Blakeovi se znovu nedařilo, končí v prvním kole

25. 7. 2012, 17:07
Aktuality 4
Nevydařená sezona amerického veterána Jamese Blakea se ani v Los Angeles nezačala obracet k lepšímu. Finalista turnaje z roku 2007 vypadl hned v úvodním kole po porážce s Němcem Kamkem, kterému podlehl po boji 2-6 7-5 a 6-7.
James Blake

Dvaatřicetiletý James Blake přiletěl do Los Angeles z Atlanty, kde minulý týden poprvé v sezoně vyhrál na jednom turnaji ATP dva zápasy. V Kalifornii ale na své zlepšení nenavázal a neobhájil tak loňské osmifinále.

Někdejšímu čtvrtému hráči světa se vůbec nepovedl vstup do zápasu proti Tobiasi Kamkemu, se kterým rychle prohrával 0-4, a úvodní set prohrál 2-6. Vidina postupu se Blakeovi začala vzdalovat ještě víc poté, co ho německý soupeř v následujícím setu znovu brejknul a vedl už 3-1.

V tu chvíli se dramatický zápas začal obracet v Američanův prospěch. Blake vyhrál čtyři hry v řadě, poté sice nedokázal set při svém podání ukončit, ale těsně před tie-breakem udeřil znovu a srovnal na 1:1.

Úvod rozhodujícího setu Blakeovi znovu nevyšel, ale ztracené podání si domácí tenista vzal zpět a za stavu 4-1 byl blízko postupu. Kamke ovšem znovu zabojoval, snížil na 3-4, a nevzdal se ani za stavu 3-5, kdy opět prolomil soupeřův servis. Po více než dvou hodinách tak utkání dospělo do zkrácené hry. I v ní byl Blake blízko vítězství, od stavu 2-4 ale prohrál následujících výměn a s turnajem se rozloučil.

"Začal jsem hodně slušně a na začátku jsem hrál svůj nejlepší tenis," komentoval divoký průběh zápasu Kamke. "Pak, když to bylo 3-1, jsem měl brejkbol. (Blake) začal podávat dobře a hrát dobře. Druhý set si zasloužil vyhrát. Ve třetím hrál dobře a já byl dole... Zkoušel jsem se zkrátka držet, a fungovalo to," uvedl Němec.

Další z veteránů v soutěži Xavier Malisse se v Los Angeles objevil už podeváté a tentokrát ukončil černou sérii čtyř porážek na turnaji v řadě. Do druhého kola postoupil poprvé od roku 2005 po dvousetové výhře nad kvalifikantem Nicolasem Meisterem.

Domácí tenista ze sedmé stovky světového žebříčku nastoupil ke svému premiérovému utkání v hlavní soutěži podniku ATP a po rychlé ztrátě servisu dokázal v osmé hře srovnat s favoritem krok. Od stavu 4-4 už ale Meister vyhrál jediný game a po hodině a půl se s turnajem rozloučil porážkou 4-6 1-6.

"V prvním setu jsem se hledal, ve druhém už jsem hrál dobře," řekl po utkání Malisse, který před týdnem v Atlantě vypadl v prvním kole. "Neznal jsem soupeřovu hru, ale vzpomněl jsem si, že už jsem s ním dřív trénoval. Je to dobrý hráč, nevzdává se. Já, jak stárnu, už na kurtu možná tolik nepřemýšlím a nechávám tomu volný průběh. Travnatá sezona se mi povedla, ale pořád jsem trochu unavený," dodal Belgičan.

Výsledky - Los Angeles (tvrdý povrch, dotace 557.550 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Malisse (5-Belg.) - Meister (USA) 6:4, 6:1, Matosevic (6-Austr.) - Guccione (Austr.) 3:6, 6:3, 6:3, Kamke (Něm.) - Blake (USA) 6:2, 5:7, 7:6 (7:4), Lorenzi (It.) - Klahn (USA) 6:4, 3:6, 6:0, Ebden (Austr.) - Berrer (Něm.) 4:6, 6:2, 7:6 (7:4), Andrejev (Rus.) - Sela (Izr.) 7:6 (7:4), 6:4, Russell - Levine (oba USA) 6:3, 6:4.

 

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
"Dvaatřicetiletý James Blake přiletěl do Los Angeles z Atlanty, kde minulý týden poprvé v sezoně vyhrál na jednom turnaji ATP dva zápasy. V Kalifornii ale na své zlepšení nenavázal a neobhájil tak loňské osmifinále."

Blake vyhrál v Atlantě jeden zápas, v OF vypadl s Ebdenem..
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo, už jsou ty jen sporadické zápasy JB spíše utrpením pro něj i diváky, Chvilky má ještě tu svou útočnou hru, ale už nestihá. Málokdy mu vychází podání a má úděsně těsných outů. Je vidět, že už není vyhraný a ta úderová jistota je ta tam,Myslím, že možna ještě bude na US open a pak oznámí konec kariery, Bohužel čas se nedá zastavit.
Reagovat
smazaný uživatel
Rekl bych ze je to spis o stylu jeho hry. On neni zadny udrzbar a na to aby se mu darilo musi fungovat i hlava a ta mu uz nejde jako drv.32let na tenis neni tolik.Proste jsou hraci kteri zaznamenaji najedou upadek formy. Takovych uz bylo: Coria, Gaudio, Andejev, Haas, Blake. Nekdo se z toho dostane a nekdo se uz nevrati na tu uroven.
Reagovat
gocii
tak haas nezaznamenal ani tak herní upadek jako spis vlekle zdravotní problemy po kterych vzdy spadl na dno a hrabal se nahoru, coria to sami, andrejev a gaudio sou dobry připady, ještě třeba davyděnko
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist