Blake zvládl dalšího teenagera

18. 4. 2008, 09:08
Aktuality 0
Největší favorit turnaje v Houstonu James Blake vyřadil dalšího nadějného tenistu. Po předešlé výhře nad mladým Japoncem Nišikorim nepřipustil překvapení ani v utkání druhého kola a přes teprve patnáctiletého Ryana Harrisona postoupil do čtvrtfinále. Osmý hráč světa vyhrál za padesát minut 6-3 6-2.
James Blake

Harrison, který se musel do hlavního turnaje probojovat v kvalifikaci, se postaral o rozruch výhrou nad Uruguaycem Cuevasem v prvním kole. Stal se tak teprve 11. hráčem takzvané open éry (od roku 1968), který vyhrál zápas v hlavní soutěži turnaje ATP.

Proti Blakeovi už ale mladíček neuspěl. Na kurtu nepobyl ani hodinu a po prohře 3-6 2-6 se s turnajem rozloučil. Blake přesto svého soupeře chválil. "Ten kluk je opravdu dobrý. Čeká ho hodně příjemných věcí," řekl Blake na adresu patnáctiletého Texasana. "Musí ale zvládnout ten tlak, jedna prohra ho nesmí rozhodit. Je to běh na dlouhou trať a každý zápas vám pěkně rychle vymizí z paměti."

Ve čtvrtfinále narazí turnajová jednička na Agustina Calleriho z Argentiny. Ten si v noci podobně snadno poradil s Chilanem Capdevillem, kterého porazil 6-2 6-1.

Výsledky - Houston.
Dvouhra - 2. kolo:
Blake (1-USA) - Harrison (USA) 6:3, 6:2, Calleri (5-Arg.) - Capdeville (Chile) 6:2, 6:1, Odesnik (USA) - Sela (6-Izr.) 6:3, 7:5, Granollers-Pujol (7-Šp.) - Luczak (Austr.) 6:3, 6:2, Daniel (Braz.) - Massu (Chile) 7:6 (7:3), 6:2, Roitman (Arg.) - Kunicyn (Rus.) 6:3, 7:6 (7:3)

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist