Blog: Amelie Mauresmová v Lucemburku

21. 10. 2008, 18:34
Aktuality 2
Amelie Mauresmová je jednou z tenistek, které pro WTA píší zápisky z turnajů. Bývalá světová jednička v blogu z Lucemburku popisuje, jak tráví volný čas před svým prvním zápasem.
Profily hráčů
Amelie Mauresmová

Všechny vás zase zdravím!

Zrovna jsem se vrátila, byla jsem se podívat na zápas mé kamarádky Pauline Parmentierové s Danielou Hantuchovou. Nevyhrála, ale druhý set byl hodně těsný, za to jsem ráda. Pauline hrála v tom druhém setu moc dobře.

Když pominu dnešní trénink, měla jsem docela klidný den. Začaly jsme společnou snídaní, pak jsme šly na hodinu a půl trénovat. Chtěla jsem jít do posilovny, ale trochu mě bolely nohy, tak jsem dala přednost strečinku a masážím. Zbytek odpoledne jsem prolenošila, než jsem šla podpořit Pauline. A teď vám píšu :)

Většinou si odpočinu při čtení, když se na počítači dívám na filmy nebo na internetu. Docela hodně času na internetu strávím na eBay, pátrám tam po dobrém vínu. Jak už možná víte, sbírání vín je jedna z mých vášní a vždycky mě potěší, když seženu dobrou značku za dobrou cenu. Taky se bavím s přáteli přes Skype. Co se týká čtení, nemám vyloženě oblíbený druh knih. Jeden z mých nejlepších kamarádů je editor a ten mi radí, co číst a které mladé autory mám sledovat, a díky němu už jsem přečetla spoustu dobrých knížek.

Jsem moc ráda, že mi od vás přišlo tolik otázek, na některé z nich odpovím. Díky za pozornost a zítra se zase ozvu.

Amélie

Otázky fanoušků:

Když navštívíte tolik měst po celém světě, najdete si čas na návštěvu historických památek? Trustus, Rusko
Většinou nemám moc času. Moje cestování se obvykle skládá z tenisu, posilovny, hotelů a letišť. Letos jsem ale navštívila Metropolitní muzeum umění v New Yorku a spoustu toho viděla minulý měsíc v Tokiu. Byla jsem zklamaná, že jsem letos neviděla Velkou čínskou zeď. Vždycky se snažím projít Řím, když tam hraju, protože tam je tolik historie a je tak nádherný. A minulý týden jsem strávila hodně času v Curychu, jak jsem se zmínila včera.

Asi už se vás na to ptali milionkrát: kdo bude váš nový trenér? Marie
Tohle je můj poslední turnaj v letošní sezoně, a tak se opravdu snažím soustředit jen na tenhle týden. Potom budu mít spoustu času najít toho správného kouče. Pár lidí už mě napadlo, ale snažím se najít někoho, kdo se ke mně bude opravdu hodit, protože nemám čas zkoušet víc lidí předtím, než si vyberu. Chci najít toho pravého a spolupracovat s ním před další sezonou a pak i příští rok. A, mimochodem, můj bývalý trenér a já spolu pořád skvěle vycházíme. Mluvila jsem s Loicem před pár dny, pořád jsme v kontaktu.

Před pár lety jste spolu s Mary Pierceovou byly na vrcholu, což bylo pro Francii skvělé. Jste s ní pořád v kontaktu? Ian
Mluvila jsem s ní v červenci, takže před pár měsíci. Měla tenkrát pořád zdravotní problémy a nemohla ani běhat. Je v těžké situaci, ale pořád věří, že se ještě vrátí a bude znovu hrát. užívá si života a moc se snaží o návrat, a já jí přeju všechno nejlepší. Zažily jsme spolu pár skvělých okamžiků a emotivných vítězství, hlavně ve Fed Cupu. Neumím si představit, jaké to je, být teď v její kůži. Určitě to není lehké.

Jaký máte oblíbený film a oblíbené herce? Shira, Izrael
Tuhle otázku už jsem párkrát dostala, je to moc těžké vybrat jen jeden. Pořád se to mění. Vidím film a zamiluju si ho, pak vidím jiný a zamiluju si ten. Mezi mé oblíbené herce ale patří Anthony Hopkins a Denzel Washington a mezi herečky Hillary Swanková, Jodie Fosterová a Meryl Streepová. Nedávno jsem viděla Mamma Mia a byl to brilantní film. Meryl Streepová v něm byla brilantní. Moc jsem si potřebovala odpočinout a přesně to jsem u toho filmu dělala. Je taky jeden francouzský film, který se mi nedávno moc líbil, jmenuje se Deux Jours a Tuer. Je to o zabíjení času, ne zabíjení lidí!

TenisPortal.cz, sonyericssonwtatour.com

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
hraje tu někdo nákou dobrou online hru?já hraju socceproject a tam hraju ligu a tak
Reagovat
smazaný uživatel
co to je?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist