Blake úvodním kolem prolétl, s výkonem je spokojený

13. 3. 2010, 13:33
Aktuality 2
ATP INDIAN WELLS - Někdejší členové první světové desítky James Blake a David Nalbandian museli v Indian Wells absolvovat už první kolo, na kurtu s tím ale problémy neměli. Oba své soupeře porazili ve dvou setech a chystají se potrápit nasazené tenisty.
James Blake

James Blake vypadl z první světové padesátky a po pěti letech se na turnaji Masters nevešel mezi 32 nasazených hráčů. Musel tak absolvovat první kolo, ve kterém si však za pouhých 55 minut poradil se Španělem Gimenem-Traverem a vyhrál hladce 6-3 6-2.

"Mám ze zápasu dobrý pocit, hrál jsem opravdu dobře. Na kurtu jsem se cítil uvolněně a to je pro mě dobré znamení," pochvaloval si Blake. "Vím, že jsem v žebříčku klesl, ale nejsem na tom zase tak špatně," dodal.

Třicetiletý Američan letos vypadl už dvakrát v prvním kole, když doplatil na těžký los: v Memphisu podlehl Roddickovi, v Rotterdamu Baghdatisovi. Je si vědom, že případný žebříčkový posun mu zase pomůže k snadnějším soupeřům v úvodních zápasech.

"Ale pokud chcete stoupat, musíte porážet i kluky nad sebou," uvědomuje si Blake, jenž si před čtyřmi lety zahrál v Indian Wells finále proti Federerovi.

Nyní ho čeká Španěl David Ferrer, který z posledních dvanácti zápasů prohrál jediný. Všechny se však hráli na antuce. "David je v žebříčku mnohem výš, ale já stále vím, že dokážu porážet i ty nejlepší soupeře."

S pozicí nenasazeného hráče se musí vypořádat také další bývalý člen Top 10 David Nalbandian. Ten větší část loňské sezony rehabilitoval po operaci kyčle a letošní návrat na kurty mu zkomplikovala svalová zranění břicha a stehna. Zatím odehrál jediný turnaj v Buenos Aires, ze kterého právě kvůli nataženému svalu odstoupil.

Před týdnem už ale pomohl Argentině k postupu přes Švédsko do čtvrtfinále Davisova poháru. Na bolest nohy si ještě stěžoval a s výkonem rovněž spokojený nebyl, do BNP Paribas Open však vstoupil výhrou 6-2 7-6 nad Rakušanem Stefanem Koubkem.

Osmadvacetiletý Argentinec si v Indian Wells za posledních pět let zahrál vždy minimálně v osmifinále. Loni ve 4. kole vypadl s pozdějším vítězem turnaje Nadalem, když ve druhém setu nevyužil pět mečbolů a nakonec dostal 'kanára'.

Příštím Nalbandianovým soupeřem bude znovu Rakušan - dvaadvacátý nasazený Jürgen Melzer.

Nečekaně brzy se s turnajem rozloučil Richard Gasquet. Francouzský tenista prohrál ve dvou zkrácených hrách Simonu Greulovi z Německa. Svého parťáka z reprezentace může pomstít dvanáctý nasazený Gael Monfils.

Jméno soupeře už zná Radek Štěpánek. Český tenista do turnaje vstoupí až v neděli a navázat na úspěšný Davis a zapomenout na poslední nepovedené turnaje se pokusí proti Dudimu Selovi z Izraele, kterého v jediném vzájemném střetnutí snadno porazil. Sela v úvodním zápase zametl s domácím Levinem.

Štěpánek loni v Kalifornii vypadl už ve druhém kole, letos si tak může bodově polepšit. Ve třetím kole by se pomohl utkat s Robredem, v případném osmifinále by byl pravděpodobný souboj s Federerem.

- ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS -
(USA - Kalifornie, tv. povrch, 3.645.000 dolarů)
páteční výsledky (12. 03. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Nalbandian (Arg.) - Koubek (Rak.) 6-2 7-6(2)
Blake (USA) - Gimeno-Traver (Šp.) 6-3 6-2
Sela (Izr.) - Levine (USA) 6-2 6-2
Lu Yen-hsun (Tchaj-wan) - Hernandez (Šp.) 6-1 6-2
Matosevic (Austr.) - Llodra (Fr.) 6-3 6-0
Greul (Něm.) - Gasquet (Fr.) 7-6(6) 7-6(7)
Almagro (Šp.) - Zverev (Něm.) 6-3 6-2
De Bakker (Niz.) - Daniel (Braz.) 6-3 6-3
Stachovskij (Ukr.) - Odesnik (USA) 6-1 6-4
Mathieu (Fr.) - Becker (Něm.) 6-3 6-1
Koroljov (Kaz.) - Mayer (Něm.) 6-3 6-2
Mello (Braz.) - Zeballos (Arg.) 2-6 6-3 6-4
Hanescu (Rum.) - Chela (Arg.) 6-3 7-6(4)
Seppi (It.) - Ginepri (USA) 2-6 7-6(5) 6-3
Russell (USA) - Lorenzi (It.) 6-2 7-5
Clément (Fr.) - Luczak (Austr.) 4-6 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Na Davida mít nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně sw to čte, že si James věří a je spokojený se svým výkonem. To sebevědomí by si měl udržet stále a hlavně do konců zápasů. Vždy trpím., když vidím, že těsně prohraje, většinou ve třetím setu. Jamesi držím pšsti, vydrž co nejdéle. Davidovi přeji totéž,
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist