Stát na antukovém dvorci č.1, který patří přímo antukovému králi to je nezapomenutelný zážitek. Hardových kurtů tam je ale víc než těch antukových.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrá zkazka. Kdy to bylo? Myslím v kterém roce.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo sorry, přehlédl jsem "loni" :)
Reagovat
spaniel
Klepali na halu :D jisteeee
Reagovat
turista
Dát kanára Nadalovi v prvním setu neznamená, že je rozhodnuto.
Reagovat
Roger_Federer
Rafa vybojuje totalni bitvu v 5 setech a jeho fans tady opet resi Federera, ktery predvedl jeden z nejhorsich vykonu poslednich 2 let.
Hold komu neni z hůry dano v apatice nekoupi.
Reagovat
Krisboy
Trapné.
Reagovat
Krisboy
Další důkaz, že vy fanatici jste všichni stejní. Stejně zaslepení, stejně frustrovaní, stejně neschopní se vyrovnat s úspěchy rivala své modly.
Reagovat
Roger_Federer
Omyl, ja uz roky rikam, ze vetsina fans Rafy se rekrutuje z prostacku..
Tady se to zase jenom povrzuje.To je vsecko.
Reagovat
misa
No, je to zvláštní skupinka :)
Reagovat
Krisboy
A já říkám, že z tvých příspěvků frustrace přímo čiší. To je taky všecko.
Reagovat
Roger_Federer
Rafaovi je to mentalni titan.
Tesim se na jeho zapas s Djokovicem.
Reagovat
smazaný uživatel
K tomu je ještě dlouhá cesta. Každopádně můžeme s jistotou říct, že ani letos nikdo zrozen po roce 90 nevyhraje GS. Už tak je to anomálie, ale jestli to nezvládnou ani příští rok, dá se říct, že ta tenisová generace v téhle dekádě prakticky neexistovala. A pokud dřív vyhraje GS někdo narozený po roce 2000, pravděpodobnost čehož docela roste, pak jsou devadesátkaři opravdu ztracená generace.
Reagovat
smazaný uživatel
K tomu je ještě poměrně dlouhá cesta. Každopádně víme s jistotou, že ani letos nikdo zrozen po roce 90 nevyhraje GS. I kdyby to zvládli příští rok, je to naprostá anomálie. Byl by fór, kdyby ho nakonec dříve vyhrál někdo narozený po roce 2000. A ta pravděpodobnost roste. Pak by se už dalo mluvit o ztracené tenisové generaci.
Reagovat
Jakub
Nadal získal mnou očekávané vítězství, v mnou neočekávaně vyrovnané bitvě. Jeden z nejlepších tenistů v historii a současně jeden z asi nejméně respektovaných širokou a odbornou veřejností, musel porazit soupeře, kterému zcela evidentně síly ani um nechyběli.

Dle mého očekávání Izzy prohrál a to mnou očekávaným průběhem. Vyšší tenisová kvalita byla na druhé straně kurtu.

SF by mělo nabídnout vynikající tenis, ovšem pouze za předpokladu, že oba borci (především Juan) se dají fyzicky dohromady. Tentokrát musím říct, že podle mě Juan jednoznačně na to porazit Rafu má, i když ne v pěti setech, ostatně jako málokdo.
Reagovat
Frantz
Chudáci místní elegoš fanatici, museli si vypít kalich hořkosti až do dna hned dva dny po sobě, holt ta karma je fakt zdarma :-DDD
Reagovat
Mayo
Elegoši sú hotoví bez Egoistu v pavúku :D
Reagovat
steve79
Nedej bože, aby Rafa prohrál s Del Potrem. U těchto hráčů je celkem jedno, jestli prohraji v semifinále nebo třetím kole. Výsledek je stejný - nezískají titul.
Reagovat
Mayo
Veď DelPo má (podľa mna) väčšiu šancu v súboji s ND.
Reagovat
JCFerrero
eleganovci riadne nezvladaju :D a to ma bavi
Reagovat
Frantz
A divis se? Dva dny po sobe mit zivot v troskach? :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo to přesně nezvládá? Však tady 90% uživatelů oceňuje výkon Nadala i Thiema. Osobně jsem neviděl ani jeden hejt.
Reagovat
Kozoroh
Neřeš ho, troll z Vamos tábora.
Reagovat
steve79
S Del Potrem to obrovská bitva Obávám se, aby Rafa nebyl pro Djokoviče lehký oříšek.
Nadal strávil o cca 4 hodiny na kurtu více než Djokovič.
Reagovat
JCFerrero
videl si uz nejaky zapas kde by rafa nevladal fyzicky?
Reagovat
turista
Unaveného Rafu jsem už viděl víckrát. Výhodu bude mít tehdy pokud snadno přejde přes Del Potra a současně jeho potenciální soupeř postoupí po pětisetové řeži. Del Potro se ale momentálně snadno porazit nedá nikým. Rovněž Čilič nebo Nišikori mohou Djoka vyčerpat nebo bohužel i vyřadit.
Reagovat
Madrileno
Vamos Rafa. Kazdopadne Doma je mi lito, ale jeho cas prijde. Budouci GS vitez a dost mozna nejen na antuce, kde je Rafuv nastupce :-)
Reagovat
safi1313
Ještě sem tu nečetl příspěvek typu: "Rafa uhaluzil SF", "nejlehčí los v historii sportu" atd... Jakto????
Reagovat
smazaný uživatel
Změnili jsme styl. Bavíme se teď korektně, bez hejtů. Respektujeme soupeře. Patik to napsal vedle skvěle. Cituji

Neuvedomili..uvedomíme si to až neskôr..keď veľká tenisová štvorka skončí..a nám to bude chýbať zistíme že ten ktorého sme vlastne nemali radi bol jeden z tých čo tvoril tenisovú éru ktorú sme všetci milovali :)

Takže hejty nemají smysl.
Reagovat
safi1313
THUMBS UP
Reagovat
safi1313
Jo omlouvám se, Pe3k už to tu psal - málem bych na něho kluka zapomněl :)
Reagovat
Pe3k
To bylo loni, to si pleteš...
Reagovat
safi1313
Teď si to inteligentněji zaobalil že poprvé od 2013 soupeř z top20. "SMART UP" u tebe ;)
Reagovat
Pe3k
Lol, o5 si mimo, ale to není novinka... přečti si express zprávy v 8;04 a pak jdi brecet za adminem, ty trubko.
Reagovat
safi1313
Já nevím , jako vidim špatne asi o 15 příspěvku níže tady??? Co to zkousis ? :D
Reagovat
Pe3k
Nevím, jestli vidíš špatně, ale chápání určitě nebude tvá silná stránka...
Reagovat
safi1313
No je pravda ze sem se už v tom tvym světě tedka ztratil . Tak se nezlob :)) .. mas už být hodinu ve skole :))
Reagovat
Pe3k
Zase si mimo, promoval sem 2011...ty si ještě dítě? Tím se mnohé vysvětluje...
Reagovat
annah
Ten údaj je v hlavním clanku.
Reagovat
Mayo
Býk má mega ťažký žreb.
Reagovat
Krisboy
Zřejmě proto, že je to nesmysl, ne?
Reagovat
safi1313
Mě to přijde vždycky nesmysl, ale čtu to u každýho Rafova vítězství:)))
Reagovat
Krisboy
Vždycky určitě ne. Loňský US Open, to ano, ta Rafova cesta turnajem byla fakt směšná. Letos rozhodně ne. Ale máš pravdu, je tu pár blbů, co by napsali lehkej los i kdyby porazil komplet Top10 bez ztráty setu.
Reagovat
JCFerrero
este milmman keby zlozil simulanta , arogantneho elegana uz dal dole
Reagovat
spaniel
Gratuluju, uvedl ses naramne. Dalsi bIb na TP.
Reagovat
Krisboy
Chudák Komár :D
Reagovat
letityfanousek
vidím to jasně, leda, že by jeho zázračné pilulky zabraly na 200%
Reagovat
smazaný uživatel
No priatelia, čo si budeme rozprávať, boli to nervy.

Som veľmi rád, že Nadala tá karma trochu vybalancovala a po nešťastnom Wimbledone konečne zaznamenal úspešnú koncovku piateho setu. V TB mal momentum na svojej strane určite Dom, fantasticky sa dostal z 0:40 v klinickom stave piateho. Rafa však ukázal veľkú mentálnu silu a o jednu desatinu percenta výkonnosti dnes vyhral.

Thiem hral dnes bez debaty najlepší zápas, aký kedy proti Nadalovi na GS odohral. Dnešok ukázal, že AO, USO mu zrejme bude sedieť proti Rafovi viac, než zápas na centri v Parízi. Hral neskutočné bomby z oboch strán, zaznamenal 90 winnerov, vrátane es. Akože Seriously?

Obrovský klobúk dole pred Nadalom, že aj cez tieto štatistiky dokázal zápas zázračne vyhrať, jeho výkon musel byt obdivuhodný, inak by týmto číslam nemohol čeliť ako víťaz. Vo svojom pokročilom veku sa dokázal 5hodín preťahovať s mladíkom na vrchole fyzických síl. Rafa proste neni normálny :)

2 dni voľna sú darom z nebies. Del Potra som hrať ešte nevidel, ale z BH určite nebude hrať také bomby ako Thiem, prípadne Gruzínec kolo predtým. Bol by som veľmi rád, aby sa papierové predpoklady nenaplnili a Rafa uspel pomerne hladko. Od základnej čiary hrá naozaj fantasticky, až na krátky blackout v prvom TB mu naozaj nemám po hernej stránke, čo vytknúť. Mimo servis :)

Vamoos Rafa, Vamos Dom.
Reagovat
JCFerrero
neboj sily budu , 32 rokov neni este pokles fyzickych sil a urcite nie u rafu
Reagovat
tito
Kalvárie. Tak by se dala nazvat Rafovo cesta letošním USO. Ač to zní divně, tak já jsem rád za Juana v SF...
A Doma je mi líto. Je to pro mnoho hráčů sportovní (výsledková) tragédie hrát v době Big4.
Reagovat
smazaný uživatel
Veru..Thiem hral jeden kompletný fantastický tenis buduceho víťaza Grandslamu. Vyslovene kompletný hráč, neskutočné rany dával...V tomto kontexte sa vyslovene tesim na Delpov plachtiaci BH, konecne nejaka pozitivna správa..
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda, když si uvědomíš ještě fakt, že nebýt Nadala, tak má Thiem minimálně jeden GS a tak šest Masters.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebyt Nadala, tak ma kopec hracov vela RG a masters...:)

Dnes je ten vek 25 vs 32...Uz v sezóne 2019 sa to može preklopit. Ocakavam to.

Ale rovnako rad by som Thiema konecne doprial aj inym v pavuku, nielen Rafovi. S Rafom to ma na GS 0:4, moze sa zacat sustredit trebars na Djokovica. Kludne uz v Australii
Reagovat
Mayo
Tak dúfam, te ten plachtiaci BH porazí 3-0
Reagovat
TheRoyalBlue
Zabudol si ako sa na Rafove rany do BH DelPo pred rokom dobre pripravil?
Reagovat
Krisboy
To jo, ale zrovna Dominic se ještě velkých titulů dočká. Naplno to "odnesli" Tsonga, Ferrer, Berdych....Domův čas ještě přijde.
Reagovat
Road_to_Centre_Court
Do winneru se automaticky pocitaji i esa, ne? Jinak Rafa to bude mit pretezke, pokud by teda ve finale byl Nole. Jeste je sance, ze Djoko rupne s Cilicem a tam verim, ze by to Rafa zvladl. Juana podle me znovu sunda, ale vezme mu to spoustu sil. Otazkou je, jestli se dokaze ve 32 letech po v prumeru 4 hodinovych bitvach (pocitam ze i SF tak bude trvat), jeste zkoncentrovat na grandfinale s Nolem. Nepise se rok 2009, ale skoro 2019.
Reagovat
Mayo
Djokoviča nemôže poraziť po takýchto šialených bitkách (s Delpom to bude tiež 4-5 setov). Všetko sa to nascita. Jedine Juan by ho mohol slušne potrápiť. Takze Rafa potrebuje Juanča sundat 3-0.
Reagovat
Ondra979
tak to je tezka porazka pro Doma, ale je to pouceni pro priste - pokud Nadala na zacatku drtis tak to hlavne na GS nic moc neznamena, mel vyhrat treti set. Snad si z toho neco vezme. DelPotrovi moc neverim, ma za sebou ted dost porazek na GS s Nadalem a muze to mit v hlave..
Reagovat
raduz
Myslím,že u mnoha tenisových fanoušků opadne tenisové nadšení v důsledku té skutečnosti,že o GS se budou nyní rvát jen Novak Djokovič a Nadal.Federer už to bohužel neovlivní a i já se přiznávám,že jsem tenis dost sledoval pro zápolení těch třech.Fotbal,hokej i cyklistika jsou mně však i tak blíže.Získaný počet GS Nadalem nebo Novakem Djokovičem už Federer neovlivní,což mně osobně bude vadí.Zásahy zvenčí?To už není ono.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych Rogera rozhodně ještě neodepisoval. Bude to furt těžší, ale dokud bude hrát, bude furt nebezpečný, i když třeba ne celý rok.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi tak. Podívej se, jak se Rafa nadřel s Thiemem a to ještě nevyzráli hráči jako Kačanov, Tsitsipas, Shapovalov. Další a další GS bude stále otevřenejší tím, jak se budou mladí hráči rvát kupředu, na US Open vidí, že to jde.

Roger může klidně vyhrát další 1-2 GS, stačí, aby mladé pušky porazili Djokoviče, nebo Nadala a Roger bude mít bye až do finále, nebo to může být naopak. Millmana neřeš, to byl prostě haluz a špatná souhra okolností, když Roger prohrál na USO poprvé v kariéře s hráčem mimo TOP50, tak neznamená, že to teď bude pravidelné.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě to brutální horko udělalo z mládí a vitality obrovskou výhodu, kterou ale na dalších turnajích alespoň částečně znovu zneutralizují mírnější podmínky. Zase půjde víc o um než o schopnost snášet pařák jak sviňa.
Reagovat
Ondra979
ja uz mu moc neverim, ta konzistence tam uz proste neni, ma vypadky a asi je bude mit i dal a s tim se GS a asi ani masters vyhrat nedaji. JAk se dokazal vratit na AO17 je uz neopakovatelne. A ono to prijde i na Rafu, zatim se drzi vyborne ale v pristi sezone se uz poklesu vykonnosti podle me nevyhne.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale to už měl i dřív. To měl před tím, než se dostal na vrchol a pak i poté, co už na něm neseděl tak pevně jako dřív. Před pár týdny byl ve finále Cinci.
Reagovat
Ondra979
nemas pravdu, rozhodne to nebylo v takove mire jako ted, s vyjimkou sezony 2013 kdy to ovlivnilo zraneni. A bohuzel mi jeho vykony ted tu nejhorsi sezonu zacinaji pripominat..pokud by me chtel sam Roger vyvest z omylu, tak necht vyhraje Shanghaj nebo Turnaj mistru..
Reagovat
smazaný uživatel
Wimbledon podělal ze stavu 2:0 na sety. V Cinci došel do finále. Tady ho odrovnalo horko. Seřadilo se pár nepovedených okamžiků, ale to fakt není konec světa.
Reagovat
smazaný uživatel
Problem USO je ten, ze za dalsich 10mes je v podstate len jeden GS, kde je Roger avalaible to win. Je tam ohromne dlha pauza, a rok je dlha doba.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím. Problém byl vlhko a jiné faktory a přikláním se k názoru Forehanda, který napsal myslím včera.

Roger nemá momentum, to je největší rozdíl mezi ním a Rafou. Rafa si momentum nabere na antuce, kde je téměř nehratelný, Roger si ho nemá kde nabrat, spoléhal vždy na Halle, ale tam letos prohrál, pak prohrál i ve svém obýváku - Wimbledonu, seběvědomí šlo do háje a výsledky s ním. Potřebuje vyhrát turnaj, dva, neprohrát 10 zápasů, porazit Djokoviče, nebo Nadala a pak bude zase nebezpečný. Rogerovi nevyšly v polovině roku zásádní momenty pro jeho seběvědomí a to jsou Halle, Wimbledon a Cincinnati. Momentum je trapu a podle toho to vypadá.
Reagovat
Mayo
Rogerovi prajem ešte prekonanie Jimba v počte vyhraných zápasov a dosiahnutie 100 titulov. Týždne na jednotke a GS asi už nerozšíri ale tam je rekordman.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem rád, že Cash má podobný názor jako já.

Roger Federer needs to play more tournaments following his shock US Open exit or consider retirement. Eventually it catches up with you and you get unexplainable losses and bad performances, said Cash.

https://www.bbc.com/sport/tennis/45415170

Prostě pokud chce Federer konkurovat Nadalovi s Djokovičem, nebo vyhrávat dále tituly, tak musí více hrát. Vynechat každý rok půlku sezóny není řešení. Snad si z toho něco vezme a odehraje toho co nejvíce do konce roku, případně celou příští sezónu.
Reagovat
ttopi
Pokud nebude vynechávat půlku sezony, nebude tituly vyhrávat zase z jiných důvodů.
Reagovat
Road_to_Centre_Court
Tak hlavne, ze doted to fungovalo a Nadalovi to taky pomohlo. Vzdyt byl v tomto Roger bran jako vzor... Kdyby jel antukovou sezonu, nemusel se ho US Open nebo Turnaj mistru vubec tykat.
Reagovat
smazaný uživatel
No já mířím právě tam, že to co, co fungovalo loni nemusí fungovat letos a ono to nefunguje. Je to z těch výsledků evidentní a pořád se to opakuje, všechny zápasy kromě toho s Djokovičem byly téměř vyhrané, nebo otočené.
Reagovat
Herbert_Hoover
Akorat ze Cash ma takove dost kontroverzni nazory, neni to zadny respektovany odbornik :)
Reagovat
JCFerrero
rafa pre mna najlepsi sportovec historie
Reagovat
Mayo
Lepší ako Majkl Džórden?
Reagovat
JCFerrero
aj ako gretzky alebo pele , neda sa to porovnavat ale je to moj nazor
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal nikdy nedominoval svému sportu jako Gretzky nebo Pelé. Tam by byli blíž Roger nebo Novak, ale ani oni nedominovali tak dlouho jako Wayne.
Reagovat
smazaný uživatel
MJ je už diskutabilní i jako nejlepší basketbalista. LeBron ho svým způsobem dotáhl. Tak jako tak, těžko může být Rafa nej sportovec historie, když není ani jasně nejlepší hráč všech dob ve svém oboru.
Reagovat
Pe3k
Třetí nejlepší tenista své éry, bude asi těžko nejlepší sportovec...
Reagovat
JCFerrero
a kto su ti dvaja ? kucera a mertinak? lebo nepoznam tenistu ktory by vyhral vsetky gs 2x ao a ua open rovnaky povrch , single zlato oh , na pocet zapasov najviac gs najviac masters
Reagovat
Pe3k
Lol, klasický fanda Nadala. O tenisu nemá páru...
Reagovat
smazaný uživatel
Moment, takže kdyby vyhrál US Open 2x a AO 1x, bereš to tak, že oba vyhrál 1,5x?
Reagovat
JCFerrero
vyhra aj AO prekona federera v pocte gs a potom uz vsetkym zavre hubu
Reagovat
Pe3k
Koukám ani počty ti moc nejdou... kolikrát vyhrál turnaj mistrů? Co záporná bilance s Djokovicem? 85% titulů z jednoho povrchu...
Reagovat
JCFerrero
a bilancia s eleganom :D turnaj majstrov , turnaj kde mozes 2x prehrat a vyhrat ho to je neskutocne meritko teda
Reagovat
Pe3k
Můžeš 2x prohrát a stejně ho nikdy nevyhrál :D :D :D
Reagovat
JCFerrero
tupec elegan kolko krat vyhral monte carlo rim ?
Reagovat
Pe3k
Vše 2x a ještě 2x vyhraje ;)
Reagovat
spaniel
Monte Carlo je Mickey Mouse turnaj, snad to nechces srovnavat s TM.
Reagovat
Frantz
A co je potom Stuttgard nebo Halle, který uz ani nedokaze vyhrat?
Reagovat
spaniel
Bavime se o TM hIupacku :)
Reagovat
JCFerrero
a este ked sa tu hrate na odbornikov kazdy kto aspon videl 2 tenisove zapasy vie ze ak by nadal nemal zdravotne problemy uz teraz by mal tak o 5 gs viac a na anutke by ho hadam nikto neporazil
Reagovat
Pe3k
lol, tobě je tak 12 ne? A nebo si na intelektuální úrovni hlídače parkoviště, podobně jako většina Rafa fans..
Reagovat
Mayo
LeBron? To je ten, čo má vo finále bilanciu 3-5? :D MJ bol a bude 1
Reagovat
atptour
Michael Air Jordan je nepřekonatelný.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdepáaak. Jeden hráč titul nevyhraje. Michael měl okolo sebe Kukoce, Pippena, Rodmana a jeho tým vedl možná nejlepší trenér všech dob.
Reagovat
Mayo
James má tiež okolo seba top hráčov. Veď do Miami zdrhol za Wadeom a Boshom + sa neskôr pridal aj naj trojka histórie, ktorý im vyhral titul proti Spurs. Potom mal Irvinga, Love. A je mi jasne, že v kolektívnom športe 1 hrac titul nevyhrava.
Reagovat
smazaný uživatel
No neblbni... To by byl v tuhle chvíli Kelly Slater.
Reagovat
smazaný uživatel
Teďka absolutně bez hejtů, zkusím se to co nejvíce objektivně podat. Já se domnívám a taky věřím, že spousta z Vás má stejný názor, že Federer bude už navždy synonymum pro tenis. Je jedno, zda někdo švihne jeho počet GS, nebo že má nejnižší poměr BIG Titles z TOP3. Rafa je prostě takové zvíře, bojovník a oproti němu stojí Roger, jako elegantní rytíř. Rafa totálně propocený, pot mu kape z čela na zem, Roger pořád stejný účes, čisté oblečení. Neskutečná rivalita, jako z pohádky fakt že jo.
Reagovat
kubiik
A to je třeba to, co mě na Rafovi upoutalo hned na první pohled, když jsem ho viděl v roce 2004 hrát. Neskutečná bojovnost, vůle a předváděná hra. A stal se pro mě okamžitě hráčem, kterýmu od té doby fanaticky fandím. Rogerovi vlastnosti ani hra mě nikdy nějak nezaujala. ALe samozřejmě ho respektuju a nemám potřebu na něho kydat hnůj. Jejich bitvy to byl vždycky střet různých stylů. Djok se k nim dokázal dotáhnout. Pro mě jako fanouška je Rafa jednička. Když ale budu objektivní, tak si netroufnu tvrdit, kdo z těch 3 je nej. Chtělo by to vykouzlit jejich top formy a dát match na každým povrchu na 3 vítězný sety. To byl byl aspoň turnaj snů :D
Reagovat
smazaný uživatel
Je to o názoru. Někomu sedne ten, někomu ten. Ale Roger má výhodu v široké veřejnosti spíše povahovou a estetickou. Samozřejmě za to mohou výsledky, ale podpořil to vystupováním na veřejnosti a absenci nějakých skandálu, nebo pochybnosti. Do toho přidal vzhledově velmi pěkný tenis a tento balíček dovednosti a činnosti jej vyzvedl na absolutní vrchol sportovní dokonalosti a spíše proto je považován za GOATA i přes to, ze za svými rivaly zaostává v určitých výsledcích a v jiných zase ne. Jenom my tady můžeme řešit, kdo je GOAT ale pro miliony lidi na celém svéte to bude vždycky Federer i kdyby teď ukončil kariéru. Spíše takto jsem to myslel.
Reagovat
peggy
Vamos Rafa!!!Rafo,co jsi delal v prvnim setu?Theim je dobry,ale kanara.Zapas to byl vyborny,ale ten kanar???To jsi tam nebyl.Nedivim se ve 2015 s Berdychem pro neho to byl nejvetsi zivotni uspech a tobe zapocal rok zraneni.Dnes znovo VAMOS RAFA!!!
Reagovat
Mayo
Podcenil som Thiema, hanba mi. Každopádne Nadal je hotový, prišiel o veľa síl. Myslím, že to bol posledný víťazný zápas. SF je ale fajn, Vamos!
Reagovat
Mayo
Ten servis je absolútna tragédia, wta servis. Nikdy sa nenaucil poriadne podávať a aj tak má 17 GS, zvláštne ale aj úžasne (:
Reagovat
smazaný uživatel
Já obecně nechápu, že Rafa může vůbec ještě hrát. On se tak strašně nabojuje na každý míč, že to není normální.
Reagovat
FerrariF50
Je to terminátor :-D Ze železa a na nukleární pohon :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tak. Fyzicky je na tom dobře, ale otázka, jak zvládne regeneraci, protože DelPo bude ještě o level výše, než Thiem.
Reagovat
FerrariF50
Nevim no, uvidíme, mě se Thiemův výkon teda hodně líbil, to co občas vykouzlil na kurtu bylo neskutečný. Mohl to vyhrát. O level výše to si fakt nemyslim, to je dle mě přehnaný. Já si naopak myslim, že Delpa může dát líp než Thiema.
Reagovat
tito
Já taky. Co se týče srovnání s DelPem, tak Dom dal 7-8 gemů jen BH winnery. A takovou zbraní Juan nedisponuje. FH možná trochu lepší, ale kdo se díval, tak ani v tomto Dom dnes nezaostával. Podání možná stejné a pohybově je na tom opět lépe Thiem.
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj tito, kamarát.

Súhlasím, v podobnom duchu sa sám vyjadrujem.

Ako sa ti páčil zápas?..:)
Reagovat
tito
Zdar brachu. Souhlasím s tvým vyjádřením o nervy drásajících zápasech :-) Jsem rád, že loterie padla na stranu Rafy, bál jsem se, že rozdílovým faktorem bude stejně jako ve W podání.... Vše skvělé, oba excelentní výkon. Nejsem statistik, v minulosti se moc neprohrabávám, ale nepamatuji si náročnější postup GS turnajem. Jakoby tebou často zmiňovaná karma dávala Rafovi sežrat minulý rok...Už by si mohla dát pokoj :)
Reagovat
smazaný uživatel
Suhlasim, tito :)

Nepamatam, mozno Kozoroh nam povie, ci sa Rafovi stalo, ze by zaznamenal na GS 3 vyhry za sebou a ziadna nebola 3:0...Z hlavy neviem..
Reagovat
Krisboy
Ty jsi hroznej kašpar :( Fanoušek na baterky.
Reagovat
Mayo
Akceptujem tvoj názor, ďakujem.
Reagovat
Herbert_Hoover
Mayo neni fanousek Rafy.
Reagovat
Krisboy
Mayo vůbec není moc fanoušek tenisu :)
Reagovat
Mayo
Už očakávam začiatok sezóny NHL (:
Reagovat
Krisboy
Aha! Takže fotbal + hokej, už mi ta tvoje občasná popletenost dává více smyslu.
Reagovat
Mayo
NHL top, potom tenis a futbal.
Reagovat
smazaný uživatel
Nenaučil se nikdy podávat rychlostí 220 km/h, ale v době, kdy byl herně na vrcholu, měl servis obstojně rychlý a hlavně pekelně rotovaný. Teď se ale zvolna vrací do začátku kariéry, kdy podával fakt blbě :)
Reagovat
FerrariF50
No krutý match teda, každopádně ač velký fanda Rogera, musim uznat, že tenhle rok jsou prostě výkony Nadala rozhodně lepší, jeho zápasy hezčí, jistota úderů a hlavně psychika uplně jinde a to co dokáže vybojovat neskutečný. Přál jsem Dominicovi moc, ale gratulace i tak :) Myslim, že má na to obhájit proti komukoli.
Reagovat
steve79
Oba dva musí být totálně vyřízený. Pět hodin tenisu v takovém vedru.
Reagovat
Pe3k
Jenže má 2 dny na odpočinek a v zásobě epo.
Reagovat
Mayo
V 32 mu už ani epo nepomôže ako v 25 :/
Reagovat
raduz
Nadal porazil mého oblíbence.Co k tomu dodat?Thiem měl ve třetím i čtvrtém setu velkou šanci,kterou nevyužil a v podstatě bylo jasno.Zápas však podle mého názoru předznamenal to,že v příští sezoně bodou zápasy Nadala s vyrovnanými soupeři končit mnohdy obráceně.Dnes mně to připomínalo některé zápasy Nadala s Federerem,kdy měl opticky navrh Federer a jako vítěz odešel Nadal.Delpotro bude dělat více přímých bodů a ty děla jsou taky ještě jiný level.Letos mu proti Nadalovi tak nějak věřím.
Reagovat
smazaný uživatel
Respekt oběma. Nesouhlasím s názorem, že byl Rafa ve všem lepší, to není pravda. Ten zápas rozhodl prakticky jeden míček, který mohl dopadnout jakkoliv. Paradoxně Thiem zabil smeč, kterou Rafa zabil ve čtvrtém na BB, když pak mohl jít podávat na vítězství. I když ta smeč Thiema je diskutabilní, protože to Rafa dobře ubránil. Pěkný zápas, náročný, kdo by řekl, že Thiem dokáže takhle držet tempo s Nadalem i na hardu. Vyhrát může jenom jeden, ale zápas super.
Reagovat
smazaný uživatel
Nesouhlasíš s názorem, který nepadl :)
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, to bylo o Thiemovi. :D:D:D To je fuk, každopádně zbytek platí.
Reagovat
smazaný uživatel
To jo, zbytek pecka :)
Reagovat
smazaný uživatel
Uprimne, ale naozaj uprimne sa teším, kedy celá táto generácia na čele s Nadalom skončí kariéru. Lebo tieto nervy ja k životu naozaj nepotrebujem. Som úplne vyčerpaný, pane bože.
Reagovat
TheRoyalBlue
Mňa to práveže nabudilo do roboty. I keď možno až príliš.
Reagovat
Gracias_Mendoza
:D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Mě pomohla terapie dílčími cíli. Prostě si řekneš, že když Rafa udělá US Open, tak s tím končíš, pak si to pořád opakuješ a uvidíš. Já to tak udělal letos na AO, 20 a dost, sem tam to s někým proberu a obecně mě to nějak nesere. Nic z toho nemáme. Hádáme se, nervujeme se a ti hráči ani neví, že existujeme. Proč? :)
Reagovat
FerrariF50
JJ no, ty šílený nervy a proč, naprostý souhlas, taky si to dost často řikám, ale zatim se furt nervuju :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Kámo já jsem si od Wimbledonu 2017 říkal každý turnaj (a říkal jsem to i své ženě, tím se to podpořilo). Miláčku 20 GS Rogera a hattrick Madridu v lize mistrů a každý den dokola i když jsem se nervoval říkala, blíží se AO, když vyhraje, tak už máš klid. Ono se to fakt stalo a já jsem vyrovnaný, jako nikdy. :D Samozřejmě, když se na ty zápasy dívám, tak jsem z toho na nervy, ale ten výsledek je mi de facto ukradený.
Reagovat
Frantz
Spamovací klaun... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Říká opička, která napadá každý koment slovy bez smyslu? Ale co chtít, mamka tě drží v izolaci už moc dlouho, nelze tě zachránit. Dej si banánek.
Reagovat
Pe3k
Neponizuj opice.
Reagovat
spaniel
Mrkni na Frantzovy komenty tady :D
Toho musela mamka tak 10x prebalit dnes.
Reagovat
Pe3k
Já žumpy typu Frantz, Předkožka aspol. nečtu.
Reagovat
tito
:-))) Vamos!!!
Reagovat
Pe3k
Nadal poprvé od roku 2013 potkal na US open soupeře z top 20 :D :D :D
Reagovat
Frantz
Tak egoista nedá ani hráče z top50 :-DDD
Reagovat
janek_da
Djokovič nebyl v top20?
Reagovat
smazaný uživatel
Federer sa k súperovi z TOP20, ani nedostal. Už to sú v NY dva roky a karavána jede dál.
Reagovat
Herbert_Hoover
Jj konkurence byla loni slaba a nedostala se k nemu, co uz :)
Reagovat
JCFerrero
BOH IDE DALEJ A TAK TO MA BYT
Reagovat
Ereinion
tak ten pátej set asi zaslouženě pro Nadala no...
Reagovat
Denis92
Pozeral som len 5.set ale ani na chvilu som nepochyboval o tom, ze Nadal vyhra. Je to proste zviera. 3set zase otocka z 3-5 na 7-5.

Thiem prekvapil, ze to dokazal dotiahnut az tak daleko, ale v zavere klasicky zlyhal. Bol 2lopticky od vyhry a pokazil return 2.servisu a potom na MB zahodil smec.

Nadalovi teraz velmi pomoze 2 dnova pauza, ale proti DelPovi ho caka doposial najtazsi test, ktory uz nemusi zvladnut.
Reagovat
Ereinion
na druhou stranu 4.set si zase prohrál Nadal chybama ke konci sady, tam už mohlo být hotovo...
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem, či úplne zlyhal. Dostal sa z 0:40 na príjme v klinickom stave dvoma esami. TB sa bodovo ťahali, bok po boku.
Reagovat
smazaný uživatel
Bože Dominiku, to je škody, to je škody. Celej zápas ve všem lepší! :((
Reagovat
Frantz
Další zoufalec z řad elego lůzrů?
Reagovat
Krisboy
To čertužel někdy nestačí.
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsem to od stavu 2:2 v pátém setu a tam už teda rozhodně ve všem lepší nebyl. Při svém podání tekl stále víc a Nadal si své hájil stále víc snáze.

Ovšem věřím, že první set(y) to bylo úplně jiné kafe.
Reagovat
insanezy_
Jdou na me mdloby
Reagovat
smazaný uživatel
vamos
Reagovat
Krisboy
Je to skála :)
Reagovat
Frantz
Naser si ty elegánská nulo! :-D
Reagovat
Andrew89
jooooooo
Reagovat
ttopi
Nadal to upotil. Kolikrát dnes musel podstoupit ty svoje rituály?
Reagovat
Mayo
J3b3 ti hneď z rana :(
Reagovat
ttopi
Proč? Já se jen ptám. Je známo, že pokud má někdo tyhle rituály (skoro až autistický), tak je náročné to takhle stereotypně dodržovat. Možná to už Nadal ani nevnímá a dělá to automaticky, ale stejně by mě to zajímalo, kolikrát za zápas to všechno udělá.
Reagovat
Mayo
Je trápne spomínať stále dookola to iste, keď všetci hateri vedia, že to robí celu kariéru a bude to robiť kým neskončí. Počkaj si pár dni a môžeš sa radovať, Rafa titul nevyhrá.
Reagovat
vojta91
VAMOS..!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Neskutečný míč od Thiema!
Reagovat
smazaný uživatel
A naprosto typický "winner" od Thiema.
Reagovat
steve79
Neskutečné. Téměř pět hodin.
Reagovat
Nenela
Pojd Dome!
Reagovat
smazaný uživatel
Aby si to nevyložil jako povzbuzení k cestě do Rakous :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo ještě úplně jinam...
Reagovat
Roger_Federer
Rafo vazne, sis nechal utect vedeni 40:0 ?
Reagovat
smazaný uživatel
Bestiální výměna!
Reagovat
smazaný uživatel
A Dominic se vyhrabal ze stavu 0:40, to může být zásadní moment.
Reagovat
Krisboy
Ti řikám Dominicu, jestli tohle nevybojuješ, jseš u mě mrtvej Thiem!
Reagovat
Frantz
Mrtvej jseš ty a tvůj arogant ze švajcu :-D
Reagovat
ttopi
To musej Nadalovcům cvakat půlky...
Reagovat
smazaný uživatel
Těžko říct, ale pokud by Nadal tenhle turnaj nějakým zázrakem nakonec vyhrál, ani největší antinadalovec nebude moci říct, že to bylo "easy".
Reagovat
smazaný uživatel
Teď jsem vstal a co nevidím! Rafan dostal kanára hned na uvítanou.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist