Blake po pěti měsících vyhrál. Konečně jsem zdravý, říká

28. 7. 2010, 07:33
Aktuality 4
ATP LOS ANGELES - Část letošní sezony zkomplikovalo zranění kolena. I proto Američan James Blake čekal téměř pět měsíců na vítězný zápas. Dočkal se až na domácí půdě v LA, kde si po dobrém výkonu poradil s Argentincem Mayerem.
James Blake

James Blake od března do května nehrál kvůli zranění kolena. Herní pauza narušila jeho už tak špatnou formu a třicetiletý Američan po svém návratu prohrál tři utkání v řadě a vypadl z první světové stovky. Od loňského června ani jednou nehrál v semifinále.

Před prvním zápasem v Los Angeles, kde při posledním startu před třemi lety prohrál až ve finále, ale hýřil optimismem. "Wimbledon byl velkým zklamání, protože se mi tam koleno zase ozvalo. Ale teď se cítím skvěle, nic mě nebolí," hlásil rodák z New Yorku.

Na úvod ho čekal Argentinec Leonardo Mayer, se kterým loni vypadl na French Open. Na domácím betonu ale byl úspěšnější Blake, který nasázel sedm es bez jediné dvojchyby, odvrátil všech pět brejkbolů a vyhrál 6-1 6-4.

"Jsem opravdu moc šťastný za to, jak jsem hrál," řekl Blake, který vyhrál poprvé po téměř pěti měsících. "Do zápasu jsem šel s cílem, abych měl pod kontrolou svou stranu kurtu a hrál s energií," komentoval. "Konečně se cítím být zdravý. Chci hrát bez nějakých velkých naději, chci hrát jen svou hru," říká bývalá světová čtyřka.

Turnaj v Kalifornii bez boje přišel o jednoho z favoritů. Domácí Mardy Fish, vítěz nedávných podniků v Newportu a Atlantě, se odhlásil kvůli únavě z náročného programu a zranění kotníku. Do hlavní soutěže se tak dostal Giovanni Lapentti z Ekvádoru, který nezvládl 3. kolo kvalifikace. Jako lucky loser hrál s Němecem Benjaminem Beckerem, postoupit však nedokázal.

Právě s Beckerem se Blake utká o své třetí letošní čtvrtfinále.

- ATP 250 LOS ANGELES (USA - Kalifornie, tv. povrch, 619.500 dolarů) -
úterní výsledky (27. 07. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Blake (USA) - L. Mayer (Arg.) 6-1 6-4
Smyczek (USA) - Gabašvili (Rus.) 6-2 6-3
Falla (Kol.) - Beck (SR) 7-6(3) 6-4
Blake (USA) - Mayer (Arg.) 6-1 6-4
Ginepri (USA) - Bozoljac (Srb.) 6-3 6-4
Devvarman (Ind.) - Johnson (USA) 6-4 6-4
Sweeting (USA) - Vliegen (Belg.) 2-6 6-3 6-4
Anderson (JAR) - Marčenko (Ukr.) 6-3 6-2
Becker (Něm.) - Lapentti (Ekv.) 7-5 7-6(6)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Pouziji slova Jamese,jsem stastna za to ,jak hral. Konecne jsem ho videla live vyhrat a nemela jsem nervy, ze to opet tesne projede ve dvou setech, vzdy po jednom breaku v kazdem. Nevadi mi ani to ponocovani. Patri k mym obrsympatickym tenistum a citim, ze uz dlouho hrat nebude, tak si ho chci jeste uzit.Rada bych verila, ze je naprosto fit,ale to jsou reci pro novinare,kdyz to vyjde. Uvidime, jak s Beckerem,Ten dovede byt uporny,vzdyt to byl on,kdo hral uspesne posledni zapas Agassiho v cele tenisove kariere..Jsem take bez vetsich nadeji, ale budu mu moooc fandit,at se trochu posune a hlavne at si zvedne tenisove sebevedomi. On je zrovna ten pripad, kdy by asi uz mel skoncit,ale az to prijde,tak mi po nem bude hodne smutno.
Reagovat
Buldozer88
James zahral skvely zapas! Radost na neho pohledet, po tolika krusnych mesicich! Podobny vykon James naposledy predvedl na Aussie Open proti JMDP. VE 2.setu se Mayer hodne zvednul a byla z toho skvela prestrelka plna winneru a minima ue. Takhle dobre servirovat jsem Jamese nevidel snad rok.. uvidime co proti Benovi, ale myslim si, ze pokud James zopakuje dnesni vykon, nebude mit Becker zadnou sanci!!!
Go James go..
Reagovat
misoSK
nikdy som nebol Jamesovym velkym fanusikom, ale akonahle sa mu prestalo darit tak som si zacal uvedomovat ze jeho kariera uz nebude mat dlhe trvanie a ze bude svetovemu tenisu ohromne chybat...ten jeho forehand patri i dnes k najlepsim na svete, a taktiez jednorucny backhand ma uzasnu kvalitu, takze snad este nejaky ten rocik potiahne karieru a minimalne do TOP 30 sa este moze dostat
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist