Blake: Ztratil jsem důvěru v Gonzaleze

15. 8. 2008, 17:02
Aktuality 30
Tenista James Blake obvinil po prohraném semifinále dvouhry svého přemožitele Fernanda Gonzaleze z chování, které se neslučuje s olympijským duchem. Americký tenista podlehl Chilanovi 9:11 ve třetím setu.
Profily hráčů
James Blake

Blake nezvládl závěr duelu, k čemuž přispěl i sporný moment, s nímž se těžko vyrovnával ještě po skončení zápasu. Za stavu 9:8 poslal ostrý forhend směrem na svého soupeře, který byl zrovna na síti. Míček skončil v autu, ale Američan byl přesvědčen, že se tak stalo po Gonzalezově zásahu. Ten však teč raketou nepřiznal.

Na řadu přišla dlouhá rozmluva mezi Blakem a hlavním rozhodčím Carlosem Bernardesem, jenž dotyk nepostřehl a přiřknul vítězný míč Gonzalezovi. "Když hraju na olympiádě, navíc ve sportu považovaném za sport džentlmenů, tak bych se měl dokázat sám přiznat," prohlásil v narážce na svého soupeře zklamaný Blake, který promarnil tři mečboly.

Bylo na něm znát, jak ho Gonzalez kvůli spornému okamžiku zklamal. "Fernando se mi díval přímo do očí a stejně se nepřiznal. Kdyby se tohle všechno stalo opačně, tak bych ten zápas nemohl nikdy dohrát, protože můj táta by mě odtáhl z kurtu," uvedl Blake, který od dané chvíle nedokázal uhrát jediný game.

Gonzalez se nechtěl k celé věci vracet s tím, že byl příliš unavený. "Nic jsem necítil. Je to jenom jeden bod a od toho je tu rozhodčí. Nebyl jsem si jistý, jestli se mě to dotklo," řekl Chilan. Televizní záznamy však daly za pravdu Američanovi. "Dobře víme, když se nás to dotkne. A on to věděl. Kde jinde by se měl přiznat, než tady. Ale mohl jsem to od něho očekávat? Možná ne," přemítal Blake. O to větší bylo jeho zklamání. "Je nepříjemné vypadnout z turnaje, když nejenže ztratíte zápas, ale také důvěru ve svého soupeře," dodal Blake.

Komentáře

30
Přidat komentář
smazaný uživatel
Myslim ze Chilan loni z jara na jedne vice proudovce v Santiagu videl lezet nemocneho psa, okamzite s vozem zastavil a chtel mu pomoc, paradoxne ho ten pes kousl...ale jednozancen bezcharakterni clovek to neni spise naopak.
Reagovat
smazaný uživatel
Me teda F.Gonzalez jako fanouska rozhodne neztratil, ba naopak u me stoupnul jeste o to vic jak odvratil mecboly.
Reagovat
smazaný uživatel
Gonzalez ten dotyk citil, to je bezesporu. Nechapu ze se, pomerne oblibeny, hrac neprizna, kdyz mu musi byt jasne, ze kamery to zachytily a vsichni to uvidi. Vzdyt jde i o jeho jmeno, tohle ho melo primet k priznani, kdyz uz ne olympijsky duch. Myslim, ze tim ztratil hodne fanousku...
Jinak Blake to unesl, podal souperi ruku, neurazel ho ... takovych hracu bychom si meli vazit.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, lepe to ani rict neslo!
Reagovat
smazaný uživatel
O tom, že to Gonzáles tečoval žádná.... Ale mě překvapila spíš jiná věc, která možná s tím, že to čilan zapřel nepřímo souvisí... Ve 2 setu Gonzáles Blakea napálil míčkem do hlavy. Byla to situace podobná té, o které se tady bavíme. Blake naběhl na síť a po nepovedené voleji kterou soupeři v podst. nahrál následoval místo prohozu tvrdý míč na tělo Blakea, který mu nestačil uhnout. Gonzáles se okamžitě zdviženou pravicí snažil omluvit, ale Blake (což mě překvapilo) jeho omluvu nepřijel. Gonzálese to hodně namíchlo....
Reagovat
smazaný uživatel
Nevsiml jsem si ze by ho to namichlo.Navic po tom gamu kdy Jamese nastrelil si hraci menili strany a kdyz se stretli u site tak se mu Gonzalez znovu omlouval a James se usmival a vzal to.Tak jsem to videl ja
Reagovat
smazaný uživatel
Dotyk byl zrejmy.Ten zapas jsem videl a hned aniz bych videl opakovany zaznam jsem byl na 100% presvedcen ze to Gonzo tecoval.I on to vedel,a proto z jeho bodylanguage to bylo jasne zretelne tesne po vymene.Mrzi me ze se nezachoval fair-play,protoze je to muj oblibeny hrac.Nechapu ze ho takova vyhra muze tesit.Dalsi vec je, ze to bylo zrovna proti Jamesovi - jednomu z nejferovejsich hracu na okruhu.Carlos Bernardes v te rychlosti tec mice prisoudil mylne pásce.V tu chvíli bylo na čilanovi aby se zachoval sportovne.Bohuzel to neudelal.Uplne chapu Jamese ze to s nim otraslo a nebyl schopen hrat tak jako do tohoto incidentu.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě by musel mít v ruce cit jako blázen aby ten letmý kontakt s raketou zaznamenal. Otázka je, jestli to věděl nebo ne a to kromě chilana neví asi nikdo jiný takže je těžko ho odsuzovat.
Každopádně pokud to věděl, měl férově přiznat barvu anebo požadovat nový míč...
Reagovat
smazaný uživatel
tys kamo asi v zivote nehral tenis tak nevis ze na raketu cejtis uplne kazdej dotyk sebemensi stouch takze to proste musel cejtit a nepriznal to ale na druhou stranu zase nemel celou dobu Blake rvat jen na rozhodciho a treba se taky gonzalese zeptat a mozna by to taky bylo jiny jo a jen tak ty rozhodci na ty olimpiade no nic moc furt se opravujou a jestrabi oko vetsino meni jejich slovo
Reagovat
smazaný uživatel
I v opakovačkách bylo sporné jestli ke kontaktu (a jak citelnému) vůbec došlo...
Reagovat
smazaný uživatel
Vím, že šlo o míček v důležité chvíli, ale zápas se nevyhrává jednímmíčkem...měl na to celý zápas a to nezvládl...tohle se prostě ve sportu děje, nevidím na Chilanovi nic špatného
Reagovat
smazaný uživatel
zápasy rozhodují podobné míčky
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdo, kdo v takové situaci nikdy nebyl nemůže soudit zda by se přiznal nebo ne!! spiš to měl vidět ten přihlouplý rozhodčí, nebo použít video rozhodčího ( nevim na co majii jestřábí oka, a tohle nechají jen tak jako že nic) - V rozhodující okamžik to musela být pro Blakea rána, ale Chilan to taky neměl jednoduché !!! Vina je jednoznačně na rozhodčím!!! Ten rozhodl v prospěch Chilana a rozhodl spatně!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Roger by se třeba přiznal
Reagovat
weak
kdo to říkal, Miroslava? :DD
Reagovat
smazaný uživatel
james je typický američan!Brečí,když nevyhraje!Fašista Bush nevyhraje ani v Iráku ani v Afganistánu!
Reagovat
smazaný uživatel
Seš hodně mimo, Blake nikdy nehledá výmluvy, nikdy nebrečí po prohraném utkání, tady byl jen rozčarovaný, jak se Gonzalez zachoval. Takže si tu radši zařvi VAMOS RAFA a nemel kraviny!
Reagovat
smazaný uživatel
co to kvakas? taky ameriku nemusim ale neplet sem politiku ty hvezdo. komu by se libilo prohrat kdyz souper podvadi? nikomu. bez radsi dal cist novinky o politice...
Reagovat
smazaný uživatel
Hele ono by se nepriznalo 9 hracu z deseti myslim ze je to uplne normalni,blake neumi unest porazku
Reagovat
smazaný uživatel
Ale to jestli by se přiznali jiní není podstatné,důležité je že González se nepřiznal!
Reagovat
smazaný uživatel
Gonzo je už takový, takový bezcharakterní.
Reagovat
weak
"Miluju" tyhle velké soudy... - jaké máš zkušenosti z Fernandem, že se pouštíš do tak striktních soudů, že je "bezcharakterní" - co je to proboha za prázdný plk.... :-))
Já rozhodně nehájím chilana za to, že nejspíše nepřiznal teč, ale rozhodně si o něm nemyslím, že je bezcharakterní - nikdy jsem jej neviděl se chovat na kurtě nějak špatně či "bezcharakterně" ...
Reagovat
smazaný uživatel
v podstatě souhlas s letitým fanouškem, Gonzalez patří mezi ty hráče, kteří moc neřeší, jakým způsobem vyhrají, nevím jestli je přímo bez charakteru, ale fair play mu moc vlastní není.
Reagovat
smazaný uživatel
Blakeu jedine ty jses pro me VITEZ !!!!!!!!!! Nic si z toho nedelej ;) A potvrd formu na US Open ;)
to - Fernando ZMRD - kdybych byl na miste Blakea, tak bych ti jednu vrazil !
Reagovat
smazaný uživatel
Ten zapas jsem videl a od zacatku jsem fandil Gonzalezovi ale kdyz jsem videl tu tec a Fernando se nepriznal tak u me skoncil....skoda Blaka :(
Reagovat
smazaný uživatel
Kačer to nezvládnul a balí kufry. Super. Fernando je boreček.
Reagovat
smazaný uživatel
Blake by se určitě přiznal... :D
Reagovat
smazaný uživatel
To určitě!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
nevíme jestli by se blake přiznal.může říkat co chce
Reagovat
smazaný uživatel
ale mozno gonzalez necitil ten dotyk a priznat sa ze sa dotkol a potom by sa ukazalo ze sa nedotkol to by bolo blbe
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist