Blíží se spojení tenisových organizací? Spolupráce s ostatními funguje na jedničku, chválí si šéf ATP

28. 4. 2020, 09:03
Aktuality 1
Roger Federer před necelým týdnem přišel s nápadem spojit mužský a ženský tenis pod jednu organizaci. Podle slov šéfa ATP jsou teď během koronavirové krize všechny tenisové subjekty v úzkém spojení a spolupráce probíhá na jedničku. Blíží se tedy alespoň spojení ATP a WTA?
Profily hráčů
Andrea Gaudenzi

Federer ve středu vyvolal obrovský poprask, když na sociálních sítích volal po spojení mužské a ženské tenisové organizace pod jednu "střechu". Okamžitě se spustila vlna pozitivních reakcí, pro spojení jsou například i Rafael Nadal, Petra Kvitová nebo Simona Halepová.

Tenisu vládne celkem sedm subjektů - Mezinárodní tenisová federace (ITF), ATP, WTA a každý ze čtyř grandslamů. Bílý sport teď čelí možná největší výzvě v jeho historii a subjekty musí pracovat společně, aby po restartu tenisového dění, které je prozatím naplánováno na 13. července, vše proběhlo tak, jak má.

Podle posledních slov šéfa ATP probíhá spolupráce na jedničku. "Zvládání momentální situace je ohromně komplexní. Spolupráce s ITF, WTA i všemi grandslamy je fantastická. Všichni jsme ve spojení a diskutujeme nad všemi tématy - kalendářem, jak zase náš sport rozjedeme, pomoci hráčům v krizi... ukazuje se, že všechny tenisové subjekty jsou dlouhodobě schopny pracovat společně. Z toho by mohlo vzejít něco velmi pozitivního pro náš sport," uvedl Gaudenzi.

Blíží se tedy spojení alespoň ATP a WTA? Nebo dokonce vznikne jen jedna organizace, jež bude zastřešovat veškeré dění v tenisovém světě?

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
a co tak nemat ziadnu zastresujucu orgnizaciu?,GS si idu svoje,to môzu aj ostatne turnaje,zaplatit ajtaka aby im spravoval rebricky a nejaku oficialnu stranku,usetria sa prostriedky na vrcholovy manazment,ked zostane len ten turnajovy,rocny kalendar by som im upravil aj sam,to nie je ziadna veda a zadarmo!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist