Björkman si v 41 letech zahraje čtyřhru na turnaji ve Stockholmu

2. 10. 2013, 20:32
Aktuality 0
Na turnaji ve Stockholmu se k tenisu vrátí bývalý čtvrtý hráč singlového žebříčku Jonas Björkman. Jednačtyřicetiletý Švéd bude hrát za necelé dva týdny čtyřhru po boku krajana Roberta Lindstedta, více turnajů ale v plánu nemá.
Profily hráčů
Jonas Björkman

Björkman se představí na ATP Tour po téměř pěti letech, rozloučil se v roce 2008 na Turnaji mistrů v Šanghaji. Bývalý nejlepší světový deblista by ve Stockholmu rád navázal na své tři tituly ve čtyřhře a jeden ve dvouhře. 

"Je to příjemná výzva zahrát si před domácím publikem," řekl Björkman a zároveň odmítl, že by plánoval velký comeback. "Ne, to rozhodně ne. Ale cílem je turnaj ve Stockholmu vyhrát," dodal charismatický Švéd, který si ve čtyřhře na okruhu ATP zahrál 96krát ve finále.

Během dlouhé kariéry vyhrál Björkman rovných 60 turnajů, z toho šest ve dvouhře. Jeho singlovým maximem na grandslamech byla semifinále Wimbledonu a US Open, z deblu má devět velkých trofejí včetně třech wimbledonských.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist