Blog: Amelie Mauresmová v Lucemburku

24. 10. 2008, 13:43
Aktuality 49
Začátkem listopadu poběžím v New Yorku maratón, ale jen posledních 10 kilometrů, píše bývalá světová jednička Amelie Mauresmové ve svém dnešním blogu z Lucemburku. A ze Spojených států odletím, až budou známé výsledky voleb, dodává Francouzka, kterou zajímá, co se bude dít.
Profily hráčů
Amelie Mauresmová

Dnešní zápas jsem vyhrála, ale musím říct, že den začal docela špatně. Volala jsem ráno svým dvěma psům a vůbec se mnou nechtěli mluvit! Trochu mě to mrzelo. Člověk tolik touží je slyšet a oni ani nezvednou telefon.

Na druhou stranu, později jsem zjistila, že jim v mobilech došel kredit. Doufám, že to je ten důvod, proč je nezvedali! Musím jim ho koupit, hned jak se vrátím. Připojila jsem obrázek toho, co dělali, když jsem jim volala.

Zbytek dne byl ale moc dobrý. Včerejší zápas, můj první v tomhle týdnu, se hrál trochu nahoru a dolů, ale dneska jsem proti Groenefeldové byla konzistentní v obou setech. V posledních měsících měla skvělou formu, proto jsem ráda, že jsem vyhrála ve dvou setech. Byla jsem soustředěná a hrála jsem dobře takticky.

Po zápase mi organizátoři turnaje dali láhev vína - tenhle blog je pro mě výhodný, když jsem napsala, jak mám ráda Bordeaux, tak mi ho koupili. Možná bych měla začít psát o tom, jak mám ráda Ferrari...

Teď mě čeká masáž a pak se půjdeme najíst, nic jiného v plánu už tenhle večer nemám. Zítra mě čeká dobrý test. Jelena (Dementěvová, pozn.) hraje dobře celý rok a pro mě to bude příležitost zjistit, jak na tom vlastně jsem. Teď odpovím na pár vašich otázek a půjdu si zase po svých :)

Ozvu se zase zítra!

Amélie

Otázky fanoušků:

Jakou nejlegračnější věc vám vaši psi provedli? Moira
Vlastně ani nejsou moc zábavní. Pro ty, co to nevědí, mám dva zlaté retrívry - matku a jejího syna. Jsou vychovaní, ale vzpomínám si, jak jednou ten menší zlobil... Připravovala jsem si večeři a nechala foie gras - to je druh předkrmu ve Francii, namazaný chleba, který se jí s bílým vínem - na lince. Odešla jsem na 20 vteřin a když jsem se vrátila, menší byl nahoře a jídlo nikde. Snědl ho! Na nic dalšího si ale nevzpomínám, potom už to nikdy neudělal (nejspíš proto, že jsem se na něj zlobila, i když to bylo spíš v legraci).

Která z bývalých hráček vám chybí nejvíc? Davis
Kim (Clijstersová). Naše zápasy byly pokaždé neuvěřitelné. Pokaždé se hrálo na vysoké úrovni, asi proto, že nám naše hry vyhovovaly. Kim byla navíc obrovská osobnost, na kurtu i mimo něj. Vždycky byla skvělá hráčka i skvělý člověk.

Jaké jsou vaše plány na zimu? Mate
To je dobrá otázka, právě jsem si na příští týden zamluvila letenku do New Yorku. Mám kamaráda, který tam 2. listopadu poběží maratón. Moje kamarádka Alexia letí se mnou a obě ho budeme podporovat. Chystáme se taky běžet posledních 10 kilometrů s ním. Bude moc zajímavé vidět New York i mimo US Open, což je jediná příležitost, kdy tam bývám. Slyšela jsem, že tamní maratón bývá úžasný, tak se těším. Zůstanu tam pravděpodobně týden, odletíme, až budou známé výsledky voleb. Moc se o politiku nestarám, jen mě zajímá, co se bude dít.

Jak si představujete svůj perfektní den? Barbara, Německo
Určitě by začal tím, že bych si přispala. I tak bych si šla zacvičit, možná bych si zaběhala se psy nebo tak něco... Odpoledne bych strávila na pláži a potom k večeru bych se sešla s přáteli, dala si s nima večeři a dobrou láhev vína. Už jenom to, že bych se s nimi sešla, by mě potěšilo, možná bychom šli do divadla... Mám pocit, jako bych celý rok prožila ve spěchu, takže perfektní den by pro mě znamenal hlavně odpočinek.

TenisPortal.cz, sonyericssonwtatour.com

Komentáře

49
Přidat komentář
carolyn
každopádně finále us open mělo vypadat jinak
Reagovat
smazaný uživatel
Asi jako to na Wimbledonu, co? :-)
Reagovat
carolyn
tak to bylo zatím nejlepší :-))) tak ne ale nemělo být tak jednoznačný a nudný :P
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, všichni chtěj vidět bitvu, dlouhej zápas, to je jasný. Taky mám rád pětiseťáky, ale jen v TV :-)). Letos v Paříži bylo finále ještě kratší, než to na USO. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Letošní finále USO nebylo nudný ani jednoznačný. Líbilo se mi, včetně konečného výsledku. V závěru jsem se bál, aby nedošlo k obratu, ale naštěstí to klaplo.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nudný je asi silný slovo, ale jednoznačný se mi opravdu zdálo. Zlomový byl konec druhého setu, tam to bylo napínavý, ale po něm už bylo hotovo. Murray tam pak už jen klopýtal, boleho ho koleno a bylo jasné, že nic neotočí. O tom, že Fedex vyhrál jednoznačně svědčí třeba i to, že vyhrál o 26 výměn víc, než Murray.
Reagovat
smazaný uživatel
Tuhle hru jsem vyhrál. Čekal jsem, že snadno přijdeš na to, že se vyjadřuju k finále Williams - Jankovič (srbice měla 3 setboly v řadě!!). Končilo to až ráno, ale neusnul jsem.
Přehlížení až diskriminace tenistek se projevuje ve více směrech. Že nezajímají skoro žádné čtenáře, jsem si už zvyknul. Všimni si, když tady každé pondělí oznamují změny žebříčků. U pánů je i Race pořadí, u ženských nikoliv. Jakoby o nějaké Doha ani nešlo. Autor z ČTK si asi nechce moc komplikovat život.
Reagovat
smazaný uživatel
:-D Druhá a třetí věta..nezdálo se mi to, ale pak jsem to víc nezkoumal.. Takže jsem se nachytal, přiznávám.
Ale musím říct, že mužské finále mám víc v paměti, než to ženské, které jsem viděl až druhý den ze záznamu.
Reagovat
skott
;-))ty a tvoje hry Brozi...ale mas bohuzel celkem pravdu v prehlizeni zenskych turnaju, treba ted mi tady chybi shrnuti dnesniho Linze!
Reagovat
smazaný uživatel
Indicie tam byla. Závěr mužského finále (3. set) byl přece jednoznačný, Andy se nepatrně vzchopil až když bylo pozdě. Víc jsem nechtěl prozrazovat.
Ženský zaslouží pochvalu. Jednou, když ve Wimbledonu pršelo, na BBC pustili záznam nějakého finále ze začátku 70. let. Lehoučká pinkaná, která by už nikoho nebavila. Hlavně dostat míč na druhou stranu, pokud možno ne k čarám, aby to neskončilo vedle. Aspoň jsem měl z toho takový dojem. Ale jejich strmější vzestup není jen věc tenisu, je to v mnoha sportech.
Reagovat
skott
Jediny dalsi sport, kde bych srovnal vykonnost zenskych a chlapu je snad alpske lyzovani.Zadne dalsi sporty, kde by stalo za to sledovat holky me nenapada, takze neprehanej Brozi;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslel jsem to jinak. Rekordy v posledních desetiletích jsou na obou stranách. U změřitelných sportů ženské výkony ale rostou o něco víc a těm mužským se spíš přibližují než aby se naopak vzdalovaly.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger si myslim, že vyhraje. A určitě nepřipustí to co včera.... Držím mu palce.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Včera alarm, dneska telefonovala psům :-)), no není ta Amélie zábavná? :-D
Reagovat
carolyn
Já ti nevím, musím říct že je to tak trošku všechno přitažené :-))
Reagovat
smazaný uživatel
No přitažené to je, ale nemám jí to za zlé, prostě se snaží zaujmout :-)
Tak co ta tvá zaujatost? ;-) Jak jsme se bavili o těch tenistkách..
Reagovat
carolyn
no někdo to tam prozradil, ale to se nědělá, může si to každý myslet, ale takhle to říct :-(
no mě jako celej ten její blog s tím deníčkem přijde uhozenej
Reagovat
smazaný uživatel
Vím, že si o tom nechtěla psát.. tak nic.
Ale tak lepší uhozenej, než zase úplně nudnej a o ničem, ne? :-)
Reagovat
carolyn
no ted už je to jedno...kdo jiný to tam mohl napsat, že, jako by to nikomu nemohlo dojít.
Reagovat
smazaný uživatel
Njn..tak už se stalo, no..
No jinak jsem si všiml, že oba máme rádi slůvku "no" teda já se ještě vyžívám v "navíc" a "tak" no.. :-D
A co myslíš..bude to mít dnes SUI snadnější, než včera? :-)
Reagovat
carolyn
těžko říct, už by se taky mohl trochu unavit :-)) ale Del Potro ti vyhrál.
tak toho jsem si vůbec nevšimla :-D ale nevím zda se tady vůbec mám bavit abych se pak zase nedočtla .....
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, Del Potro je teď dobrej, má podobnej styl jako já před šesti lety :-D kecám a strašlivě přehánim ;-) určitě by mě porazil i kdyby hrál druhým koncem rakety ;-).
Já mám "no" moc rád :-), a jinak ještě "jinak"..
Proč by ses nebavila..? Tamto pusť z hlavy ;-)
Reagovat
carolyn
no protože já už jsem chodím dlouho, ale jednou mi něco nejde a tak sem napíšu a hned takovej rozruch...tak nevim :-)
a taky máš v oblibě hrooozně přehánět :-D ty děti ti to dají se...t, joo ne že na to dítko budeš ošklivej! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Na druhou stranu kdyby ti to tenkrát šlo, tak bys nikdy nezažila balení na live výsledky ;-) No a rozruch..mě tedy tvá přítomnost úplně rozrušila :-D
Na děti nejsem nikdy zlý! :-) Jsem jemná a bezelstná povaha přece.. Jen občas je nechávám klečet na antuce.. ;-) ;-) (zase hrozně přehánim)
Reagovat
carolyn
chápu je to tvé oblíbené :-)) a kolik jich tam máte? vždyt musej bejt menší než je ta sít :-D přehodí přes ní vůbec?
Reagovat
smazaný uživatel
No v den, kdy tam chodím já, tak jsou tam většinou děti ve věku osm devět let..jsou už trochu vyšší, než síť :-). Ve skupině jich není víc, než osm.
Reagovat
carolyn
tak to jsou skoro pubertáci, to se nedivím že jsou drzí :-D
tak jsem hledala rozhovor s nadalem, ještě k tomu madridu, a našla jsem něco jinýho, hele nevíš je normální, jako úplně normální?
Reagovat
carolyn
tak to jsou skoro pubertáci, to se nedivím že jsou drzí :-D
tak jsem hledala rozhovor s nadalem, ještě k tomu madridu, a našla jsem něco jinýho, hele nevíš je normální, jako úplně normální?
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo? Nadal? :-)
Reagovat
carolyn
no jo Nadal
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevím :-). Těžko soudit člověka, když ho znám jen z televize.. Narážíš na nějaký konkrétní rozhovor? Řekl něco divného?
Reagovat
carolyn
no ne, jen fotky, ale nechci tady šířit drby, on pořád tvrdil že přítelkyni nemá, pak s nějako španělou nafotil fotky i jí dost často vídám na jeho zápasech, ale ted jsem našla uplně jiné fotky! ted nevím co si myslet :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-D téda, takový klepy..;-). On snad chodí s tou černovlasou Xiscou, nic nového nevím.. Třeba ho vyfotili paparazzi s nějakou kamarádkou ;-)
Reagovat
carolyn
no s tou asi chodí, ale já nemyslím že by ho vyfotili paparazzi a už vůbec né s holkou :-))
Reagovat
smazaný uživatel
:-O :-D jako s klukem? Třeba to je kamarád..možná je to fotomontáž.. Víš co, na slavný lidi se toho navymejšlí dost.. Fakt nevim, moc Nadalův soukromej život nesleduju. :-)
Reagovat
carolyn
já taky ne , no prostě jsem to našla....radši už mlčím, zůstaneme u toho že jeho přítelkyně je Francisca , jen mě to překvapilo no na fotomontáž to nevypadalo :-)
Reagovat
carolyn
já taky ne , no prostě jsem to našla....radši už mlčím, zůstaneme u toho že jeho přítelkyně je Francisca , jen mě to překvapilo no na fotomontáž to nevypadalo :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Radši jo ;-), aby náš ještě někdo neobvinil, že tu Nadala nějak pomlouváme.. Ale pak tu foto zkusím taky najít :-D jsem zvědavý člověk..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dnes to vypadá, že Roger snadněji, 6:2 vyhrál v prvním..
Reagovat
carolyn
no když to ještě najdu tak ti to pošlu, nebyla to jen jedna fotka :-)) jinak Federer už vede - zatím :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, kdyžtak ti napíšu do zprávy mail, jo?
Reagovat
carolyn
jako sem napíšeš mail,jo? jak chceš
nevím zda to najdu bylo to na youtube
zdá se mi to nebo hrajou divně? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak máš mail ve zprávě (nahoře vpravo na stránce by ti mělo blikat, že máš zprávu)
Já mám TV ve druhé místnosti, takže tenis moc nevidím :-), ale sleduju livescore a SUI už 4:2 ve druhém setu.
Reagovat
carolyn
jo hodím si ho do seznamu :-) a pak ti písnu co bylo na těch fotkách - zvědavče :-P
já sedím u TV a u Pc :-))))
Reagovat
carolyn
jo hodím si ho do seznamu :-) a pak ti písnu co bylo na těch fotkách - zvědavče :-P
já sedím u TV a u Pc :-))))
Reagovat
carolyn
Hm a je konec ............
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, dneska ten výsledek vypadá tak, že se Fedex ani moc nazapotil..
No já to musím nějak pořešit a TV dostat do stejnýho pokoje jako PC. Nechám si tu předělat přípojky..
Tak fajn, pak až si vzpomeneš, tak pošli :-). No jsem zvědavý, no, nepopírám, ale ty určitě taky, ne? :-P
Reagovat
carolyn
No to jo, stejný to bylo na finále US open, to jakoby odehrál F. sám :-)) i když jsem říkala že se ten anglán více lepší to jo, ale to finále bylo nuda :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tojo, finále byla jednoznačný, ale možná byl Murray unavený, jak dohrával den předtím ten zápas s Nadalem.. Ale já jsem to Federerovi přál, tak jsem byl rád, že vyhrál :-).
No a Murray to dnes tak jednoduchý neměl :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist